Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (57)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Neata!

Poftiti la cafea!
Nu mai apuc deloc sa intru sa scriu. De citit mai prind cate putin printre picaturi. Noi ne tot batem cu o rino-faringita de aproape doua saptamani. Am bagat de toate de la naturiste la alopate si nu se da dusa. Tuseste tare de tot dimineata si noaptea mai ales. Acum vad ca au inceput sa curga si mucii ceea ce ma bucura, ca pana acum era tot infundata si haraia in gat dar nu curgea nimic.

Noi nu ne uitam deloc la TV. Octav ii mai da seara drumul sa se uite la stiri dar dupa ce se culca Medeea. Ne mai uitam pe laptop la videoclipuri si acum de cand tot facem aerosoli ii pun Alba ca Zapada ca e innebunita dupa pitici.

Am incercat sa-i las cate putin de Bebe TV sau Duck TV dar cu ea nu merge 10 minute si gata. Se lasa cu urlete si jelanie mare cand inchid TV asa ca am preferat sa-l scot de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Neata!

V doarme cel mult 9 h pe noapte, se culca dupa 22 si se trezeste la 7. Ziua doarme in jur de 2 h (uneori 1 1/2, acum a avut vreo 2 zile de 3 h).
Tembelizor, nu stiu cum stam exact. E innebunit dupa reclame, dar ii dau pe teletext si pleaca. Oricum, TV-ul sta deschis cand il ascult pe Badea (uneori), poate si un Neatza si seara la stiri.
Ii mai dau sa vada Baby Einstein (World Animals si Neighborhood Animals) e innebunit dupa animalutele astea si uneori DuckTV. Nu in fiecare zi si niciodata ambele in aceeasi zi. Astea de regula sunt pt we.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata
Odeta, chiar voiam sa te chem la raport!! De obicei tusea dureaza mai mult. Poate dormi noaptea?

Nina, sa aveti drum bun inapoi!! Cred ca de abia astepti sa ajungi acasa la casuta ta...

Histamina, eu astept ziua in care sa vii si sa scrii ca totul e ok, nu e nici o pb cu cineva din familia ta, ca ai dormit destul si piticul a inceput sa manance...eu nu pot sa cred ca tu rezisti in conditiile date.

Fetele, vreau un pic de ajutor...Raul a devenit f violent. Ieri am fost la socializare si Raul a reusit sa imbranceasca 4 copii. Nu numai ca ii impinge, dar da si cu piciorul in ei. Copii nu au nici o vina, nici nu il ating,doar sa se afle pe langa Raul, nu tb sa-i faca nimic. Al meu sta, se uita la copil, se incrunta si apoi il impinge. Il iau deoparte, ii explic ca a gresit, dar nu stiu ce sa-i fac..... Si cand au tb sa se prinda de manute si sa danseze, nu a acceptat alt copil, doar pe Raisa a prins-o de manuta. e cam salbatic...

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

MI 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

neata si de la noi

si Rebeca e fascinata de reclame. La noi TVul merge dimineata la stiri, poate cateodata la Mircea Badea, dupa-amiaza cam de pe la 6 la diverse. Ne mai uitam la desene la JimJam si Bumerang - multe desene edicative; invatam animale, dansam odata cu ele - mai mult cand e mandra mica agitata si am nevoie sa stea Rebeca cuminte. A invatat muzica de la "2 barbati si jumatate" - eu ma mai uitam pe calc si acum e la tv pe ProCinema - canta si ea la generic - in loc ce "man, man..." cum canta aia e bem-bem.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Neata!

Nu am net, iar asta de retea merge f greu. Asa ca va salut rapid si va doresc o zi faina!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Neatza!

Televizor - merg ambele toata ziua, eu sunt dependenta de tv, nu-i musai sa ma uit, ajunge sa "il ascult". Raisa mai cere "sene" (desene) insa cand ii pun, se uita maxim 3 minute. Nu are rabdare. Insa cand era bebelus, de pe la vreo 2 luni, numai inspre tv isi indrepta privirea.

Paula, ai incredere, se vor schimba multe cand va merge la cresa....stiu ce vorbesc.

Histamina, si eu ca si Paula, nu pot sa cred ca esti in viata!

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Despre somn - seara de la 21 pana dimineata la 7 (10 ore), peste zi, 2-3 ore, depinde unde suntem.

