Pufi de Ian-Feb 2010 (71) - LMA Mara!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

LA MULTI ANI DOAMNELOR MAMICI! SA FITI SANATOASE SI IUBITE TOT TIMPUL!

ALEX - capul sus. Trec toate.

DECE - de abia astept sa iti vad noul look!

RUX - ce mai face sotul tau? Vii la intalnire?

astazi sunt la scarbici... sa vad ce activitate intensa am azi.. i-am zis sotului de intalnirea voastra de astazi (am decis ca niciun barbat nu merita prioritate atunci cand e vorba de o intalnire cu fetele!!!)... o sun pe mirela (sau ce numar mai am in agenda) sa o intreb pe unde sunteti daca cumva ma eliberz mai devreme... problema mea e ca nici Ela nici sotul nu au treaba cu luatul/dusul copilul la gradi (si mi se pare ca le-as cere prea mult)...

Life is good!

Explica si mie cum adica le-ai cere prea mult sa il ia pe Kay de la gradi?
Cum zicea Tomaca nu e nimeni mai egal decat altul. Hai ca Ela poate face nazuri - dar 1 zi, 1 data nu i se intampla nimic. Sotul nu se poate deplasa?
Mama...mi se ridica parul pe spate....si la ce a povestit Alex si la ce zici tu...ca nu ia copilul de la gradi?
Pai de ce sa nu il ia? ...ma opresc ca ma mananca tastele!!!!!

p.s. Eu i-am comunicat sotului ca vreau sa plec cu mama 4 zile din tara. Si ca il aduc pe tata si ca se vor descurca ei doi 4 zile....
I-am comunicat
Daca nu il vrea pe socru-su ...sa stea singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:

sa va zic ce-am patit azi dimi cu Kay...

se scoala de dimineata si se duce la bucatarie unde Ela isi facea un sandvis... si a inceput istericalele ca Ela nu-i dadea sunca... am vrut sa remediez situatia si i-am taiat 3 felii (ca el vroia tot clihanul), s-a enervat si mi-a aruncat toate feliile pe jos... si s-a trantit pe jos si a urlat asa o vreme... i-am dat ignore total... paseam peste el cand aveam treaba... i-am pus lapte intr-o cana, a continuat sa urle... a urlat cat a urlat, apoi s-a linistit singur, a baut laptele si a cules de pe jos fellile de sunca ... apoi a mancat singur si nesupravegheat (ca n-avea cine) laptele cu ovaz si banana...

deci a functionat ignore-ul!!!

Life is good!

Foarte tare partea cua dunatul! Mara arunca si ea pe jos cand o aspuca crizele (cateodata nici nu inteleg ce anume am suparat-o) dar niciodata nu aduna de pe jos ce a aruncat. Inca.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Si in completarea mesajului Tomacai care mi-a placut foarte mult, tin neaparat sa-ti zic Alex ca nu esti deloc iresponsabila.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Subscriu, chiar esti o mamica tare implicata si priceputa

Simply,mami de fetita frumusica

Mergi la inceput

Citat:

sa va zic ce-am patit azi dimi cu Kay...

se scoala de dimineata si se duce la bucatarie unde Ela isi facea un sandvis... si a inceput istericalele ca Ela nu-i dadea sunca... am vrut sa remediez situatia si i-am taiat 3 felii (ca el vroia tot clihanul), s-a enervat si mi-a aruncat toate feliile pe jos... si s-a trantit pe jos si a urlat asa o vreme... i-am dat ignore total... paseam peste el cand aveam treaba... i-am pus lapte intr-o cana, a continuat sa urle... a urlat cat a urlat, apoi s-a linistit singur, a baut laptele si a cules de pe jos fellile de sunca ... apoi a mancat singur si nesupravegheat (ca n-avea cine) laptele cu ovaz si banana...

deci a functionat ignore-ul!!!

Life is good!

La noi a functionat in ultimele zile statul pe scaunel in time-out.
Cand plangea si se smiorcaia si se trantea pe jos, l-am luat si l-am dus plangand la scaunel.
I-am explicat cam asa: te duci si stai acolo pana te calmezi, cand nu mai plangi si nu mai tipi, vii la mama.
Nu am plecat din camera, doar m-am dus mai departe si nu m-am mai uitat la el.
A mai plans vreo 15-30 de secunde, apoi s-a oprit, a zis "gata" si a venit la mine.
L-am intrebat: gata, nu mai plangi? nu. mai tipi? nu.
Bine, hai sa ne pupam.

Si uite ca a functionat de vreo 3-4 ori.

Rux, incearca si asta.
La noi ignore-ul nu prea mai merge, ca te trage de pantaloni pana ti-i rupe sau ti-i da jos.....asa tipa si se atarna....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

si eu voiam sa mai raspund ceva de ieri dar cum am deschis si am citit mesajul lui Alex mi-a pierit cheful

momo ma bucur ca ne-ai dat un semn.Pastreaza-ti optimismul ca va aparea si liniuta nr 2

evyme ce baiat cuminte ai tu acolo.Auzi sa poti face toate cumparaturile cu al mic dupa tine...deci perseverenta e cheia succesului.Dar presupun ca ati trecut si voi prim momente mai crete pana s-a obisnuit

simpli
ziceai de Ariana ca stie cuvinte din ambele limbi.Voi in casa pe viitor o sa folositi doar romana ca sa o poata invata si ea?
eu am ramas marcata de intalnirea de vara trecuta cu o amica a carei fiica nascuta in Canada vorbea o ramana atat de frumoasa fara nici un accent,cu un vocabular atat de bogat.Dupa modul cum vorbea dadea clasa multor copii de varsta ei(10 ani) de la noi
si sa nu uit,spor la cumparaturi

mire cum mai esti?

