Gravidute cu tromobofilie -cap 15-

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Gata, am facut toate actualizarile.

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

dara, cunosc teoriile cu cele 12 luni, dar eu personal nu le aprob. Poti sa le aplici cand e vorba de o femeie foarte tanara, nu cand momentul este dorit, in unele cazuri chiar programat de un cuplu matur.
Mai mult, o femeie intre 25 si 30 de ani, cazul meu care nu ramane 3-4 luni la rand si are o menstra normala, hormoni perfecti, sotul cu o spermograma super... consider ca trebuie sa-si puna niste intrebari... Am ajuns la concluziile astea discutand cu anumite cadre medicale, e drept in afara cabinetului. Dar e doar o parere.
Cand cea care vrea sa devina mamica e deja disperata ca nu mai ramane natural, nu cred ca ii diminuezi nivelul de stres nepropunandu-i nimic in afara de a "exersa" in continuare. Unele femei isi gasesc confortul psihic atunci cand li se ofera solutii sau li se stabileste un program proactiv cu pasi clari pentru investigatie.
Daca nu insistam pentru monitorizare mai pierdeam 4 luni degeaba. Nu mai spun ca abia dupa treaba cu monitorizarea si a doua pierdere am descoperit trombofilia, deci aflam si mai tarziu...
Sorry daca am fost prea vehementa , dar eu chiar imi doream sa nu trec de pragul de 30 de ani pana nasc primul bebe si consider ca il voi trece doar din cauza lalaielii sau dezinteresului unor medici care imi spuneau senini ca pot deveni mama foarte bine si mai tarziu. Asta stiam si eu, dar poate nu vroiam...
Stiu ca sunteti multe poate peste varsta mea si poate considerati asta un capriciu, dar planningul e decizia fiecarui cuplu si medicul trebuie sa-l sustina sa obtina pe cat posibil ce isi doreste acel cuplu. Nu e treaba medicului sa calculeze nici finantele noastre, nici varsta optima a mamei. Revin, e doar o parere.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 28+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Musette, eu stiu ca sub 30 de ani protocoalele zic sa astepti chiar 2 ani, dupa 30 de ani, sa astepti 1 an, iar dupa 35 de ani sa astepti 6 luni. Medicii daca respecta protocoalele, sunt feriti de malpraxis sau oricum li se pare ca respecta ultimul standard - am vazut ca protocoalele sunt date de minister, intr-un fel ei s-ar risca, de fapt, sa nu le respecte.
Din cate am inteles eu, aia e considerata durata normala de conceptie, pt. ca tu poti ramane insarcinata si pana sa se lipeasca pe uter ovulul fecundat, macar un pic, sa cada si de la gravitatie, nu musai sa indice probleme. Plus eliminari din cauze cromozomiale, etc.

Nu zic in apararea medicilor, ci zic in sensul care-i explicatia, ca medicii urmeaza protocoalele, nu ca musai sunt medici incompetenti. Ci ca respecta instructiunile ministerului si comisiilor medicale. Cautand despre trombofilie sau preeclamsie am aflat si eu ca exista aceste protocoale cam pentru orice, gen in caz de x...aplicati procedura y...

Eu nu stiu sigur sa bag mana in foc ca in locul lor n-as respecta protocoalele pentru fiecare lucru. Nu am toate informatiile despre ce presupune asta, ca sa judec.

Asta nu inseamna ca in locul meu nu m-am dus sa-mi fac singura de capul meu analize de trombofilie si nu mi-a placut protocolul cu 3 sarcini pierdute. Ma rog, dr mea mi-a spus ca daca-i ziceam de istoricul familial de tromboze, ma punea fac analizele de trombofilie. Eu le-am facut fara sa-i spun.

Insa am vazut si cazuri inverse, li s-au dat analizele obisnuite de sarcina, cu hiv, hepatita, rubeola, coagulare obisnuita, etc si se vaitau unele ca vai ce medic, cate analize i-a dat sa faca, e cam tampit...

Asa ca nu invidiez deloc nici pozitia medicilor.

