Inscriere Colegiul Goethe cls I

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Este de notorietate faptul ca, in urma inscrierilor pe baza de declaratie notariala, au fost admisi copii care nu stiu o boaba de germana.
Cum imi va justifica Ministerul, MIE, PERSONAL, faptul ca un copil muncit 4 ani de zile ... si germana si naveta si 18.000 de euro si pregatire psihologica, va fi respins pentru ca mama lui nu a dat acea declaratie?!!!! Locul lui fiind luat de un copil care are doar meritul ca a avut parinti cu MULT tupeu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Am citit si eu articolul postat de Martie. Desi nu sunt in cauza - in sensul ca nu m-am inscrisd si nu intentionez sa-mi inscriu copilul la Goethe (desi si copilul meu a urmat o gradinita cu predare in limba germana), am urmarit acest subiect pt ca m-a siderat si pe mine nonsalanta cu care se sustine ca e normal sa dai o declaratie in fals - daca e spre binele copilului si ca prin acest gest nu ocupi locul altuia pt ca oricine ar fi facut-o. Sincer - chiar nu mai conteaza acum argumentele pro si contra, dar, asa cum se precizeaza si in articol, daca vor fi suficiente plangeri (si inteleg ca incep sa fie) e posibil sa se ajunga totusi la testarea tuturor pt stabilirea nivelului de cunoastere a limbii germane - ceea ce ar fi pana la urma un act de dreptate pt toti. In felul acesta nimeni nu ar fi neindreptatit: adevaratii etnici cu siguranta vor trece testul, iar dintre ceilalti... s-ar aplica un filtru oricum mai corect decat ce este acum.
Eu oricum sunt un alt caz celebru: nu am vrut sa ma supun regulii junglei si nu mi-am facut viza de flotant in circumscriptia scolii dorite - asa ca acum in etapa 2 suntem cam 4 pe locurile libere si sanse destul de mici de succes. Ce sa fac... Si astia ca noi trebuie sa traiasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Si eu as vrea sa se revina la testare, desi citind legea nu prea vad cum ar fi posibil. Problema e ca la cls I inca poate ca se vor retrage dar la pregatitoare..unde nu vor fi nici calificative..nu prea cred ca se vor retrage. Si si eu cred ca sigur s-au inscris unii care nu stiu limba si ca va fi praf invatamantul..lucru de care se tem si invatatoarele de la Goethe. Care stiu ce inseamna sa faci ore cu o clasa care nu intelege ce zici..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Martie, de ce nu faci o cerere la directorul scolii in care explici exact ceea ce ai zis aici. E intradevar nedrept ca un copil care a invatat si a muncit atat sa nu intre.
Nu poti renunta atat de usor. Cred ca ar putea baga in criteriile etapei a II si asta daca copilul a urmat o gradinita in limba germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iribas spune:

@Formalhauti: probabil situati nu e chiar atat de dramatica si ... probabil unii dintre cei care nu stiu germana vor renunta din mers.
Oricum, modul in care ii vor organiza pe micuti trebuie urmarit.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iribas spune:

iata interviul complet. este lung, dar la sfarsit sunt atinse mai multe puncte ale subiectului "inscrierea la goethe":
http://www.euroavocatura.ro/stiri/9454/Precizarile_facute_de_ministrul_Educatiei_privind_cadrul_general_de_admitere_in_invatamantul_superior

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Se spune ca limba materna e limba in care visezi si injuri.

Spunea cineva ca la scoala franceza se vorbeste franceza si in pauze si se intreba de ce. Probabil pentru ca e o scoala care se plateste si numarul romanilor este destul de limitat. In plus profesorii sunt francezi si majoritatea nu vorbesc o boaba de romana. Plus comunitatea expatilor vorbitori de franceza e destul de mare in bucuresti asa ca sunt multi copii care nu stiu romaneste.
Intre ei copiii romani vorbesc tot in limba romana.

Marina

Fara a dori sa intru in discutia voastra de fond, pentru ca nu ma intereseaza Goethe, pot sa iti spun ca exista copii scolari si prescolari romani, in Romania, cu ambii parinti romani, care vorbesc intre ei, la joaca din pauze, sau dimineata cand se dezbraca in germana. Pe verificatelea, 5 zile/saptamana.
E vorba de obisnuinta si de asocierea timpurie dintre grup/persoana si limba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu am mai urmarit ce scrie aici, dar cred ca f usor se poate verifica ce au declarat acesti cetateni necinstiti la recensamant. daca s-au declarat si acolo etnici germani, f bine.
propuneti celor autorizati sa descopere frauda in acest fel.
Martie, crezi ca se poate?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Da, Sabina, asta am scris si eu in memoriul pe care l-am facut, despre discrepanta dintre recensamantul polpulatiei si al locuintelor din toamna 2011 si situatia de fata de la scoala germana.
In orice caz, eu nu i-am numit cetateni necinstiti, au facut un bine copilului lor, eu am mai spus, imi pare extrem de rau ca nu m-am declarat si eu etnic german, nu mai treceam prin tot cosmarul asta. De 2 saptamani am innebunit pur si simplu.
Si nici nu intentionez sa le anulez locurile celor care au dat declaratie falsa, sunt parinti care, ca si mine ...si-au omorat copilul tot cam 4 ani de zile cu germana si naveta si bani cheltuiti si timp etc.
Sa zicem ca prima etapa a inscrierilor a fost in neregula (cu aceste declaratii), dar etapa 2, din punctul meu de vedere e si mai incetosata.
Eu nu inteleg ce-o fi fot asa de greu sa te intrebe: ai terminat gradinita germana? da. Ok, poti sa intri si tu. Si la revedere, ca doar nu s-au inscris 500 in etapa II.
Mai vedem ce-o mai fi, eu am sa merg pana in panzele albe, nu-mi spune mie ministrul educatiei ca la anul va face scoli germane. Si in anul asta noi ce sa facem? Intr-un an uita copilul toata germana.

Mergi la inceput