educatia copilul prin prisma religiei!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

inca un lucru ref. la ce spunea Katya.
cand parintii aleg, ca copilul sa stea si cu bunicii,nu mai au "exclusivitate" in educatie...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Copilul nu sta cu bunicii -din ce am inteles- ci merge in vizita pe la ei. Des, ca sunt casele alaturate, dar nu sta la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Copilul nu sta cu bunicii -din ce am inteles- ci merge in vizita pe la ei. Des, ca sunt casele alaturate, dar nu sta la ei.

Anya

inteleg.
cu atit mai mult ca stau aproape si merge in vizita cateva ore zilnic...deci normal ca si bunici isi aduc aportul in educatie cu voie sau fara voie.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu nu as face decat sa-i spun copilului adevarul. Si asta fac cu copiii mei (si e chiar mai eficient decat as fi banuit; nu asta a fost
intentia). Acum e foarte devreme dar cand copilul incepe sa inteleaga si sa intrebe eu i-as spune adevarul si atat.

Adica atunci cand copilul vine cu cine-stie-ce idee de la bunica eu as spune "Eu nu cred asta, eu cred ca este altfel." Si as spune asta si in fata bunicii, fara nicio jena. Daca se supara ar trebui s-o intrebi daca, prin prisma religiei ei, ea considera ca ar trebui sa minti copilul. Dupa ce-i spui asta de cateva ori, copilul va incepe sa te intrebe daca e sau nu asa cum spune bunica. Si tu ii vei spune "Eu nu cred ce spune bunica, eu cred altfel si anume..." E chiar bine, va intelege ca unii cred intr-un fel si altii in alt fel.

Sa ne intelegem (ca sa nu denaturam subiectul!): eu nu zic ca adevarul este al unei religii sau al alteia. Eu zic "Adevarul este ca eu cred asta." "Kmy_black crede altceva decat mine si altceva decat soacra ei." "Este adevarat ca unul din colegii fiului meu crede ca exista vampiri." Repet, ca sa ma fac inteleasa, nu afirm ca adevarul este ca exista vampiri ci ca adevarul este ca un baietel crede ca exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu nu inteleg urmatorul lucru: de ce bunicii nu aplica ceea ce cred? daca Isus este iubire, pace, acceptare, de ce nu si-au pus mana la gura si nu si-au inghitit cuvintele atunci cand nepotul lor a fost botezat , acceptand astfel alegerea norei lor . ( sotul tau la ce varsta a fost botezat?).
strigatul in gura mare ca numai religia mea e adevarata suna a ... ce vreti voi, dar numai a acceptare nu suna.

si nu stiu cum v-ati descurcat voi cu soacrele, dar in relatia mea cu soacra , aceeasta a dat dovada de crunta uitare a tot ceea ce am rugat-o , facand doar ceea ce vroia , ca doar ea stia mai bine ca mine, nu-i asa?

kmy, daca nu te simti bine in acesta situatie, trebuie sa discuti cu sotul tau si sa il faci sa inteleaga ca atunci cand e vorba de ceeea ce credeti voi ca e bine pentru copil nu trebuie sa se simta ca intre ciocan si nicovala.

daca voi ati hotarat cum vreti sa va cresteti copilul , atunci cresteti-l asa cum ati hotarat voi cu convingerea ca bunicii trebuie sa va respecte alegerea in loc sa se supere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BrimUnfold spune:

Si eu nu inteleg de ce e de preferat o dogma fata de alta. Daca va preocupa sa nu fie copilul indoctrinat, nu e mai bine sa nu fie expus la nici o dogma si sa-si faca singur alegerea religioasa cind va avea discernamint?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

va multumesc tuturor pentru sfaturi, pareri, experiente!!!
sper ca reusesc sa gasesc cea mai buna solutie fara sa lezez pe nimeni din familie!!! va tin la curent!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

N-am citit decat prima pagina, asa ca nu stiu incotro s-au indreptat raspunsurile si ce sfaturi ai primit ...

Eu pot sa-ti spun ca trecem prin aceeasi situatie, soacra mea e evanghelista si noi suntem ortodocsi (moderati, nu foarte practicanti). Nici unul din noi nu este de acord cu credinta ei si i-am pus in vedere ca subiectele religioase sa nu le atinga atunci cand isi vede nepoata. DAR A FOST INUTIL ! A zis ca da, dar a facut ca ea. Copilul isi iubeste bunica si este foarte receptiv la orice ii spune ea, mai mult decat la ceea ce ii spunem noi.

In afara de aspectele religioase cu care nu suntem de acord, mai sunt multe altele care nu ne convin, motiv pt care am ales sa NU o mai lasam cu bunica. Am angajat o bona 6 ore, restul timpului il petrece la gradinita. Iar bunica o vede atunci cand suntem si noi de fata, sub supravegherea noastra; cum "scapa" la o intalnire singure, cum se intoarce cu tot felul de idei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

se pare ca temerile mele se adeveresc mai devreme decat am crezut!!!
nici acum o sapt i-am auzit pe socrii mei k abia asteapta sa se incalzeasca sa-mi ia baiatul la ei la biserica!!!
am ramas muta in secunda doi!!!i-am expus sotului meu dorinta lui si nici el nu pare incantat , dar sa vedem daca isi pastreaza aceeasi atitudine in fata parintilor lui!!!
in orice caz eu i-am adus argumente practice care sa-mi sustin idea de tipul k acum este f energicsi nu sta o secunda locului, slujba este in perioada lui de somn si masa ( daca le sare este f nervos)!!!
sa vedem cum vor decurge lucrurile!!!
pentru mom cred ca o sa mergem si noi in acelasi timp cu ei la biserica( a noastra), in felul asta nu cred ca k o sa insiste sa-l ia cu ei odat ce mergem si noi la biserica, dar vom vedea.........

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai ce sa zic....ai dreptate Kmy.......na.....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput