Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (36)
Raspunsuri - Pagina 11
aever spune:
Sa va povestesc! Stateam eu asa linistita, nu stiu ce m-a apucat sa ma uit iar dupa carucioare si patuturi si asa intr-o doara am dat peste o oferta.http://www.buburuza.ro/somn-usor/patuturi-pliante/patut-pliabil-dream Si am dat comanda! Acum astept de la ei confirmare pe mail si telefonic si am realizat ca in comanda nu vad nicaieri precizata culoarea, poate trebuia sa pun ceva scris la comentarii...O sa vorbesc asta cand ma suna. Noi am optat pentru rosu, mi s-a parut ok si pentru fete si pentru baieti. Nu pot sa nu ma gandesc si la al doilea copil pe care ni-l dorim si as fi vrut culori care sa mearga si pentru o viitoare surioara. Recunosc ca imi placea mai mult varianta pe albastru. A fost foooarte usor!Dupa cat am cautat si cat m-am stresat.
Andreea, 26+ cu BebeLUnu
albinuta83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deea_Deeutza Imi pare rau pentru sarcina pierduta, dar ma bucur ca ai descoperit problema si acum te bucuri de un fluturas in burtica. Daca vrei, poti sa ne spui si data nasterii, anul nu este imperios necesar, cu toate ca deduc din id-ul tau ca ar fi '83?! Asta ca sa te treaca Ellyshor in lista sa stim sa te felicitam si noi. Mai ai bebe acasa? Unde vei naste? Natural ori cezariana? Deea 27+ cu bursucelul lu' mami |
Data nasterii 23 februarie, primul bebe. Voi naste prin cezariana la Elias.
29+ cu Rares
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
Ellyshor spune:
Neata! Pofta buna la cafelute/ceai/fresh-uri!
Albinuta bine ai venit in Odiseea Minunilor! Nu ne deranjezi deloc cu povestea ta, asa ca poti sa-ti descarci sufletul cu nadejde.
Felicitari pt fluturas! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate!
O sa te trec imediat in listuta!
Fetelor, n-am mai sunat-o pe Laura. Eu mai am prietene comune cu ea si deocamdata nu sunt noutati. Daca va aparea ceva nou, va anunt eu.
Legat de detergent, si eu ma gandeam sa-i iau puiului ceva special, dar apoi tot citind, am ajuns la concluzia ca mai bine folosesc detergent obisnuit fara balsam, si doar dc face vreo alergie sau ceva, o sa-i cumpar special pt el detergent.
Asa, al doilea subiect.
Pompa de muls si biberoane. Deci, eu vreau sa alaptez exclusiv pana la 6 luni, si sa continui in paralel cu diversificarea pana la 1 an.
Dar asta nu inseamna ca nu cumpar pompa si biberoane. Nu vorbesc din experienta personala, dar am vazut cum au decurs lucrurile la prietena mea cea mai buna care a nascut anul trecut si a alaptat pana la 1 an.
Imediat dupa cezariana nu i-a venit laptele, ci dupa 2-3 zile. In timpul asta, a mica a fost hranita cu lapte praf din spital, la biberon. (biberoanele ei)
Iar ea, a folosit cu spor pompa de muls pana si-a desfundat canalele, si ce reusea sa mulga, ii dadea celei mici. Bineinteles ca o punea si la san mereu, dar faptul ca a folosit pompa i-a usurat mult la desfundarea canalelor.
Pe de alta parte, ea a nascut in martie si toata vara a avut obligatii de mers la nunti. Si cand pleca de acasa, se mulgea si ii lasa celei mici laptic la biberon sa i-l dea bunica.
Mie mi se par necesare atat biberoanele cat si pompa, mai ales dc alaptezi. Acum, nah, asta e concluzia mea din ce am vazut, o sa ma conving si pe propria piele.
Elly 32+ cu Babyboom
AMR 7+ saptamani!
Ellyshor spune:
Andreea cam asa e si patutul lui Babyboom, dar e verde.
Mie mi s-au parut mereu mai practice patuturile pliante fata de cele de lemn. Plus ca, e foarte posibil ca pe la 1 an bb sa nu mai vrea sa doarma in patut si atunci o sa-l culc cu noi in pat.
Deci investitia intr-un pat de lemn nu mi se pare ca merita. Dar nah, depinde acum si de copil, etc.
Mi-au placut si mie insa patuturile transformabile. Din ala chiar mi-as lua.
Felicitari pt achizitie!
Deea cum te mai simti? Mai ai dureri ca la menstra?
Elly 32+ cu Babyboom
AMR 7+ saptamani!
blanca000 spune:
citat din mesajul lui BelissimaEva Am si eu o intrebare pentru fetele care au alaptat exclusiv! Mi-am achizitionat pompa de san de la Avent dar .. cum am mai mentionat, nu as vrea sa existe in casa la mine biberoane, formule,suzete .. asadar sa cumpar un sterilizator doar pentru pompa de san mi se pare cam inutil! Aveti idee daca se poate steriliza prin fierbere sau risc sa o deteriorez ? Ce imi recomandati? `````````````````````````````````````````` cu Dorian 29 weeks + |
Exista o solutie de strilizat la rece de la Chicco..cauta in magazine
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 27s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
aever spune:
Elly chiar vroiam sa te intreb ce i-ai luat lui Babyboom. Deci zici ca e ok patutul. Eu cam am emotii sa comand de pe net fara sa vad, ma bucur ca e o achizitie buna. Tu ce zici, pretul era bun? Din ce ma uitasem pe alte site-uri aici chiar era redus. Am fost si in Cora in weekend dar nu prea mai aveau ofertele din catalog. La ce patuturi am vazut pe acolo sa fie si cu saltea si cu 2 nivele si cu masa de infasat cam saream de pretul asta, cam asa mi-am facut eu calculul.
Uf, nu mi-au raspuns inca astia cu comanda si nu prea mai am rabdare.
Acum ma gandesc ca pentru moment o sa ramanem doar cu patutul asta, si asa avem o gramada de cheltuieli, mai vedem mai incolo ce ne mai gandim cu patutul de lemn. Elly, tu ti-ai luat carucior? Daca da, de care? Vad ca tu esti mai cumpatata asa, poate ma inspiri si pe mine cu ceva bun si accesibil ca pret.
Andreea, 26+ cu BebeLUnu
Anxy spune:
Neataaa frumuselelor!!! Moaaama am o stare de zile mari!!!Noroc cu soarele asta naucitor! Thoamne ce dor imi era de el
Am avut o dimineata dificila insaCosmetica din cap pana'n picioare!!!Cine zicea ca se acutizeaza durerile nu gresea! Eu nu aveam nici un stres inainte dar acum... Uoffff...Macar sunt fresh
In legatura cu bibe, sterilizator, pompa si eu le-am luat exact in sensul precizat de Elly Daca nu vine laptele imediat? Daca nu suge ea cat trebuie si raman cu sanii pietroi? Daca nu se desfunda asa usor canalele? Si apoi intradevar daca plec pe undeva sa ii las in bibe laptic de la mine Imi doresc din tot sufletul sa alaptez si sper sa o pot face cat mai mult timp dar asa sunt eu...vreau sa fiu pregatita ptr orice situatie, sa nu las neprevazutul sa intervina! Cu Sophie...ca in rest sunt un haos
Ce bine ca ati adus in discutie subiectul detergentilor!!! Si eu eram in dilema si trebuie sa pun la spalat toooot ce am cumparat: hainutele, lenjeriile, paturicile etc sa le am curate si igienizate ptr marmotica Deci Persil senzitive sau Sano ptr bebei. Si fara balsam ziceti? ufff atunci sigur nu ii voi spala hainutele cu ale noastre niciodata ca eu sunt psihopata cu un Coccolino mov sensation si daca nu sunt fluffy si parfumate nu ma simt bine
Bine ai venit Albinutza dragutza Te primim cu bratele deschise, te pupacesc si va doresc tie si fluturasului muuulta sanatate!!!
Am ras sa lesin de ce zicea VirgiDa' chiar ca zici ca ii cumparam!!! :))))))))) Oricum vorba voastra, doctorul e primordial! Dar nu as vrea nici vreun streptococ sau bacil sau sa se uite cu fundu'lor gras asistentele alea fitoase! Si prietena mea(care a colectat si un streptococ auriu ...noroc ca Alexia nu a luat nimic) a dat la doc+anestezist+asistente
+epidurala in jur de 30 mil la CF2 asa ca...eu cu 50 sunt parfum de roze in conditii impecabile. Si da Andra si la Euromaterna e mai scumpa cezariana dar daca iti zic cu cat te bufneste rasul este 55 in loc de 50
Astero, pupicei ptr printesa frumoasa si ptr superpetrecerea ei minunata!!! I se citea fericirea pe fatzuca!!! Iar tu...hmmm nu balenutza...tu mai mult decat dragutza!!!
gogosica pe druuum 32+ viiiiiiiine!!! AMR 7+
blanca000 spune:
citat din mesajul lui Ellyshor Mie mi se par necesare atat biberoanele cat si pompa, mai ales dc alaptezi. Acum, nah, asta e concluzia mea din ce am vazut, o sa ma conving si pe propria piele. Elly 32+ cu Babyboom AMR 7+ saptamani! |
Bineinteles ca depinde de fiecare in parte, insa nu vad necesitatea biberoanelor daca alaptezi direct la san..o sa vedeti si voi la momentul potrivit...eu am avut pompa si 2 biberoane (sa fie)..nu le-am folosit..desi pompa am probat-o de cateva ori..mandra mea nu vroia sa traga din biberon, nu stia si nu am insistat..am preferat mereu sanul..nu a baut nimic din biberon, apa, ceai (nici nu e nevoie de alte lichide pana la diversificare, eu 6 luni i-am dat doar san care tine si de foame si de sete si de alint)..abia la intarcare mi-a luat biberonul cu greu, acum tot din el bea lapticul.
Am incercat cu mulsul si pus in biberon cat eram plecata pe undeva insa nici laptele nu iesea din san la pompare, nici fata din biberon nu vroia asa ca pentru noi am fost cam inutile. Pompa nici nu stimuleaza sanii ca gurita bebelusului direct si in timp cantitatea de lapte scade.
Recunosc insa ca ma ajuta pompa cand simteam sanii plini sa explodeze si gaza dormea sau asa ceva si ii mai tetensionam cu 30-40 ml scosi..altfel no.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 27s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
uliiasi spune:
Neatza, mamici,
io-s plina de nervi la ora asta, am fost sa-mi fac analizele, dar bineinteles ca era ceva gresit pe trimitere si nu mi-a primit-o.... E a treia oara cand mi se intampla...si-am intarziat si la job, of course, pt minunatele analize.
BelissimaEva, eu am alaptat exclusiv si n-am avut sterilizator. Am fiert tot ce-am avut nevoie si pompa e ok. O voi folosi si acum...si intre timp a folosit-o si sora mea la bebita ei si e ok.
Daca ai cuptor cu microunde, sunt si sterilizatoare mai ieftine pt cuptorul cu microunde daca ti-e greu sa fierbi. Adevarul e ca dureaza si e relativ enervanta faza cu fiertul. Eu deocamdata nu-mi cumpar sterilizator pt ca intentionez sa alaptez excusiv si acum. Sa vedem cum stau cu timpul si energia.
Acum am citit ca ti-a scris si ana_lia despre sterilizatorul pt microunde.
In legatura cu detergentul, in primele luni am folosit Dermalin, apoi am trecut pe acelasi detergent pe care-l foloseam si la hainele noastre. Oricum din momentul in care incepeti diversificarea si se pateaza hainele cu fructe si legume, detergentii astia de bebei nu mai fac fata. Eu am spalat cu Dermalinul numai pana ce mi s-a terminat, m-a tinut cateva luni. Apoi am trecut pe ariel, cred, sau ce-oi fi avut, si aveam grija sa nu pun balsam si sa dau extra clatire si cam atat.
Diana, nu e prea mic colul intre 2,5 si 3 cm. Important e sa fie bine inchis, atat. Si al meu e fix la fel si nu-mi fac griji. Dr m-a asigurat ca e totul bine, e bine inchis si sa nu-mi fac griji, mi-a dat liber si pt gimnastica prenatala, lucru care nu s-ar fi intamplat daca lungimea respectiva ar fi fost problematica.
albinuta83, bine-ai venit la noi, niciodata nu e prea tarziu. Zi-ne cate ceva despre tine si despre minunea din burtica ta . Asa, in vreo 10 mesaje, ca sa scapi de moderare :).
A, pompa de san, steriliztorul si biberoanele nu sunt "periculoase" pentru alaptare, sunt chiar necesare. Laptele praf insa e o maaare ispita... Imi tot zicea dr sa nu tin lapte praf in casa, ca la prima problema o sa sar imediat pe el si uite-asa se duce lapticul meu....
Dar cum povestea si Elly, pompa a fost super necesara pt desfundarea canalelor si pt a lasa laptic la bebe cand trebuia sa plec de acasa pt mai multe ore.
Scriu la mesajul asta de vreo 3 ore....gata, il trimit.
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 25+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
albinuta83 spune:
citat din mesajul lui Ellyshor Neata! Pofta buna la cafelute/ceai/fresh-uri! Albinuta bine ai venit in Odiseea Minunilor! Nu ne deranjezi deloc cu povestea ta, asa ca poti sa-ti descarci sufletul cu nadejde. Felicitari pt fluturas! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate! O sa te trec imediat in listuta! Elly 32+ cu Babyboom AMR 7+ saptamani! |
Multumesc, Elly! daca mai trebuie si alte date fata de cele furnizate mai sus, te rog sa imi spui
Am reusit sa scriu cele 10 mesaje :)
29+ cu Rares
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.