Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (57)
Raspunsuri - Pagina 10
ochidut spune:
Paula deocamdata explica-i ca nu e bine..... Poate e doar o faza trecatoare iar cu dat mana la dans sau salbatic cum ziceai tu, e inca mic, e normal sa nu ii placa unii copii si nici nu intelege inca prea bine ce e cu socializarea asta. ai rabdare cu partea asta, stai linistita
Daca fazele cu lovitul vor continua, nu poti decat sa treci la alte masuri mai stricte, de genul:
- sa ii explici din casa ca veti pleca la copii, ca se va juca, dansa, va imparti jucariile dar ca trebuie sa ii ia de mana pe copii, sa le faca "mai mai" si nu sa il loveasca, impinga. repeti poezia de mai multe ori pe drum si apoi ii spui ca daca va impinge.lovi un copil veti pleca- repeti si asta de mai mule ori. cand ajungi la locul de joaca ii spui ultima oara regula si il monitorizezi f atent. cand vezi ca da sa impinga/loveasca un copil, te aporpii de el, il tragi putin deoparte si il intrebi daca isi aduce aminte ce i-a zis mama si ca e ultima oara cand ii spui: daca loveste/ompinge = plecati. cand impinge/loveste data viitoare il iei si plecati, oricate crize ar face, fara nici o concesie sau ezitare si ii reamintesti de ce plecati. va duceti direct acasa, nu va opriti la alte locuri de joaca.
- sa ii explici ca daca loveste un copil, nu va mai avea voie sa se joace/sa stea cu ei si va trebui sa stea singur; dupa explicatia asta ii arati la locul de joaca respectiv un colt, pe care il denumesti coltul rusinii si ii explici ca acolo va sta, singur, daca mai loveste alt copil. Chestia asta functioneaza de regula acasa sau la gradi - pt ca e acelasi spatiu tot timpul, ii poti repeta des si invata ca acolo e coltul. Doar dupa ce a retinut explicatia ta, coltul rusinii si motivul, atunci cand loveste il poti duce la colt. La ce foloseste: va intelege ca daca se comporta altfel = loveste/impinge, nu poate sa stea impreuna cu copii + ii da ocazia sa stea cateva minute linistit, sa ii treaca nervii, sa evalueze cu ochii lui situatia + treptat se va simti diferit, asa singur in coltul ala si isi va dori sa se intoaca in mijlocul copiilor - chiar daca efectiv nu se joaca cu ei, dar va dori sa rvina in "cercul de copii".
- fii atenta ca ceva sa nu il stimuleze negativ: poate e obosit, poate nu ii place locul , poate simte ca nu are atentia unuia din voi destul de mult si aasa vrea sa vi-o atraga...etc
Cam atat la varsta asta, inca nu poti comunica bine cu ei, nu isi pot exprima sentimentele si nici nu inteleg explicatiile tale de genul "nu e frumos" si nici macar nu inteleg cand le zici ca pe copii ii doare, inca nu constientizeaza exact ce inseamna durerea.
hai ca astazi am fost intr-o faza psihologica, ma chinuie talentul
de Larisa Ioana 24.06.2010
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cris2010 Oana, pentru transfagarasan, recomand hotelul Valea cu pesti, mai ales pentru panorama. Cu mancarea cam slabut statea asta toamna, dar poate au rezolvat problema, ca atunci debia au deschis. Daca mergeti cu Matei, nu recomand pt ca nu aveti ce face fara masina. Nu e loc de plimbat, doar drumul pana la lac, dar e destul de accidentat, se lucra si la ponton cand am fost noi. de Solnushka Natali - 13.07.2010 |
DA cu Matei vreau sa mergem
fetele care sunt cu traseele montane...spuneti-mi pana unde pot ajunge in Retezat cu Matei?...multe presupun ca nu pot vedea
Tina drum bun !!!
