FIV CU OVOCITE DONATE (10)
Raspunsuri - Pagina 16
roadetot spune:
salut fetele,
Looana, la fel simt si eu, plus o balonare ca inante de menstruatie, ma inteapa in burta si casc de zor. Sunt cam molesita sau am obosit de atata agitatie.
Sa dea Domnul sa fie embrionasii care vor sa se lipeasca mai bine!
Sa fie cu bine , fetele!
Cu Dumnezeu inainte!
Roadetot
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roadetot salut fetele, Looana, la fel simt si eu, plus o balonare ca inante de menstruatie, ma inteapa in burta si casc de zor. Sunt cam molesita sau am obosit de atata agitatie. Sa dea Domnul sa fie embrionasii care vor sa se lipeasca mai bine! Sa fie cu bine , fetele! Cu Dumnezeu inainte! Roadetot |
OOO, alte simptome bune Moleseala, oboseala, intepaturi... se culcusesc puiutii
Speranta
alina_alba spune:
Da, da, Sper are dreptate! e semn foarte bun. Daca aveti si un pic de spoting, chiar pe vremea cand ar trebui sa vina CM, e clara treaba... Abia astept sa veniti cu betele la noi
samira33 spune:
apalina...nici nu stiu cum sa-ti spun ca sa nu sune aiurea.
totusi am sa incerc....."In legatura cu celelalte simptome ,Looana ,Roadetot ,mie medicul mi-a spus ca e diagnostic de preimplantare ,ca se fixeaza embrionii ,asa ca stati linistite,e semn bun
aceasta afirmatie este una de natura sa creeze confuzie suplimentara si inutila fetelor care nu sunt foarte bine documentate inca,cu atat mai mult cu cat este una complet eronata.
sper cu tarie ca niciun medic nu ar spune asa ceva si este doar o interpretare a ta....sau poate ca ai vrut sa spui altceva si exprimarea nu a fost cea mai fericita.
diagnosticul de preimplantare inseamna cu totul altceva.
in linkurile de mai jos-doar 2 din miile de site-uri existente pe Internet unde se vorbeste despre diagnosticul de preimplantare...ai descrierea exacta a acestei tehnici.
http://en.wikipedia.org/wiki/Preimplantation_genetic_diagnosis
http://www.wunschbaby.at/RO/home/methoden/pid/pid_diagnostic_de_preimplantare.aspx
cat despre simptome...fetelor nu mai stati cu okii in chiloti,nu va mai panditi fiecare crampa,intepatura,balonare,tzatza dureroasa sau pleostita etc etc.
fiecare organism este unic si reactioneaza in felul lui.
o vorba foarte inteleapta a unui medic drag sufletului meu suna asa:
"daca nu ti-a venit menstra,daca te inteapa ovarele,daca te doare burta,daca ai spotting nu inseamna ca esti gravida dar nici ca nu esti...doar testul BetaHcg iti raspunde la dilema asta"
asadar...bucurati-va de starea ipotetica de gravidute in care va aflati macar pana la testul Beta,rugati-va mult,fiti pozitive si aveti incredere in puisorii vostri...restu' sunt amanunte pe care nu trebuie sa le luati in seama acum.
Lara27 spune:
apalina, eu, recunosc, m-am gandit mult, daca, sa ma limitez sau nu in afirmatii, sau sa intervin..si uite, pana eu m-am tot gandit si razgandit, Sami a elucidat problema, in stilul ei caracteristic, plin de savoare si diplomatie..
Exact cum spuneai chiar tu deunazi, nu toate persoanele emit pareri avizate..ultimul tau mesaj fiind unul elocvent in acest sens
chiar daca intentia probabil a fost una nobila, rezultatul e unul menit sa creeze confuzie maxima, pentru ca afirmatia, asa cum ai prezentat-o, e imposibil sa apartina unui medic..tiind sa cred ca niciun student la medicina, n-ar putea sa afirme asa ceva:
....."In legatura cu celelalte simptome (..) mie medicul mi-a spus ca e diagnostic de preimplantare ,ca se fixeaza embrionii ,asa ca stati linistite,e semn bun".....de unde deduc ca asta a fost strict intelegerea ta..
deoarece s-au pus deja link-uri explicite, ma voi rezuma la a spune doar ca, diagnosticul de preimplantare (PID), este o metoda de testare a ambiilor globuli polari ai ovulului, in timpul fuziunii dintre ovul si spermatozoid..
n-are nici cea mai mica legatura cu fixarea embrionilor, ca sa nu mai repet, ca e mult prea timpuriu sa existe "semne" prevestitoare la cateva zile post-transfer
cert e ca, de multe ori, precum ai subliniat chiar tu, in cazul unor persoane mai putin avizate, in ceea ce priveste domeniul medical, discutia directa cu doctorul nu este edificatoare sau suficienta, limbajul de specialitate, deseori extrem de tehnic nu este (si nici nu trebuie sa fie) la indemana oricui, motiv pentru care, aceste discutii aici, pe forum, sunt extrem de binevenite..
uite, ce convinsa erai tu, ca ai plecat lamurita de la cabinetul dr., dupa o discutie tete-a-tete cu acesta despre PID... si ce bine ca mai exista si persoane, care, fara a se limita in afirmatii, reusesc sa lamureasca confuzia creata..
dap, c'est la vie...si arareori e dreapta
toate cele bune
to be continued..
Lara27 spune:
irilac, pentru ca tot esti din gashca PK, uite, tratamentul progesteronic primit de mine, la fiv 2, in conditiile unei faze luteale de fix 14 zile, adica, ideale:
- 1 Crinone/zi dimineata
- 2 Utro (2x100 mg)/zi seara, incepand din seara punctiei
la intrebarea mea, daca ar face sens suplimentarea cu duphaston oral (2x10 mg/zi la pranz), raspunsul a fost, ca pot sa iau pentru confortul meu psihic, dar, duphastonul, fiind didrogesteron, se metabolizeaza in ficat, si se elimina in cca 2h din organism, in proportie de 90% prin urina..adica e ca apa sfintita, nici nu drege, nici nu strica..atunci nu l-am luat, neavand defel probleme cu prg; acum l-as lua, indeosebi pentru efectul imunomodulator
roadetot, teoria ii da dreptate medicului tau, in sensul ca un embrion si un endometru de calitate sunt indeajuns pentru a obtine sarcina..orice altceva nefiind dovedit stiintific..ei bine, in acest caz si eu as fi not evidence based..din pacate, practica bate teoria, asa cum, de multe ori, si viata bate filmul..
to be continued..
apalina spune:
imi pare rau pentru ce a iesit .nu asta am vrut sa spun ,m-am exprimat gresit ,drept urmare am sters mesajul ....
sper spune:
citat din mesajul lui samira33 ......... cat despre simptome...fetelor nu mai stati cu okii in chiloti,nu va mai panditi fiecare crampa,intepatura,balonare,tzatza dureroasa sau pleostita etc etc. fiecare organism este unic si reactioneaza in felul lui. o vorba foarte inteleapta a unui medic drag sufletului meu suna asa: "daca nu ti-a venit menstra,daca te inteapa ovarele,daca te doare burta,daca ai spotting nu inseamna ca esti gravida dar nici ca nu esti...doar testul BetaHcg iti raspunde la dilema asta" asadar...bucurati-va de starea ipotetica de gravidute in care va aflati macar pana la testul Beta,rugati-va mult,fiti pozitive si aveti incredere in puisorii vostri...restu' sunt amanunte pe care nu trebuie sa le luati in seama acum. |
Samira tu nu te-ai cautat niciodata? Teoria e una dar practica e alta Eu mereu am pandit intepaturile din uter, apoi durerile de spate care la mine mereu au fost simptom de sarcina, sfarcurile f f sensibile la fel. Tin minte ca odata mergeam pe strada si discret mi-am atins sfarcurile sa vad dc mai sunt sensibile Dand ma durea ceva "de ce ma doare?", cand nu ma durea "de ce nu ma doare?" asta e nebunia pana la test, apoi alta nebunie pana la ecograf si asa continua pana nasti mai ales dc ai si alte pb de sanatate (trombofilie)
Speranta
sper spune:
citat din mesajul lui Lara27 irilac, pentru ca tot esti din gashca PK, uite, tratamentul progesteronic primit de mine, la fiv 2, in conditiile unei faze luteale de fix 14 zile, adica, ideale: - 1 Crinone/zi dimineata - 2 Utro (2x100 mg)/zi seara, incepand din seara punctiei |
Dc incepi cu aceasta schema tb neaparat continuata si dupa test sau poti trece apoi pe 600-800 mg utrogestan? Eu am cateva doze de crinone care imi ajung doar pana la test si nu stiu dc e ok sa fac trecerea pe utrogestan apoi.
Speranta
Lara27 spune:
sper, eu as trece pe utro fara probleme..(PK prescrie, de regula, 2 cutii de Crinone odata, adica 30 doze)
apalina nu era nevoie sa stergi mesajul..se mai intampla..asta e
to be continued..