educatia copilul prin prisma religiei!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Kmy dar de ce trebuie sa inventezi pretexte? Nu poti pune NU?
Eu chiar nu inteleg care e problema, de ce nu poti spune "nu vreau" si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Kmy dar de ce trebuie sa inventezi pretexte? Nu poti pune NU?
Eu chiar nu inteleg care e problema, de ce nu poti spune "nu vreau" si gata.

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

pt ca nu vreau sa se supere, odat ce sa supara ei , sta si sotul meu la fel de botos , si prefer s agasesc toate artificiile posibile sa ca evit in mod elegant!!!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Din experienta iti spun ca procedand asa nu faci decat sa te afunzi in probleme. Cu cat mai repede lamuresti lucrurile, cu atat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Cel mai bine, zic eu acum , este sa vorbesti cu sotul tau si sa ii exprimi clar parerea ta: adica tie nu iti place ca parintii lui isi fac planuri cu copilul tau. (asta am inteles ca parintii lui deja stiu ce sa faca cu copilul vostru) Pentru ca este al tau si al sotului si nu vrei sa impartiti educatia copilului cu bunicii.
Ca sa fi si in caruta si in teleguta, te-as sfatui sa faci cum mai spunea cineva: cand i se spune ceva ce nu iti convine explici copilului cu un ton normal parerea ta, nu agresiv si nu uitandu-te urat la cel care i-a explicat altfel. Bine, sfatul asta merge pentru un copil mai mare de 11 luni. Pana mai creste, discuta clar cu sotul tau legat de ceea ce vrei, fii sigura pe ceea ce iti doresti si spune-o in cuvinte ... sa zicem firesti. Nu este suficienta o singura discutie, ci discutii directe sau cand se discuta in general, exprima-ti pozitia neutru si clar.

De asemenea, cred ca este bine sa pastrezi in minte ca parintii lui gandesc generos din punctul lor de vedere. Nu ii ataca in ceea ce ei considera ca fac extra-super-bine pentru ca ei vor vorbi cu fiul lor si fiul lor nu va stii ce sa faca, deci va fi suparat.

Cred ca temerea ta vine din faptul ca, din ce inteleg, socrii sunt cam la extreme si de aceea iti este teama ca nu se vor opri la limite care tie iti par rezonabile. Si daca li s-ar explica in mod clar limitele: 1/saptamana vorbit despre X, tot nu ar fi luate in seama. Ca nu pot . Pana mai creste copilul, lucreaza mai degraba la sotul tau ca pe ei nu ii intorci nicicum. De ce crezi ca ceilalti copii ii ocolesc? Iar acestia nici nu locuiesc cu/langa ei.

Mai doresc sa iti spun ca si faptul ca nu aveti gard intre gospodarii poate fi un impediment in trasarea mai clara a granitelor de influenta dintre familii dar e alta poveste. (plus si altele)

Sa te si linistesc un pic: in timp o sa vezi ca parintii au mai multa influenta asupra copilului decat bunicii, chiar daca mai sta si pe la ei. Cand o sa inceapa sa exprime ceea ce gandeste vei fi uimita si va pune intrebari sa se lamureasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Parerea mea este urmatoarea:
Traim intr-o tara unde suntem liberi sa ne alegem religia si asta e bine.
Putem convietui cu persoane care au conceptuu religioase diferite de noi, cu conditia ca noi sa le respectam conceptiile lr si ei pe ale noastre (iar daca nu se intampla asa, fiecare are dreptul sa spuna celuilalt care e limita... fara suparare).
Iar educatia religioasa a copiilor se face intotdeauna cu acordul parintilor, pana la 16 ani, dupa care sunt liberi sa isi continue educatia dupa cum cred si ei, pt ca sunt aproape adulti si au capacitatea de a intelege, de a discerne.

Mai cred ca diferitele religii crestine au muuuulte puncte comune, chiar daca sunt si multe diferente. Cand e vorba de familie, e important sa va axati mai mult pe punctele comune, iar privind diferentele, parintii isi rezerva dreptul de a decide educatia copilului.