normal ca acolo parintii cresc mult mai lejer copiii...gandeste-te doar la diferenta de perioada in care sta mama acasa cu cel mic...apoi atasamentul si mamosenia care se fac in 2 ani nu ii poti compara in nici un caz cu 2 luni
dar oricum Romania era printre putinele tari foste comuniste in care mai ramasese CIC-ul de 2 ani
citat din mesajul lui saddie Am incercat sa-i las cate putin de Bebe TV sau Duck TV dar cu ea nu merge 10 minute si gata. Se lasa cu urlete si jelanie mare cand inchid TV asa ca am preferat sa-l scot de tot. |
asa e si la noi asa ca refer desenele pe laptop
ne place Chip and Dales
si mi-ai dat o idee super buan cu Alba ca Zapada
oricum o auzisem pe Oana cu pisicile aristrocrate si ma gandeam sa le vedem si noi
sau 101 Dalmatieni ca tot ne plac cainii
1an + 08.07.2010
" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Alice_Elena spune:
:)) oana, mara deja are mopul ei, o carpa de praf,hartie de bucatarie cu kitty. Cand ii zic caa apuc sa fac curat fuge si ea sa le ia pe ale ei
Iar cu desenele, se mai uita la duck da nu mult ca nu are rabdare, prefera telefonul meu, asa ca il ascund pe unde pot. Dar daca suna sau primesc vrun sms imediat ii rade fata si zice "a u mami"
histamina spune:
oana,
poti ajunge in Retezat fie la cana Buta.Poti urca o parte din drum cu masina.te poti opri si la Cheile Butii,daca vrei.
de la Buta poti urca la Bucura linistita cu Matei.
Privelistea e superba.
Poti merge la Pietrele. dar nu poti urca cu masina acolo.la Pietrele e jeg mare si mancarea e proasta rau.
dar poti urca la gentiana.cam 3 ore cu Matei. macarea e buna,e curatenie,dar eu, cu strumf asa mic nu m-as incumeta.
Cheile Butii e super.mancarea e senzationala si,mare lucru, iti gateste si pt copil.
de la Cheile Butii, cu maisna sunteti in 50 de min in Parang. acolo poti urca cu masina pana la vf badea si sa haladuiti pe munte cat vreti.daca treci prin Lupeni si sigur treci, poti urca cu masina pana la Straja si de acolo pe munte cat vrei, pe unde vrei.
ooana spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena :)) oana, mara deja are mopul ei, |
si Matei tot asa...a primit o maturica cu faras de la Ramona
zilnic matura peste tot...pe jos....pe mobila...peretii
apoi imi ia matura mare...si aspiratorul
ufff imi e greu sa fac curat cu el, ca el imi ia toate "uneltele"
azi vreau sa spal baia...sa vad ce va face cu ligheanul cu apa...ca o sa ii dau si lui carpa sa ma ajute la spalat faianta
1an + 08.07.2010
" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor
Noi 2
Otiliav spune:
Am dat o cautare dupa sirop de agave si am ajuns sa citesc un articol Dieta vegana. Mi s-a parut tare interesant. Ce zici Pufescu ?
Eu am ramas surprinsa cand spre final spune ca acum crede ca este total nepotrivita pentru copii.
Si daca tot am intrat, desi zilnic mi-as dori sa stau macar la o cafea dimineata, sa va povestesc si de mezina. Vad ca discutati de televizor. Noi avem dar se mai uita Ana dupa ce isi face temele, eu nu.
Iulia de ceva vreme e mare fan Alba ca Zapada. Stie sa ceara "pada". Intr-o dimineata asa haioasa s-a trezit si a inceput sa canta "hai ho hai ho, piti mito". Aseara a descoperit dalmatienii. Asa ne face sa radem, e comicul casei. Si mai nou spune "sase", chiar mai bine decat mijlocia.
Ochidut ma gandeam daca pot sa te deranjez cu o intrebare legata de vacanta la mare/la soare . Ce-ai mai facut cu gradi. Am citit mai de mult un subiect unde intrebai de gradinita/meniu corespunzator si am vrut sa scriu ca ma regaseam tare mult in postarea ta. Asa era si Ana pofticioasa de mica si am obisnuit-o fara paine, ciocolata, cartofi. Minunea cu mancarea gatita in casoleta a tinut primele 6 luni la gradinita. Pana a inteles bine limba si s-a prins ca ceilalti copii mananca diferit asa ca a trecut pe sandwichuri ca si ei . Macar pana la 3,5 ani a tinut minunea cu meniul.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
ooana spune:
citat din mesajul lui histamina oana, poti ajunge in Retezat fie la cana Buta.Poti urca o parte din drum cu masina.te poti opri si la Cheile Butii,daca vrei. de la Buta poti urca la Bucura linistita cu Matei. Privelistea e superba. Poti merge la Pietrele. dar nu poti urca cu masina acolo.la Pietrele e jeg mare si mancarea e proasta rau. dar poti urca la gentiana.cam 3 ore cu Matei. macarea e buna,e curatenie,dar eu, cu strumf asa mic nu m-as incumeta. Cheile Butii e super.mancarea e senzationala si,mare lucru, iti gateste si pt copil. de la Cheile Butii, cu maisna sunteti in 50 de min in Parang. acolo poti urca cu masina pana la vf badea si sa haladuiti pe munte cat vreti.daca treci prin Lupeni si sigur treci, poti urca cu masina pana la Straja si de acolo pe munte cat vrei, pe unde vrei. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
merci
te mai intreb eu una alta
acum sunt doar in faza de documentare
de la Ranca este telescaun sau telecabina? sau alta posibilitate de urcare catre varful papusa?
1an + 08.07.2010
Noi 2
histamina spune:
eu nu stiu sa existe decat telescaunul din Vf papusa.
traseul e lung si pt un adult. 4,5-5 ore.
ochidut spune:
citat din mesajul lui Otiliav Ochidut ma gandeam daca pot sa te deranjez cu o intrebare legata de vacanta la mare/la soare . Ce-ai mai facut cu gradi. Am citit mai de mult un subiect unde intrebai de gradinita/meniu corespunzator si am vrut sa scriu ca ma regaseam tare mult in postarea ta. Asa era si Ana pofticioasa de mica si am obisnuit-o fara paine, ciocolata, cartofi. Minunea cu mancarea gatita in casoleta a tinut primele 6 luni la gradinita. Pana a inteles bine limba si s-a prins ca ceilalti copii mananca diferit asa ca a trecut pe sandwichuri ca si ei . Macar pana la 3,5 ani a tinut minunea cu meniul. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010) |
Pai deranjeaza-ma. Cu mancarea m-am convins si eu , ca trebuie sa o duci intr-un loc unde toata lumea mananca acelasi lucru, altfel ii va fi pofta si categoric nu va functiona sa manance doar ea altceva.
De asta ma si agit atata. Am gasit ceva rezonabil, dar are alte aspecte nu f incantatoare. Mai sunt si preturile, care urca pana la cer. Asa ca, inca, nu am luat o decizie.
Asta cu painea e problema mare, toti dau paine, 99% alba. Pai a mea daca vede paine, se indoapa numai cu aia. Este motivul pt care am renuntat si noi sa mai mancam iar cand vrea P cate o felie si-o ia ascunsa sub un servetel, dar chiar si asa o vede de cele mai multe ori
incep sa ma gandesc serios sa o dau la stat la program scurt si apoi sa o ia bona. dar la stat merge doar daca o invat sa faca la olita si daca imi gasesc o relatie sa o ia de la 2 ani.
si as mai duce-o suplimentar la inot + la cursuri fasttrackids - sunt niste cursuri de cunoastere/dezvoltare internationale....
ochidut spune:
Alice, si Larisa e "iphone addicted" - noi asa ii zicem. Exact ca Mara face, si noi trebuie sa il ascundem si ma enerveaza f tare ca de multe ori deabia pot sa vb cu ea la tel ca il vrea. Cateodata daca suna un client fac tot felul de chestii sa ii distrag atentia cu ceva mai interesant, sa pot si eu vb