Inscriere Colegiul Goethe cls I
Raspunsuri - Pagina 16
iribas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iribas Formalhauti: copilul meu este acum in grupa pregatitoare la gradinita 85. L-am inscris la Goethe si am facut suficient de multe drumuri pe acolo ca sa observ ca nu se vorbeste in curte germana. In schimb observ cum in piata amzei copii vorbesc franceza intre ei si pe partea de Dacia pana la piata romana la fel … chiar or fi toti francezi? E drept ca franceza nu-i asa grea si e mai melodica. Deci nu spun ca invata la perfectie germana dar … ce alta optiune am? Va spun sincer ca m-am interesat si Goethe nu mai are chiar reputatia de odinioara …. Dar avem 5 ani munciti in spate (avea inca pempersi cand l-am trimis la gradi) si … nu am alta optiune. Nu pot sa nu remarc insa ca la gradinita vorbesc intre ei germana. Este de fapt un amestec … cand germana cand romana si este dovada faptului ca le-a intrat in instinct si mai ales ca la gradinita 85 educatoarele au metoda, singurul termen pe care-l pot folosi sa le defineasca este profesionalism! Da, e gradinita de stat si nu arata exceptional dar oamenii de acolo sunt de exceptie ... Idea cu religia evanghelica mi se pare foarte buna … multumesc pentru sfat. Cred ca o sa incerc …. Ailita: sunt foarte foarte, foarte putini parinti care nu au dat declaratie. Dupa parerea mea, si imi cer iertare daca gresesc, sunt cei care nu au gasit niciun etnic in familie de care sa se agate si nici nu au avut curaj sa dea declaratie fara nicio acoperire sau cei a caror meserie nu le permite. In oricare situatie te afli …. nu este vina noastra! Si eu daca eram in una din cele doua situatii …. nu as fi dat-o si te inteleg. Dar te rog din suflet, nu mai arunca cu noroi in toti! Poate este o categorie de tupeisti care au dat declaratie absolut fara nicio acoperire (unii pentru ca nu au etnici in familie, altii ca nu mai au acte dar delara adevarul), dar tind sa cred ca procentul e moderat …. poate sunt naiva …. |
ca sa pun punctul pe i, in cazul in care nu e o chestiune de moralitate ci de incapacitate ... hai sa discutam civilizat
ailita spune:
Am inteles pozitiile voastre si de asta ma voi retrage si nu voi mai comenta. Nu de alta dar tot citind despre apologia falsului in declaratii o sa incep sa cred ca eu am gresit ca nu m-am declarat nemtoaica, si ca voi ati procedat bine declarand in fals ca apartineti minoritatii germane.
Asta e, eu cu principiile mele combatute si dispretuite, si voi cu copiii la Goethe! Sa fim sanatosi, ca e loc sub soare pentru toti!
mamaruta spune:
Noua la gradinita ne-au explicat foarte clar ca sunt aproximativ 337 de copii de inscris anul acesta la pregatitoare si clasa 1.Adunand toate gradinitele vorbitoare de germana din Bucuresti
Goethe 275
Elena Vacarescu 25
Vlahuta 25
Total 325 copii inscrisi.
Deci e clar ca sunt cam toti inscrisi.
mamavlad spune:
Ei, nu chiar toti sunt inscrisi, unii au si renuntat ca Ailita si ca mine...Nu mi-a fost usor..Si eu am facut mari eforturi pt o gradi in limba germana, profesoara acasa, am sot care a terminat scoala germana la Sibiu, etc.
Nu judec pe nimeni, dar nu voi aproba niciodata ce s-a intamplat.
Am renuntat la Goethe pt ca eu chiar n-am vrut sa dau declaratii false, asa am fost crescuta pur si simplu. Ghinion sau...noroc, nu conteaza. Am renuntat pt ca n-am fost incantata de povestioarele despre Goethe gen fumat, droguri, fitze,scoala proasta, etc, avantaj fiind DOAR limba. Nu mi-au placut nici clasele supraglomerate, nici conditiile din scoala,nici angajatii scolii. Am avut ghinionul sa vad si o alta scoala inainte, una privata care nu are termen de comparatie cu Goethe. Am renuntat pt ca eu chiar mi-am facut griji ca baietelul meu nu se va intregra in clasa pt ca nu stie germana f bine, dar vad ca altii nu s-au jenat deloc...s-au inscris cu 2 ore de germana pe saptamana!!
