Intrebare...

Intrebare... | Autor: ela_04

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca aici trebuia sa pun aceasta intrebare dar daca nu e bine rog moderatorii sa mute subiectul la sectiunea potrivita.

Noi am comiso iar asa ca urmeaza prin sept bb 2...

Intrebarea este referitoare la bb 1 care este destul de voinic 18 kg la 2 ani. Nu este supraponderal dar este greu.

Intrebarea mea este, va afecta fatul faptul ca eu tot il iau in brate pe bb1?
Cineva imi spunea ca organismul este obisnuit cu greutatea lui si nu este nici o problema...totusi prefer sa intreb mai multe mamici cu o astfel de experienta.
Si cum ati procedat in cazul asta?...
pt ca bb 1 este inca micut si vrea in brate... nu imi pare cinstit sa-l privez de asta...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Eu i-as spune ca ma doare spatele. Asta intelege. Si pus si simplu mi-as manifesta iubirea stind pe scaun. Sau pe jos :)
N-am date despre chestia cu organismul obisnuit si restul de care spui, dar mi se pare mai safe sa eviti sa ridici greutati, chiar si daca vorbim de copilul tau :)

Sarcina usoara!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Am fost si eu in situatia ta,diferenta fiind ca la mine baietelul nu mergea(probleme medicale).Asa ca in timp ce burtica crestea l-am obisnuit sa-l tin intr-o parte,adica pe sold.Si l-am tot carat asa pana am nascut fetita fara nicio problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Diferenta intre copiii mei e de 2 ani si 9 luni. Cel mare era inca mic (ca ani)cand am ramas insarcinata dar voinic. Dragostea ne-o manifestam stand jos. I-am spus ca e deja mare si greu si mama nu mai poate sa-l duca in brate. Niciodata nu am dat vina pe bb din burtica! Cand mergeam pe strada si obosea il ducea sotul meu didi (dupa gat calare).
Sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Eu am flacau de 18 kile insa el are 4 ani, si sunt insarcinata, cu DPN tot in septembrie. Pana acum cateva luni era maimutzoi si el, la mine in brate - cum am aflat de sarcina gata - gandeste-te putin, sunt 18 kile !!! Ai mare grija, desi nu am probleme cu sarcina, sangerari sau altele (in afara de gretzuri ) medicul m-a atentionat la ridicatul greutatilor. Ca sa nu mai zic ca 18 kile carate in brate zilnic oricum nu fac prea bine - recunosc ca eu mi-am cam distrus spatele, am dureri, nu mari, dar sunt mereu prezente (nu dau exclusiv vina pe pitic, e vorba si de stilul meu de viata mai sedentar, de oboseala etc).

De iubit cu piticul - pe jos, pe canapea, in pat, stam pe canapea imbratisati, deci metode sunt sa ii arati ca esti aproape de el. Nu il mai las sa sara pe mine ca inainte, l-am rugat sa aiba grija (el are insa deja 4 anishori aprape, deci altfel discut cu el). Cand il imbrac ma asez pe pat si il rog sa stea la mine pe genunchi si nu mai fortez nimic. Foarte rar il ridic. Baiatul tau are 2 ani de-abia - probabil ca inca folositi carutzul la drumuri - te sfatuiesc sa te tii de el cat poti, la varsta asta pe jos piticii obosesc si cer in brate - tu sa ai carutzul pregatit mereu.

Apoi, vezi si cum evolueaza sarcina, insa in primul trimestru mai ales sfatul meu este sa eviti sa il ridici, sa il tii in brate, chit ca il tii intr-o parte sau mai stiu eu cum.

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ (9+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Daca iti doresti ca si al doilea copil sa vina sanatos pe lume si mai ales la timp...atunci vei sti cum sa-l faci pe primul copil s ainteleaga ca dragostea nu se arata doar in brate.Mai ales ca stie sa mearga.Nu cred ca ai vrea in urma a mai multor postari de genul...vai da poti sa-l ridici cat vrei ca eu am facut si nu am nimic...iar apoi doamne fereste sa nasti mai repede si apoi sa sufere cel mic care nu are nici o vina.Crede-ma ca atunci il vei neglija si mai mult pe cel mai mare decat acum daca il refuzi sa-l cari in brate .Cateva luni tre repede si apoi ai tot timpul din lume sa il / ii tii numa in brate fara teama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Finn are 14 kg si il car zilnic. In brate sau ergo. Medicul nu mi.a zis ca ar avea vre/o contraindicatie caratul. Depinde si de organism.
Bebe al tau e zdravan tare. Ce inaltime are? Eu aveam 18 kg cand am mers la scoala la 7 ani.

Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc pt raspunsuri si pt sfaturi. E bine de retinut.

JD, sincer numai stiu cat are inaltime, si de cantarit renuntasem dar la cantarit mama la ea si mi-a spus.
La ultima masurare de acum vreo 3-4 luni avea 98 cm.
Nu e genul durduliu si pufos...nici nu ar avea cum la cat alearga...

Roxy, eu desi am pana in 60 kg il plimb in brate fara probleme inca si nu imi pare asa o mare greutate... cred ca m-am obisnuit cu greutatea lui...

Multumesc tuturor pt raspunsuri si sfaturi
La multi ani ptr 8 martie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Wow,e dezvoltat cam ca un copil de 4 ani! Cred ca cel mai bine este sa vorbesti cu medicul tau.eu cand sunt obosita sau nu ma simt bine stau jos cu Finn in brate. Sau ma intind pe pat daca suntem acasa si ne dragalim asa.

Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

stiu. dar tot un pui mic de 2 ani e...
chiar daca ne imbracam de la 4-5 ani...
ma gandesc ca seamana cu taica-su care e un urs mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ela_04 poate pare rautacios ce spun, da nu e...si puiul din burta tot un pui nevinovat e, chiar daca deabia acum se formeaza.Si poate tocmai ca e mai mic ar trebui si el protejat.Dar tu stii mai bine cat si cum poti ...

Mergi la inceput