Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (36)
Raspunsuri - Pagina 9
Andra_C spune:
Diana, vor fi 24 grade la Lisabona, mai mare dragul
Bine ca nu ai avut nimic de plata, e o veste minunata! Stiu ca e bine cand colul este peste 3, dar daca e intre 2,5 si 3 e binisor, zic eu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 27s+
Anxy spune:
Sorry fetelor dar eu Asa auzisem ca este 120:( Prost informata! Dar parca si tu ziceai Andra ca la Amana ai dat 100...sau gresesc iar? Mda...e vis cu preturile la Cta:) ne ajunge 75 cu stem si cei 25in 3rate ca Asa ii cer ei la Biogenis nu am solicitat noi.
Uuuh externare placuta Diana:)))) lasa ca sunteti romantici acasa:) Iar Lisabona...Uuuh vis minunat! Oamenii atat de draguti si profi,cel putin cat am interactionat eu cu ei Pe domeniul meu. Sunt convinsa ca si medical;)
gogosica pe druuum 32+ viiiiiiiine!!! AMR 7+
BelissimaEva spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anxy Dar parca si tu ziceai Andra ca la Amana ai dat 100...sau gresesc iar? gogosica pe druuum 32+ viiiiiiiine!!! AMR 7+ |
Din cate stiu eu , ea a ajuns la pretul asta cu cezariana plus recoltarea de celule stem, depozitarea pe 18 ani platita integral plus ceva analize importante facute Amanei !
``````````````````````````````````````````
cu Dorian 29 weeks +
Anitta_O spune:
Buna seara. Sunt varza de oboseala, la ora 21 am intrat in casa. Aever, ce misto e perna aia!!!!!! Super-super! Sa o folosesti cu placere, mie mi-ar fi tare draga o asa perna, dar mi se pare cam scumpa. Doar daca as primi-o cadou as avea si eu asa ceva.
Miha, sa stii ca n-am fost in doi la film, am fost cu tot cu M,ba chiar la matineu, am vazut desene animate 3D. M inca savureaza desenele animate si l-am dus, ne-am distrat si noi cu el.
Anxi, felicitari pentru printesa! Asa e, pe 19 martie trebuie sa mergi la dr pt concediu, nu mai devreme. Ce multe ai cumparat! O caruta de bani ai cheltuit si tu. Mirajul primului nascut. Ma surprinde insa ca nu dai nici o sansa alaptatului, cumparand deja biberoane si sterilizator.
BelissimaEva, cred ca se deterioreaza pompa daca o fierbi. Poate iti imprumuta cineva pentru o perioada de timp un sterilizator, la urma urmei, pompa probabil o vei folosi doar la inceput, pana se regleaza lactatia, nu?
Diana, ciand am citit primul mesaj de la tine, cu fluctuatiile de puls, m-am ingrijorat, insa cardioloaga are dreptate, e bine ca isi revine spontan. Oricum, tu iei acum tratament in continuare, nu? Parca digoxin si flecaina. Sa va fie cat mai bine! Ma bucur tare mult ca nu au fost complicatii cu costurile, imi dau seama ca trebuie sa fi costat foarte mult spitalizarea ta.
Alina, eu am spalat hainele bebelusei cu detergent obisnuit (folosesc Persil lichid) si am pus la clatire otet, eu nu folosesc balsam. Pentru bebelusi nu e ok sa folosim balsam, poate fi alergen. Stiu ca exista si detergent special, dar nici la M. n-am folosit si n-a facut nici o alergie, asa ca incercam si de data asta sa vedem cum o fi cu detergentul obisnuit. Cat era mic-mic, ii spalam hainele separat, insa de pe la 9 luni-un an (nu imi aduc aminte excat) i-am pus hainele impreuna cu ale noastre in masina de spalat.
Eu sunt relaxata in privinta intrarii bebelusei in familia noastra. N-am cumparat carucior, pat sau alte cele. Eu pat vreau sa-i iau (daca nu primesc vreo donatie de la vreun verisor) din asta pliabil, sa-l mutam usor peste tot. E foarte practic, plus ca nu trebue sa am vreo grija cu bagatul picioarelor printre zabrele, ca la cel din lemn, ori cu lovitul cu capul. Si e si mai ieftin. Probabil ca in prima perioada a vietii ei va dormi mai mult cu noi in pat, totusi. Caruciorul, intr-adevar, trebuie sa fie bun, dar nu imi permit sa dau 4000 de lei pe un Stokke. Asa ca o sa gasim noi ceva pana la urma, daca nu i-o fi bun caruciorul fratelui ei. Adica nu ca nu mi-as permite, insa ori is eu mai zgarcita, ori muncesc prea mult pentru banii astia pe care ii castig, ori is un pic mai ...sa zic altfel in ceea ce priveste aceasta cheltuiala. Biberoane, pompa, sterilizator, cantar, din start am spus ca nu voi cumpara, asa ca stau linistita. Hainute deja am cumparat si cred ca o sa o mai fac, imi e tare drag sa cumpar hainute de bebe.
Maine plec inainte de 7.30 la munca, asa ca va doresc de pe acum sa aveti o zi insorita!
PS: MAi stie cineva ceva de Asparagus? N-a mai intrat de multa vreme, zicea ca lucreaza mult. Sper sa ii fie bine.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 26+
Andra_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anxy Sorry fetelor dar eu Asa auzisem ca este 120:( Prost informata! Dar parca si tu ziceai Andra ca la Amana ai dat 100...sau gresesc iar? Mda...e vis cu preturile la Cta:) ne ajunge 75 cu stem si cei 25in 3rate ca Asa ii cer ei la Biogenis nu am solicitat noi. Uuuh externare placuta Diana:)))) lasa ca sunteti romantici acasa:) Iar Lisabona...Uuuh vis minunat! Oamenii atat de draguti si profi,cel putin cat am interactionat eu cu ei Pe domeniul meu. Sunt convinsa ca si medical;) gogosica pe druuum 32+ viiiiiiiine!!! AMR 7+ |
Nu, puiut, nu gresesti deloc, am dat 130 pe cezariana+stem+analize bebe+gauri cercei, dar ti-am zis cat e nasterea naturala. Sigur si la Constanta daca optai pentru cezariana costa mai mult. Cezariana la RM este 97 mil oricum, nu 120. Pupici!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 27s+
gyan spune:
Nu pot sa cred ce de bani pt o nastere si in special cezariana la privat.120 mil??De parca ai cumpara copilul de la ei.Cu toate costurile si atentiile la un spital de stat si nu cred ca ar costa mai mult de juma' din suma.Si eu am fost internata in spital de stat si am fost tratata ok.Oricum,mie cel mai important mi se pare doctorul care te trateaza asa ca fiecare se duce unde poate/vrea
virgiL spune:
Seara buna!Mai puneti o varza la numaratoare......Pe cat de vesela si energetica m-am trezit ieri,pe atat de rupta,da ce zic eu ...distrusa m-am trezit azi,desi am dormit as noapte...
Ziua de ieri a fost super,mancarea la chinezesc de belea,si am avut timp si de-un mall scurt...asa pt niste cumparaturi mici.
DEEA,cum spuneam plimbarea mi-a priit,da n-a avut efecte decat pe termen scurt.Stai linistita si nu mai muta muntii din loc,odihneste-te si o sa vezi ca-ti raspunde si puiul la apel.Ia niste ZEN.
MIHA,si la mine tot dupa prima sarcina ,mai exact dupa cezariana m-am ales cu hemoroidu...da macar dupa sarcina stiu cu ce sa-l tratez si am mai multe solutii,dar acum sunt destul de limitata.Am invatat ca nu-i bine sa spui niciodata:”ma doare-n...”
ANXY,tineti-o tot asa...printzi cu crescutul ,tu cu shoppingul!Sa fiti sanatoase!Am si eu un pitic legat de greutatea lu bebe,da eu is mai modesta,accept si un plod de 2,5 kg
DIANA,va pup pe amandoi!sa aveti un transfer linistit,rapid si de mare folos!
Eu am primit azi o pompa manuala de san,iar sterilizatoare,incalzitoare si alte nebunii nici eu nu intentionez sa cumpar decat daca se vor dovedi a fi necesare pe traseu.Sper sa fac fata cu tzitzi o vreme.
Cat despre preturile la nasteri pe care le vehiculati,mi se par a-be-ran-te!Fiecare da cat vrea si cat are pana la urma,nu despre asta e vorba,dar la ce s-a ajuns la noi in tzara,fereasca Sfantul!!!!Si in ce domeniu???!!!!Unde ar trebui sa fie totul gratuit...Mi se pare ca au escaladat prea mult preturile si inca in mod nejustificat...Da ce pleci bre, cu mobila acasa?Ce sa-mi faca 3 zile de 130 mil?...Imi face si vo marire de ceva in banii astia?.Pur si simplu nu contenesc sa ma minunez...Mai inteleg o suma pana intr-o mie de euro...da mai mult,nu....mai ales daca ne raportam la salariul mediu pe economie,nush ce sa zic..Vorba Anitei,ori is eu prea zgarcita...(da stiu sigur ca nu-s...)...ori vad lucrurile altfel...ori muncesc prea mult pt banutzi...
GYAN,cam cu intarziere mi-am adus aminte...daca tu intrebai de magneziu...eu iau de luni de zile (in afara de Femibion)cate un comprimat de 500 de magnerot pe zi...
ELLY,ma bucur ca-i burtica linistita!Mai stii ceva de Laura si bebelush?
Ma duc sa ma culc,in speranta ca ma voi si odihni...!Ca maine iar is zombi...
Va pupacesc,noapte buna!
