Clubul "babelor" FIV-oase 17
Raspunsuri - Pagina 5
samira33 spune:
si eu i-am scris sabinei pe PM ditamai procesul tehnologic pentru ciroba de perisoare...alta reteta decat cele postate de tannoo si anushca
anaasta spune:
Pai, de ce n-ai bagat aici ciorba sa mai schimbam si noi retetele?! Serios, si mie imi place sa fac mancare si m-as bucura daca ati mai posta retete....
samira33 spune:
pai...a mea e cea mai complicata si sa nu spuneti ca va pun la munca
uite asta-i ciorba mea:
ciorba de perisoare fac asa:pun apa cam 3l la fiert cu un os/coasta/rasol si sare-practic osul da gust bun ciorbei.
dupa ce iau spuma adaug rand pe rand perisoarele in apa care fierbe si le las sa fiarba alaturi de os.
perisoarele le fac asa:carnea tocata o amestec cu orez ales si spalat,sare,piper,patrunjel tocat si jumatate de pahar cu apa.
la jumatate de kg de carne tocata pun cam 2 linguri mari cu orez.
amestec bine pana se omogenizeaza compozitia.
o lingurita o bag in apa fierbinte din oala si apoi o umplu cu carne si incerc s-o modelez cat de cat rotund si ii dau drumul in oala.
procedez asa pana termin toata carnea.
bagi lingurita in apa inainte de fiecare perisoara ca sa nu se lipeasca.
toc marunt o ceapa mare,un morcov mare,jumatate de telina potrivita si 1 ardei gras verde mare.
le pun cand carnea e aproape fiarta-scoti cate o perisoara din cand in cand si gusti din ea sa vezi daca s-au fiert carnea si orezul.
ceapa si ardeiul le toc la cutit,telina si morcovul le dau pe razatoarea mare.le pun pe toate la fiert si le las cam 15 minute sa mai fiarba cu totul.
apoi pun rosii-proaspete vara/de la sticla sau rosii in bulion pe timp de iarna...date prin razatoarea mica.
dupa rosii adaug si borsul incalzit bine in prealabil-cam 1l de bors.
mai las sa clocoteasca de 2-3 ori...bat 2 oua si le torn in fir subtire in ciorba.
potrivesc de sare si piper si sting focu.
dupa ce am stins focu arunc in ciorba 2 legaturi mari de leustean verde sau patrunjel.
si gata...asta-i ciorba de perisoare.
important e sa fierbi mancarea cu focul mic,sa nu o fortezi cu flacara mare.
daniela74 spune:
Tannoo stiam eu ca te pricepi si la bucatareala,mama ce o ``invidiez`` pe sotia ta
Samira nu cred ca am pus-o recomandata,ori poate asa se face,eu nu am specificat.Am facut-o pe fuga,nu aveam masina sa merg la munca,am luat autobus-ul si mi-am adus aminte ca intr-o statie este un oficiu de posta,asa ca le-am pus repede int-un plic si le-am trimis,sper sa ajunga si sa-ti aduca noroc
eu o sa fac ardei umpluti si probabil ciorbita de perisoare,daca imi ramine carne,si o prajiturica ca mi-ati facut pofta de dulce si pentru ca am terminat dieta,am slabit 4,5 kg. deci trebuie sa recuperez
daniela,
anaasta spune:
Sa stii ca o sa incerc o data si ciorba ta, Samira, si o sa iti spun cum a iesit. Doar ca noi nu suntem cu borsul in mancare. E ok de baut sau facut smoothie-uri cu el, dar in mancare nu ma atrage...
5ab1na spune:
senk iu senk iu
asa e am intins matele.
acum sunt la copt. ii astept.
vreau sa laud aluatul samirei. s-a intins mai usor ca plastilina. n-am folosit faina in plus.
super.
numai ca mie mi-au iesit 10 mucenici. i-am facut mai mari decat jumatate de palma!!! va dati seama ce finut lucreaza samira de i-au iesit de jumatate de palma?
eh nu-i nimic. la mine mai ca la moldova asa.
acum sa studiez ingredientele de la ciorba de perisoare.
revin
5ab1na spune:
maine o execut. pe ciorba:)
parintii m-au sunat sa vin eu mai negociez
urasc sa merg cu masina la drum lung. bine...eu ma sperii si prin oras dar asta-i viata.
samira33 spune:
bravo sabina felicitari.
o sa-ti iasa mega-mucenici...dar nu-i bai...continutul e important.
aluatul ala il folosesc si la prajitura cu mere si ai dreptate ...e un aluat foarte "prietenos"