Mergi la inceput

Dastefa noi vorbim in casa romana,inclusiv cu Ariana, pentru ca sentimentele nu mi le pot exprima la aceeasi valoare in limba engleza(e prea rece limba asta pt ceea ce vreau sa exprim ), dar ii citesc in engleza, se uita la desene in engleza, cantam in engleza, animale, forme geometrice, cifre, fructe, masini & co , luna, stele etc in ambele limbi, dar predominant in engleza. Ea oricum va invata la scoala limba engleza mai bine, asta e clar, dar noi vrem sa ii facem acomodarea mai usoara, sa stie sa ceara la toaleta, sa ceara mancare , chestii uzuale; dar oricum limba de baza e romana, pt ca asta e limba noastra materna

Mergi la inceput

La multi ani dragi mamici!

Sa aveti parte mereu de tot ce va doriti, sa fiti fericite si iubite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Offf fetelor, imi pare rau ca v-am bulversat ziua cu mesajul si patzaniile mele. Va multumesc din suflet tuturor pentru suport. Indemnate de voi m-am hotarat sa fac contestatie. Dar pana l-am linistit si culcat pe Yannis si am adunat info de pe net mi-am dat seama ca judecatoria unde trebuie sa depun contestatia e deschisa numai pana la ora 13:00 si nu e timp suficient sa vina tata sa stea cu Yannis si eu sa ajung si sa dibuiesc judecatoria aia din Buftea .
Poate merg maine sau poate achit amenda si asta e!
Oricum e ceva de alergat, nu mult, dar nu prea vad cum si cand cu Yannis in starea asta si nu as vrea sa trebuiasca sa mai alerg sapt viitoare ptr. ca incep munca si fiind servici nou si fiind cu drobu de sare pe mine (vezi intamplarea cu jobul anterior) nu as vrea sa dau apa la moara nimanui ca umblu eu pe la politie din primele zile in loc sa vin la program. Pana la urma nu moare nimeni 30 de zile mai ales ca prindem si vacanta de Pasti in zilele alea. Si gradinita e la 2 km , ce Doamne Iarta-ma!, trebuie sa reuseasca sotul sa il duca, or sa fie numai vro 18 zile lucratoare in intervalul asta! Si cand nu o sa poate sub nici o forma sa il aduca acasa de la gradi pana in 7 jumate o sa vina cateva seri cu busul si platesc busul numai ptr serile alea si gata....
Taica-miu evident ca mi-a zis ca vine sa stea cu Yannis numai daca e sotul de acord sa depun contestatie!
Frate! Asa o coalitie nu am mai vazut....Mai nou ai mei nu vor sa faca nimic sau sa ma ajute sa fac ceva decat daca e in asentimentul sotului, sotul vrea, si-a dat acordul etc ...zici ca-i babu-bau frate barbati-miu! nu misca nimeni daca nu incuviinteaza el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Dastefa noi vorbim in casa romana,inclusiv cu Ariana, pentru ca sentimentele nu mi le pot exprima la aceeasi valoare in limba engleza(e prea rece limba asta pt ceea ce vreau sa exprim ), dar ii citesc in engleza, se uita la desene in engleza, cantam in engleza, animale, forme geometrice, cifre, fructe, masini & co , luna, stele etc in ambele limbi, dar predominant in engleza. Ea oricum va invata la scoala limba engleza mai bine, asta e clar, dar noi vrem sa ii facem acomodarea mai usoara, sa stie sa ceara la toaleta, sa ceara mancare , chestii uzuale; dar oricum limba de baza e romana, pt ca asta e limba noastra materna

Exact asa e si la noi, cum zice simply....numai ca folosim si romana si greaca acasa. mai nou sufera sotul ca Yannis incepe sa repete f multe cuvinte in romana (probabil de la gradi) si ca nu prea zice multe in greaca (desi din cele cateva cuvinte pe care le zice de la sine, nu repetat, majoritatea sunt in greaca! nu inteleg de ce se plange!!!).
Eu incerc sa-i vorbesc copilului in casa si in greaca si sa ii spun cate ceva in toate limbile (cand imi cere sa ii zic ce e una alta cum se denumeste cutare obiect). Inteleg ca trebuie sa fie greu si ptr al meu sa isi creasca copilul intr-o alta tara si sa nu vb greaca, dar pe de alta parte cica nici eu nu e bine sa confuzez copilul vorbindu-i toate limbile ca ar trebui sa fie one person, one language, dar cum sotul nu prea petrece timp cu el, incerc sa compensez eu cu putina greaca pe care o stiu si numai ce sunt sigura ca e corect.

Mergi la inceput

Cu dedicatie pentru ALEX:

Chiar daca soarele sta ascuns in nori,
Chiar daca nu-ti sunt bratele pline de flori,
Bucura-te ca te-ai nascut FEMEIE,
Datorita tie
Lumea nu se incheie!

Mergi la inceput