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

sunt,sunt,ca doar nu va bantui.

credeti ca nu as vrea sa dau la schimb macar o zi din viata mea??????

imi amintesc de o replica pe care am dat-o in camera de garda unei dr,care tot zicea ca-s cu capul (eu ii spuneam ca-s toata umflata, ea imi spunea ca mai slaba de atata nu pot fi.pana mi-a masurat saturatia de Oxigen.....).asa cand mi-a zis ca-s cu capul am zis: nu sunt, dar mi-as dori! macar cu o pastiluta-doua ,te vindeci!

la fiecare teelfon de al meu la mama, colega mea replica:ce bine ca am parinti sanatosi si fara nicio problema!
sa o strang degat, sa nu o strang?

am multe incercari,e adevarat,dar poate ca mie mi se par multe pe de o parte,iar pe de alta, darurile primite in plan spiritual sunt cu mult mai mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Misiunea "canuta" reusita
Aseara si azi dimineata a baut fara nici o problema, deci a durat totul o zi. Sper sa nu se razgandeasca. Ieri am mai tot pregatit-o, i-am aratat periodic cana, i-am spus ca de acum numai din ea bem lapte, ca biberonul e pt bebe. Dupa vreo jumate de ora am testat-o sa vad daca a retinut ceva si am intrebat-o din ce bea ea lapte si s-a dus si mi-a adus cana. Azi dimineata a vazut un biberon in bucatarie si a zis mandra bebe

Inca ceva inedit: a vrut sa stea pe wc pe reductor si imi tot zicea pisuuu. Dar nu a facut nimic

Cu tv noi stam cam jumatate de ora pe zi, acum la Pisicile Aristocrate. inainte era Cartea Junglei - intotdeauna maxim 1/2 din durata dvd-ului, ii spuneam dinainte ca ne uitam pana un anumit moment - delimitat cu ceva care sa inteleaga ea. cand vreau sa il inchid ii reamintesc ce i-am zis la inceput (momentul pana la care ne uitam), ii zic ca ne obosesc ochi, si ne uitam mai incolo (adica a doua zi) iar acum sa le zica pa desenelor. insist mereu sa le faca pa si astept chiar si 5 minte, pt ca asa mi se pare ca ea intelege ca s-a terminat pauza, ca pleaca si desenele undeva dar ca vor reveni daca e cuminte. Rareori se intampla sa vada ambele parti intr-o zi, deci in total cam 1 ora - dar de regula defalcat in 2 etape. Cateodata s-a mai uitat la Chugginton - e un desen,episoade, cu trenulete - le stie ca are si ea unul - din ala pe care se impung copii. La duck niciodata nu a stat mai mult de 15 minute.
Copii pe masura ce cresc o sa isi doreasca si mai mult sa se uite la tv. Sau cei care nu se uita acum il vor descoperi/vor auzi de la altii etc etc. + nu ii vom mai putea pacali asa usor, cu fraze de genul "nu mai merge, s-au dus si ei la culcare". Vor stii ca exista posturi pe care merg tot timpul desenele, ca pot sa si le deschida singuri cu telecomanda sau chiar sa isi puna singuri dvd-urile.
Pentru ca aceasta dorinta creste cu timpul si puterea ta de convingere se va diminua, sa nu va suparati pe mine, dar eu zic ca la varsta asta nu e bine sa stea mai mult de o ora la televizor.
Eu cred ca mai bine le explici de mici/sa le repeti constant ca ne uitam doar la un desen pe zi/ sau sa le delimitezi cumva perioada. Incercati sa ii faceti sa constientizeze perioada la care au voie la tv - spre ex: te uiti cat timp mami se spala sau cat mami gateste sau cta mami face curat..etc si incearca sa te incadrezi in acelasi interval de timp, spre ex jumate de ora. Cand vei zice tu gata, am terminat +copilul vede ca tu ti-ai terminat activitatea va intelege mai usor ca si pauza lui de desene s-a terminat.

Nu va suparati ca am scris atat, dar mie nu mi se pare ok sa stea mult la tv de la varsta asta.....o sa isi piarda interesul pt alte jocuri, pentru carti, pentru comunicare/socializare cu parintii prin diferite activitati pe care le puteti face impreuna..etc. si din care invata cate ceva si e stimulat. Parerea mea, decat sa stea mult la tv, chiar daca te incurca prin casa, mai bine ii dai niste oale si ii zici ca gatiti impreuna sau ii dai si lui o carpa si ii spui ca te ajuta la curat sau ii dai hainele sa le bage in masina de spalat...etc....asta daca nu vrea sa se joace cu jucariile lui si nu mai stii ce sa ii faci.

Odeta, pai daca faci bunatatile alea, normal ca nu mai ai timp liber Ma faci mereu sa

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ochidut,asa e.
eu am facut chestia cu oalele.am sacrificat cateva.si capace, fara nr,fara nr.

Mergi la inceput