Vreau un sfat ..

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

asa e Crissy.

investigatiile sunt complexe si musai de facut.
si noi am avut nurolog, chiar psiholog, gastroenterolog, ORList, oftalmolog, kinetoterapeut.

a fost evaluat de 3 ori.

kineto am facut acasa,

la neurolog am fost ultima data la un an si 2 luni.

sunt investigaatii complexe, obligatorii.
noi am adaugat si gastroenterolog din cauza malabsorbtiei.

sunt linistita acum,chiar daca se mai gaseste cate unul sa imi spuna ca strumf e nu stiu cum.eu stiu ca e in grafic si-s bucuroasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@histamina

Cer scuze!

Se pare ca am visat eu acel:

“Mihai, hai,fa asta pt mine! stiu ca poti,sa nu zici ca nu poti.trebuie sa poti.”

din mesajul de mai inainte al dvs. Si nedorindu-mi asemenea visuri, luandu-va in serios, mi-am dat silinta sa vorbesc cu dvs. ca si cu ceilalti, la fel, sincer si serios; pe de alta parte, daca ati dorit a ma "indurera" cu “misto”-uri, raspunsul dat, se potriveste si in aceasta situatie.

Tin sa precizez ca am cateva prietene de aproape aceeasi varsta, dar cu mai putine kg decat dvs, sa sa stie ca nu am nimic impotriva persoanelor din jurul acestei mase.

Va rog sa nu mai vorbiti cu mine sau despre mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Archa spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaiTexas
Meseria mea? Am spus deja. Maturator, gunoier pe strazile subiectului. Analist “politic” al razboaielor “civile” sau "reci", ce au loc inauntrul oamenilor, povestitor cu ciocanul in cortinele de fier ale psihologiei, “turnator” si parator de lucruri care sunt nebune, pentru voi si pentru copii.

Mie imi place asta.

Cititi cu atentie tot ce spune Mihai Texas - e greu, e adevarat, pentru ca scrie mesaje lungi si non-reader-friendly:) - si nu va speriati ca pare 'altfel'. Noi toti suntem 'altfel'.

Nu tot ce spune e doar 'hemoragie verbala'.

Mie mi se pare ca militeaza pentru drepturile copiilor de a nu fi judecati dupa sabloane. Desigur, s-ar putea sa fi inteles gresit.

Asta la nivel abstract. La nivel concret, oana_lex, du copilul la doctor, linisteste-te si apoi vei intelege mai bine ce vrea sa spuna Mihai Texas.

Succes si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai culmea e ca eu am inteles ce a spus MihaiTexas..cred k ma confunzi..sunt alte combatante..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

Iata un studiu aparut azi, rezultatele sunt pe web in jurnalul “Psychological Science”

http://www.telegraph.co.uk/science/9149684/Children-whose-minds-wander-have-sharper-brains.html

Titlul se traduce: “Copiii “visatori” au creiere mai agere/inteligente”

Zice asa:

(…)
“Un studiu a gasit ca oamenii care sunt aparent constant cu lipsa de atentie/concentrare, au mai multa “memorie de lucru”, avand abilitatea de a retine foarte multe informatii si de a le manipula mental”

(…)

“Creierele acestor oameni incearca sa aloce resurse catre ceea ce ei considera ca ar fi cele mai importante probleme.”

In continuare, citez de pe site-ul ADHD.ro

"Copilul neatent nu se poate concentra, face adesea greseli din neglijenta, nu asculta pâna la capat atunci când i se adreseaza cineva, nu finalizeaza sarcinile, nu respecta instructiunile, evita efortul intelectual sustinut."

Lasand la o parte lucrurile gresite din textul de mai sus, fiind deja aratate ca fara valoare de catre studiul publicat astazi - copilul "suferind de ADHD" nefiind altcineva, decat un copil normal, caruia nu i s-a aflat inca, cheia capabilitatilor innascute, in vederea raspunsului cu interes si indreptarii copilului catre parinti, etc, ca spre niste profesori, sau centre de informare; sau care nu a fost atras si stimulat -; vedeti ca in urma acestui studiu, copiii care au simptome de ADHD, au redevenit “normali”, chiar mai capabili (chipurile) decat ceilalti; iar dupa ce s-au administrat unei mari parti din “noua generatie” americana, doze multe dintr-un medicament foarte periculos, numit Ritalin (metilfenidat) (impotriva simptomelor ADHD, cica nu erau prea atenti la scoala - probabil plictisiti de profi, ca acesti copii stiau mult mai mult), in curand va fi posibil ce? Urmeaza ca ceilalti oameni care nu sunt “zapaciti” si “visatori”, sa fie considerati "anormali" si "mai prosti" si ca "au nevoie de teste si tratamente"? Pana la un anume studiu, care ne va gasi chiar pe toti, anormali. Si atentia mea, unde este?

Desigur, ca acest studiu, aparut astazi, ca multe multe altele, este o observatie bunicica, dar cu concluzii pripite (aiureala). Mi-e si jena ca v-am pierdut timpul cu el, insa are legatura stransa cu subiectul pe care il discutam. Posibil sa se fi observat o activitate de gradient electric prin vreo arie de neuroni cu corespondenta mnemonica (zona aceea roz-rosiatica din poza de la articol), care sa fie reprezentata pe o portiune mai mare, la copilul "visator"...

(termenul "memorie de lucru" din acest studiu, s-ar referi la o platforma sau zona activa - care de fapt nu exista, este presupusa -, asupra careia se implementeaza datele (cunoasterii) din creier, intru procesare (gandire); deci nu la "memoria" in care "raman" amintirile. Deci se refera la memoria RAM, nu la cea de pe HDD, ca sa asemanam omul - intr-un mod cat se poate de grosolan si ambiguu - cu un calculator, laolalta cu tragatorii de concluzii in baza acestui studiu. Dar computerul a fost facut de om, nu invers.)

...totusi aceasta nu inseamna nimic, pentru ca 1 neuron nu este egal cu 1 bit, ca sa spunem, uite, copilul asta are 2 yottabytes de memorie, pe cand celalalt copil are numai 1 yottabyte; iar informatia, nu se codifica binar in neuroni, sau, informatia nu se stocheaza caracter cu caracter, ca la computer; studiile astea: alte escrocherii; nu se poate spune nimic in acest sens, tragand concluzii numai pe baza ariei de activitate cerebrala. Memoria "umana" activa sau "zona cu ganduri" nu e ca memoria de la computer - pentru ca un computer, in primul rand, NU gandeste; gandind asa, pretindem ca intelegem ca ne facem ca intelegem ce un computer nu ar intelege - este pretutindeni numai taina, in functionalitatea "memoriei", chiar nu intelegem nimic, insa pretindem; este taina pentru ca nu intelegerea functionalitatii memoriei este catusi de importanta pt. oameni, ci folosirea acestei memorii in alte scopuri si intelegeri, neanalogice si nu chiar ... "stiintifice".

Daca ar avea un om mai multa "memorie", in mod semnificativ, decat altul, de ce ar conta, in conditiile in care nu cunoastem pe nimeni (din cei "nevisatori"), care sa ni se planga ca nu mai are loc in cap, de bagat lucruri noi, sau ca nu poate gandi indeajuns de bine? Cum sa fie asta posibil; oare nu ne pretindem, fiecare, a fi "un destept" cu multa multa memorie si alte capacitati pe care - credem macar - ca le avem?

Daca doriti o abordare mult mai informata si mai capabila de a descrie lucrurile periculoase din psihologie/psihiatrie/socuri electroconvulsive/ADHD/autism/etc si toata gama; decat cea exprimata prin perspectiva de dinainte, in legatura cu acest subiect al "stiintelor" "psihologice", "bolilor" "psihice", in USA exista "Coalitia antipsihiatrica"

antipsychiatry.org

desigur formata, cu psihologi, psihiatri, medici si alti profesionisti din acest domeniu. Ce noroc pentru cine nu cunoaste lb. engleza, ca are site-ul acesta antipsychiatry.org optiune in romana cu toate ca nu sunt trad. toate articolele

"Coalitia Antipsihiatrica este o organizatie non-profit alcatuita din voluntari care simtim ca am fost lezati de psihiatrie - si din cei care ne sustin. Noi am creat acest website pentru a va informa despre suferintele curente aduse acelora care au fost supusi “tratamentelor” psihiatrice si pentru a promova idealul democratic al libertatii pentru toti oamenii care se supun legii si care au fost abandonati in S.U.A., Canada si in alte tari presupuse democratice."

Ce bine e sa traiesti liber de astfel de lucruri, mai ales de experientele de actor in aceste filme de groaza. Lasandu-le (duca-se) nu trebuie sa ne reintoarcem, decat catre proportia avuta mai inainte, de 50% cunoastere si 50% taina, convinsi fiind ca deja suntem, aflati pe "maini" bune si nepsihiatrice; si indreptand, acul magnetic al intrebarilor, in sus. Sa nu ne dam pe noi insine, cui nu trebuie. Iar copiilor, sa se dea multe arme, ca sa se fereasca, de acestea, si de altele, care vin - ca fierul - si mai distrugatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

hi, iata si raspunsul la intrebarea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariapopescu spune:

Am citit cu atentie subiectul si pe langa a ceea ce ti s-a spus de "soacra" care pana la urma nu trebuia sa se exprime atat de neplacut ( ca sa nu zic in alt mod), eu zic ca daca in urma unui control medical nu reiese ca ar fi ceva in neregula cu bebelul, atunci nu e motiv de ingrihorare. Al meu, intr-adevar la aproape 1 anisor care il va face in curand, scapa cateva "cuvinte" sa le spunem: mama, apa, aide, opa, baba, bubu, bebe si inegalabilul abababab , dar asta nu inseamna ca al tau sau oricare alt copil care tace malc e cu vreo problema. Ieri am fost la medicul de familie ( acasa) in vizita si a facut Luca un scnadal monstru, iar ceea ce mi-a zis doctorita m-a ingrijorat. Adica m-a intrebat daca a mai facut "crize" de genul celei de ieri si ca daca e asa sa ma duc cu el la LMS , deci daca nu e o problema e alta.
Va poop pe toti/toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariapopescu

Am citit cu atentie subiectul si pe langa a ceea ce ti s-a spus de "soacra" care pana la urma nu trebuia sa se exprime atat de neplacut ( ca sa nu zic in alt mod), eu zic ca daca in urma unui control medical nu reiese ca ar fi ceva in neregula cu bebelul, atunci nu e motiv de ingrihorare. Al meu, intr-adevar la aproape 1 anisor care il va face in curand, scapa cateva "cuvinte" sa le spunem: mama, apa, aide, opa, baba, bubu, bebe si inegalabilul abababab , dar asta nu inseamna ca al tau sau oricare alt copil care tace malc e cu vreo problema. Ieri am fost la medicul de familie ( acasa) in vizita si a facut Luca un scnadal monstru, iar ceea ce mi-a zis doctorita m-a ingrijorat. Adica m-a intrebat daca a mai facut "crize" de genul celei de ieri si ca daca e asa sa ma duc cu el la LMS , deci daca nu e o problema e alta.
Va poop pe toti/toate.

e cu dus si intors cu medicii astia de familie si iti zic din experineta noastra cate ceva...cand ara biatul mic, pt ca aveam (am) un copil plangacios si mancacios din orice pozitie , medicul imi zicea ca nu am lapte suficient si sa-i dau LP (lucru pe care nu l-am facut), aveam chiar f mult, cauzele de plans au fost altele. Apoi, la 7-8 luni cand statea in picioare sustinut, ne zicea ca e cracanat si ca are piciaore strambe, sa-l ducem la ortoped, la un anume ortoped. Dar puiul meu nu avea avea picioare strambe, nu l-am dus, iar acum la un an si opt luni are niste picioruse frumoase si un mers la fel de frumos.La aproape un an, a avut 3 zile de temperatura 40, care nu scadea cu nimic, alte simptome nu avea. Era vesel, mancacios, dormea, cu plansetele de rigoare, ne-am dus la medicul de familie care ne-a zis asa "nu stiu ce are, dar va dau gentamicina o saptaman". Putea sa ne recomande analize, dar nu, el direct la antibiotic intjectabil. Apoi retete peste retete de calciu , la fel, fara a cere o analiza sa vada daca are lipsa. I-am facut eu analizele din prorpie initiativa, nu avea nicio deficienta si ma refer la intregul set de analize, nu numai la calciu. Plus sa nu mai zic, recomdari de a cumpara retetele de la anumite farmacii. Deci, eu m-am cam lipsit de sfaturile medicilor de familie. Cat despre plansul in case straine..eheee, al meu facea la fel..pentru ca nu cunostea mediul, pentru ca avea interdictii de a pune mana pe obiecte care la noi erau cocotate cat mai sus..Linu al meu face crize cand vine cineva nou in casa, daca l-ar fi vazut vreun medic ar fi zis sigur ca are ceva...Insa nu e asa, copilul nu cunoaste si pana se acomodeaza trebuie sa treaca ceva timp. Apoi sa vezi cum e in stare sa li se suie si in cap, daca i s-ar da voie. Am ajuns la concluzia (proasta sau nu) ca medicii din ziua de azi nu-si mai fac meseria cu daruire si sinceritate, scopul lor e sa-ti ia banul si sa te ameteasca cu tot felul de informatii ca ei sa-si atinga scopruile. Nu zic nu, or fi si medici care isi iubesc meseria, dar mai multi sunt cei care o fac doar pentru bani, iar polemica pe aceasta tema e vasta. Instincul matern e cel care primeaza, cel putin din pctul meu de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Oana te astept cu vesti bune

Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

dupa liniste intuiesc ca rezultatul nu a fost chiar ok.

Mergi la inceput