Incep sa-i cred pe cei care spun ca nu mai e Goethe ce a fost...stacheta a coborat mult si asta pt ca sistemul a facut sa poata intra tot felul de "etnici" cu copii care habar n-au germana, in loc sa se dea macar un test de limba...Pacat!
mclane spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eunice78 Mamaruta, nu mai intrebat pe mine dar daca nu te superi, iti raspund si eu: nu cred. Una e sa vb zilnic, cu colgeii germana, alta e sa vb cateva ore pe saptamana. Chestia cu limba materna iar e discutabila. Desi dexul defineste limba materna ca fiind lb parintilor, wiki accepta si alte definitii. In plus, se pune urmatoarea pb: sunt de ex parinti care emigreaza si vb cu copii lor numai lb tarii in care au emigrat. Care e lb lor materna? Apoi, de ex., bietii mei vb 10 ore pe zi germana. Limba mea materna..nici eu nu stiu..la mine in familie s-a vorbit efectiv, non stop, maghiara si romana. Copii si cand viseaza noaptea se cearta, vb in somn in germana. Cel mic a venit acasa zilele trecute si mi-a zis ca s-a simtit bine in parc pt ca a sarit pe ...matreata, in traducere pe saltea.. E un fapt cunoscut printre parintii cu copii la gradinite in care vb exclusiv in germana ca sunt chestii pe care copii le stiu in aceasta limba. Deci, care e lb materna a copilului meu? |
Se spune si ca limba materna e cea in care calculeaza...
Chiar vrem sa ne luam reperele sociale din "wiki"?
Limba materna este cea pe care o invata un copil prima, pentru ca este cea in care va gandi pt restul vietii.
@mamaruta - nu este deloc exclus ca cineva care a invatat lb germana ca lb straina, dar a invatat-o bine de tot, sa vb mai bine decat absolventii de Goethe. Daca nu ar suna propagandistic, as urla in plina strada "parinti treziti-va, copiii vostri absolventi de Goethe nu stiu germana nici pe departe cat credeti voi ca ar sti-o".
Problema este ca aproape nimeni dintre parinti nu poate sa evalueze corect aptitudinile copiilor, in majoritatea cazurilor pentru ca nu stiu ei insisi limba. Si - poate nu va veni sa credeti - la facultatile de profil sunt si profesori carora un lingvist nativ le-ar putea imputa greseli de limba.
Marina spune:
Se spune ca limba materna e limba in care visezi si injuri.
Spunea cineva ca la scoala franceza se vorbeste franceza si in pauze si se intreba de ce. Probabil pentru ca e o scoala care se plateste si numarul romanilor este destul de limitat. In plus profesorii sunt francezi si majoritatea nu vorbesc o boaba de romana. Plus comunitatea expatilor vorbitori de franceza e destul de mare in bucuresti asa ca sunt multi copii care nu stiu romaneste.
Intre ei copiii romani vorbesc tot in limba romana.
Fomalhauti spune:
Iribas, eu nu cred ca situatia este atat de "dramatica" in ceea ce priveste copiii care nu stiu germana.
In actuala clasa I sunt 148 de copii (daca nu au mai aparut prin transfer). 148 de copii cu examen dat (am auzit ca si daca ai pila tot nu merge daca nu stie nimic-nimic copilul). Dintre copiii care nu au luat examenul sigur mai erau cativa care vorbeau germana. Acum sunt 150 de locuri la clasa I, o sa mai apara cateva cu siguranta dar diferenta nu va fi mare. Adica nu cred sa fie multi copii cu "doua ore de germana pe saptamana".
In plus nu cred ca numarul parintilor inconstienti este foarte mare. Am auzit si eu ca "germana o inveti in 6 luni" dar opinia asta nu e foarte raspandita. Adica or fi 2-3-5 de parerea asta. Dar probabil vor muta copilul la alta scoala cand vor vedea ca nu face fata.
Mclane, multi absolventi de Goethe au C1 la germana. Adica as zice ca nemtii sunt relativ multumiti de germana celor de la Goethe.
"Goethe nu mai este ce a fost" - asta se spunea si "pe vremea mea" adica acum mai bine de 40 de ani.
mamaruta spune:
Mclane,raspunsul tau este la modul teoretic. Nu vorbim de extreme, vorbim de media studentilor.
martie spune:
http://stirileprotv.ro/stiri/social/cum-au-devenit-romanii-nemti-doar-ca-si-vada-copiii-inscrisi-la-colegiul-goethe.html
martie spune:
Ailita, nu inteleg cauza resemnarii tale, nici eu nu am facut declaratie falsa, nici uz de fals, ca sa produc anumite consecinte juridice in urma unui fals, insa m-am inscris pe cele 4 locuri ramase libere in etapa a 2-a.
Copilul meu a invatat germana 4 ani de zile, a facut naveta la o gradinita din afara Bucurestiului tot 4 ani de zile, ca sa fie pregatit pentru testarea de la sc. germana. Am investit in acest copil aproximativ 18.000 de euro, copilul vorbeste bine germana, stie ca la scoala nu are voie sa vorbeasca/scrie in romana.
REFUZ CU TARIE SA CRED ca singurul motiv pentru excluderea acestui copil din scoala va fi ca mama lui este avocat si a avut mari retineri in a da o declaratie falsa in fata notarului public.
Imi este imposibil sa cred asa ceva.
Recunosc ca imi pare rau ca nu am facut-o, nu as fi trecut prin tot acest iad.
Toti colegii ei de la gradinita sunt deja admisi, ea, singura, nu. M-a intrebat "mama, de ce pe toti copiii profesoara i-a primit la scoala, numai pe mine, nu?"
COPILULUI MEU, CINE II VA RASPUNDE LA ACEASTA INTREBARE?!?!!