In ceea ce priveste studiul biblic, ar fi pacat sa nu il incurajezi, Biblia e Scriptura, e baza credintei crestine. Sigur, o Biblie Ortodoxa sau Catolica difera putin ca forma de un Baptista, dar continutul e acelasi. Copilului ii face numai bine sa studieze.
Iar tu, ca parinte, ii poti prezenta si varianta Ortodoxa, cu timpul ii poti prezenta diferentele si parerile tale, fara a le denigra pe cele ale bunicilor.

In cele din urma, copilul va alege la maturitate si e bine ca are tangenta cu religii diferite, fiindca astfel cunoaste mai multe despre aceste religii si poate fi mai tolerant, mai cumpatat, va intelege mai usor faptul ca oamenii simt si se inchina diferit, dar Dumnezeu este acelasi pentru noi toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Kmy daca as fi in locul tau eu as spune foarte clar, cu riscul de a se supara sotul, ca nu imi convine sa i se vorbeasca despre religie copilului meu. Eu am avut o astfel de discutie cu maica-mea, care nu e din cale afara de religioasa, insa obisnuieste sa mearga duminica la biserica si incepuse s-o invete pe fiica-mea nu stiu ce rugaciune de spus seara. Am spus gata, pana aici. A, ca e copilul curios, ca intreaba , asta e altceva. Ii raspund, ii explic asa ca pe o poveste (cum i-am explicat acum cu semnificatia pastelui, a invierii,etc) dar fara sa-i dau povestii aura de magie. Eu nu inteleg de ce ar trebui copiii "educati" in spiritul religiei. De ce ar trebui dusi constant la biserica, impartasiti, invatati rugaciuni, cruci, etc E drept ca biblia te invata de bine, dar de ce sa-i spunem copilului ca Domnul a zis sa nu minti, sa nu furi, etc Nu poate invata aceleasi lucruri bune decat daca sunt imbracate in forma asta de interdictie divina? Ca sa nu mai spun de chestia cu pacatul. In vinerea mare am auzit 2 fete, de vreo 10 ani, vorbind despre trecutul pe sub aer de la biserica, una fusese deja, cealalta nu. Si ar fi vrut sa mearga impreuna, dar cea care fusese se temea sa nu fie PACAT sa mai treaca o data! Aberant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnnaBaby

Kmy daca as fi in locul tau eu as spune foarte clar, cu riscul de a se supara sotul, ca nu imi convine sa i se vorbeasca despre religie copilului meu. Eu am avut o astfel de discutie cu maica-mea, care nu e din cale afara de religioasa, insa obisnuieste sa mearga duminica la biserica si incepuse s-o invete pe fiica-mea nu stiu ce rugaciune de spus seara. Am spus gata, pana aici. A, ca e copilul curios, ca intreaba , asta e altceva. Ii raspund, ii explic asa ca pe o poveste (cum i-am explicat acum cu semnificatia pastelui, a invierii,etc) dar fara sa-i dau povestii aura de magie. Eu nu inteleg de ce ar trebui copiii "educati" in spiritul religiei. De ce ar trebui dusi constant la biserica, impartasiti, invatati rugaciuni, cruci, etc E drept ca biblia te invata de bine, dar de ce sa-i spunem copilului ca Domnul a zis sa nu minti, sa nu furi, etc Nu poate invata aceleasi lucruri bune decat daca sunt imbracate in forma asta de interdictie divina? Ca sa nu mai spun de chestia cu pacatul. In vinerea mare am auzit 2 fete, de vreo 10 ani, vorbind despre trecutul pe sub aer de la biserica, una fusese deja, cealalta nu. Si ar fi vrut sa mearga impreuna, dar cea care fusese se temea sa nu fie PACAT sa mai treaca o data! Aberant!

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Citat:
E drept ca biblia te invata de bine, dar de ce sa-i spunem copilului ca Domnul a zis sa nu minti, sa nu furi, etc

de ce? pentru ca asta e adevarul! si nu e vorba doar de interdictie divina e vorba mai ales de binecuvintare divina.pe asta treb sa ne accentuam atentia.
ce inseamna sa fii binecuvintat de Dumenzeu ascultindu-i poruncile.
nu ai cum sa fii binecuvintat de Dumenzeu daca traiesti in pacat(nu vorbesc de ce ai spus tu ca e pacat in leg cu acele fete).
vorbim de pacat asa cum este expus in Biblie.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@kmy_black

Acesta este, fara discutie, testul credintei, pe care vi-l da Dumnezeu.

-inarmeaza si tine copilul pe deplin in dreapta credinta cu orice pret
-ajuta pe sot a intelege adevarul clar, si intoarce pe cat mai multi din familie, care sunt intorsi cu spatele la Dumnezeu, avand incredintate sufletele si atentia lor, intru minciuna despre Dumnezeu.

Cerintele acestui test sunt cat se poate de simple si clare. Unde se termina cu gluma si cand anume, devin lucrurile serioase? Unde se afla, intre miile de “optiuni religioase”, alegerea? Poate nu va simtiti pregatita pt. acest test, dar nu va temeti, pt. ca Dumnezeu face orice, pt. ca noi sa reusim a-I face voia: chiar ne si “sufla” si ne ajuta pe deplin, cand suntem pusi fata in fata cu teste de acestea (peste puteri, unde miza e copilul, etc. etc.). Rugati-va sa va dea SABIE in suflet pentru a nimici tot ceea ce este potrivnic Lui, in lucrarea intreprinsa de dvs., intru mantuirea copilului - si de e ceva rau pentru el, veti sti -; ca nici o mantuire nu e departe de a fi, cel mai greu lucru; nici a noastra, si nici a altora de catre noi.

Trebuie educat copilul in ortodoxie, dus la Biserica in fiecare duminica, Sfinte Icoane, Impartasanie, Preot, etc. tot tot. Altfel va ceda in fata atacului satanobaptist. Nu lasati sa-l raneasca si sa se infecteze cu lucruri de la secta baptista sau oricare alta, ca isi va molesi sufletul, credinta, lumina pe care o are de la Sfantul Botez; toate acestea vor putrezi, pentru ca el e copil si va alege ceea ce da mai multa lumina (materiala).

O Biblie protestanta baptista sectara etc. nu are valoare. O asemenea Biblie este tradusa neautorizat (de persoane care nu cunosc traditia ortodoxa - care este baza intelegerii scripturistice) din greaca sau alte limbi in eng. (de ex King James version si multe altele), apoi re-tradusa din eng. in romana. La un studiu atent, (a oricarui text) veti observa multe diferente intre biblia ortodoxa si cele sectare. Daca suna biblia ca un fel de naratiune, atunci este clar o biblie proasta. Am auzit ca au aparut Biblii care sunt distribuite in Romania impreuna cu ziarul “Adevarul”. Acelea sunt biblii sectare si sunt foarte diferite de bibliile ortodoxe. Biblia (ortodoxa) tb. aratata copilului de catre parinte/persoana ortodoxa, dar cel mai mult trebuie auzita de catre copil, in Biserica.

“pana acum vreo 5 ani erau cei mai inversunati ortodocsi, cred ca stiu mai multe decat mine”

Au citit cumva acestia lucrari, precum ale: Sf. Efrem Sirul. Sf. Vasile cel Mare. Sf. Grigore din Nazianz (Teologul). Sf. Evagrie Ponticul. Sf. Ioan Gura de Aur. Sf. Simeon Noul Teolog. Sf. Teofan Zavoratul. Sf. Isaac Sirul. Paul Evdokimov. Vietile Sfintilor etc. Sau erau doar inversunati, in habotnicism? Dumnezeu fiind infinit, atunci si dreapta credinta (ortodoxa) este infinita. Dialogul cu sectarii este foarte periculos si da roade 0, insa nu aveti de ales, trebuie sa comunicati cu membrii din familie (in primul rand sa le comunicati determinarea dvs. de a creste copilul in dreapta credinta). Sectarii nu sunt chiar asa periculosi din cauza faptului ca ne mint; insa deoarece, daca le spunem un adevar incontestabil si inconvenabil, atunci incep sa se minta si pe ei insisi. Dar nu aveti de ales, deci aratati-le cum lucreaza, Dumnezeul Adevarat, Cel pe care Il cunoasteti, prin ortodoxie si prin dvs.

Deci aproape imposibil de avut dialog cu sectarii; asta pentru ca sunt programati de mici copii, la secte. Copilul, daca il dati pe mana sectelor, il veti pierde. Va ajunge asa (un indracit - observati cu grija, miscarile robotizate ale chipului cantaretei de la secta (neo)protestanta. As spune ca e o papusa animata si determinata de ganduri foarte rele cernute, in mintea sa, in care este absenta lumina liberului arbitru. Studiati expresiile fetei si ochii foarte atent; se observa pentru cine poate sa vada, falsitatea si nesiguranta si prefacatoria unui sarpe si cruzimea unui calau):

http://www.youtube.com/watch?v=UKv3bmn2YgM

sau asa:

http://www.youtube.com/watch?v=EYYPTS7tA6Q

Vedeti cum sunt acestia de la secte programati, de mici copii? Ce sanse avem a discuta si a invata Adevarul cu astfel de oameni, care indracesc copiii de mici si apoi ii asculta pe acestia “predicand”? Si intelegem de unde li se cerne acestora in minte, ceea ce li se cerne.

Spuneti-le celor care au trecut la baptisti sa o lase moarta cu
"credinta" pt. ca oricum acest cult se va desfiinta cat de curand, nu va rezista, si vor trece ei in curand, la altul. Sa lase educatia religioasa a copilului in grija mamei, ca am inteles ca dansa cunoaste pe Dumnezeu, cel mai bine din toata familia.

SECTELE = CRESTINISM “LA NAIBA”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas

@kmy_black

Acesta este, fara discutie, testul credintei, pe care vi-l da Dumnezeu.

-inarmeaza si tine copilul pe deplin in dreapta credinta cu orice pret
-ajuta pe sot a intelege adevarul clar, si intoarce pe cat mai multi din familie, care sunt intorsi cu spatele la Dumnezeu, avand incredintate sufletele si atentia lor, intru minciuna despre Dumnezeu.

Cerintele acestui test sunt cat se poate de simple si clare. Unde se termina cu gluma si cand anume, devin lucrurile serioase? Unde se afla, intre miile de “optiuni religioase”, alegerea? Poate nu va simtiti pregatita pt. acest test, dar nu va temeti, pt. ca Dumnezeu face orice, pt. ca noi sa reusim a-I face voia: chiar ne si “sufla” si ne ajuta pe deplin, cand suntem pusi fata in fata cu teste de acestea (peste puteri, unde miza e copilul, etc. etc.). Rugati-va sa va dea SABIE in suflet pentru a nimici tot ceea ce este potrivnic Lui, in lucrarea intreprinsa de dvs., intru mantuirea copilului - si de e ceva rau pentru el, veti sti -; ca nici o mantuire nu e departe de a fi, cel mai greu lucru; nici a noastra, si nici a altora de catre noi.

Trebuie educat copilul in ortodoxie, dus la Biserica in fiecare duminica, Sfinte Icoane, Impartasanie, Preot, etc. tot tot. Altfel va ceda in fata atacului satanobaptist. Nu lasati sa-l raneasca si sa se infecteze cu lucruri de la secta baptista sau oricare alta, ca isi va molesi sufletul, credinta, lumina pe care o are de la Sfantul Botez; toate acestea vor putrezi, pentru ca el e copil si va alege ceea ce da mai multa lumina (materiala).

O Biblie protestanta baptista sectara etc. nu are valoare. O asemenea Biblie este tradusa neautorizat (de persoane care nu cunosc traditia ortodoxa - care este baza intelegerii scripturistice) din greaca sau alte limbi in eng. (de ex King James version si multe altele), apoi re-tradusa din eng. in romana. La un studiu atent, (a oricarui text) veti observa multe diferente intre biblia ortodoxa si cele sectare. Daca suna biblia ca un fel de naratiune, atunci este clar o biblie proasta. Am auzit ca au aparut Biblii care sunt distribuite in Romania impreuna cu ziarul “Adevarul”. Acelea sunt biblii sectare si sunt foarte diferite de bibliile ortodoxe. Biblia (ortodoxa) tb. aratata copilului de catre parinte/persoana ortodoxa, dar cel mai mult trebuie auzita de catre copil, in Biserica.

“pana acum vreo 5 ani erau cei mai inversunati ortodocsi, cred ca stiu mai multe decat mine”

Au citit cumva acestia lucrari, precum ale: Sf. Efrem Sirul. Sf. Vasile cel Mare. Sf. Grigore din Nazianz (Teologul). Sf. Evagrie Ponticul. Sf. Ioan Gura de Aur. Sf. Simeon Noul Teolog. Sf. Teofan Zavoratul. Sf. Isaac Sirul. Paul Evdokimov. Vietile Sfintilor etc. Sau erau doar inversunati, in habotnicism? Dumnezeu fiind infinit, atunci si dreapta credinta (ortodoxa) este infinita. Dialogul cu sectarii este foarte periculos si da roade 0, insa nu aveti de ales, trebuie sa comunicati cu membrii din familie (in primul rand sa le comunicati determinarea dvs. de a creste copilul in dreapta credinta). Sectarii nu sunt chiar asa periculosi din cauza faptului ca ne mint; insa deoarece, daca le spunem un adevar incontestabil si inconvenabil, atunci incep sa se minta si pe ei insisi. Dar nu aveti de ales, deci aratati-le cum lucreaza, Dumnezeul Adevarat, Cel pe care Il cunoasteti, prin ortodoxie si prin dvs.

Deci aproape imposibil de avut dialog cu sectarii; asta pentru ca sunt programati de mici copii, la secte. Copilul, daca il dati pe mana sectelor, il veti pierde. Va ajunge asa (un indracit - observati cu grija, miscarile robotizate ale chipului cantaretei de la secta (neo)protestanta. As spune ca e o papusa animata si determinata de ganduri foarte rele cernute, in mintea sa, in care este absenta lumina liberului arbitru. Studiati expresiile fetei si ochii foarte atent; se intrevede pentru cine poate sa vada, falsitatea si nesiguranta si prefacatoria unui sarpe si cruzimea unui calau):

http://www.youtube.com/watch?v=UKv3bmn2YgM

sau asa:

http://www.youtube.com/watch?v=EYYPTS7tA6Q

Vedeti cum sunt acestia de la secte programati, de mici copii? Ce sanse avem a discuta si a invata Adevarul cu astfel de oameni, care indracesc copiii de mici si apoi ii asculta pe acestia “predicand”? Si intelegem de unde li se cerne acestora in minte, ceea ce li se cerne.

Spuneti-le celor care au trecut la baptisti sa o lase moarta cu
"credinta" pt. ca oricum acest cult se va desfiinta cat de curand, nu va rezista, si vor trece ei in curand, la altul. Sa lase educatia religioasa a copilului in grija mamei, ca am inteles ca dansa cunoaste pe Dumnezeu, cel mai bine din toata familia.

SECTELE = CRESTINISM “LA NAIBA”

Textul asta e prea savuros ca sa nu fie salvat.

Serios, chiar mai exista oameni care gandesc asa???
Atac satanobaptist?
Sectarii indracesc copiii?
Brrrr...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

ANA,bravo fata mamii.Discutii de genul asta am avut eu cu soacra-mea......am scris si aii..las` ca nu e nevoie de amenimntari cu divinitatea ca sa invete adevaratele valori.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput