Tragedie in Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 4
Fomalhauti spune:
Pe data de 1 martie sotia a depus o plangere la politie ca este amenintata de sot si acesta POARTA ARMA. Mie mi se pare ca o asemenea plangere trebuie solutionata in acelasi regim ca un incendiu. Sigur ca un om poate fi omorat si fara arma, dar, totusi, o arma este altceva. Imediat, dar imediat politia trebuia sa-l caute si sa ia arma. Apoi se faceau alte cercetari. Cred ca si la sectia de politie lucrurile ar trebui sa "se lase" cu inchisoare, nu cu demitere.
Nu inteleg cum poate un individ cu dosar penal sa poarte arma. Chiar si unul care doar a fost cercetat pentru violenta. Chiar daca iese "miel" la examenul psihologic (ceea ce mi-e greu sa cred), mi se pare ca ceea ce a facut concret trebuie sa primeze.
Si o poveste...In ziua aceea, e drept, in cursul diminetii, eram in zona, pe partea cealalta a strazii. Doream sa parchez asa ca mergeam incet, incet pe partea dreapta, semnalizand tot timpul. Am observat o masina care tocmai iesea din parcare si m-am oprit sa astept ca sa ocup locul respectiv. Masina din spatele meu a inceput sa claxoneze lung si repetat. Eu nici nu m-am sinchisit (sofer bucurestean!). Si dupa tragedia de la coafor m-am gandit: "Si daca era el, criminalul si vroia si el sa-si lase masina acolo. Si daca ar fi coborat si m-ar fi impuscat pur si simplu." Revad uneori episoade din serialul "Star Trek - The Next Generation". Acolo este un personaj care provine dintr-o lume violenta, in care toti erau inarmati, se fereau unii de altii si atunci cand n-o puteau face, se impuscau. Acolo o sa ajungem?
J G spune:
Ati vazut atitudinea lui Base cand a anuntat, pe post de urare de 8 Martie, ca a promulgat legea impotriva violentei domestice? I-ati vazut zambetul paternal cu care ne-a facut acest "cadou"?
Zau daca mai e ceva de zis. Nu-mi vine sa cred ca unii oameni cred ca feminismul nu mai are sens!
gabby2011 spune:
iNCREDIBIL.Sa mori nevinovat intr un loc, in care sincer nu te astepti,cred ca e prima data cand aud ca intr un coafor la noi in tara vorbesc, se intampla asa ceva ...........cum pt toate exista un inceput......sa ne fereasca Dumnezeu!
salcia spune:
Bine ca s-a promulgat aceasta lege, chiar si cu tertipurile de imagine ale lui Basescu... Din pacate asta e societatea noastra patriarhala, trebuie sa fim fericite ca ni s-a facut asa un "cadou", adica propria siguranta (care tot e garantata in orice stat de drept, dar se pare ca mai mult pentru unii cetateni si mai putin pentru altii).
Mai e mult pana departe, iar cei care cred ca feminismul nu mai are sens sunt cei care gandesc pana in varful nasului propriu. Din pacate sunt multi. Si ce e chiar mai rau, e ca in ultimul timp se tot pun in discutie drepturi obtinute cu greu (de ex. cele care privesc sanatatea reproductiva a femeilor), e un val de idei retrograde si medievale care se tot intinde...
monicabo spune:
Constat cu stupoare, ca in randul agresorilor (violenta domestica), un loc de frunte il ocupa politistii...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria