Clubul "babelor" FIV-oase 16

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

mikado dar tu ai un amh bun
progesteronul ala e mare nu marisor. e mare.
ce protocol ai avut la primul fiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikado spune:

Lara, ma gandesc ca mi-a fost recomnadat clexane pt PAI-ele din dotare...numai stiu unde ma citit ca doua mutatii hetero ar echivala cu un homo. a...mai am si homocisteina la limita superioara

sabina, cf. intervalului de referinta ma incadrez la fertilitate satisfactoare, oricum FIV-ul asta a fost facut asa pe ,,fuga" eu cred ca tb sa repet analizele , sa fim siguri cum stam acum si nu anul trecut in martie .
schema a fost AC, apoi dipherilene, menopur + puregon. primele doua zile 150 ui puregon&150 menopur apoi 225 ui menopur si mi s-a zis ca am avut o stimulare puternica si ca am raspuns prost din cauza varstei
sunt o babuta incepatoare, e primul FIV

ceva util http://repro-med.net/repro-med-site2/index.php?option=com_content&view=article&id=51:an-overview-of-reproductive-immunology&catid=13:patient-to-patient&Itemid=65

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

buna fetele
va urez un 8 martie fericit si distractie placuta!
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Mikado, eu am MTHFR hetero in ambele alele, am citit si ca heterozygous compound = homozygous mutation; oricum la MTHFR insemna tot acid folic (oricum PK mi-a ras in nas)
in cazul PAI, am vb cu dr. Simona Avram o jumatate de ora strict pe tema asta (doar pentru ca PK zicea ca PAI-ul homo nu pp clexane, deoarece n-are legatura cu implantarea)..dr. Avram mi-a luat in calcul si istoricul familial si mutatia in varianta homo a genei si a zis, neaparat clexane..de factorul XIII, care mi-a iesit hetero, mi-a zis ca nu-i problematic, nu prezinta risc trombofilic..
sunt convinsa ca ai primit clexane, pentru ca toata lumea are..si cine n-are, face oricum..acum cateva zile scriau fete, ca aveau si AC si clexane, in acelasi protocol, in Ro, normal..deci, fara cuvinte..
mai este o abordare pe care am intalnit-o (la Viena, USA), ca dupa un numar de fiv-uri (sau ET-uri) nereusite, cu embrioni viabili, sa se faca clexane in combinatie cu aspirina si/sau prednison pentru a contracare eventuale (presupuse) afectiuni imunologice..
fiv-ul tau a fost la dr. Albu ?(scuze, n-am asa memorie strong ca si Sabina)

le: la homocisteina oricum nu te ajuta clexane, doar acid folic (preferabil Metafolin)

to be continued..

Mergi la inceput

fetili mele am revenit.
so...
din ce am inteles eu FSH-ul mare are efect asupra progesteronului din ziua 2 si asupra LH. (asta daca nu avem un chist care ar putea arata E2 si Prog mare in ziua 2).
progesteronul asta din ziua 2 nu e bun pentru ca duce la o premature luteinization si strica ovocitele.
desi "logic" pare sa fugi de menopur pt ca ar contine LH se pare ca rFSH (cum ar fi gonal-f sau puregon) continand numai FSH au un efect si mai daunator asupra progesteronului si luteinizarii asteia precoce.
se pare culmea ca nici combinatia n-ar fi buna. ramane de luat in calcul menopur.
numai ca, fara tagada, nu e bine de plecat la drum cu un progesteron mare.
so...mai mult n-am inteles.
rog babele mele mai pricepute decat mine sa lumineze mai bine daca stiu.
si sa-mi raspunda la o intrebare: e mai bun protocolul lung sau un antagonist???? asta e intrebarea mea de valoarea unui FIV. inteleg ca o inhibare pe care ar presupune-o un protocol lung este posibil sa nu scada E2 suficient si sa nu fie deloc bine. la naiba (cum ar spune bendeac) eu am si E2 al naibii de mare.
balanta ti-as ramane recunoscatoare daca ti-ai face mila sa dai de la 180 de grade un sfat. cand poti. n-am vrut sa te deranjez pentru ca mi-e rusine si mi-e greu....
eu va zic ca n-am reusit sa scad LH si progesteronul decat cu vitex. dar husbandul imi interzice sa mai iau pentru ca zice el: am pierdut mult timp cu el si n-am rezovat nimic. si cam are dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikado spune:

Lara, m-am lamurit. dap cu dr. Albu, inainte sa ajung la el am fost si la madam Uschi care mi-a zis clar: in caz de FIV clexane. pai da, si eu la fel si AC si clexane in fine, asa a fost sa fie. acum privind si partea buna a lucrurilor, am aflat de uterul unicorn la histeroscopia dinaintea FIV-ului .

sabina, progesteronul meu era din Z21

Mergi la inceput

Lara concerning thrombo
nenica ala dintr-un link pe care l-am pus aseara zice asa:
sarcini pierdute+ o heterozigoata MTHFR – Folgard (asta tre sa fie un B6,B9, B12)+ aspirina
sarcini pierdute+ mthfr homozigot+mthfr amebele heterozigoate - Lovenox (alias clexane) 40
historic de thrombo, sarcini pierdute si trombofilia?
risc scazut (Factor V hetero, Factor II hetero, C/S deficiency)
• clexane 30 BID (asta inseamna de 2 ori pe zi), anti-Xa level (0.1 – 0.2) after 2 weeks
rsc crescut (AT III, homozyg V or II, compound V/II, +APA)
• Lovenox 1mg/kg BID, anti Xa (0.6 – 1.0)

de aici e linkul
http://www.conceptionsrepro.com/lecturelibrary/IVF-Protocols-Coags-TSH-Prednisone.pdf
si mai e si cu prednison...
te pup

Mergi la inceput

chiar voiam sa-i zic samirei de clexane de 0,6 impartit in 2 dar ea are planul facut "ca tiganul" si nu se abate de la drum:)))
si apoi e doar un pdf...
dar am gasit asa scris ca o schema si e o clinica din colorado care are se pare o rata de succes maricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

sabina, eu cred in protocolul lung. il iubesc - cu el am reusit de doua ori.
la fiv2, dupa 14 zile de suprefact, e2 era 17 pg/ml, asa ca ce sa imi fi dorit mai mult de atat in conditiile in care cu 3 luni inainte de fiv, e2 fusese 89 pg/ml?
mie imi spusese prof feichtinger in 2009 ca o persoana cu exces de estrogeni si rezerva ovariana proasta cum sunt eu, are nevoie de protocol lung (dar nu de inhibarea aia in doza unica, cu eliberare prelungita, ci de inhibare zilnica, in doze mici), si cu doze mari de gonal+merional/menopur.

Mergi la inceput

multumesc balanta
aveam nevoie sa-mi reamintesti de protocolul lung si E2.
stiu ca tu iubesti protocolul lung
dar mie oare de ce imi propun doctorii antagonist nu stiu
cred ca se bazeaza pe AMH-ul meu si pe "fantasticul" meu raspuns de 13 ovocite......

Mergi la inceput