Virginia 31+ cu ,mami de Ioana
asteropipan spune:
felicitari fetelor pt noile achizitii...eu am cam terminat cu nimicurile care ramasesera de cumparat...astept sa vina iara soarele si pe la noi prin rodos si sa bag hainutele la spalat,apoi sa ma apuc sa le calc...gata deja incepe inumaratoare inversa si trebuie sa avem bagajelul pregatit...
si ca tot intrebati de detergent pt bebei...aici gasesc special pt bebe,PERSIL BABY si PRODERM, ambele detergente lichide..numai deterggent lichid fol pt mandra mica ,fara balsam, cand era bebe, acum am inceput sa ii mai pun din cand in cand....siii, eu si acum ii spal hainutele ei separat de ale noastre..noroc ca avem destule:))))...bag pt ea cam o masina la 2-3 zile ,dar schimbam la greu ,de vreo 2-3 ori pe zi ,o schimb...
despre bibe,steriliztor,etc...noroc ca le am de la cea mica...eu le-am folosit inca din maternitate,pt ca mi-a venit laptele cam a 3-a zi,de eram disperata...depresia mea post-natala ,de la asta a inceput..imi doream asa mult sa o alaptez si cand auzeam alte fete ca abia nasteau si aveau lapte imediat ,ma apuca bazaitu:(..
in orice caz,pt ca mami, nu avea inca laptic,nu puteam lasa copila flamanda, asa ca prima ei masa a fost ceai de musetel ,urmata de lapte praf...asa ca am avut nevoie de bibe si sterilizator la noi...erau deja bagate in bagaj diniante de a naste
eu nu mi-am facut probleme nu bag asta si nici astalalta, ca na cate sunt de carat...da-le-n colo ca nu le-am carat eu ,ci masina...si de la masina la camera spitalului sotul in 2 transe..usor usor,,nu va ganditi ca s-a spetit prea tare,...si oricum pt fii-sa e in stare sa stea si in cap 5 ore
asa ca decat sa dau din colt in colt ca nu am sau sa il trimit de 10 ori acasa sa imi aduca ba una ,ba alta...le-am avut cu mine..o sa ziceti ca-s nebuna dar am avut si landoul cu mine..nu cel de la carut ci acel cosulet special pt bebe sa doarma, de e pe un stand si il poti cara usor...am zis sa stea copilul in patutul ei curat,na(mama nebuna:)))..si pana la urma tot in ala de la spital am tinut-o pt ca era mai jos si o puteam vedea mai bine,fara sa fiu nevoita sa ma ridic din pat.
singurul lucru dupa care l-am trimis pe barbati-miu, a2a zi ,a fost perna mea de acasa...am stat 4 zile in spital pt ca am tinut piticotul cam 30 de ore in incubator din cauza icterului...dar a fost mai bine asa ca acasa nu mai avea nimic...am auzit povesti, in care au plecat cu cei mici din spital cu icter,de i-a tinut si cate o luna:(..asa ca mai bine inca 24 de ore in spital decat asa...oricum nu cred ca ne dadea drumul acasa pana nu ii scadea...in fiecare dimi i-a luat sange sa vada cat mai e indicele..
despre preturile la cezariene sau nsateri..m-am crucit si eu...pfuaiiii,cati bani..mai ales pt Romania...vb uneia dintre fete,parca VIRGIL ...a fost tare dulce..."da ce il cumperi de la ei pe bebe?"..aici am dat acum 2 ani,la dr cam 600euro parca,la moasa 250e cu tot cu cursurile facute(4 sedinte), si cate 10-20e la asistente o data de 2 ori..insa dr ii plateam la fiecare 20-30 zile cand ma programa la control, cate 50-60 euro ,iar ultimele dati cate 100 euro pe vizita..sa zic in ultimele 10 zile ,am fost de vreo 3 ori.asa ca inca 300e dintr0un foc./..dar,na ...nu mai ti cont...mai ales la primul copil....si pt celulele stem am dat aproape 2000euro..acum la al 2 lea cica ne fac o reducere si ar fi cam 1600-1700euro parca...nu mai stiu..trebuie sa vb si cu astia acum, ca sa ne trimita kitul..
DEEA stai linistita ca si bebita mea are zile cand nu prea se misca f mult..mai ales daca sunt mai mult pe drumuri sau agitata..insa cand conduc..atunci o apuca..ia si tu cate o gurita de cola si vezi ce efect are...a mea imediat raspunde la stimulul asta:))))hai nu te ingrijora ca totul e ok..pup
ahhh,ca nu imi mai aduc aminte ce a=ti mai scris..sunt varza de obosita azi, ca a racit piticuta si aseara nu am dormit deloc , nici ea , nici eu..se trezea plangand intr-una ca nu putea respira din cauza nasucului infundat:(..
va pupicim...aveti grija de voi si de burtici
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/
ALINA 29+
asteropipan spune:
am reusit sa pun poze de la ziua piticii mele:)...si cu mine, o mica balenuta:))
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150667185434756.411993.740284755&type=1&l=d1228f49ba
mai,care aveti cont pe fb,dati-mi un friend request..sa va bag in listuta..ca eu habar nu am ce nume aveti voi pe fb..pupici
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/
ALINA 29+
albinuta83 spune:
Buna dimineata!
Mai primiti o intarziata la odiseea minunilor?
V-am citit din umbra inca de la inceput, insa nu mi-am facut curaj sa scriu decat acum pe ultima suta de metri.
O sa incerc sa scriu repede 10 mesaje ca sa imi apara postarile in timp real.
Pupici pt burtici!