Clubul "babelor" FIV-oase 18
Raspunsuri - Pagina 16
anaasta spune:
Nu stiu sigur ce sa spun. Eu am TSH 0,243 si cand am fost insarcinata mi-a zis doctorul meu sa iau Femibion. L-am intrebat pe PK daca este ok din cauza iodului, el a zis ca da, este ok, nu ar trebui sa puna probleme, dar sa urmaresc TSH lunar.
Lara27 spune:
balanta, sar'na
ma pun pe studiu intens, iti dai seama ca orice creste sansele de implantare, cu atat mai mult ceva atat de simplu, imi face cu ochiul, desigur..
la GK, din cate mi-au spus, ofera urmatoarele procedee, in caz de RIF, la un cost suplimentar procedurii (FIV sau FIV+ICSI):
- FERTIGROW ("G-CSF" procedure)- 400E
- Seminal plasma rinse - 200E
- Implantation Rinse - 500E
to be continued..
loretta76 spune:
Balanta multumim pentru pont...draga de tine ne porti de grija celor cu RIF.
Lara poti sa-mi spui la ce se refera FERTIGROW ca nu imi traduce in engleza pe site...imi da tot in germana si eu cum inteleg "cate un cuvant aici cate un cuvant mai incolo"...e cam greu de priceput.
Lara27 spune:
pam-pam
am gasit raspunsul de care va ziceam (cap.152/pag.8/fiv Ungaria), pe care mi l-a dat norma36 (mercic) la intrebarea: ce anume a fost diferit la fiv4 (cel reusit), fata de celelalte 3 fiv-uri (si un FET), nereusite, de la aceiasi clinica (Debrecen), :
(..)"au fost multe diferente, dar nu toate datorate medicilor din Ungaria.
1. pentru ca mi-am facut analizele de trombofilie intre FIV 3 si FIV 4, geneticiana mi-a recomandat o pastila de aspenter zilnic pana la FIV.
2. in cele trei luni intre fiv-uri am luat Arefam (la insistentele ginecoloagei mele care nu era multumita de dimensiunea endometrului, desi cei din Ungaria ziceau ca e ok)
3. e primul FIV la care am inceput Clexane in ziua punctiei si nu dupa ET (pentru ca le-am aratat mutatiile rezultate in urma anlizelor)
4. dl dr. Bodnar mi-a dat (pentru prima data) 3 perfuzii cu magneziu pe care le-am facut intravenos: in a doua zi dupa ET, in a cincea zi de la ET si ultima in a 8-a zi dupa ET. "(..)
to be continued..
Lara27 spune:
Loretta, iti dai seama ca iar ma bagi in gura lupului, da?
iti voi spune, asa in linii mari, folsind desigur, cuvintele mele, ce au scris cei de la GK acolo, doar in deutscher Sprache:
studii noi, din USA arata ca folosirea "G-CSF" imbunatateste/sustine implantarea embrionara;
Fertigrow, pp folosirea acestei substante ("G-CSF"), substanta utilizata de ani de zile pentru cresterea numarului de celule albe (limfocite); mai nou, se pp ca aceasta substanta poate sa duca si la cresterea/ingrosarea mucoasei uterine si in acelasi timp, a puterii sale de a capta/recepta embrionul (procesul de nidare); aceasta substanta a fost dezvoltata si folosita cu predilectie, in USA;
un prim studiu a fost publicat in Journal „Fertility and Sterility" Vol. 95, Issue 6, Pages 2123.e13-2123.e17 in Mai 2011; metoda aceasta exista la KWGZ, din august 2011 (ca prim centru european) si ea a devenit un procedeu de rutina, pus la dispozitia cuplurilor, cu urmatoarele indicatii medicale:
- paciente a caror endometru nu s-a dezvoltat suficient (< 6-7cm);
- paciente care au avut mai multe interventii pe uter ( inclusiv chiuretaje in cazul sarcinilor abortive);
- 2 implantari nereusite;
- sindrom Asherman;
- paciente, la care, metode alternative de crestere a endometrului au dat gres (ex. terapia cu estrogeni);
solutia Fertigrow, se aplica local (in uter), fara niciun fel de discomfort sau stress, exact dupa ce au fost recoltate ovocitele (momentul punctiei), deci nu pp o a alta programare in acest sens; substanta folosita nu contine niciun fel de produs de sange (gen IVIg) sau alte substante potential daunatoare uterului pacientei (adica, ar fi, 100% safe);
pretul, mi-a fost trimis pe mail, de cei de la KW, upon request;
daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere, anytime
p.s.: personal, m-am decis pentru Implantation Rinse, in cazul unui fiv la GK
to be continued..
loretta76 spune:
Lara mersi...lasa ca daca intri un gura lupului eu sunt cea vinovata. Foarte interesante si celelalte procedee...
Cat despre magneziu este logic, daca ne gandim ca se da pentru relaxarea uterului si prevenirea contractiilor.
balanta_tm spune:
lara, sa fie cu folos!
loretta, imi doresc din suflet sa va vad pe toate insarcinate!
vad ca si la debrecen se foloseste magneziu in caz de esecuri la fiv. ce nu inteleg eu: de ce trebuie sa ai rif ca sa iti dea un tratament asa simplu, ieftin si non-agresiv?
Lara27 spune:
intr-o discutie, asa ca intre balante, fetelor, exact la acelasi lucru ma gandeam si eu acum..de ce n-ar recomanda un lucru atat de simplu, (precum o injectie cu magneziu), util si benefic, din start? nu e nici costisitor, nu cred nici sa aiba contraindicatii, dar in schimb poatea aduce beneficii uriase..dap si mie mi se pare logic, magneziu, sa aiba un efcet de relaxare uterina..
balanta, again, multzam' fain de pont
Loretta, vorba balantei, sa ne fie de folos si sa ajungem toate pregnante
to be continued..
sunshine4ever spune:
Anaasta, 5ab1na multumesc de raspuns. O sa repet analiza miine, fiind si sub tratam de femibion. Pana acuma cei drept nu luam femibion cand faceam dozarile hormonale.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi