Gravidute cu tromobofilie -cap 15-
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Bebeta, da, alea sunt durerile de simfiza pubiana http://en.wikipedia.org/wiki/Symphysis_pubis_dysfunction#Symptoms - se mai asociaza cu astea http://en.wikipedia.org/wiki/Pelvic_girdle_pain#Symptoms
- la mine a ajuns slabirea ligamentelor si la degetele de maini, asa stiu ca nu-i de la greutate, ca n-am nicio greutate de sustinut acolo, nu ma atarn in degete. Si zici ca-mi ies degetele din 'lacasul' lor. Pe astea le suport, da intr-adevar la ligamentele care sustin uterul, e din greu, ca uneori ma sperie ca 'scap' copilul, nu de alta.
Paula, si daca ai mancat, cum fac ei cu anestezia generala? Ca asta e spaima mea, stiam ca n-ai voie anestezie generala la mai putin de aprox 12 ore de la o masa, ca sa nu ajunga mancare in plamani - aspirat. Zic pt. cazul in care nu apuc sa opresc Clexane de 0,6 - dupa care tre' sa treaca 24 ore, nu doar 12, ca la Clexane 0,4.
Sper, eventual sa-mi lasi, te rog, datele sau ceva, mai mult decat am, un scan de pe buletin, ca daca ajunge cineva, sa ti se poata face scrisoarea, ca altfel nu stiu cum sa procedam. Peste o luna o sa fie cam "balamuc" la mine...
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
Iar dau buzna la voi.
Dara voiam sa te intreb pe tine cum gestionezi diabetul de sarcina, pentru ca in urma glicemiei provocate mi-au iesit valori a jeun 86 si la 2h 144. Eu am zis ca nu e asa grav, dar aici obliga la monitorizare cu glucometrul de 4 ori pe zi, dimineata si apoi la o ora dupa fiecare masa. Sunt deja in a treia zi de monitorizare si serile am avut intai 123, apoi aseara 136, cand m-am speriat, de abia am mai dormit asta noapte, acum dimineata 88 si dupa ce am mancat a sarit la 147. Nu stiu cum sa gestionez problema, in sensul ca sunt cam speriata si cred ca si din acest motiv creste atat de mult. De asemenea voiam sa te intreb daca dupa ce mananc pot sa fac vreun efort sau trebuie sa stau cumintica sa se faca ora sa masor glicemia? Ca am sesizat ca daca am iesit in ora de dupa masa la plimbare glicemia a fost mica.
Multumesc anticipat!
Rog fetele sa ma scuze ca sunt in afara subiectului.
Elena 27+ poate cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/p@ulici/p@ulici.jpg)
p@ulici spune:
Dara nu cred ca mancatul e o problema intrucat se apeleaza la anestezia generala cand apar ceva urgente, cand nu e timp de pierdut. Daca vrei o intreb pe dna dr.
Eu sunt pe doza de 0.4 desi am deja pt 65kg si mi-a zis dna dr ca pt anestezie partiala trebuie sa treaca 12 ore.
O zi frumoasa tuturor 37Saptamani si 1 zi
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
p@ulici spune:
Elena eu nu am diabet gestational, dar pt ca bebe era f mare dna dr mi-a zis sa tin regim, nu dulciuri, nu paste, nu cartofi, nu paine decat putina si nu alba. am tinut cu mici exceptii regimul si surpriza 2 saptamani mai tarziu aveam glicemia prea mica (desi sunt la pat 95% din timp) si asa ca mi-a dat liber la orice mai putin dulciuri. Tu esti pe tratament sa pe regim?
PS trebuie evitate si grasimile si zilnic sa consumi carne si sa ai mesele dese si mici si sub nici o forma sa nu sari peste mese. 37Saptamani+1zi
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
dara76 spune:
Elena, mie nu mi s-a zis la o ora dupa masa, ci la 2 ore dupa masa sa masor glicemia acasa. Tin si dieta cu carbohidrati numarati si pentru glicemia de dimineata fac insulina seara, pentru ca nu scadea numai cu dieta.
Dimineata mi s-a spus ca trebuie sa fie sub 92, iar la 2 ore dupa masa sa fie sub 130. Nu mi-au zis ca trebuie sa fie cumva la o ora dupa masa. Mai stiu o fata de la bulgarasi tot cu diabet gestational si la fel, ea masura tot la 2 ore dupa masa.
Ideea e sa nu expui bebele la glicemii mari, daca iti scazi glicemia cu dieta, cu miscare, cu insulina, e tot aia, important e sa nu treaca de limite.
Si in caz de ceva (pentru ca pe final de sarcina glicemia are tendinta sa creasca la multe persoane), nu te speria de insulina, ca nu se intampla nimic, nu ramai dependenta de ea daca o faci (de ex. eu voi face pana cu o seara inainte de cezariana si atat), vezi ca-s multe mituri cu insulina, toata lumea crede, nu stiu de ce, ca leneveste pancreasul sau organismul sau alte bazaconii, care mai de care.
La doar 60% dintre persoane diabetul gestational raspunde la dieta cu carbohidrati putini, la restul e foarte safe insulina, cu exceptia cazului in care ai vreo alergie la ea ca la orice medicament, dar si atunci exista forme diferite de insulina.
La diabetul gestational placenta este cea care blocheaza insulina si atunci de-asta apar glicemii mari in sange, ca nu ajunge insulina ta proprie secretata de pancreas sa scada glicemia din sange. De-asta daca nu merge cu dieta, cumva, se apeleaza la insulina, pentru ca este safe pentru bebe.
Insa e foarte util sa ai grija la carbohidrati (orice cu zahar, fructe in cantitati mici, paste fainoase, orice cu faina, orez, cartofi) pt. ca in general de-acolo creste. Eu am cantarit alimentele si am numarat carbohidratii, folosesc calculatorul nutritional de pe site-ul slabute.ro, ca sa imi fie mai usor, sa mi-i numere programul.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Dara, multumesc pentru raspuns, aici protocolul este ca te monitorizezi si incerci sa tii dieta, ceea ce spui si tu. Atat timp cat nu faci insulina trebuie sa masori la 1h dupa masa, daca nu reusesti sa tii sub 120 max 140 cu dieta, atunci te trec pe insulina si muta masuratorile la 2h dupa masa.
La mine ma mira faptul ca isi face de cap glicemia in conditiile in care am luat 7 kg pana la 28 de sapt de sarcina (acum am 58 kg), abia ma chinui sa beau 1 litru de apa pe zi si bebe e cu cateva zile, o sapt mai mic decat varsta sarcinii dupa UM. Mi-e frica sa tin regim hipoglicemic si sa fie si mai mic.
Elena 27+ poate cu
dara76 spune:
Paulici, da, la Clexane 0,4 trebuie sa treaca 12 ore pentru a putea face anestezie in coloana, dar la Clexane 0,6 trebuie sa treaca 24 de ore.
Citeam ca la anestezia generala la gravide se recomanda sa nu manance cu 6-8 ore inainte, dar in unele locuri ziceau chiar de 12 ore.
Probabil la traume se face raportul risc/beneficiu si zic ca daca nu opereaza, e mai rau decat riscul de aspiratie.
Cica riscul la gravide e mai mare daca ai mancat, pt. ca golirea stomacului se face mai incet, eu de-asta ma rog sa ajung la cezariana programata. Adica si din cauza conditiei de 24 ore de la Clexane si de 12 ore de la mancare. Ca recunosc ca nu prea as vrea natural fara epidurala, mai ales ca la obezitate de multe ori travaliul nu progreseaza.
"General anesthesia is usually a last resort in these situations. It is primarily avoided because pregnant patients have a higher risk of lung aspiration than non-pregnant patients since they have less ability to empty their stomach and more acid reflux (heartburn)."
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
dara76 spune:
Elena, initial am tinut si eu doar dieta si tot la 2 ore monitorizam, nu la 1 ora. Si pe net am gasit tot cu 2 ore cand am cautat despre monitorizarea la diabetul gestational. Sunt urmarita la spitalul Paulescu, spitalul de diabetici. Cealalta fata care monitoriza la 2 ore era urmarita de o diabetoloaga de la Elias.
Pana la urma valorile prag pentru diabetul gestational (la testul de glicemie provocata cu 2 ore [bei 75 g glucoza]) sunt:
a jeun 92
la 1 ora 180
la 2 ore 153
Mai exista testul de screening, ca sa nu stai 2 ore si sa bei mai putina glucoza, bei 50 g glucoza in loc de 75 si atunci se recolteaza la o ora si trebuie sa fie sub 140 glicemia. Daca ala nu iese bine, de obicei se face cel de 2 ore:
Mie mi-au zis fix ce scrie aici:
http://diabetes.webmd.com/guide/gestational_diabetes?page=2
"Gestational diabetes is managed by:
Monitoring blood sugar levels four times per day (before breakfast and 2 hours after meals. Monitoring blood sugar before all meals may also become necessary.)
Monitoring urine for ketones (an acid that indicates your diabetes is not under control).
Following specific dietary guidelines as instructed by your doctor. You'll be asked to distribute your calories evenly throughout the day.
Exercising after obtaining your health care provider's permission.
Monitoring weight gain.
Taking insulin, if necessary. Insulin is currently the only diabetes medication used during pregnancy.
Controlling high blood pressure."
Mai citisem ca la o ora nu e asa relevant pt ca la unii peak-ul poate fi mai devreme sau mai tarziu de o ora.
E adevarat ca creste riscul de diabet gestational la obezitate, insa nu e musai sa aiba legatura cu kg mamei, ci daca placenta decide sa blocheze insulina.
Si la mine avansul de crestere la bebe a inceput undeva dupa saptamanile 26-28, nu de la inceput. L-am tinut cat am putut in frau cu dieta si insulina.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
p@ulici spune:
Dara am sa vb cu dna mea dr, despre mancat inainte de nastere, dar nu imi fac griji. eu daca e sa nasc natural (nu prea se pune problema atunci nu nasc cu epidurala) In ce data esti programata?
Elena trebuie sa bei minim 2 litri de apa pe zi, chiar daca te chinui, nici pt mine nu e usor, dar e f important si asa iti ajuti bebelusul sa creasca mai bine. Cat despre regim hipoglicemic, ti-am spus ca eu am ajuns sa am un astfel de regim si bebe a crescut cca 600g in 13 zile(chiar cand tineam regim) deci f mult, asa ca nu inseamna neaparat ca bebe nu va creste bine, iar tu masuranduti zilnic glicemia vei putea observa mult mai repede decat mine ca e prea mica glicemia, eu am observat dupa zile bune. 37saptamani si o zi
dara76 spune:
Paula, eu sunt pe 3 programata. Nu ma innebunesc dupa nascut natural fara epidurala din cauza stagnarii travaliului la obezitate plus ca bebe la diabet gestational poate face hipoglicemie la nastere, prefer sa iasa repede si sa-i masoare glicemia si sa se poata actiona. La travaliu prelungit nu ii pot creste glicemia bebicai.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)