Gravidute cu tromobofilie -cap 15-
Raspunsuri - Pagina 19
p@ulici spune:
Yna ma bucur ca ai tratament ... nu cred ca trebuie sa iti faci griji avand acest tratament.
Irina si mie mi se pare mica doza, incearca sa ii scri dnei dr Uscatescu vezi ce spune, cat despre asocierea cu Thromboass (si eu le-am luat in paralel) se pare ca e chiar indicata.
Balanta nu ai pt ce, eu mereu ii pun o lista de intrebari dr mele.
37saptamani si 4 zile
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
dara76 spune:
Irina, pana acum n-am mai auzit sa zica vreun dr ca e bizara asocierea acid acetilsalicilic (substanta din Aspirina, Aspenter, Tromboass etc.) si sunt si pe grupuri de MTHFR de-afara, Anglia, SUA...(la yahoogroups).
La noi la odisee stiu o fata pe Clexane 0,2, dar ea a facut FIV, nu stie daca are trombofilie sau nu.
Si mie tot D-dimerii mi i-au urmarit si asa zice si Dr. Avram, ca anti-fXa a pt. cazul cand ai cheag deja si trebuie dizolvat, si ca altfel d-dimer arata o substanta produsa de cheaguri cand apar. De ex. la mine au crescut d-dimer brusc prin saptamana 22 si atunci am inceput Clexane. Dar am luat si Aspenter 2 pe zi pana in saptamana 34. Am oprit de 2 saptamani si tot fac hematoame mari la injectiile cu Clexane (abia cand am oprit Aspenter am crescut doza de la 0,4 clexane la 0,6).
Mai este Bebeta care este doar pe acid acetilsalicilic.
36+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
irina21 spune:
dara76 pana sa incepi clexanul ai mers doar pe aspenter de 75 mg? D-dimerii ies in limite momentan la mine...
ufffff....acum ma apuc sa-i scriu dnei U...voi ce ziceti? sa intreb daca doza nu e prea mica? Sau cum sa pun oare problema cat sa nu deranjez?
Eu i-am scris si sapt trecuta un email sa-i spun de decolarea de placenta dar nu am primit in week-end nici un raspuns...asa raspundea de regula!
A primit careva mail de la dumneaei week-endul ce a trecut?
7+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
albinuta83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irina21 Buna fetelor! Din cate vad eu pe aici, eu sunt singura care merg cu Clexane de 0,2 si deja ma cam ingrijorez..Hematologul din orasul meu m-ar trece pe clexane de 0,3 dar in conditiile in care renunt la thromboass...el zice ca nu e foarte buna asocierea asta a celor doua anticoagulante...ideea e ca nu as renunta la thromboass..il iau de cca 7 luni si momentan sarcina evolueaza bine, am avut o decolare de placenta care la eco de acum 2 zile cam disparuse.. Analizele de hemato si coagulare imi ies bine...doar ca as vrea sa fac totusi antifXa, chiar daca hematologul de aici zice ca e concludent mai mult in tratamentul curativ, nu profilactic cum e la mine..el imi urmareste d-dimerii...ma rog..fiecare cu parearea lui. Ma gandesc ca la mutatiile si istoricul meu si la cele cca 65 kg e mica doza de clexane...singura explicatie pe care o vad logica pt faptul ca mi se da doza asa mica ar fi ca am trombocitopenie... Au mai fost fete care au mers cu clexane de 0,2? 7+ _ FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit 3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi |
Eu am mers initial cu doza de 0.2 in conditiile in care dna dr U nu a vrut sa imi prescrie deloc, iar aspenter nu pot lua- tot dansa a depistat acest lucru in urma unei tromboelastograme.
Am mers la un alt hematolog care mi-a propus sa incepem treptat cu doza de 0.2 ( eu am avut o sarcina gemelara pierduta la 18 saptamani, deci aveam si antecedente.
In saptamana 13 am marit doza la 0.4 si in prezent o mentin.
Mentionez ca totul a decurs ok si cu doza de 0.2, am avut doua hematoame mici la inceputul sarcinii care s-au retras pana i saptamana 11, iar bebe a avut avans 4-5 zile.
Doza de 0.4 e ok, IR-urile sunt bune, sub 0.48 pt ambele artere uterine. Si pt cerebrala si ombilicala sunt ok..nu stiu valorile pe dinafara acum.
daca te mai pot ajuta cu ceva...
30+ cu Rares-Iustin
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
irina21 spune:
fetelor mersi de raspunsuri...
Sa inteleg ca dna Uscatescu e de regula mai retinuta in privinta clexanului...
Eu momentan doar in dumneaei am incredere...dar ma gandesc ca poate din cauza ca nu am ajuns la un control la Bucuresti nu-si bate foarte tare capul cu mine...am corespondat doar pe email...
7+
_
Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
albinuta83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irina21 fetelor mersi de raspunsuri... Sa inteleg ca dna Uscatescu e de regula mai retinuta in privinta clexanului... Eu momentan doar in dumneaei am incredere...dar ma gandesc ca poate din cauza ca nu am ajuns la un control la Bucuresti nu-si bate foarte tare capul cu mine...am corespondat doar pe email... 7+ _ FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit 3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi |
dna dr U nu e retinuta in a prescrie clexane. Am prietene carora le-a prescris desi nu aveau sarcini pierdute si nici mutatii homozigote. Eu am fost un caz pt care s-a gandit si razgandit in privinta clexane..Nu am vrut sa risc si asta e motivul pt care am mers la alt hematolog. Ulterior, i-am trimis mail si i-am scris ca fac clexane si mi-a zis ca e "foarte bine"..deci...
Nici ginecologul meu nu mai colaboreaza cu ea din motive de prescriere tratament cu clexane la cazuri care nu era nevoie si invers, insa astea sunt lucruri sa spunem subiective acum..
Ea ramane un medic bun care a ajutat la infaptuirea multor minuni si asta e tot ce conteaza.
30+ cu Rares-Iustin
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
irina21 spune:
albinuta la alt hematolog merg si eu...asta zice ca e putin 0,2...mi-ar mari la 0,3 dar imi scoate thromboass-ul..si iar nu cred ca e bun..am inteles ca au efecte diferite...
In final si el e de aceeasi parere...daca vreau si thromboass...sa merg pe 0,2 clexane...
Incurcata treaba...cu trombofilia asta...cel mai urat e ca majoritatea se balbaie..nimeni nu prea-si asuma responsabilitatea etc.
7+
_
irina21 spune:
Si inca ceva...si eu am o prietena cu o sarcina pierduta, MTHFR A1298 heterozigot si careia dna U i-a dat inohep 0,5 si aspenter.....
7+
_
amary09 spune:
Toni, ma bucur tare ca ai reusit sa ajungi cu bine acasa, banuiesc cum te simti, eu dupa ce am stat 1 luna si jumatate in maternitate cu primul copil mi se parea ca si pasarelele canta altfel
Dara, ai emotii? Mai ai asa putin...
Paulici, parca tu intrebai de anestezie generala, am facut deja 2, una la apendicita, a doua cand am nascut. Din cate imi amintesc nu mancasem in ziua respectiva, nu am vomitat la niciuna, la nastere a fost ceva mai nasol dupa ce mi-au scos tuburile ca respiram tare greu, am avut nevoie de masca si m-a suparat ceva in gat vreo 2 zile (cand tuseam simteam ca-mi plezneste operatia). In rest OK, acum ma pregatesc probabil pt. a 3-a, ca la gemeni e putin imprevizibil si deja fac clexane dimineata si seara (si mai iau si aspenter).
Yna, bine ai venit!
Balanta, inca mai suntem binisor, am avut un episod nasol, am crezut sapt. trecuta ca mi s-a rupt apa, am ajuns la urgente. Se pare ca Domnu' a tinut cu mine, nu era apa, mintea mea nebuna probabil sau habar n-am, nici acum nu inteleg de ce mi erau pantalonii uzi de o palma. In rest, la fel, ombilicalele pe aratura, dar inca la limita superioara, placenta grad 2, colul inca inchis, putin scurtat, dar bebeii grasi si in forma (cam 1200,cam prea grasi, m-a trimis medicul sa fac TTGO).Meciurile de fotbal continua, deja mi se umfla burta cand dau suturi, astept impresii si de la meciurile tale. Cand pleci la morfo? Sa ne spui sa-ti tinem pumnii stransi
Pentru toate fetele multi
Amary 26+ de +
MeAlex spune:
Bebeta, astept rezultatul la cariotip, nu am niciun chef de analize si nici de discutia cu geneticianul. Presimt ca va fi OK rezultatul si e foarte bine sa fie asa, doar ca nu stiu imi poate spune geneticianul in plus. Urmeaza histeroscopia, analize hormonale si imunofenotipare limfocitara (ultima la Inst. V. Babes).
P@ulici, Balanta, Dara! Va tin pumnii in continuare, ma gandesc cu drag la voi!
Floricicademac, te pup cu drag!
Tonirro, ma bucur tare mult ca sunteti cu bine acasa si ca v-au ramas hainutele mici! Poate ne arati o poza, una mica .
Dana, Carpediem ,, cum este? V-ati obisnuit?
Valy, ai mai aflat ceva? Cum e cu vasul ala? Iarta-ma daca ai raspuns si nu am vazut...
Yna, sa ai o sarcina cat mai usoara si bebe la termen!
Irina, mai bine suna la dr. Uscatescu pentru ca raspunde foarte greu la mail. E adevarat ca vei vorbi cu o asistenta, dar si daca mergi acolo, e fff posibil sa vorbesti tot cu o asistenta si nu cu ea. Si eu cred ca e mica doza de Clexane. Eu as face si antiFXA. Nu stiu prea multe despre D-dimeri, s-a scris ca e relevanta in sarcina mai mare, eu nu am facut si nu stiu. Nu imi amintesc fete care sa fi facut analiza asta in sarcina mica. Concluzia trasa din experienta mea: sa nu ai incredere totala intr-un medic pana nu iti demonstreaza ca e bun si nu iti castiga increderea. Verifica tot ce ti se spune prin articole de pe net, intreband pe forum si facand analize.
Dara, din ce spui tu despre D-dimeri, pare ca e relevanta in sarcina, dar ma gandesc ca poate in sarcina mica, faptul ca exista substanta care arata ca s-au format cheaguri, e deja prea tarziu. Poate antiFXA arata mai repede ca trebuie marita doza...nu stiu, fac si eu supozitii.
Albinuta, legat de doza, cred ca la unele persoane merge OK cu doza mai mica si la altele trebuie mai mare in functie de mutatii, de combinatia dintre ele, de cat de afectat e corpul (si aici intra multi factori: nr. mutatii, tip mutatii, combinatia dintre ele, varsta, daca a fumat, daca a luat anticonceptionale, greutatea...). Probabil ca de asta nu exista o schema clara pe care sa o urmam.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!