Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (57)
Raspunsuri - Pagina 11
puiutz_mic spune:
Ziua buna, fete dragi!
Stiti cumva daca Papanicolau facut mai tarziu de jumatatea ciclului are relevanta? Trebuie musai facut la jumatatea ciclului (adica in preajma ovulatiei)?
Crispro, tu ai primit rezultatul la Papa?
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
pufescu spune:
Buna fetelor...incep sa vad luminita de la capatul tunelului la servici :).
Otilia, stiu articolul, e vorba de o mamica care a incercat sa fie raw vegan(+copilul), adica doar mancare cruda si fara nimic animal.
Eu sunt de parere ca e o chestie mult prea extrema, si ca e buna pentru perioade limitate pentru adulti ca detoxifiere,sau in caz de boli grave gen cancer,boli degenerative,etc.
Carentele despre care se vorbeste pot fi acoperite insa intr-o dieta vegana care include si alimente gatite(deci leguminoase, cereale, cartofi, etc),plus anumite suplimente ne-vegane cum ar fi produsele apicole.
Si eu ii dau lui bubu,si mancam si noi ocazional oua(atunci cand am de la tara)-insa asta se intampla rar, poate o data pe luna. Luam noi polen o data la cateva zile iar bubu ia pastura zilnic. Pentru omega 3 nu ma bazez doar pe diversele seminte si nuci, luam ulei de in(bubu cere singur, si ia 1-2 lingurite pe zi...desi gustul e scarbos). De asemenea ii dau suc de grau verde,care ii place si il cere o data la 2-3 zile.Ii dau zilnic vigantol pt vit D, si vit C ca supliment acum pe iarna. In mod clar daca am ocazia sa dau de niste peste proaspat pescuit(nu din magazin din ferme) si bubu vrea o sa ii dau. De asemenea daca va vrea carne si va fi dintr-o sursa gen gaina de la tara ii dau(pana acum nu a vrut in ciuda eforturilor bunicilor...a mancat supa de gaina insa).Mai ales in context social(vizite) sau vacante stiu ca va trebui sa fac compromisuri si nu am o problema cu asta(bine,nu o sa ii dau cremvusti sau mezel, dar o pulpa fiarta de gaina ocazional nu e o problema).
I-am facut analizele la 1 an, o sa i le fac si la 2 si daca constat ca apar probleme o sa fac ajustari(si noi vom face anual analize pana ne lamurim ca facem bine ce facem).
Nu cred in extreme, si nu cred ca a manca carne ocazional e foarte rau, cu conditia sa fie fiarta/coapta nu prajita si sa fie dintr-un animal crescut natural. La fel cu ouale. Ce cred cu tarie ca e foarte rau pentru consum laptele dulce sau lapte praf. In schimb consumul ocazional de iaurt,chefir,lapte batut cu conditia sa fie de la animal crescut natural,nedegresat,facut in casa si repet,ocazional e ok.
Daca bubu va avea cea mai mica problema gen devine bolnavicios,isi reduce nivelul de activitate, apare vreo carie,etc bineinteles ca o sa iau masuri...de fapt vreau sa sper ca o sa iau masuri inainte :).
Studiez in continuare, cred ca e foarte greu sa mananci ok in zilele noastre mai ales daca stai la oras si depinzi de ce cumperi,in conditiile unui buget limitat.
Vreau sa citesc si pareri pro si contra cat mai multe,din toate inveti.
De ex in articolul pus de tine indica deficienta de vit A, ceea ce e o problema de ce bagi in dieta nu de veganism ca principiu(multe plante contin betacaroten, care in corp in prezenta unor acizi grasi(care se asigura daca iei ulei de in de ex) devine vit. A)...sau sunt anumiti germeni(de ex fasole mung,linte) care contin si grasimi si vit A,totul e sa fie consumati in cantitati suficiente(si asta la copii poate fi o problema, bubu insa mananca cu mare placere germeni si de obicei trebuie sa ii limitez cantitatea ca sa mai manance si altceva).
Uite un articol asemanator scris de o mamica care e un guru in comunitatea raw vegan, care spune ca ii da la copil galbenus de ou organic crud si diverse alte suplimente http://shazzie.com/life/articles/raw_vegan_children.shtml
Otiliav spune:
Ooh, mersi pufescu
Ma bucur ca o scoti la capat la servici. Eu, visez la pensionare daca lucrurile merg tot asa de bine.
Vorbind de crenvursti. Aici e o manie. Toate aniversarile copiilor se fac cu pizza sau crenvursti. Aceste doua variante sunt la locurile de joaca. Bine, am incercat aniversare acasa si evident ca bataia a fost la crenvursti, nu conta cu ce legume am umplut platourile sau ce salate am preparat. Daca nu-s in meniu acasa iar nu merge ca interpreteaza ca esti un ciudat/zgarcit care nu ia pentru copii ce le place.
Din pacate la al doilea, al treilea copil e jale cu meniul. E foarte greu sa ii dai unui copil ceva si altuia nu. Singura alternativa fara plansete si nervi este sa nu fie decat mancare sanatoasa in casa.
Ochidut, nu a fost totul in zadar, ma refer la obiceiurile alimentare din prima copilarie. Nici acum nu mananca multa paine, nu e mare fan ciocolata. Bineinteles ca atunci cand facem paine proaspata in casa i se face pofta dar nu mananca mai deloc paine la pranz si uneori nici la micul dejun.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
ochidut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Ooh, mersi pufescu Ochidut, nu a fost totul in zadar, ma refer la obiceiurile alimentare din prima copilarie. Nici acum nu mananca multa paine, nu e mare fan ciocolata. Bineinteles ca atunci cand facem paine proaspata in casa i se face pofta dar nu mananca mai deloc paine la pranz si uneori nici la micul dejun. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010) |
Suna incurajator, deci am sanse totusi, nu e in zadar munca
Cu crenvustii la voi, cine stie poate la voi macar nu baga asa multe porcarii in ei ca in Romanica. Asta asa ca incurajare Am citit ca la noi sunt mezelurile cele mai slabe calitativ din toata Europa. noi si bulgarii.
de Larisa Ioana 24.06.2010
lauri_ca spune:
Ochidut, dar de ce nu o duci la cresa? Acolo toti copii sunt cu pampers, au program de stat pe olita, meniul e mai ok pt. ca sunt copii sub 3 ani, activitatile zilnice sunt mai potrivite varstei lor, ii spala la fundulet, sunt ajutati sa manance. Iar daca o duci la gradinita in grupa cu copii care au 3 sau 4 ani nu se va integra usor, copii mereu ii resping pe cei mai mici de varsta, mai ales daca nu vorbesc, nu stiu sa se faca intelesi. Sper ca nu te-am suparat.
Alina2005 spune:
Fete, noi suntem racite de 1 saptamana, febra mare in primele zile, apoi muci si acum accese de tuse pana aproape de voma. Nu i-am dat antibiotic, numai sirop de la Ozone pt imunitate in timpul racelii si gripei si uneori Panadol/Ibalgin. Acum i-am bagat si Eurespal pt tuse, sper sa treaca repede.
N-am mai avut timp sa va citesc, acum scriu pe graba, pt ca am apucat sa ma spal pe cap si sa imi fac unghiile pt o aniversare diseara si trebuie deja sa se trezeasca.
histamina spune:
laurica, da, la cresa,cel putin la cele testate de mine, meniul e super ok.
ma duc acasa!
dor imens de strumf!
ma duc sa-l pupacesc tot!
vreau sa reduc la un ou pe zi de prepelita, nu doua ca acum.a recuperat f bine anemia de prematuritate.f bune oule de prepelita.
ochidut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lauri_ca Ochidut, dar de ce nu o duci la cresa? Acolo toti copii sunt cu pampers, au program de stat pe olita, meniul e mai ok pt. ca sunt copii sub 3 ani, activitatile zilnice sunt mai potrivite varstei lor, ii spala la fundulet, sunt ajutati sa manance. Iar daca o duci la gradinita in grupa cu copii care au 3 sau 4 ani nu se va integra usor, copii mereu ii resping pe cei mai mici de varsta, mai ales daca nu vorbesc, nu stiu sa se faca intelesi. Sper ca nu te-am suparat. mamica de cavaler Radu 11.09.2002 si printesa Stefi 09.08.2010 |
Laurica, nu m-ai suparat deloc. vreau la gradi ca e chiar in spatele bocului si o poate lua bona fara probleme. cresa e mult mai departe + iti treb pile si mai mari, ca nu m-am inscris pe nici o lista. asta daca as alege varianta de stat. la stat nu intra mancarea in discutie, ca ar lua-o bona sa manance+doarma acasa (e unul din avantaje) si dupa-amiaza as duce-o eu la activtati
daca e privat, atunci nu se mai pune in discutie bona, ar ramane la program lung + au grupe si de la 1 an, primesc cu pamper etc.
in mod neoficial - exact asa mi s-a zis, si la gradi stat se primesc copii mai mici de 3 ani si se fac grupe cu ei. eu am fost mereu la grupa mare la gradi - ca o stia mama pe educatoare - si m-am simtit f bine, toti copii aveau grija de mine.
alt motiv pt care nu o dau la cresa de stat - nu sunt convinsa ca fac anumite activitati cu ei, pt ca considera ca sunt prea mici
oricum inca cantaresc toate variantele si vom vedea ce decidem. inainte sa decidem insa, vom merge si cu ea in vizite la cateva gradi, sa ii vedem reactia. suntem o famile de democrati
ochidut spune:
apropo de activitati, stiti ca v-am zis ca larisa e incantata de niste joculete de copii mai mari - cu litere- si acum are o pasiune pentru puzzle. sa nu credeti ca sunt nebuna, nu chinui copilul cu activitati din astea prea complicate pt varsta ei si oricum face ce vrea ea si daca nu are chef de o jucarie nu o baga in seama cu zilele sau saptamanile. dar a apucat-o deodata, dupa ce le-a ignorat initial si mi le-a adus cateva zile in continuu de ma inebunise, pana a invatat sa le faca. cu literele i-a mai trecut, dar puzzle-ul ramane in top, are 3 carti - fiecare cu 6 pagini si umbla zilnic cu ele in brate
am reusit in sfarsit sa o si filmez
www.youtube.com/watch?v=3T_aVhtQNSA" target="_blank">jocul cu litere - pt cine are rabdare ca e putin mai lung
www.youtube.com/watch?v=mWUcAcROqFg" target="_blank">puzzle