Clubul "babelor" FIV-oase 17

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

lyly, hubby-ul meu te saluta ferict..tocmai i-am cedat ultima bucata de tiramisu, facut de mamica mea, pe motiv ca.. obezeaza..big like la termen, am sa-l preiau

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimpiadobre spune:

Am mai spus ca la unguri nu mi-a placut ca nu am primit si eu hartie dupa fiecare ecografie cu nr. de foliculi si dimensiunea lor,cu poza. Nu se face estradiolul.. Mie mi l-au facut pentru ca vroia sa ma trimita acasa.. am povestit asta.. A doua zi m-am dus la clinica sa-mi dea hartie scrisa cu val. estradiol si lh pe care le vazusem doar scrise in dosarul clinicii.S-au uitat chioras la mine.. Il vroiam scris pentru ca incepusem sa cred ca nu am vazut eu bine valoarea.
La Biogenesis stii dupa fiecare monitorizare cum stai cu foliculii( daca uiti ai hartie scrisa), cum stai cu estradiolul, cu lh-ul cand e cazul. La sfarsit iti da hartie cu toata procedura ,cate ovocite ai avut, cate s-au fertilizat,evolutia embrionilor etc.
Poate veti spune : la ce te ajuta?
Pentru comfortul meu psihic , sa stiu cum stau, sa nu fiu pe nisipuri plutitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

adriana,dar monitorizarile cine ti le facea???
si ce faceu cu rezultatele???sunau/trimiteau ei mail la dr.D care le spunea lor ce urmeaza si ei iti transmiteau tie sau cum???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

stiu sami ca de biogenesis era vorba
eu am zis cum m-am ingrijorat si eu. sincer dupa am google-it si nu cred ca asta a fost cauza esecului fertilizarii mele. mi se pare ca am gasit ca se poate face la +/- doua ore fata de 36 de ore. oricum am avut si ovocite de imature din cofragul de 13. cam jumi-juma din ce am inteles.
sa stiti ca eu nu am povestit tot pt ca n-a fost nimic placut pt mine si am preferat sa uit, dar eu am avut la RESCUE ICSI 5 embrioni care au evoluat ok sa spunem. eu am facut ET la 4 zile de la punctie (am pierdut o zi din cauza nefertilizarii) si am transferat 2 embrioni fara fragmentatii dar unul avea 6 celule si unul 4. am vazut si eu floricele la microscop. atata imi sfatuisem sotul de acasa nici macar sa nu sufle spre ei si sa se uite putin la ei pentru ca aveam atat de putina incredere in toata minunea asta numita RESCUE ICSI...si am uitat amandoi complet...ne-am trezit fiecare, pe rand, ca am stat nedezlipiti pana cand ne-a smuls doamna aia de langa microscop....

Mergi la inceput

olimpia,ai dreptate...nu-ti dau si tie acasa evolutia procedurii etc.
dar daca ceri iti dau copie dupa tot...eu am cerut si mi-au dat.
e adevarat ca doar dupa ce i-am cerut lui PK.

nici eu nu inteleg de ce se dozeaza E2 selectiv la PK...mie nu mi l-a dozat niciodata...dar stiu fete carora le-a fost dozat.
foliculi am stiu de fiecare data cati am pentru ca ii dicta asistentei in lb.engleza la eco dimensiunile fiecarui folicul si apoi imi relua smi spunea iar cati avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Samira monitorizarile le faceam cu o doctorita foarte draguta , la fiecare eco se faceau si analizele la sange. Cand erau gata, se trimiteau toate la dr D si el schimba sau nu ceva la tratament si dadea urmatoarele instructiuni. Dupa amiaza suna Laura , explica ce si cum, si ce am de facut pt urmatoarele 2 zile; apoi iar eco + analize. La ultimele se verifica (asa cum cred ca e si normal) lh si progesteronul.
Daca in vreun momentul aveam vreo indoiala/intrebare o rugam pe Laura si lua legatura cu dr D si primeam lamuriri.
Si mie personal mi-a placut foarte mult faptul ca la sf am avut un pliculet cu toata procedura, cu analize si tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimpiadobre spune:

Samira,
Ti se facea ecografie(de catre o doctorita din clinica) si estradiolul, rezultatul era transmis pe email dr. D si se astepta decizia lui. Spre seara primeai telefon de la asistenta si iti comunica dozele ce trebuie sa le faci pana la urmatoarea monitorizare. Eu dupa fiecare monitorizare aveam dozele modificate, deci nu se faceau asa la intamplare ..zic eu.

Mergi la inceput

aha...banuiam ca asa se intampla...dar vroiam sa fiu sigura.
uite...iar o chestie care nu-mi place dar care cred ca se poate remedia...de ce sa ma sune cineva si sa-mi comunice telefonic ce am de facut pe mai departe cand e mult mai simplu sa-mi forwardeze mailul cu instructiunile de la dr.D...asa ramane si scris negru pe alb...nici nu exista sansa sa ma incurc/inteleg gresit.
nu e mai corect si transparent asa???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

adriana,eu te astept cu vesti..sunt ochi si urechi

la mine a fost dr D,dr celalalt grec si o asistenta..eu am dat analizele pe care mi le-au cerut ,nu a stat nimeni langa mine...doar sotul..si m-am simtit ok,pt ca dc nu imi aduceam aminte cuvantul in engleza ,ma ajuta asistenta sau celalalt dr..si eram relaxata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Mie mi s-a parut foarte buna ideea unui coordonator de program, aici fiind vorba de Laura. Nu stiu daca un doctor ,oricata bunavointa ar avea, ar avea timp sa sune toate pacientele sa le comunice dozele de stimulare; ora programarilor la ecografii; alte indicatii etc. De exemplu stiu fete care au sunat si a doua zi de paste pt ca isi faceau griji ca intarziase o ora cu injectia de stimulare; una facuse o vanataie imensa de la clexane ( )si tot asa.
De aceea eu cred ca o "zona tampon" intre dr si pacienti uneori este benefica. Asta nu inseamna ca nu am discutat cu dr personal, ba da, de foarte multe ori si in ocazii foarte importante pt mine.

Mergi la inceput