Gravidute cu tromobofilie -cap 15-
Raspunsuri - Pagina 14
p@ulici spune:
Valy ce vesti bune, ma bucur nespus de mult si te felicit din suflet pentru fetita si pt rezultat!
36saptamani si 6 zile
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
irina21 spune:
Valy felicitari si sarcina usoara si fara griji in continuare!
7+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
YLARI spune:
Buna dimineata!
Valy in primul rand felicitari ptr rezultatul de la fish, stiu cum e sa stai cu sufletul la gura, noi am avug scor prost la TT ptr tris 18, am zis ca o iau razna o saptamana...
Raluca multumesc ptr raspuns. Imi e tare teama sa raman totusi fara tratament...
Va pup, weekend frumos!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
dara76 spune:
Ylari, eu am luat Aspenter chiar pana in saptamana 34 (in principiu mai are efect inca 7-10 zile). Aproximativ la fel a luat si Danezza, a oprit prin 33 parca.
Bebeta este numai pe aspirina. Eu am verisoara care avea deficit de proteina S si era la dr. U si a stat numai pe aspenter.
Pe grupul de MTHFR din Anglia/SUA au mai fost fete doar pe aspirina, scuze, nu am retinut in cate saptamani esti, dar suntem vreo 3 fete care am inceput anticoagulantul injectabil abia prin saptamana 22. Intr-adevar mie mi-au marit dr. Avram si dr Manolache doza de la 0,4 la 0,6 dupa ce am oprit aspenter. Dar asta din cauza de kg multe.
Sper, imi pare rau ca nu-s deplasabila sa ajung eu sa iau scrisoarea medicala, se impinge bebe foarte rau si stau foarte cuminte. Incerc sa gasesc pe cineva care sa ajunga la dr. U, mai ales ca eu nu-s pacienta dansei. Imi pare rau ca nu pot sa promit, m-as fi dus eu daca eram valida. Daca gasesc pe cineva, te anunt. Dna dr Uscatescu are pregatita scrisoarea? Ca am mai intrebat niste persoane daca ajung, sa vedem, si le pot spune numele tau sa stie pt cine sa ia scrisoarea (daca ajunge vreuna), dar daca intreaba dna dr mai mult, nu vor mai sti ce sa zica.
Valy, felicitari!!!
35+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
p@ulici spune:
Ylari si eu stiu mamici care in sarcina au mers pe aspenter doar, dar depinde de analize si de evolutia lui bebe, eu daca nu era riscul de nastere prematura as fi luat pana la 36 saptamani thromboass
sper eu stiu pe cineva care anul trecut a primit prin fax scrisoarea medicala de la Uscatescu si a fost ok.
37 Saptamani
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
floaredemac spune:
Salut fetele din "vechea garda", dar si pe cele mai recent aparute.
In special vreau sa le pup si sa le imbratisez virtual pe P@ulici si pe Balanta, care au un loc special in sufletul meu.
P@ulici, ma bucur ca bebe a decis sa mai stea in burtica, am eu o presimtire ca va sta cat mai mult, si ar fi bine sa asteptati cat mai mult spre 40 de saptamani, daca toate testele indica starea sa de bine - la noi medicul asa a decis, si nu am regretat, fiindca stiam ca fiecare zi in plus e bine venita pt bebe - tu stii asta mai bine decat mine
Balanta, inteleg ca stai numai in pat, dar sper ca in rest e totul ok, nu am reusit sa citesc din urma, dar stau cu sufletul la gura pt voi si sunteti in gandurile mele, cand reusesc sa ma gandesc si la altceva decat la strumfii mei care au fost tot bolnaviori....
Va doresc tuturor o primavara frumoasa, bebeii sa va fie sanatosi si sa apara cu bine pe lume!
bebeta spune:
Buna, fetelor!
Paula, ce putin mai ai pana devii mamica! Sa fii linistita si cu inima viteaza si sa-ti ajute Dumnezeu sa treci cat mai usorde pragul psihologic! Iti tin pumnii stransi si iti doresc din suflet numai bine!
Dara si tu te apropii vertiginos de finish; mai greu cu durerile, dar mai ai putin. Cand ai operatia, in 2 sapt parca? La fel, iti tin pumnii sa ajungi cu bine la capat si sa ne dai vestile bune! Cu durerile si eu am inceput s-o duc tare prost: la coloana cred ca a mai aparut o hernie noua, care uneori doare chiar mai rau decat cele vechi, iar in zona pelvina, cand ma ridic, parca taman m-a lovit cineva cu o secure in osul pubian si articulatia piciorului pe inerior... Eu abia implinesc 30s, sper sa reusesc sa ma tarasc inca macar 8!
Valy felicitari pentru rezultatele la amnio! Sa vii cu vesti la fel de bune si de la cardiolog.
Ylari eu sunt doar pe aspirina si vitamine specifice zilnic. Ieri l-am intrebat pe gineco si mi-a zis ca o sa continuam asa pana spre final, adica scot aspirina inainte cu 10 zile. Mie rezultatele la coagulograma imi ies mereu bine, pe la jumatatea intervalului, de asta nici nu vrea sa schimb pe anticoagulant. A zis ca doza de aspirina e destul de mica, totusi, ca sa afecteze copilul. Eu iau de 81mg. Acum nu stiu cat de bine e, dar asta e ce mi-a spus mie sa fac. Stiu ca au mai fost fete aici care au mers cu aspirina pana la capat, fara anticoagulant.
Musette pe unde mai esti? Hai ca ne apropiem de schimbarea prefixului... Doamne ajuta! Hai ca Dara a ajuns departe si am zis ca ne tinem dupa ea...
MeAlex ce mai faci? Care e planul pe mai departe?
Eu am fost miercuri la echo si ieri la gineco. La filmari baiatul era bine, tot mai mare, ba chiar mai abitir decat inainte; de data asta nu mai erau picioarele cu 2s mai mari, ci burtica (acum o luna capul si abdomenul erau doar cu 2-3 zile mai mari, pe cand femurul si humerusul aproape cu 2 sapt; acum s-au mai modificat ratele). Lichidul e normal, placenta gr 1, fara zone suspecte. IR ombilical 0.57, uterina dreapta 0.40, uterina stanga 0.66 (in crestere de la 0.62 acum o luna). Gineco zice ca e bine, sa nu-mi fac griji, dar nu stiu ce sa zic de uterina stanga... Colul a scazut la 3,24, stiti cumva care ar fi valorile normale pentru aceasta perioada??? Deci, per ansamblu, lasand durerile la o parte, suntem bine deocamdata, Doamne ajuta-ne in continuare si pe voi toate!
Va pup si sper sa citesc numai vesti bune de la voi toate!
Carmen
29+ cu baietel si mami de Demetra (24.04.2007)
Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, NeevoDHA, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg
sper spune:
Dara merci mult ca te-ai gandit la mine. Dr U nu o are pregatita, tb sa trimit copie dupa buletin , poate o sa o rog pe d-na Viorica sa mi-o faca mai devreme. Nu-i urgenta , cam peste o luna as vrea sa o am in mana.
Speranta
p@ulici spune:
Floaredemac in principiu daca nu apar probleme voi naste cu cezariana cand se va declansa nasterea cu riscul de a necesita anestezie totala,dar asta nu mai tarziu de 5 aprilie(termenul e in7)
Bebeta la mine rezistenta erau mai mari de cele mai multe ori, dupa 30 saptamani au scazut, insa bebe mereu avea avans de crestere asa ca medicul a zis ca e ok
37Saptamani