Gravidute cu tromobofilie -cap 15-

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

balanta, sper ca suntem ok. Am evitat sa mai scriu in ultimul timp pentru ca nu am mai nimic pozitiv de scris. Dr. U nu mi-a mai raspuns de la 24s cand IR-urile nu mai scadeau si am inceput sa fac lucruri de capul meu. Nu mai povestesc ca iar mi-o iau. La 26s am fost mai bine cu IR-urile. Am facut anti FXA la 27s si iese tot mai mic. Am ajuns la 0,25 la 3 1/2 ore de la prelevare. I-am scris lui U si tot nu raspunde. Sunt cu morcovul cat China pana duminica cand vom masura din nou IR-urile.
Simt ca am luptat si mi-am luat soarta in maini cat am putut si ca atarn intr-un amarat de mail la care e prea ocupata sa dea un amarat de reply de doua saptamani. Si am revenit iar si iar. Nu cred ca pot furniza rezultate comparative prin telefon la Fundeni si nici sa ma consult cu asistentele nu mai e o solutie.
Tot duminica incepem tratamentul cu Dexa si voi vizita rezervele si neonatologia de la Bega. Luni si marti fac turul President vs. Atena si revin cu impresii pt. Timisoara.
Pe 6 apr. voi merge la Budapesta la hemato. Nu am curaj sa plec pana la Viena. Iti voi scrie sa ma trimiti in septembrie pt. profilaxie la medicul tau daca ai sa vrei si sper eu peste vreun an pentru inca un bebe...
In schimb sotul a inceput sa zugraveasca camera lui bebe si am cumparat mocheta noua, draperii, paturici si pernute ornamentale. Am dat comanda si la o pictura cu ingerasi pazitori pentru bebe si inca doua desene din basme... Sper sa nu ne fi grabit.
Maine schimbam prefixul.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 29+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Irina, da, am mers pe Aspenter de 75, dar 2 (deci in total 150 mg), pt ca eu ma invart pe la 100 kg, am pus aprox 30 kg in sarcina (eu de felul meu slabisem 50 kg acum 5 ani si ma mentineam, dar in sarcina totul a luat-o razna).
Cred ca si dr T n-o lasa pe Danezza sa ia aspenter, doar Clexane 0,5 avea ea, dar Danezza lua si aspenter. Si cand a scor Aspenter prin sapt 33-34, a marit de la 0,5 la 0,6 Clexane.

Amary, am avut si noi la odisee fata care s-a trezit uda cu lichid cat o cana si a fost doar un val de secretie, ca dupa aia n-a mai avut nimic niste saptamani bune.
Eu incerc sa nu ma gandesc, ca ma panichez. Probabil atunci cu o zi inainte o sa fiu mai speriata, nu stiu. Pana atunci numar zilele pana la 37s :P.

MeAlex pana la urma analiza standard la LMWH este anti-fXa nu d-dimer, dar cred ca asta cu d-dimeri o scot ei de undeva. Oricum nu e standardizata, clar, fata de cum e anti-fXa. Ultima oara mi-a zis dr Manolache ca daca-s pe 0,6 clexane si nu mai e aspenter, nu mai trebuie sa fac d-dimer. Asta parca imi sugera ca d-dimeri au mai mare legatura cu aspenterul. D-zeu cu mila.

36+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Musette, stiu ca in sarcina lucrurile se percep altfel, si eu m-am simti atacata uneori (vorbesc la modul general) si ma gandeam cum de-oi fi asa sensibila. Cred ca suntem incordate ca niste arcuri. Eu am intrat special si sa vad ce mai faci tu, nu cred c-avem obligatia de a scrie numai lucruri pozitive.
In privinta dr. U nu ma pricep, nici macar n-o cunosc, imi pare rau ca nu-ti raspunde. Te inteleg cu lehamitea, ultima oara nici eu n-am mai cautat-o pe dr. A, desi de obicei a fost draguta si mereu a sunat inapoi, pt. ca nu mai aveam energie. Am vb direct cu dr. M, am luat scrisoare de la dansa pt marirea dozei la 0,6, m-am gandit ca asta a facut si Danezza la final si am sperat c-o sa fie bine, pur si simplu nu mai aveam energie sa fac altceva printre atatea dureri, stari de rau, etc.
Tu te lupti si mai mult si te felicit.

In rest eu am tendinta de a expune fapte reci in ideea de a vedea de ambele parti ale unei probleme, dar e normal ca mai ales noi, gravidutele, sa fim subiective, si asa si trebuie, trebuie sa fim umane, nu sa facem analize de logica, asa ca e foarte bine cum faci tu.
Sper sa ne povestesti in continuare, pt. ca eu te-am indragit foarte tare.

36+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

dara,. Nu avem obligatia sa scriem doar lucruri pozitive, dar m-am saturat eu de mine plangandu-ma si criticand sistemul... Poate sunt gravidute mai pozitive si nu vreau sa le stric "feng shuiul" .
Revin duminica sa va povestesc rezultatele de la eco. Am senzatia insa ca bebe e tot mai lenes si a inceput sa ma obsedeze povestea Danezzei din prima sarcina. Stiu, asta trebuie sa o rezolv la psiholog, nu la hematolog.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 29+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Musette, da' e normal sa te plangi si sa critici sistemul, care chiar e prost. De obicei oamenii daca nu au o problema, nu se aduna la un loc.
Sa stii ca m-a obsedat si pe mine la momentul 32 sapt. povestea Danezzei. Adica si inainte si un pic dupa.

36+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

hei hei
lipseste omu' un pic si va gasesc in butoi???
fetelor, mai aveti asa putin (dara - tu cel putin esti la finish) iar tu Musette - optimim, capul sus si atata timp cat bebe creste si il simti e in regula. Nu va mai ganditi la lucruri negative va rog din suflet. O sa fie bine pt toate. Eu la a doau sarcina am fost foarte Zen si tare bine mi-a prins.In alta ordine de idei, aici nu intramsa scriem doar lucruri pozitive. Chiar daca noi credem ca sacaim cu ale noastre (asa credeam si eu cateodata) .. asta e rostul forumului, sa ne ajutam si sa ne incurajam.

Paula- tinem pumnii
Balanta, Amary - pupam gemenasii
Alex- iti urmresc povestea si astept un nou start pt tine
Floricica - ce bucurie cu printesa - abia astept si eu
Le urez si eu bun venit fetelor noi (cu parere de rau ca in acest forum) si sarcini usoare.
va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

amary, morfofetala o facem cam in 2 sapt. baieteii mei sunt f vioi (cred ca stand in pat, ii simt si mai bine decat in mod normal). unul din ei ma trezeste la 4-5 dimineata, dar apoi adormim.
azi noapte, sotul a tors (a se citi "a sforait") mai toata noaptea. eu l-am tot inghiontit si certat, dar deh, dupa un timp, iar torcea. iar astia mici, la un moment dat, au inceput sa dea si ei din picioruse . eu am tradus asta ca pe ceva de genul: "mami, te sustinem, trebuie sa-l potolim cumva pe motanul torcator "
imi pare rau ca ai tras sperietura aia cu udatura din pantaloni . imi imaginez prin ce emotii ai trecut...
fii atenta la col, sa nu se scurteze prea tare (nu vreau sa te sperii, iti zic doar ca avand gemeni si nefiind cerclata, e bine sa il masori cam la 2 sapt).
musette, daca anti FXa tot scade, inseamna ca doza de anticoagulant e prea mare? hai te rog, da-ne detalii despre ce faci in continuare cu medicatia. pai normal ca daca dr u nu raspunde la mail trebuie sa decizi tu ce faci!
cum mai esti cu durerile alea? cum dormi? adica in ce pozitie?
dara, wow, deci tu slabisei inainte de sarcina 50 kg?
mda, sarcina regleaza cica anumite chestii si deregleaza altele
lasa, sa fie bb sanatoasa, ca o sa slabesti dupa.
prin multe ai mai trecut si tu in sarcina! mi te amintesc ca pe la 26 de sapt intrebai de la ce varsta a fatului sunt dr-ii de la noi obligati sa lupte pt viata bebelusului. apoi diabetul in sarcina, plus durerile alea ce le aveai...
dar uite, mai e un pic pana la inceputul lui aprilie!
tonirro, bine ati venit acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

alex, danezza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trombofilia spune:

Capitol nou

Mergi la inceput