Vreau un sfat ..
Raspunsuri - Pagina 14
histamina spune:
pt linistea ta, du-l la dr, oana.
eu sunt chibitz din galerie, stau pe margine sa vad:ce meserie are pana la urma Mihai din Texax?
Mihai, ai intrebat ce doriti?
raspund: sa infloreasca toti copacii odata,pt o singura zi.
hai,fa asta pt mine! stiu ca poti,sa nu zici ca nu poti.trebuie sa poti.
tu ai intrebat ce doriti.
pe bune,asta vreau.
oana_lex82 spune:
Asa o fi..la asta nu m-am gandit..oricum lucrul bun e ca Iustin incepe sa deprinda lucruri noi, ceea ce ma bucura..Am sa merg la medic ca sa exclud posibilitatea k el e bolnav..Din pacate noi nu vom mai avea niciun copil..eu nu imi mai doresc..Vreau sa ii ofer acestuia tot ce pot mai bun si frumos..nu sunt vremuri sa pot oferi la 2 copii aceleasi lucruri..
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Asa o fi..la asta nu m-am gandit..oricum lucrul bun e ca Iustin incepe sa deprinda lucruri noi, ceea ce ma bucura..Am sa merg la medic ca sa exclud posibilitatea k el e bolnav..Din pacate noi nu vom mai avea niciun copil..eu nu imi mai doresc..Vreau sa ii ofer acestuia tot ce pot mai bun si frumos..nu sunt vremuri sa pot oferi la 2 copii aceleasi lucruri.. |
Asta e o greseala, parerea mea. Esti foarte tanara, ai 28ani, nu?, si un frate ar fi ideal pentru Iustin. Impreuna ar putea creste foarte bine pentru ca tu/voi aveti dragoste de dat si inca o farfurie cu mancare nu-ti va face gaura in buget. Nu te hotari acum pentru ca esti putin suparata, lui Iustin ii trebuie un frate!
In caz ca te intrebi eu de ce n-am mai multi copii sa stii ca eu am facut un tratament pentru Alex si am mult mai multi ani decat tine. .
Alexandra Maria
14.12.2007
histamina spune:
oana,
intra,te rog, la topicul suflet sfasiat, si vezi acolo cat de imensa e contributia lui Ralph la vindecarea fratiorului Timon.
este o mare gresala.
eu am cu 10 ani mai mult ca tine.pe strumf l-am facut cu delcaratie notariala si un al doilea ar insemna, in proportie de 90% ca strumf sa creasca fara mama.
si asa si tot parca as face.
fratii contribuie enorm la dezvoltarea psihosomatica a celuilalt fratior.
oana_lex82 spune:
Asa e, nu contest importanta unui frate sau sora in viata, dar noi nu cred ca ne mai permitem un copil..iar eu nu stiu daca as mai avea rabdare sa trec iar prin tot ce am trecut..nopti nedormite (si acum), bolnav continuu (raceste ff des)..Adica e ff greu..n-am crezut..
Angie.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Asa o fi..la asta nu m-am gandit..oricum lucrul bun e ca Iustin incepe sa deprinda lucruri noi, ceea ce ma bucura..Am sa merg la medic ca sa exclud posibilitatea k el e bolnav..Din pacate noi nu vom mai avea niciun copil..eu nu imi mai doresc..Vreau sa ii ofer acestuia tot ce pot mai bun si frumos..nu sunt vremuri sa pot oferi la 2 copii aceleasi lucruri.. |
Off, Oana, Oana..ai langa tine un copil care se dezvolta perfect normal. TU zilnic ne dai detalii despre evolutia lui Iustin. DECI, nu e un intarziat. Nu Iustin are probleme, numai ca tu, draga mea, esti panicoasa, ca orice mamica tanara (ca si mine, de altfel), insa trebuie sa capeti mai multa incredere in tine, in instinctele tale de mama. Nu tot ce auzi trebuie sa pui la suflet, nu orice test e relevant, nu orice vorba e spusa cu ganduri bune sau rele. Nimeni nu-ti cunoaste mai bine copilul decat tine. Topicul tau a generat multa valva, multe afirmatii spuse in necunostinta de cauza despre oameni care nu s-au cunoscut, dar care au tras concluzii numai pe baza unor texte scrise aici, si asta pentru ca tu te panichezi prea repede.. imi pare rau sa vad ca de mult ori pe acest forum oamenii se jignesc si se acuza fara pic de jena..trecand peste asta, incearca, Oana, sa nu te mai lasi purtata de ganduri negative, invata sa te cunosti pe tine ca mama si invata sa-l cunosti si pe Iustin si ai sa vezi ca multe dintre "probleme" vor disparea. Mai cred ceva, e doar parerea mea ca tititor din afara, soacra ta nu a zis ca ai un copil cu retard, soacra ta zis doar ca al tau baietel nu stie lucruri pe care alti copii le stiu la vasrta lui si a dorit, poate, sa te impulsioneze pe tine sa-ti dai mai mult interes.
Daca am zis ceva eronat, te rog si va rog pe toti care cititi acest topic, sa ma iertati si sa va iertati si pe voi, caci suntem supusi greselii si din ele trebuie sa invatam.
Numai bine si sanatate.
MihaiTexas spune:
@a_alinta
Ati aterizat, insa fortat, pentru ca, improscandu-ma “de sus” cu lucruri taioase dar fara greutate, s-au intors la dvs. si vi s-a facut ferfenite umbreluta cu care planati pe deasupra mea. Cine sunteti dvs. sa va jucati de-a Mary Poppins pe forum. Macar MP e calda si blanda si buna, insa dumneavoastra, cu ce bun si cu ce rau vazurati nimic bunul si frumosul despre care ati pomenit; pentru ca eu nu am gasit capitolele “Bunul” si “Frumosul”, in materialele academice destinate psihologiei, si nici prin testul Portage nu se intreaba daca copilul vi se pare frumos si bun.
“nu imi place de tine"
Este foarte bine ca nu mai atacati; auzi sa fiu eu preot. Pai ce, un preot vorbeste ca mine, cu atata nesimtire? (Niciodata; insa acestia au fost si sunt “incomozi”, doar unora). Spuneti macar: “ale tale sunt false, pentru ca…aaaa….nu conteaza de ce”, sau “nu-mi plac aiurelile din textul tau” sau “nu-mi place adevarul”, sau altceva asemanator in profunditate; insa ca sunt urat si ca nu va place de mine? Ce inseamna pentru dvs. subiectul acesta, atat de important si pe marginea caruia discutam? Agapa, Balul Bobocilor? Spuneti de pe ce pozitie adiacenta acestui subiect, credeti ca este parerea dvs adevarata, deci importanta.
“dincolo de lacunele mele, am dreptul de a fi sincera”
aici inlocuiti “dincolo de” cu “vazand”, iar “dreptul” cu “datoria constienta” si aveti mare dreptate
MihaiTexas spune:
@histamina
“Fantoma” Asteryaro-ei? Mereu apareati dupa dansa in cursul discutiei si ii faceati “galerie”, cum ati spus, iar acum bantuiti cautandu-va “linistea” … perturbata cu voia mea.
Nu stiu cine ma credeti, sa va rugati mie, a lasa sa infloreasca copacii iar pomii nu, sau orice alta minune bolnava si anti-ecologica, mai mica sau mai mare... Cu orbire v-ati “luminat”, pentru ca in orbire asteptati minuni, de la oameni. Nu primesc rugaciunea dvs, trebuie sa o trimit inapoi, cu stampila “destinatar incorect”, pentru ca eu stiu cum se fac minuni si Cine face minuni pentru ca am vazut ca lumea pe care o numim a “noastra”, este un univers al minunilor care asteapta, prafuite, sa fie expuse, prin cuvinte. Meseria mea? Am spus deja. Maturator, gunoier pe strazile subiectului. Analist “politic” al razboaielor “civile” sau "reci", ce au loc inauntrul oamenilor, povestitor cu ciocanul in cortinele de fier ale psihologiei, “turnator” si parator de lucruri care sunt nebune, pentru voi si pentru copii.
histamina spune:
domnule Texas,
nu sunt fantoma nimanui,chiar daca am doar 45 de kg.
faptul ca am postat dupa asteryaro ,a fost o intamplare.
faptul ca imi plac postarile ei, tine de gustul personal si asta nu se discuta.
dvs ati spus:ce doriti? si cum adrisantul nu era precizat, v-am spus ce doresc personal.este un viciu de procedura ca sa zic asa. trebuia sa precizati cui va adresati intreband ce doriti?
nu e nicio rugaciune.
asa un stilist ca dvs nu poate face distinctia intre rugamine si rugaciune?
daca ati optat direct pentru al doilea termen, v-ati pus pe un piedestal, unde, pardon,eu nu v-am asezat.
ce orbire, ce minuni?
domnia ta ai pus o simpla intrebare,eu am raspuns.nici macar chestiuni de nunanta, nicio semiotica adanc criptata, nimic.
o simpla propozitie de a mea a nascut o hemoragie lingvistica,o betie de cuvinte,iar pardon, fara legatura cu cele scrise d emine.
bateti campii cu mai multa sau mai putina gratie.
cuvintele cer si ele un anumit respect. daca dvs le aglomerati de-a valma, le amestecati doar de dragul unor fraze alambicate, nu puteti ascunde golul de idei, golul conceptual ce le pecetluieste.
restul e literatura.
crissy77 spune:
Incerc sa evit vorbaraia fara sens.
Ati fost la control?
Am citit prima si ultimele 2 pagini, daca gresesc cu ceva imi cer iertare anticipat, nu vreau sa supar pe nimeni. Ceea ce voi spune in continuare e strict legat de experienta mea de mamica.
1. Medicul de familie e medic generalist in majoritatea cazurilor, stie cate putin din fiecare; foarte putin la capitolul bebelusi si copii mici.
2. Una e ca nu vorbeste, si alta e ca nu intelege. De ce nu intelege? Va jucati cu copilul? Vorbiti cu el?
3. Aude bine?
Pt ca am o fetita nascuta prematur suntem inscrisi intr-un program la maternitatea la care am nascut, periodic mergem la evaluare psiho-neuro-motorie. Evaluarea o face un dr. kinetoterapeut. Dupa evaluare, ni se explica ce si cum sa mai lucram cu ea.
Fetita mea are o problema la urechiuse, de aia intrebam daca baietelul tau aude (si nu ma refer doar la sunetele puternice).
Daca intr-adevar e putin intarziat (asta e in masura sa va zica doar un dr. de specialitate), nu va lasati pe seama ca "lasa, o sa recupereze el". Cel mai bine recupereaza acum, cat sunt mici. Iar cel mai in masura sa il ajutati sunteti voi, parintii+bunicii.
Sanatate si sa auzim vesti bune. Daca ai intrebari referitor la ce am scris, raspund cu placere oricand (lasa-mi PM, nu prea obisnuiesc sa intru pe la alte subiecte).