34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

fetele, p@lici ce mai face?
multam fain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Dragelor, va multumesc pt actualizarea pe prima pagina.
Pe mine m-a pus prima dr. care mi-a urmarit sarcina 2 ani in 'stand-by' in ideea ca abia dupa 2 ani de 'no protection' poate fi vorba despre infertilitate. M-am simtit ciudat ca mi-a facut doar niste analize uzuale (Pap, secretie, chlamydia si... cam atat), au iesit ok si mi-a trantit ceva de genu': "pai, esti sanatoasa tun. Cracii-n sus si spor la treaba!". Ma asteptam macar o eco sa-mi fi facut, dar m-am conformat. In mod ciudat, am ramas fix cu o luna inainte sa se implineasca cei doi ani, dar la fel de bine puteau sa mai treaca multi ani...
Aceeasi dr. e cea care mi-a spus, eu deja insarcinata fiind, ca n-are sens sa fac analizele de trombofilie, cata vreme n-am pierdut nici o sarcina, indiferent de istoricul familial pe care il am.
Una-peste-alta, or fi protocoalele date de minister si or fi ei, medicii, feriti de malpraxis daca le urmeaza strict, dar cred ca un medic e cu atat mai bun cu cat observa mai din timp cazurile in care e nevoie sa se abata de la protocol. Pana la urma au de-a face cu oameni si imi imaginez ca e de mii de ori mai traumatizant sa pierzi o sarcina, decat sa faci analize peste analize...

21+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Lecithin, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Niccostea te rog spune-mi de la ce firma iei tu DHA-250 si probiotice. Dc ai un link cu ele ar fi super

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Da fetelor, eu incerc sa ma dumiresc unde respecta protocolul asistentele de la neonato in Timisoara, adica sa poarte manusi, masca si boneta cand manevreaza bebelusii...
Ala e si el un protocol, dar parca nu le-ar mai fi frica de malpraxis...
Dupa 30s incep turul maternitatilor private si arunc un ochi si la stat. Oricum aici in privat am inteles de la medic ca nu primesc prematuri mai mici de 34s (asta, na, daca Doamne fereste).
Dara, astea sunt protocoale din afara, unde se fac investigatii doar la recomandare. Intr-un stat in care eu platesc tot ce inseamna investigatie, consultatie, tratament (daca vreau sa fiu OK) si laboratoarele de analize si cabinetele traiesc din asta ca dintr-un BUSINESS, atunci si eu ii tratez ca un client. Clientul nostru, stapanul nostru.
Si fetelor, insist, nu, nu e normal ca o femeie tanara, activa, sa nu ramana 3-4 luni la rand. Aia nu e "sanatoasa tun", orice ar zice protocolul. Trebuie sa ia taurul de coarne. Fiecare face cum crede. Dar, off the record, asta va va confirma orice medic la o discutie libera.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 28+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada81lina spune:

Buna fetelor,

Va rog frumos sa ma acceptati in grupul vostru
Madalina, 30 ani, de 3 ani incerc sa raman insarcinata, nici o sansa. Am facut laparo (tr dr hidrosalpinx, apoi taiata o bucata buna din ea), tratamente, am mers sa cer pareri in Timisoara, Sibiu, Bucuresti, Budapesta. Nimic. Sanse aproape nule natural. Ovarul drept functiona perfect, cel stang deloc (mic, fara ovulatie, nici macar sub stimulare), spermograma de pus in rama. Concluzia, IA nu ne ajuta (daca ov stang nu reactioneaza), deci eram indrumati de catre toti medicii spre FIV, FIV pe care din diverse motive il amanam (frica mea, neincrederea sotului in procedurile moderne)
In acest tp, am intalnit pe forum femei deosebite, femei care au stiu sa lupte, care au cazut si au avut puterea de a se ridica din nou. Ele m-au sfatuit sa fac analizele de trombofilie, inainte de aceasta procedura. Pt ele niciodata nu voi avea suficiente cuvinte sa multumesc : Balanta si Alla Plus toate fetele care mi-au fost alaturi, mi-au fost mai bine de 3 ani prietene virtuale (aici pe forum si pe forumul roz), unele mi-au devenit si prietene reale.
In final ne hotaram pt clinica din Wels (Austria), trimitem actele acolo la o prietena. Intre pt urmaresc si programul national, in care din start nu am avut incredere, ca de altfel in orice program romanesc. Dar vad totusi, ca, clinica din Timisoara are reusita. Si sfatuita de Alla, depun la sf lunii ianuarie dosarul pt FIV. Vine ciclul pe 27 ianuarie, si, conform obiceiului de 3 ani incoace, fac test de ovulatie (eu ovulez repede z8-10). Am 2 linii pe 3 februarie. Sotul, care nici pana in ultimul moment, nici cand a semnat actele de FIV, nu a fost deaccord cu el, spune, hai mai incercam o data natural. Si, ne iubim pe 3-4-5 februarie, cu foc, sotul stiind ca este ultima sansa natural . Pe 22 februarie, seara, la 2 zile de intarziere, vad pe hartie o pata de sange rosie, mica. Atat. Desi nu speram, nu am uitat niciodata cum Alla m-a batut mereu la cap, testeaza chiar si de intarzie o zi, nu sti niciodata, si cu cat incepi mai repede Clexanele, cu atat mai bine (eu am recomandare de Clexane 0.4). Si testez, pe 23 feb la pauza de masa, la job (fusesem la Auchan, si am luat 2 teste Barza cu 6 lei, sa nu arunc banii de pomana). Si ies, 2 linii, la fel de repede ca si la testele de ovulatie pe care le facusem in toti anii astia. Au iesit 2 linii instant, a doua mai pala, la jumate de intensitate, dar f f vizibila. Era acolo, nici nu mai puteam vorbi.
Apoi totul s-a desfasurat intr-o viteza de nici acum nu realizez, urmatorul test de ovulatie, a doua zi dimi, 2 linii rosii identice, aparute instant, primul beta la 4 sapt valoare 753. Sunat ginecologul (de urgenta la spital, cine stie unde s-a prins sarcina, ce ghinion acum inainte de FIV). Fug la spital, totul ok, saculet de 16mm fixat f bine in uter (sus in fundul uterului). Beta la 24 ore 1080. Beta peste 4 zile 4677. Eco 2, la 5 sapt, un embrion in uter de 32 mm si bebe mai mare cu 3 zile. Eco 3 la 6 sapt, activitate cardiaca, bebe de 66 mm, mai mare cu 4 zile.

Acum traiesc un vis frumos, care vreau sa se termina cu bine. Am o mica minune in burtica (nascut dupa ce s-a intalnit dreapta cu stanga, ovulatie pe drepta, ovul preluat de trompa stanga).

Vreau sa ma primiti printre voi, mutatiile din semnatura. Tratament:
Femibion 1, Acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg, Clexane 0.4, Utro 2x200.

Euthyrox l-am inceput in ian, pt a trata un TSH de 2.12. Vroiam sa il aduc cat mai aproape de val 1, pt FIV.

Ginecologul m-a sfatuit sa nu renunt la el, caci ajuta in sarcina, plus ca nu trebuie intrerupt brusc, si mai incolo refacem analizele de tiroida sa vedem cum stam.

Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada81lina spune:

Sper
mada81lina U.M 27.01.2012,DPN 02.11.2012, 30ani, Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot Tratament: Clexane 0.4 si vitamine

PS sarcina 6 sapt

Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette, pai pot sa iti spun eu ce protocoale "se respecta", de ex, la maternitatea Odobescu, ca am stat cateva zile acolo :
- asistenta face injecii la tot salonul, FARA sa se spele pe maini intre pacienti
- injectia o face bland sau agresiv, in functie de ceea ce i-ai bagat in buzunar
- bebelusii sunt adusi mamelor in salon fara masca si manusi si, ca bonus, unor mame li se spune "vai dar ce copil rau aveti! toata ziua ne plange pe sectie". daca i-ar pasa de protocoale, ar sti ca bebelusii nu trebuie lasati sa planga...(oricum, se auzea din salon cum plangeau bietii de ei)
la Bega nu stiu cum e, dar intelesesem ca Odobescu este peste Bega, asa ca...

Mergi la inceput