Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (52)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Citat:
citat din mesajul lui any_eu

Buna fetelor.

Ma numesc Anca si am o fetita minunata pe nume Bianca Antonia care e nascuta pe 11 august 2011. La nastere a avut 3,600 kg si 52 cm iar acum are 8 kg si 68 cm. Am fost foarte bucuroasa pentru ca am putut iesi la plimbare destul de mult timp, pana prin decembrie, profitand de toamna tarzie si ea dormea de fiecare data afara. Sunt fericita ca nu am avut probleme cu ea, a racit o singura data la 6 luni si jumatate pentru ca am asteptat cam mult la medic pe hol cand am fost la vaccin si toti pacientii erau raciti/gripati dar din fericire a fost o forma usoara, i-a curs nasul o saptamana dar acum e perfect ok.
Am alaptat-o exclusiv pana la 5 luni si jumatate iar acum nu are probleme in a accepta orice aliment pe care i l-am dat. Momentan trecem printr-o perioada mai dificila pentru ca asteptam dintisorii de sus (la 4 luni si 3 saptamani i-au iesit ambii jos si azi am observat dungulite rosii acolo unde trebuie sa sparga cei de sus) si nu accepta prea multa mancare, ieri de exemplu a mancat aproape toata ziua doar san, la lingurita strangea buzele si nu o voia.
Ca si dezvoltare se rostogoleste pe toate partile, parca e titirez, se ridica in genunchi si daca are de ce se agata se ridica si in picioare (deja mi-e frica de patut, s-a ridicat la marginea lui in picioare), azi am lasat-o in tarc pe spate pe o perna si am gasit-o in fundulet iar ieri am lasat-o pe spate si am gasit-o in picioare la marginea patutului deci mai stie sa faca multe dar nu a aratat pana acum. A invatat sa faca "pa-pa" cu manuta (momentan doar o flutura fara control dar coordoneaza fluturarea cu momentul cand cineva ii face "pa"), suntem in proces de invatare pentru "bravo" si "caca" (de cand a fost constipata la inceputul diversificarii am pus-o pe olita si facea mult mai bine decat in scutec si acum stie ca pe olita e mai bine si daca o pun face).
Pentru ca pana acum m-am laudat trebuie sa divulg si minusurile: noaptea se trezeste din 2 in 2 ore (incepand cu ora 12-1) pentru a sta la san, nu vrea apa sau ceai si nu vrea biberon (consecinta alaptarii exclusive dar nu regret nicio secunda si suntem in proces de invatare, deja deschide gurita cand ma apropii cu canuta cu apa si ii e sete), nu prea "vorbeste" in sensul ca nu spune nicio silaba, doar "aaa" pe diferite tonalitati (medicul ne-a asigurat insa ca e ok atat timp cat se cunoaste ca aude).

Sper ca nu am plictisit cu povestea mea, as vrea sa mai stau pe acest forum si cand am timp o sa mai citesc sa va cunosc virtual pe toate. Acum va las, ma duc sa-i pasez mazarea cu carnita de pui pentru ca la 13:00 e ora de masa Sper ca azi sa manance!

O zi buna!

Felicitari, ai o pustoaica isteata tare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Da, Ilida m-am inscris la bobocei de sept-oct[:).Si, astept cu nerabdare ecografia de marti...Bebe Tudor pare f dezvoltat in poze, e inaltut?Oricum e tare frumos!

Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_din spune:

Buna fetelor! Scuze ca nu am mai intrat de cateva zile dar miercuri am iesit din spital cu Mihaiucul meu. Si cand ma gandesc ca eu dadeam vina pe dinti chiar si dupa o saptamana de temperatura...Dar dupa cum v-am mai spus nu a avut nici un alt simptom iar starea lui generala era una buna. Dupa o saptamana de temperatura incepuse sa tuseasca si muci la greu..pana se ineca cu ei.pe urma un usor suierat in piept, si...vizita la pediatru(joi). Pe urma acasa pe augmentin (bronhiile foarte incarcate de la mucozitati ). Ne-a zis sa revenim luni la consult.Cu tot tratamentul el era din ce in ce mai rau. Sambata seara ne-am hotarat sa mergem la spital...diagnostic bronhopneumonie cu insuficienta respiratorie, cauza virala. A urma o noapte grea cu perfuzii, aspirat, stat la oxigen. pentru mine 24 de ore de nesomn- ma mir ca nu mi-a pierit laptele. Nu prea mai avea stare dorea numai in brate si plimbat. Eu eram franta pana la epuizare, dar a trebuit sa rezist pt el. Acum este mai bine. Tuseste inca dar foarte putin si mai avem mucisori pe care trebuie sa-i aspiram. Este ceva mai vesel acum ca a ajuns acasa si mai vorbaret.Toata ziua zice:ba ba ba ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_din spune:

Surpriza cea mai placuta este ca astazi s-a ridicat singur in picioare sprijinindu-se de marginea patutului. Toat de astazi am inceput sa papam carnita (in supa). Trabuie sa intram in forta si cu out si brazica de vaci cat de curand pt combate anemia pe care o avem. Ce nu-i placea lui deloc supita insa pe cea cu carnita a papato toata. In rest ne tratam la domiciliu cu Fe, Ca , vitamine, vigantol 4 pic/zi pentru un usor rahitism. in greutate a mai luat doar 200g in ultima luna asa ca la 7 luni a avut doar 9,200 Kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielita81 spune:

ALINA (DOAR 9200)stati ff bine noi la 6 luni aveam (DOAR 6200)asa mami stai linistita eu zic ca greutatea voastra e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielita81 spune:

ILIDA da imi doresc sa fiu o egoista..

GLIANA pacat ca nu mai vreti sa intrati pe DC e alegerea voastra,voi stiti mai bine de ce preferati sa va retrageti usor usor ....noi fetele de pe forum va asteptam si pe aici si va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda82

Da, Ilida m-am inscris la bobocei de sept-oct[:).Si, astept cu nerabdare ecografia de marti...Bebe Tudor pare f dezvoltat in poze, e inaltut?Oricum e tare frumos!

A, deci vei avea fecioara sau balanta. Amandoua zodii f. bune. Sa ne mai scrii de evolutie, e emotionant sa stiu ca cineva trece iar prin etapele sarcinii Poate mai spre toamna prind si eu curaj. T. e mediu, capul e sub limita, dar e din familie, are mintea concentrata ;)
Iti doresc sarcina usoara pe mai departe, ai grija la ridicat bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gliana

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielita81

Si la noi a venit raceala ....e la mine sper din toata inima sa nu o dau mai departe...

Cam liniste pe aici cand am venit eu printre voi se scriau cateva pagini pe zi si acum daca reusim sa umplem o pagina....probabil fetele s-au mutat pe FB
fericita de Sofia Gabriela 21.08.2011 si Rares Ionut 01.03.2005

liniste, da...se pare ca nu numai eu am mai ,,uitat'' de DC..dar si alte mamici.
FB m-a captat definitiv si aici simt ca nu prea mai vreau sa vin.
Va pup pe toate...

mamica fericita a doi copii minunati Eric (26.08.2011) si Cristina (07.07.1992

Cred ca daca DC nu ar fi avut o atitudine asa de aiurea fata de membrii forumului, nu s-ar fi ajuns la migrarea pe FB :( Eu am fost mare fan si aparator al DC pana cand am citit cateva raspusnuri ale administratorilor si m-am convins ca site-ul nu imi merita atentia exclusiva. Asa ca m-am aventurat (si cumva adaptat) in paienjenisul FB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

ieri alex a facut primii pasi timizi tinandu-se de capanea :) creste atat de repede
pe de alta parte pe cat e de avansat cand vine vorba de motricitate, pe atat e de in urma la limbaj. ba-ba si ta-ta cand e bine dispus, in rest brrrrrrrr (l-a invatat dani) si ggg, ghi si cam atat (de incep sa imi fac griji). in continuare si fara dinti desi gingia e ffff umflata.
in seara asta sper sa fie ultima doza de antibiotic, de maine sa scapam si noi de venula.
mai avem de programat un consul la gastro, sa vedem totusi ce facem cu refluxul asta, asistenta care i-a facut antibioticul spune ca simptomele aduc tare mult cu o esofagita de reflux, asa ca dc scrie pe noi
inca mai stau in dubii cu operatia de polipi a lui dani, nu stiu sigur daca voi schimba doctorul si spitalul, oricum anunt cand am nevoie de multa energie pozitiva
cam astea-s vestile, pup mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda82

doamne ajuta! sa fie cu noroc, sa fie totul bine
Cum e cu sarcina si cu bebe mic? Ce sentiment ai?
Anda, tu esti in grupul de pe FB?

Mergi la inceput