Strengari 43 - Hai Strumfy, Magddalena, Happylica!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Miha, aia cu streptococul e cultura de col si culturile dureaza sa 'creasca', mie mi-au recoltat ieri si mi-au zis ca vin pe 19 analizele. La stat, la privat parca dureaza un pic mai putin culturile, depinde unde ai facut. Dar asa, vreo 3 zile tot ar fi, macar, tot ce e cultura tre' sa creasca - si la urocultura etc.

Carstea, daca-ti stabilesc ei ca e diabet gestational asa e, prima masura e controlul carbohidratilor de obicei. In Ro te pun sa-ti monitorizezi glicemiile acasa, cu teste, dimineata la minim 8 ore de la ultima masa si apoi la 2 ore de la o masa, ca sa vada cum stai, chiar daca tii dieta. Adica in fiecare zi dimineata si apoi doar cate o masa din zi monitorizare. In SUA te pun sa monitorizezi toate mesele, de exemplu, la 2 ore dupa (sa masori glicemia). Mie mi-au dat sa mananc 180 de carbohidrati pe zi (adica de ex. sa zic in 20 g de paine pot fi 15 carbohidrati, in 30 de grame de biscuiti pot fi 20 de carbohidrati - dau exemple asa ca nu stiu pe dinafara) si de ex. la 5 mese pe zi, la 3 ore, trebuia ca suma carbohidratilor sa fie 180 maxim. Eu ma ajut de site-ul slabute.ro, au un calculator nutritional care in general iti spune si carbohidratii din alimente, ca sa nu stau cu alte liste. Dar ma uit bine sa-mi spuna carbo, sa nu fie trecut 0 aiurea.

Riscul pt. mama e sa faca in urmatorii 5-15 ani diabet, cam 50% risc. Acum dupa sarcina trece la 97% dintre persoane diabetul.
Daca dupa monitorizari nu e glicemia mai mica decat 92 dimineata sau mai mica de 130, cam asa, la 2 ore dupa masa, numai cu dieta, iti dau insulina, pt ca medicamentele de diabet pot face rau la bebe, insa insulina nu-ti face rau nici tie, nici lui bebe. Si nu ramai pe insulina daca faci acum, nu da dependenta, nu leneveste pancreasul si nici nu stiu ce alte mituri. Nu face nimic rau. Cel mult poti face, d-ne fereste vreo alergie la ea, ca la orice medicament. Si atunci se poate schimba, ca-s mai multe feluri. De ex. eu fac insulina Levemir o data, seara, pt. ca am probleme doar cu glicemia de dimineata, nu si cu cea de dupa mese. Bine, poate daca as manca prajituri intregi, as sari de 130, nu stiu. Asa iau 2 lingurite de praji daca am pofta, ca sa ma incadrez in carbohidrati. Stiu alta tipa de la bulgarasi care facea si dimineata insulina. Adica nu de 4 ori pe zi ca diabeticii 'clasici'.

Daca ajungi la insulina (care nu face nimic rau, repet, si nici n-are consecinte pe termen lung) sa nu te sperii daca tot creste glicemia spre finalul sarcinii. E ca la tensiune, ca si aia cam creste. O sa cresti si dozele de insulina si tot nu inseamna nimic. E bine sa functioneze sa nu fie bebe prea mare, dar altfel faptul ca faci doza mare de insulina nu e rau in sine, ca nu prea facem noi hipoglicemii (asta e riscul la diabeticii 'clasici').
Injectia de insulina se face cu pen-ul, setezi unitatile de insulina si intepi unde nu te doare, dupa care mai tii putin sa se scurga insulina de pe ac. Fata de o injectie obisnuita e mult mai redusa durerea, deseori inexistenta, ca acul e de 8 mm lungime si f. subtire, aproape ca un fir de par.

Daca ai probleme cu glicemia de dimineata, riscul e mai mic pentru bebe si mai mare pt. tine sa faci diabet in urmatorii 5-15 ani, daca ai probleme cu cea de dupa mese, riscul e mai maricel un pic pt. bebe si mai mic pt. tine.

