Strengari 43 - Hai Strumfy, Magddalena, Happylica!
Raspunsuri - Pagina 14
J.D. spune:
Tala, vroiam sa/ti spun ca e cursa directa Bucuresti/Praga in fiecare zi. Acum cred ca nu mai ai voie sa calatoresti, dar la anul te invit la mucenici moldovenesti. Eu fac foarte multe mancaruri rapide pentru Finn - orez cu ou si creveti, spanac cu ou, paste cu branza dulce, salata de rosii si castraveti, etc. Sau pur si simplu rastorn o conserva de morcov cu mazare sau una de fasole pastai taiata in castron si/i fac un carnat langa si gata.
Magda, in cartea Sandei Marin zice sa framanti macar 2 ore. Eu dupa aia ma iau, mai putin cu framantatul. Oricum cozonacul imi iese super de fiecare data. De craciun am dus 2 cozonaci in ro si toti au fost super incantati. Sa auzim vesti bune si pune poze cu bebica daca ramai la spital.
Meg, . Nu/ti face probleme cu bebica. Va fi bine.
Finn Constantine 15.10.2009 si 33+ Euan Tudor
ronina spune:
Dana:
Monna: ma bucur ca ati ajuns acasa, ce scumpi sunteti toti 3 si ce emotionat e tati la prima imbratisare cu puiul Curaj mamica, primele 2-3 nopti sunt mai grele, roaga-l pe tati sa stea cu Andi pe timpul zilei macar intre 2 alaptari sa mai prinzi cate o repriza de somn, face minuni pt starea ta!
Happy: e greu cu rasturnarile de situatie, dar priveste partea buna a lucrurilor, 10 martie suna mai bine decat 9 (unii zic ca 9 martie ar fi ziua barbatului). Tin pumnii pt maine si incearca sa te odihnesti azi, maine noapte nu vei putea dormi de emotiile de dupa intrevedere
Supermami: La multi ani pt Rares!
Tala: wai ce pot scoate unele soacre din ele, sper sa n-am asa 'noroc' si cu a mea, ne intelegem chiar bine deocamdata. Iar legat de tort, sa stii ca esti cu avans fata de mine, eu inca n-am facut niciodata, prefer sa cumpar
Magddalena: poti linistita sa-mi dai sms, mai ales ca is cam pe acasa toata ziua si deci cu acces rapid la net, singura problema e ca tin tel pe silent si poate nu vad imediat mesajul Apropo de poza, sotul a tinut mortis sa-mi faca si mie ultima poza cu burtica inainte de plecarea la spital, iar eu abia ma tineam sa nu incrucisez picioarele simtind cum imi curge apa
Happyx2, bine ai revenit!
Meg: tin pumnii sa treaca repede icterul si sa ajungeti sanatoase acasa
Ma bucur pt fetele cu vesti bune de la echo, Doamne ajuta sa terminam odiseea doar cu bebei sanatosi (uf, ca m-am intristat amintindu-mi iarasi de Marcella, sper ca si-a revenit cu moralul pana acum).
Noi suntem bine, ne-am mai obisnuit cu programul, e adevarat ca bebeii miros delicios si ma distreaza cum se vede la degetele cum pune Biancuta in greutate, au inceput sa se umfle neuniform pe rand cate un degetel si arata tare comic pe langa celelalte inca mai subtirele.
Inca un rand de motate pt cele ce urmeaza sa nasca
Tala spune:
JD fac print screen si la anul te anunt cand mi-am luat biletele . Multumesc pt idei (in mare si eu ma bazez pe ceva rapid pt ca ceva elaborat ia si timp si nici nu se mananca a doua zi). Azi am recurs la vechiul si mult probatul truc cu mamaliga (la cata mamaliga mananca o sa se portocaliceasca)
Meg! ce ma bucur sa aud de tine. La cat timp dupa operatie te-ai dat jos din pat? Nu stiam ca icter se poate face de la diferenta de grup dintre parinti (te referi la grupul de sange, nu?, ai dezvoltat anticorpi pe parcursul sarcinii?)
Dana tu cum mai esti?
Eu dupa ce ca sunt cat casa am tot felul de ganduri rusinoase
dorinutza82 spune:
Meg bine ca a facut icterul acum si nu a trebuit sa va intoarceti de acasa pt lampita. Insa te cred ca ai fi vrut sa o ai cu tine tot timpul si sa veniti repede acasa... si ai rabdarica sa fie fata numai roz
happyx2 bine-ai revenit. Vad ca ai cez f aproape de DPN, e bine ca sta bebelina cat mai aproape de termen. Dar nu am inteles de ce ai umblat pe la dr pt programare. Nu vroiau sa-ti faca ceza sau sunt alte pb?
Tala, m-am distrat de replica lui David, ei sunt cei mai sinceri din lume si mie imi vine sa rad si sa plang cand imi tranteste vreuna din asta
Eu m-am capatat cu 3 mucenici de la o vecina draguta si i-am savurat incet ca tare pofta mi-era. I-a facut de post dar aproape ca ai mamei la gust. Numai ca i-zm mancat cu iaurt si mai tarziu am mancat o varza calita.....vai steaua mea ce dureri de burta am sunt balonata si nush cum sa rezolv altfel decat cu vreun bat in...
Vroiam sa va intreb de unguentul cu lanolina, nush daca numai lasinoh se gaseste ca denumire, unde pot gasi? Se gaseste in vreo farmacie anume, in supermarket sau numai online? Eu am avut la Stef garmastan dar as vrea sa merg acum pe asta ca parca l-ati sustinut mai tare
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 33+ cu
dara76 spune:
Dorinutza, da, Lansinoh sau Medela Purelan.
Eu nu stiu daca se gaseste si live in Ploiesti sau in alte orase, nu am gasit in listele sensiblu, dona etc. Stiu doar de sursele online. Bine, eu platesc demult cu tupeu cu cardul in avans si n-am avut nicio problema pana acum, in cativa ani de zile (acum ma refer si la farmacia tei). La Aldedra din Cluj cred ca am platit cash la primire, nu mai retin. Ca mi se pare ca una are lansinoh si una medela purelan.
Atentie ca nu e o senzatie de calmare a durerii, asa am inteles, nu asta este efectul, ci sa pastreze pielea elastica sa nu crape (dat inainte si de prima alaptare, sa zicem cu 2-3 ore) si daca a facut totusi ragade, dat dupa, ca sa nu se faca si coji, ca daca se fac si pocnesc la urmatorul supt/muls, se vindeca mai greu decat la "vindecare umeda" ["wet healing"] - unele tipuri de rani asa se vindeca mai eficient, daca nu fac coaja.
34+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
dara76 spune:
Ronina, cum mai faci cu alaptarea? Mai doare la muls? Mai invata-ne :)
Am pus niste materiale noi despre alaptare, nu e nevoie sa le luati in seama si pe cele clinice, dar era una legat de "cum sa faci mai mult lapte", o chestie cu puseurile de crestere, alta cu ceva cu succesul alaptarii, parca intr-una am vazut ceva despre suplimentare.
https://docs.google.com/?pli=1&authuser=0#folders/0B7zzZviLhA72WV9ESDdLSTZSWS1pdTBYV09YSEpFZw
LE: Aia cu puseurile cred ca e de pe la bulgarasi adunata.
Ar mai fi linkul asta pus acolo de Anda, despre trezit pana la 2 saptamani de viata:
www.breastfeedingbasics.com/articles/waking-a-sleepy-baby." target="_blank">http://www.breastfeedingbasics.com/articles/waking-a-sleepy-baby.
34+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
dorinutza82 spune:
Ms Dara, eu nu prea am ce sa comand online si nush daca are rost sa dau numai pt el comanda. Eu am facut ragade urate la Stef, cred ca vreo 2-3 sapt, dupa ce-l mufam pe junior, o data cu laptele tzasneau si lacrimile mele, moamaaaa ce durere. Dar apoi ma obisnuiam cu durerea si nu am cedat, stateam cu tzitzile la aer si mai dadeam cu garmastan, doar ca acu nu prea am sa pot sta cu ele la aer, avandu-l si pe Stef. Ma mai interesez pe aici poate am noroc sa aflu ca gasesc si la vreo farmacie desi orasul e cam mic....
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 33+ cu
carstea spune:
Buna fetelor
MEG ,cred ca prima nastere a fost floare la ureche daca zici ca acum dupa 24 de ore esti cat de cat ok.Norocoaso!Ana o sa fie roz ca o floare numai ca trebuie sa ai rabdare.
Eu mi-am petrecut prima parte a zilei la spital cu testul de intoleranta la glucoza.Acum m-au sunat sa-mi spuna ca glucoza e intr-adevar ridicata la 8,6.Nu stiu daca merg pe aceleasi masuratori ca in Romania dar mi-au spus ca intri in atentia medicilor care se ocupa de diabet gestational incepand cu 7,8.Deci luni ma suna sa ma programeze sa ma vada.La cat de incetr merge sistemul astora sigur nasc pana sa ma trateze.
Abia astept sa vad fata marti si sa-mi spuna consultantul cum facem cu nasterea.Abia astept sa vina acasa.
Eu sunt intr-o stare naspa si ziua si noaptea .Te inteleg Dana cxu starea de spirit.Imi pocnesc toate oasele cand ma intorc, spatele nu-mi rezista mai mult de 5 minute in picioare.O placere.Noroc ca nu mai dureaza mult si sotul ma ajuta cu toate.
Va pupacesc
dara76 spune:
Eventual studiaza compozitia, eu am inteles c-ar fi lanolina pura si de ex la Sensiblu pareau sa aiba substanta lanolina la unele farmacii -la cautarea dupa produs la ei pe site. Poate-ti spune vreo farmacista daca are fix substanta aia.
34+ Miruna Sanziana
Tala spune:
Dara am citit al doilea link si ma bucur ca m-am clarificat. La David mi s-a spus ca nu e bine sa treaca mai mult de 4 ore. Eu nu lasam sa ajunga la 4, e adevarat ca si cerea el mai repede (cu mici exceptii) insa imi adormea la san si il trezeam eu sa continue si e adevarat ca parea ca altceva nu fac in afara de alaptat.
Insa am o prietena care a nascut in California si i-a dormit copilul de la bun inceput cate 5-7 ore intre mese si cica i s-a spus ca e ok. Am si o vecina careia ii dormea tot asa mult baietelul nou nascut si dupa ce i-au facut analizele avea de fapt biliribuina mare, facuse icter.
In concluzie, asa o sa fac, la 2 ore.
Eu insa nu reuseam sa-mi folosesc ambii sani si mi se intampla sa uit pe care i l-am oferit ultima data. Era o metoda cu agatatul unui ac de siguranta pe partea celui folosit, dar parca nici asta nu-mi surade.
Eu am inceput sa ma ung seara cu Lanshinoh de aproape 2 saptamani (insa mi-am distrus si pijamalele, cum scot grasimea aia din bluze??)
Ronina ma bucur ca ai intrat sa ne mai spui de voi. Apropo's de mirosul bebelui si sotul imi zicea ca iar o sa miroasa a lapte prins (de la kk), nu stiu cat o sa aprecieze asta si David. Vreau sa vad si eu pozele cu picioarele incrucisate