Inscriere Colegiul Goethe cls I
Raspunsuri - Pagina 18
martie spune:
Din punct de vedere juridic, ne raportam la legea educatiei si la Adresa nr. 30693/05.03.2012 a Directiei ... pentru minoritati... unde scrie clar ca in etapa 2 se va avea in vedere testarea copilului, numita "dialog", ca interesul scolilor este ca prescolarul sa faca dovada intr-un fel sau altul ca e vorbitor de germana, ca poate dovedi chiar cu adeverinta de la gradinita ca a studiat un numar de ani.... etc.
Deci, ok, dp meu de vedere.
Si scoala ce face in etapa 2?! Pune criteriu "parintele sa fi absolvit Goethe".
Sa inteleg ca brusc parintele trebuie sa stie germana, iar nu copilul.
Si uite asa, a doua oara este lezat/vatamat dreptul copilului, care a muncit 4 ani de zile.
Iar criteriile pe la vizierul scolii se schimba in fiecare zi. In fiecare zi apare alta fituica postata pe geam.
E normal? E legal? E firesc?
NU, NU E!
Cum spuneam, show must go on!
eunice78 spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-11892331-colegiul-goethe-romanii-nemti-strania-explozie-etniei-germane-capitala-culisele-unui-scandal-penal.htm
Martie, ai ff multa dreptate in ce spui tu.
Din cate stiu eu, in prima saptamana totul a fost ok. In a doua saptamana (vorbesc de prima etapa) a fost tot asa pana miercuri la ora 13, cand au venit directive de la minister sa se primeasca si numai cu declaratii pe proprie raspundere si a inceput zvonistica referitoare la faptul ca nu vor fi locuri pentru etapa a doua. Asa se vorbea in curtea scolii. Fapt care s-a cam si adeverit.
Legat de recensamant..au fost unii daca tineti minte care s-au declarat cavaleri Jedi..la etnie.
si_eu_mamica spune:
Nu, Martie, in Adresa despre care vorbesti, scrie si: "Conform prevederilor metodologiei, aceste criterii specifice se aplica dupa
aplicarea criteriilor generale de departajare stabilite de MECTS"
... adica dupa copil din familie monoparentala, frate/sora/parinte la Goethe, etc. Criterii cel putin absurde in cazul scolii germane, unde TREBUIE sa primeze cunostintele de limba germana ale copiilor.
Dupa parerea mea, aceasta ultima precizare i-a determinat pe parinti sa isi asume declaratia.
Ministerul nu a vrut sa inteleaga situatia speciala si s-a incapatanat sa aplice regulile generale.
... si s-a trezit in mijlocul unui subiect cu iz penal.
Sabina spune:
imi #259;are rau daca am parut prea dura, dar, la mine, sa spui o minciuna se numeste necinste, adica ori e alba or e neagra, altfel, imi aminteste de bancu ala cu : e Vasile acasa? Nu prea...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
mamaruta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Pana la urma care este rezultatul etapei a doua? |
17 inscrisi
4- admisi
13-respinsi
martie spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11897855-povestea-unei-austriece-care-sustine-nu-reusit-isi-inscrie-copilul-colegiul-goethe-din-bucuresti-etapa-rezervata-etnicilor-germani.htm
Deci, eu inteleg ca Dna Schmidt Christina, candidata pe cele 4 locuri, nu avea nici unul din criteriile generale de departajare, monoparental, orfan, handicap etc.... copil mai mare in scoala etc....
Si totusi a fost admisa pe cele 4 locuri.
Eu, monoparental, am fost respinsa.
Ma lumineaza si pe mine cineva??!
mamaruta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui martie http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11897855-povestea-unei-austriece-care-sustine-nu-reusit-isi-inscrie-copilul-colegiul-goethe-din-bucuresti-etapa-rezervata-etnicilor-germani.htm Deci, eu inteleg ca Dna Schmidt Christina, candidata pe cele 4 locuri, nu avea nici unul din criteriile generale de departajare, monoparental, orfan, handicap etc.... copil mai mare in scoala etc.... Si totusi a fost admisa pe cele 4 locuri. Eu, monoparental, am fost respinsa. Ma lumineaza si pe mine cineva??! Martie & Bebica & maimuta Sara |
La prima etapa au fost acele criterii, acum au fost cele cu parinte absolvent sau rude de gradul 2 sau 3 la scoala
eunice78 spune:
Pai, bine recunosc ca am citit pe diagonala, dar eu am inteles ca nu s-a putut inscrie. Si ca nu s-a putut inscrie ca nu avea domiciliul pe zona de circumscriptie a Colegiului Goethe, respectiv Bucuresti si judetul Ilfov, ceea ce ne duce inapoi la discutiile referitoare la vizele de resedinta facute de multi parinti de la scolile romanesti.
Edit, presupun ca ai vazut la scoala ca o fi fost admis copilul doamnei cu pricina. Pai, nu e corect nicicum ai da-o.
martie spune:
Eunice78, exact!
Procedura de inscriere a fost un fiasco total, atat etapa I cat si etapa II, pe criterii de genul "nu poti dovedi, n-ai ce sa ne faci". Eu personal am fost umilita cum nu mi s-a mai intamplat pana acum, criteriile s-au tot schimbat pe parcursul atat a etapei I, cat si pe parcursul etapei II.
Eu personal voi da in judecata ministerul si scoala. Pentru totala lipsa de transparenta si corectitudine, pentru impunerea unor criterii ambigue, pentru modificarea lor pe parcursul etapelor de inscriere etc.
Va decide instanta daca inscrierea a fost corecta.
Nu intentionez sa bag pe nimeni la racoare, nu voi face plangere penala nimanui, insa doresc sa supun atentiei instantei toata procedura de inscriere cap-coada.
Tot ce s-a intamplat este un abuz.