Riscul pt. bebe include macrosomie (sa fie mai maricel/grasut decat trebuie) ceea ce nu e musai bine, cica se adapteaza un pic mai greu cei cu macrosomie - grasuti, dar nu e musai, mai ales spre termen. Mai e risc sa faca hipoglicemie la nastere, ca e invatat cu valori mari ale glicemiei tale si dintr-o data nu mai are atata zahar, si atunci i se da lapte praf, etc. Alte riscuri sunt mult mai rare.

Daca mi-a scapat ceva, sa-mi zici, ca raspund. Sfatul meu, in caz ca ajungi acolo, sa nu ti se para ca face ceva rau insulina, ca nu face. Nici la tine, nici la bebe. Daca ai vreo temere legata de ea, just in case, intreaba-ma, te rog. Oful meu e de obicei doar sa functioneze insulina sa nu-l expun pe bebe la glicemii mari, ca nu-i fac rau cu insulina, ci cu glicemiile. Am pornit cu 3 unitati si azi am ajuns la 24 de unitati, dar ieri imi zicea doctorul sa nu ma sperii ca pe final pot ajunge la 50 de unitati si nu-i nimic, doza mai mare nu face ceva rau in plus. Si a mai zis ca tre' sa tin regim toata viata dupa nastere. Dar eu oricum trebuia, ca la PCOS si ingrasari baza e rezistenta la insulina, care e precursor de diabet de tip II.



34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Sovi, apropos de wrap/ul elastic - mie mi/a reusit sa/l pun pe bebe inapoi fara sa dezleg si cam de asta m/am hotarat la el. sper sa nu am probleme cand voi iesi cu Finn in parc pentru ca nu prea voi avea timp de insirat metrii de material pe jos printre copii.

Finn va veni in vizita la mine la spital. Eu nu as putea sa stau fara el cateva zile. Pana acum am stat cel mai mult fara el cand merge la gradi. el e foarte lipicios si sper sa nu se supere ca voi sta in spital. Voi cere sa plec cat mai repede chiar daca fac cezariana. Tot acasa te odihnesti mai bine.
Tala si eu stiu ca la revenirea acasa dupa spital tatal trebuie sa/l duca pe bebe iar mama sa fie pregatita pentru fratiorul mai mare. Eu planuiesc sa o las pe maica/mea cu bebe si sa ies doar eu cu Finn cate 2 ore in parc, la cofetarie, la plimbare.

Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Merci, Dara eu am facut la Medicover-Sinevo si am uitat sa intreb cand iese rezultatul.
Aveti program deosebit azi? mergeti pe undeva? eu sunt tintuita acasa ca trebuie sa-mi vina curierul cu balansoarul de bebe...si n-a zis la ce ora vine

Miha, mamica fericita de Rares si 35+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

JD, poate am inteles gresit. cred ca tu zici de scosu lui bebe din wrap, si apoi pus la loc cat e wrapul pe tine. asta faceam si eu, desi se uitau oamenii ciudat in parc la carpa fara forma de pe mine :)
eu intelesesem ca iti scoti si wrapul fara sa dezlegi nodul si apoi ti-l pui usor la loc.

Oricum, sunt de admirat planurile tale de a iesi singur cu ei la atatea activitati. eu la cumparaturi nu am avut curaj sa ma duc singura cu 2. bine, nici nu m-a impuns nevoia, ca face omu cele mai mutle cumparaturi.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

MULTUMESC pt info .Dara tu esti deja o enciclopedie.

Din ce am citit azi,nu cred ca voi ajunge la insulina.Adevarul e ca avansul de crestere depistat de prin saptamana 22 trebuia sa-i dea doctorului de gandit.Acum am 35 de saptamani.Nu mai e mult pana la termen.Tot cezariana banuiesc ca faceam oricum la recomandarea medicului.O sa tin dieta probabil 2 saptamani si gata.

Vedeti ce optimista sunt?Doamne ajuta sa nu iasa valorile f mari si sa poata fi controlata prin dieta.

