Pufi de Ian-Feb 2010 (72) - La multi ani Danasor!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Hai ca m-ai inspirat cu paturica si ligheanul ... in ce incapere?

In living , acolo ne cam petrecem toata ziua

Simply,mami de fetita frumusica

Si noi tot in living... atunci cand suntem acasa, desi ele au camera lor frumos colorata, dar tot cu totii e mai bine.
Si eu procedez asemanator cu palstilina... le-am dat pana acum doar 2 cutiute uni cu o plastilina cica ne-toxica. Le intind pe jos o musama mare si le las sa se desfasoare, dar le pazesc sa nu iasa din "careu"... ca plastilina asta e foarte sfaramicioasa si se lipeste de nici nu te gandesti unde ...
Diseara cred ca ne bagam si noi la balaceala... sa vedem ce zice tati, ca el n-are chef niciodata de plastilina, dar cand m-o vedea cu ligheanele ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Larisel sa stii ca Arianei ii place f mult sa ii pun si spumant de baie, ca face bubbles si ii dau si o sita mica si o stropitoare , e incantata de numa . Dar dupa aceea situatia sta cam asa: schimbat copil, pus patura la uscat,spalat jucarii de spuma, spalat pe jos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Si Ariana arunca plastilina pe jos, de multe ori o gasesc sub canapea

Stau de jumatate de ora imbracata, pregatita sa iesim afara dar domnisoara plimba o cutie prin camera si spune <mami mami mami> ; nu vrea sa vina sa o imbrac, nici nu ma baga in seama(acum cand vreau sa fiu bagata in seama )

am auzit acum la Europa fm ca pe vremuri barbatii erau atrasi de femeile cu par , cu cat mai mult par cu atat mai bine(nu era vorba de podoaba capilara )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Si Ariana arunca plastilina pe jos, de multe ori o gasesc sub canapea

Stau de jumatate de ora imbracata, pregatita sa iesim afara dar domnisoara plimba o cutie prin camera si spune <mami mami mami> ; nu vrea sa vina sa o imbrac, nici nu ma baga in seama(acum cand vreau sa fiu bagata in seama )

am auzit acum la Europa fm ca pe vremuri barbatii erau atrasi de femeile cu par , cu cat mai mult par cu atat mai bine(nu era vorba de podoaba capilara )

Asta cu asteptatul dupa toanele copilului mi se pare nitel sclavie.
La noi e un chin continuu dimineata, nu vrea schimbat, nu vrea imbracat, nu vrea nimic, sau orice altceva decat trebuie facut.
Pana reusim sa il bagam in cizme si in haine, pana punem caciula si fularul....eu sunt transpirata, el boceste, tipa....ba vrea sa il ating eu, ba tac-su, ba bunica...ba nimeni, si atunci e luat pe sus cu forta.....oare s-o termina vreodata chestia asta cu "nu vreau"?
Ma simt sclavul copilului.
Azi dimineata s-a urcat incaltat in scaunul lui de masa, apoi nu mai putea iesi, ca cizmele de cauciuc erau prea mari.....si na, descalta-l, scoate-l, intre timp s-a hotarat ca nu ii mai place nici bluza de pe el....l-am luat la subrat si l-am tinut cu forta pana am iesit din casa, deja era 9.10.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

buna dimineata
la eu o
larisel si eu am intrebat chiar ieri la gradi la Daria si o vor primi din toamna dar in aceleasi conditii-independenta la olia,imbracat ,mancare.Cel mai bine stam cu mancarea ca se descurca singura chiar si la supe doar ca acasa are babetica si acolo nu va avea dar vom schimba bluzele mai des si asta e,doar sa nu stea uda.Cu olita-greu nene dar am mari sperante ca la vara vom da lovitura.Nu stiu cum va fi insa cu imbracatul.Daca nu se decurca in septembrie vom vedea cand e pregatita si atuncea o dam

Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010
cresc fetele

povestea Mirunei

ok, dar de ce atat de "drastice" sunt conditiile de gradi? nu pot sa-i puna o babetica? in caz de accident nu pot sa-i schimbe dresul/pantalonii? si imbracat??? adica se asteapta ca un copil de 3 ani sa se imbrace-dezbrace singur? ... cand era Ela la gradi... (de la 1 an si 4 luni) retin ca era altfel, nu mi-au pus nicio conditie, nici oala, nici imbracat, nici mancat, a invatat de toate acolo (la grupa e o educatoare si o ingrijitoare care se ocupa indeaproape de copii)...

si chestia cu grupa pregatitoare care se muta la scoala si astfel vor fi mai multe locuri in gradi o fi valabila si pt Bucuresti (mi se pare logic sa fie)... oare asta a fost intentia guvernantilor? (sa incapa mai multi copii la gradi?)

dasfeta, cum ramane cu inscriere? tu erai cea ingrijorata de wc-urile din scoli? chiar sunt curioasa daca vor face ceva conditii pt grupa pregatitoare sau ii vor asimila celorlalti copii (de cl 1) fara program de somn, mese, s.a.m.d.

Life is good!

La cresa se presupune ca ingrijitoarele (nu exista educatoare) se ocupa de bebelusi cu tot ce implica (pampersi, hranit, imbracat, leganat etc). La gradinita insa exista (se pare) 2 educatoare la 30 de copii (si asta in 2 ture pe zi) si 1 ingrijitoare la 60 de copii, deci cam maxim 2 persoane la grupa tot timpul . Probabil exista si exceptii, dar cele mai multe gradinite se plang de deficit de personal. Plus ca limita de varsta a copiilor pt inscriere e 3 (am auzit chiar 4) ani impliniti la 01 septembrie cand incepe anul oficial. Acum ce sa zic, la mancare si la imbracat cred ca ii mai ajuta pe copii, dar pe care primul din 30/60??? Tocmai de aici probabil si restrictiile ... daca vrei sa-ti inscrie copilul mai devreme atunci sa fie independent vizavi de nevoile primare.

Pe Ela nu o aveai la cresa/camin la varsta de 1 an si 4 luni? Chiar la gradi?

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

da...asta e motivul pentru care ii vor independeti la gradi..pur si simplu nu au cum sa se ocupe de toti...
vorbeam cu nasa mea zilele trecute...fetita ei a facut 3 ani in sept si a dat-o la gradi...mi-a spus ca erau educatoarele suparate...ca au intervenit parintii pe la directoare si au inscris si mult copii de 2 ani jumate...si nu aveau cum sa stea dupa ei..le era imposibil...plus ca au spus sa nu se astepte la cine stie ce activitati ca nu au cand si cei mici nici rabdare nu au.
Eu una le inteleg...daca era o particulara care are posibilitatea sa angajeze mai mult personal atunci nu aveau motive de suparare dar asa cu 1 educatoare la o grupa si o infirmiera la 2 grupe chiar nu e posibil

La Draqos la cresa sunt inscris 40 de copii...da..40...i-am numarat in poza de 8 martie pe care ne-au facut-o...si pe tura sunt 2 infirmiere si asistenta sefa...oricum mi se pare ca femeile astea sunt extraordinare ca pot supraveghea atatia copii...intr-adevar se suprapun turele si la masa de pranz sunt 4 infirmiere, asistenta si bucatareasa...dar asta inseamna ca fiecare trebuie sa se ocupe sa le dea de mancare la 8 copii...extraordinar...si va spun sincer ca nu l-am luat niciodata pe Dragos murdar, neschimbat, oparit, lovit...

Mergi la inceput

si cu ocazia asta m-am hotarat sa il las si la anul in continuare tot la cresa...am vorbit si cu asistenta sefa...mie imi era ca la 3 ani imi spune sa il mut...a zis ca nu e vorba de asa ceva..termina anul la ei..plus ca l-au inscris deja pentru anul viitor deci nu mai alerg ca bezmetica dupa interventii...
Si sincet vorbind sunt mai linisita ca e mai mult personal dupa capul lui..si cum noi nnici macar nu vrem sa auzim de olita...de mancat stie singur dar ii e lene....asa ca nu ne grabim sa schimbam locatia...

Mergi la inceput

noi suntem acasa azi...ieri m-au sunat de la cresa ca a facut febra..tuseste ca o locomotiva...a venit dr acasa, l-a consultat...a zis ca se aude ceva la plamani...mi-a dat antibiotic dar mi-a precizat ca dca vad ca se inrautateste sa il sun imediat...umbla o viroza puternica, cu debut brusc si ajunge la pneumonie foarte rapid si nu prea raspunde la tratamentele clasice...
Ieri a fost cam molesit dar azi e treaz de la 6 si zburda, topaie...nu sta locului...ma doare capul de mor. L-am bagat acum la somn, sa vedem daca adoarme.

Mergi la inceput

si sa si salut ca am intrat direct in subiectul ce ma interesa si nu am apucat

am vazut ca s-a facut grup pe facebook ma duc sa dau o vizita si pe acolo

o zi frumoasa sa aveti

Mergi la inceput

Ca sa continui pe ideea cu cat personal la atatia copii... la noi acum la grupa fetelor sunt 10-15 copii (de obicei 10-12) si ingrijesc 1 educatoare si 2 ingrijitoare, iar la nevoie (la somnul de pranz cateodata) mai vine 1 educatoare de la grupa mare.

Mergi la inceput

Am incarcat niste poze cu fetele hranindu-se una pe alta... ne-am distrat aseara...

Cu fb-ul mai trebuie sa iau cateva lectii...deci recuperez in viitor ...

Mergi la inceput