Doresc cateva sfaturi
Raspunsuri - Pagina 11
Dahriana spune:
Doamne , dar cata ura si indiferenta pt un copil care vezi doamne , nu`i al tau .
Tilia , io te inteleg ca nu esti mama sau sper asta ( nici eu nu sunt ) , dar nu iti inteleg ura cu care vorbesti .
Ai ceva sechele pe situatia asta ?
Pt mine un lucru e clar . Cand accepti o persoana care are deja un copil dintr-o alta casatorie/relatie , iei acel copil drept copilul tau intr-un fel.
Adica , nu`l tratezi ca pe unul de pe strada !
Daca iubesti un om , il iubesti cu tot cu bagaj , responsabilitati si tot ce mai are.
Nu poti separa lucrul asta in 2 : barbatul tau si copilul lui .
Si nu cred ca-i asa imposibil sa indragesti un copil . Ei stiu sa ti se bage f repede pe sub piele si stiu cum sa te castige. Si daca si tu stii sa le oferi afectiune , nu ai cum sa primesti un raspuns negativ din partea lor.
Pt buna functionare a unei relatii cu o persoana cu obligatii , in primul rand trebuie sa-i iubesti si accepti copilul si el pe tine .
Poate pe moment merg treburile si fara acceptarea asta , dar pe viitor o sa apara multe probleme !
Dahriana spune:
Eu cred ca tu vb fara sa cunosti . La cat de des o vad , va fi si mai bine cand o sa creasca.
Deja ne intelegem f bine , a ramas si cu mine acasa singure . Deci nu va fi o problema !
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Daca s-ar putea as vota de vreo suta de ori ca"CEL MAI URIT MESAJ AL FORUMULUI"! Arata foarte bine cit de mici suntem ,egoisti si lipsitzi de empatie! Copiii tai nu vor mai fi copiii tai la 25 de ani? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, cred ca majoritatea sotiilor ar fi scandalizate daca sotul al cheltui o suma (importanta sau nu) din banii familiei fara sa se consulte cu partenerul de viata.
Indiferent despre ce ar fi vorba.
Lipsit de empatie si egoist mi se pare ca cineva sa faca gestul asta fata de partenerul de viata. Nu exista scuza pentru asta.
Eu inteleg ca mesajele tale sunt influentate de experienta personala si ca vezi pe oricine se pune in "papucii" mamei vitrege ca pe o rivala personala, ca pe o persoana care-ti ataca propriul copil.
Incearca sa te detasezi putin si in loc sa te pui in locul mamei naturale a "copilasului" de 25 ani caruia tatal i-a platit o vacanta exotica (lui si prietenei, o straina...) inecarca sa te pui o secunda in locul sotiei neglijate care afla ca banii familiei (care nu ii dadeau afara din casa oricum) au fost cheltuiti fara ca macar sa fie anuntata, nu consultata. Cum te-ai simti daca sotul tau ar face asta, nu fostul sot ci actualul...?
andacos spune:
Ramiris,eu am spus clar ca nu sunt de acord ca decizia sa fie luata de unul singur,ci trebuie consultat partenerul!
Insa ,repet,copilul tot copil ramine,nu conteaza ca are 3,5,25 sau 70 de ani!Tot copii nostri ramin,si ii vom ajuta si iubi indiferent de virsta!
Eu nu cred ca voi va vetzi ignora copii daca depasesc virsta majoratului!Daca absolva facultatea de exemplu,nu atzi face un asemenea cadou?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Eu nu cred ca voi va vetzi ignora copii daca depasesc virsta majoratului!Daca absolva facultatea de exemplu,nu atzi face un asemenea cadou? |
De ignorat sigur n-o sa-l ignor dar nici n-o sa incerc sa-l cumpar sau sa-mi rascumpar pacatele "mituindu-l". Pentru ca hai sa fim seriosi, sotul autoarei topicului fix asta face iar fiul lui profita de situatie. Si sigur nu mi-as bate joc de partenerul meu de viata facand lucrurile pe ascuns. Iar daca fiul stie lucrul asta ii face chiar si acestuia un deserviciu, oferindu-i exemplul unui parinte necinstit si incorect. Ai vrea un exemplu din asta pentru copilul tau? Merita o excursie mizeria asta?
Ai spus la un moment dat ca pe tine nu te-ar interesa daca si-a consultat sotia sau nu, ca nu e treaba ta cum se iau deciziile la ei in casa. Tocmai ca femeia asta care a deschis topicul se plange ca regula casei nu era sa se ia decizii financiare unilaterale.
Eu daca i-as lua la un moment dat lu' fi-miu un astfel de cadou (si daca ma tin buzunarele probabil ca o s-o fac) pot sa-ti dau scris de-acum ca nu i-as lua si prietenei lui, nu pentru ca-s a dracului dar ma gandesc ca daca e destul de mare sa poata pleca cu o dra in vacanta exotica e destul de mare sa puna osu' la munca sa plateasca si el macar jumatate din cost. Eu ii fac lui cadou, el sa-i faca iubitei.
andacos spune:
Ramiris,uite ce am scris eu:
citat din mesajul lui andacos Nu sunt insa de acord ca tatal copilului sa ia deciziile de unul singur,fara sa-si consulte partenera,insa daca asa se iau deciziile in familia lor...eu n-am s ama bag sa fac reguli! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
ba intr-un alt mesaj am scris ca nu sunt de acord sa-i faca si iubitei cadouri!
va rog eu sa cititzi bine,inainte de ma "acuza"(am pus intre ghilimele pebtru ca stiu ca Ramiris nu ma acuza,incearca sa-mi arate unde crede ea ca gresesc,si eu chiar apreciez asta)de impartzialitate!
Nu am nimic impotriva mamelor "vitrege" si eu prin recasatorie as fi putut deveni una(n-am devenit ca sotzul n-a mai fost casatorit,insa era o probabilitate foarte mare ca si eu sa devin "mama vitrega"),insa nu-mi place cind frustraile personale si de cuplu se rasfring asupra unui copil !
In acest caz avem de-a face cu unul mai mare,dar tot copilul cuiva este,ce reactzie aveatzi daca era vorba de un copil de visrta mai mica?
Dana
andacos spune:
Iar aici mesajul in care spuneam ca nu sunt de acord sa-i plateasca prietenei!
citat din mesajul lui andacos Insa tot eu,aia cerebrala,ca da sunt o femeie cerebrala,asa am fost intotdeauna,itzi spun cu mina pe inima ca daca tatal copilului i-ar palti mai tirziu o excursie(eu spun pentru copilul lui nu si pentru partener,n-.are el treaba cu relatzia amoroasa a lui fii sau)eu as considera ceva absolut normal! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana
ramiris spune:
citat din mesajul lui andacos va rog eu sa cititzi bine,inainte de ma "acuza"(am pus intre ghilimele pebtru ca stiu ca Ramiris nu ma acuza,incearca sa-mi arate unde crede ea ca gresesc,si eu chiar apreciez asta)de impartzialitate! Dana |
Dana asta incercam sa-ti arat, ca esti subiectiva. Si probabil ca experienta ta de viata nu te lasa sa fii altfel.
Dar utilizator23 a intrat sa ceara sfaturi si multi au judecat-o.
Eu sunt mama, imi cresc copilul impreuna cu tatal lui, sotul meu dar incerc sa-mi imaginez ce e in sufletul ei chiar daca nu am fost vreodata in "papucii" ei.
E clar ca problema e la sot, nu la ea. Mie mi se par aiureli astea cu "tu esti vinovata ca te pui intre el si copil, ca nu iubesti destul copilul sotului, ca nu te dai la o parte sa-i lasi sa recupereze timpul pierdut".
Hai sa fim serioase, multe mame divortate si-ar dori o mama vitrega care sa se comporte asa cum povesteste autoarea ca o face si a facut-o.
Problema nu e ea si nu e copilul. Problema e sotul ei care foloseste copilul ca scuza a unor probleme din relatia lor pe care poate nici el nu le constientizeaza. Problema e in relatia dintre ei doi, "copilul" (ca ma si irita sa-i spun copil cand el ar putea avea linistit copii lui deja) e doar un paravan folosit de sot pentru ca-i este mai comod decat sa admita altele...
Eu una nu stiu ce s-o sfatuiesc decat sa incerce sa discute deschis cu sotul despre relatia lor, despre suferintele ei incercand sa lase "copilul" afara din discutie. Sa-l faca sa inteleaga ca ce primeste ea acum nu e destul si o face nefericita. Si sa inteleaca si ea daca asta e tot ce (mai) poate sa-i ofere el si sa vada daca se poate multumi cu atat sau nu.
Consilierea ar fi cea mai buna idee dar pt asta ar trebui sa vrea si sotul sa puna umarul la revenirea relatiei pe linia de plutire.
andacos spune:
Sunt de acord cu ce spui tu,ba chiar asta am spus si eu ,asa ca nu stiu de de spui ca sunt subiectiva!
Nu am acuzat-o pe utilizator de nimic,am spus ca problema e in cadrul cuplului lor,si chiar i-am dorit si-i doresc in continuare sa gaseasca impreuna calea spre rezolvarea problemelor!
Ba chiar am rugat-o sa nu ia personal o parte din mesajele mele,eu am incercat sa arat cum e si de partea cealalta a baricadei!(da...e adevarat ca nimeni nu m-a intrebat,insa este dureros pentru mine si nu numai sunt convinsa,ca ai nostri copii sa fie privitzi altfel sa fie lipsitzi de dragoste si bunuri materiale,doar pentru ca nu traiesc intr-o familie cu mama si tata)
dana