In legatura cu puiul cel mare,eu am mari emotii desi aici nu te tin prea mult in spital.Au voie copii a doua zi in vizita dar nu vreau sa ma vada ravasita si in dureri .O sa doarma la sora-mea si o sa vina la spital cu tati sa vada pe bebe.Sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Carstea, am uitat, am mai auzit de inducere mai devreme, dar doar daca bebe e f.f.f mare si daca glicemia e la cer, nu asa, cu 2 unitati sau ceva.
Acu' recunosc ca nu stiu de ce se sperie lumea de insulina. Adica da, de ex. sa fac de 4 ori pe zi m-ar deranja, cu 3 tipuri de insulina, adica m-ar deranja logistic - zic cum e la diabetul clasic. Insa o data seara, nu vad care e problema. Mult mai rau ma deranjeaza/doare Clexane, insulina e floare la ureche pe langa asta.

In rest voi avea grija cat pot de mult ca bebica sa n-o ia pe urmele mele cu ingrasatul, sa am grija sa nu o umfle nimeni de carbohidrati si in rest sa faca miscare multa, ca cine stie, poate ma mosteneste, iar miscarea e sfanta la ingrasare/diabet. Ne gandim la dansuri/karate, poate facem cu ea cumva, fiecare din noi sau ambii. Ca nu doar s-o ducem la sport.

Afara stiu c-ar fi mai multe cursuri parinte+copil, nu stiu la noi. Stiu ca mi-a placut o familie de la bulgarasi in care tipa zicea ca ei duminica ies la sala, nu la cofetarie.



34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

La multi ani mamicilor. Sa aveti o zi frumoasa si lejera.

Eu nu cred ca o sa pot sa staui atata timp fara sa il vad pe Edi, asa ca o sa vina sigur sa ma vada pe mine si pe fratiorul lui. Sper doar sa nu stau mai mult de 3 zile in spital.

Fetelor am o intrabare de warp, voi l-ati cumparat sau l-ati facut din material? Daca l-ati facut voi din ce material l-ati facut?


Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 32+ Robert Aaron

AMR 7+ SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

LA MULTI ANI TUTUROR MAMICILOR,VIITOARE MAMICI SI FEMEILOR DIN TOATA LUMEA,O PRIMAVARA FRUMOASA SI BEBEI SANATOSI!!

eu sunt pe aici,ieri am avut treaba prin casa,am gatit(ca asta ma relaxeaza pe mine) si am facut o plimbare lunga.Nimic nou sub soare,maine mergem iar la spital,sa vedem ce face moaca mea,am noroc ca e doctorul meu de garda.Am tensiunea 13/9, 13/8 cam asa nu scade,ce ziceti e mare?eu am avut-o mereu mica,12/6,12/7 maxim.
Maine vad ce si cum,vorbesc mai bine cu doctorul meu.

VA PUP O ZI FRUMOASA SA AVETI,PLINA DE SOARE

Scot motate pt Strumfy,Happilyca si cine mai urmeaza



si FELICITARI MEG ce bebelusa mare ai!!

pupici multi!!!


Mada 40+ MAYA-ELENA
hai Maya la mami..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mada, sub 14 cu 9 e ok tensiunea.

Ce-o face Happy?



34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:


la multi ani mamici si burtici!
tala, primisem si eu pe dominique asta al tau pe mail.. si eram la spital fie-va mila!!!
miha, multumesc de motate. am emotii cat casa pt maine..
carstea... saru'mana pt gandurile bune!
eu am ajuns acasa de vreo 45min.
mi-au luat sange pt analize, din col pt nush ce, au ascultat bataile inimii bebelusei, nush ce contractii au masurat/verificat sa vada daca sunt, consultat pe masa de dr mea si de profesor, luat tensiune care e azi 15/8 si facut injectia aia pt bebeloi pt plamani.
i s-a ridicat parul in cap dr cand a vazut ce tensiune am. motiv clar de ceza pe langa restul stranse de mine de=a lungul timpului. in fine. a ramas pe maine.. la 8.30 sa fiu la spital.
cica spera la 9 sa intram in sala. va anunt imediat ce ma dezmeticesc putin. dara, probabil tu vei fi mesagerul.
cam asta am facut. acum am mancat si stau in pat k mi-au cam deranjat pupazica de la locul ei.. colul e scurtat vizibil si ma cam doare burta, mijlocul. chiar ma asteptam sa nu ma lase sa plec acasa..
am emotii cu tensiunea.. e posibil sa apara complicatii???

maine e marea intalnire.. AMR mai putin de 24 ore






varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput