FIV in Ungaria 157
Raspunsuri - Pagina 5
Cris_25 spune:
Multumesc!
Sper sa fie bine pana la capat! Daca nu, macar sper sa invatam ceva din fivul asta!
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
ImiMS spune:
Buna dimineata fetelor...sunt zombi rau, azi noapte pe la 1 am ajuns acasa!
O sa va povestesc putin mai incolo tot...ca acum trebuie sa termin salariile la job.
Va pup,o zi frumoasa!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
olimp spune:
Buna dimineata fetelor !!
M-am intors pe meleaguri mioritice , tin sa va multumesc la toate care va-ti gandit la mine si mi-ati tinut pumnii , nu va enumar sa nu va omit pe careva .
Dragoste felicitari !
mona din cate siu eu e mai bine sa faci analizele pe nemancate , eu asa le-am facut ,sau cel putin sa ai 4-5 ore pauza de la ultima masa .
eni bafta !sa fie cu lipici
raisa te-ai hotarat unde te duci ?
cris succes !
si IMI draga de tine vad ca in fiecare zi mi-ai tinut pumnii si eu m-am gandut ieri la tine stiam ca esti pe taram strain ca mine cum ti-a fost ? Am vazut ca ai ajuns tarziu in noapte , asteptam vesti cand vei fi mai odihnita
Si acum sa o iau cu incepuul , am avut parte numai de surprize bune care mi-au dat si mai mare incredere in medicii maghiari si sa imi para bine ca i-am ales pe ei si nu pe ai nostrii.
Cu drumul am mars foarte bine , eu si cu GPS-ul am gasit adresa la fix , doar ca eu la telefon am inteles ora 14.30 si defapt era programarea la 17.30 nici o problema bine ca am ajuns cu bine , am lasat masina in fata clinicii unde nu se platea parcare si am plecat pe jos pana la mall !!! erau 5 minute de mars pe jos , asa ca mi-am pierdut vremea in mall , binenteles ca nu m-am putut abtine si am chletuit ceve banuti dar de la reduceri !!!!
la cabinet dr Torok Peter foarte amabil , vorbeste bine engleza , interventia nu a durat mai mult de 15 minute , fara anestezie si nedureroasa , nu exagerez nu am simtit nimic nici macar cand a intrat in uter prin colul uterin , are mana foarte fina , am vazut toata examinarea pe ecran si si si surpriza !!!!! FIBROMUL MEU MULT URAT NU modifica cavitatea intrauterina pt ca exte SUBSEROS adica atasat pe peretele exterior al uterului !!!! cea mai buna obtiune pe care o puteam avea !!!!
in concluzie mucoasa uterina nu este afectata , iar fibromul poate fi operat laparoscopic , iar doctorul care face aceasta oeratie este dr Torok Peter , chear el in clinica de stat .
Asta a fost in prima zi
A doua azi a sosit si sotul meu cu bine fara peripetii , am mers la kaali la Dr Lesco Robert , sa facem HBA test pt sotul meu si diun nou surpriza !!!!!! dar mare de tor sotul meu NU ARE OLIGOSPERMIE !!!! , cei din tara au gresit spermograma ! sotul mare 35mil/ml si nu 3/ml cum au spus in tara ( cred au cei din tara au uitat sa scrie inca un zero dupa trei altfel nu imi explic eroarea !)si activiatea e supe buna peste 85 % sunt viabili si activi ! deci mare supriza .
Hormonalele mele sunt perfecte asa s-a exprimat dr Robert , mi-a zis ca poate din cauza fibromului sa nu reusesc sa raman insarcinata si ca ar fi mai bine sa il scot pt ca chear daca as reusii din cauza lui pot sa pierd sarcina sau sa avortez prematur ! Asa ca m-am hotarat se merg in Ungaria si sa il scot laparoscopic sa ma opereze Dr Torok.
L-am sunt pe dr Torok si mi-a zis ca ma poate opera si dupa 1-2 luni am liber la bebe !!!!! nici nu imi vine sa cred !!! sunt asa de happY de numa . mi-a zis sa-i scriu e-mal sa imi trimita toate costurile operatiei si costurile spitalizarii , acum ma pregatesc sa-i scriu !
nici nu putea sa fie mai bie ! va
- fibrom uterin embolizat
- sarcina oprita din evolutie la 8 saptamani
- 3 IUI nereusite la Cluj
- urmeaza FIV la debrecen
Goofytza spune:
Olimp felicitari!Chiar ca numai vesti bune.
Mult succes in continuare cu tratamentul si sa-ti implinesti visul cat mai repede.
ank30 spune:
Buna fetele,
olimp, ma bucur ca te-ai intors cu impresii si vesti bune referitor la cazul tau. Te sustinem si pe mai departe.
Mai fetelor eu o sa devin o pesimista cu litere mari si asta pentru ca in viziunea lui PK nimic nu e dovedit si simt ca nu prea ne incurajeaza sa facem si alti pasi decat cei clasici in fiv. Avand in vedere cele 3 fiv-uri pe care le-am avut cu esecurile aferente(embrioni care nu se dezvolta constant si care au fragmentatii), am trimis un e-mail in care l-am intrebat daca metoda IMSI s-ar recomanda in cazul nostru si ce am putea face sa crestem sansele daca va fi sa alegem un alt fiv ( cu IA si IUI ne-a spus ca sansele dupa doua-trei incercari scad semnificativ)...ma intreb daca nu cumva pierdem vremea cu inseminari.
Chiar nu mai inteleg nimik.Mi-a dat adresa de e-mail al unui genetician sa-i scriu si sa-l intreb ce presupune 46xy(9qh+) si ce implicatii poate avea in rezultatul unei sarcini.
balanta_tm, ti-am lasat un PM
olimp spune:
goofitza multumesc
ank ce situatie .... chear ca nu stiu ca sa-ti spun , scriei lui PK si vezi ce-ti zice , bine am inteles trebuie sa faci ceva analize genetice ? Ce sa-ti spun iti doresc sa reusesti in ce decizie ei , stiu ca e greu ... i-m speachless .
- fibrom uterin embolizat
- sarcina oprita din evolutie la 8 saptamani
- 3 IUI nereusite la Cluj
- urmeaza FIV la debrecen
samira33 spune:
ank,PK este un medic exceptional ...este probabil medicul meu preferat ever ca stil,comunicare,mana,punctualitate,rigurozitate,disponibilitate si relatie pacient-medic.
este insa foarte conservator si fixist.
nu iese din patratica lucrurilor dovedite in medicina nici sa-l omori.
este foarte greu sa negociezi cu el si sa-l faci sa accepte ceva nou-in ciuda mintii deschise pe care o are si a documentarii profunde si permanente de pe la cele mai noi si futuriste congrese,seminarii despre FIV din lume la care participa.
pe de-o parte poate fi apreciata grija lui excesiva pentru paciente si dorinta de a nu le expune unor potentiale riscuri acceptand idei noi,inca insuficient testate...insa,pe de alta parte...rigiditatea asta poate fi daunatoare cuplurilor care au nevoie de ceva mai mult decat pasii unui FIV clasic.
numai bine tuturor
5ab1na spune:
ank la mintea mea esti candidata pentru PGD. dar poate apare bombi si-ti spune ceva mai clar.
scrie-i geneticianului! asa i-a iesit sotului cariotipul?
multa bafta
ank30 spune:
olimp, e-mail-ul l-am trimis si asta e raspunsul lui...IMSI is not available through us. Its efficacy in increasing pregnancy rates has not been proven beyond doubt yet.
ank30 spune:
samira, stiu ca oarecum are o alta abordare dar pe mine cu ce ma ajuta atitudinea lui daca ceva concret referitor la caz nu are? Din tot elanul pe care l-am avut la inceput acuma realizez ca tb sa ma gandesc mult mai bine la ce am de facut si ce sanse chiar si teoretice ne sunt date.
5ab1na da, i-am scris si geneticianului acum astept un raspuns.Pk nici vb de PGD.