Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 22
szivarvany spune:
eu pot raspunde la intrebare ? :-)
Selene, solutiile tu trebuie sa le gasesti pt tine, fetita ta, sotul tau, familia ta, casa ta, viata ta.
Noi nu traim viata ta si nu suntem in fix identica ta situatie. De asta noi putem povesti aici pe forum, putem compara, putem lua idei, dar cam atat.
TU trebuie sa gasesti solutiile salvatoare !!!
_
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny lulu, de ce ai ales sa te intorci la serviciu atat de repede? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
ptr ca a trebuit, ptr ca am decis ca timpul petrecut cu Luca sa fie de calitate,ptr ca am simiti nevoia sa ma intorc, ptr ca sunt o femeie activa, ptr ca am avut job din facultate, ptr ca am ales ca Luca sa nu fie dependent de mine si tati, si mai ales ptr ca el a fost pregatit ptr despartirea zilnica de 8 ore.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
cristinuk@ spune:
un dozaj hormonal ai facut ? cu tiroida cum stai?
selene eu am doi copii unu de aproape patru si unu de aproape 3 curatenie fac odata pe saptamana jucariile le ordonez daca se anuntza cineva in rest numa joaca si afara nu am pe nimeni barbata miu vine seara si atunci sar pe el nici nu l lasa se spelepe maini
nu cred ca rolul mamei e sa indese pe gat sarcini tatalui el le face daca simte poate sa gandeasca cu capul lui ce e bine pt copiii lui
uneori ii gaseste dormind nu i vede pana a doua zi seara dar vb la telefon cu ei
eu nu fac mancare de pe o zi pe alta pt ca nu o mamanca fac in fiecare zi ceva diferit la cuptor pt masa de pranz sau ma duc cu ei in orash si mananca pe acolo ceva
trebuie sa ti usurezi viata nu sa ti o complici
monicabo spune:
Selene, nute supara ca iti zic, dar mergi la medicul de fam. pt starile alea de rau, atacuri de panica. Trebuie gasita cauza, tinute sub control... Nu sunt in regula...
Si eu cred ca Selene este obosita din toate punctele de vedere, si atunci un copil atomic o oboseste (prin deranjul pe care il face, care se transpune in treburi casnice in plus pt Selene)
Nici mie nu mi se potriveste stadiul de "casnica", am stat 3 ani jumatate in CIC (2 copii, la distanta mica), mi-au placut ff mult acele momente, faceam multe activitati, ne jucam, ieseam mult afara (pe vreme calda, de 2 ori/zi, dimineata, si seara), insa ce s-a omorat pe mine erau treburile casnice, care clar s-au inmultit dupa ce am avut copiii: vase mai multe, mai multa mizerie, dezordine, murdarit pe jos, mai multe rufe de spalat/calcat, mai multa mancare de facut, diverse feluri etc chestii care mai storceau de energie (nu copiii, ci treburile casnice, care pt mine sunt monotone si obositoare,cu inceput si fara de sfarsit, ciclice.... plus obositoare dpdv fizic, unele din ele - am ceva probl cu spatele)
Daca ar fi fost sa fac numai treburile ce tin de copii si (aproape) nimic altceva, era super!!!! Asa ca in timp, m-am mai facut cu eva ajutor (am mai zis) si a fost rezonabil.
De aia spun ca o inteleg pe Selene, ca monotonia oboseste al nabii de tare (si daca e vorba de facut chestii care nu-ti plac deloc)
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Archa spune:
Cu multa placere, Selene! Ti-am spus, daca ai nevoie de ceva...
Imi dau seama cat de rau te simti, chiar imi dau seama, pentru ca am trecut prin ceva asemanator (dar cred ca mult mai soft).
Eu cred ca pentru starea in care esti tu, faci suficiente si le faci destul de bine. Poate ca asta e problema, vrei sa le faci pe toate si sa le faci bine. Si nu prea se poate.
Poate ca nu esti inca pregatita sa te confrunti cu propria nefericire. Lasa, o sa vina si timpul ala dar vei avea nevoie de ajutor.
Ai intrebat ce sarcini le trasam tatilor. Sotul meu are sarcina de scos in parc in fiecare zi (seara ca atunci se poate) si alergat si jucat si tavalit. Tot el ii face baie, ii citeste si-l culca.
Mai are si sarcina de a face cumparaturi (le face in pauzele de masa) dupa lista.
Mai are si sarcina de a sta cu fiu-sau cateodata in we cand eu am treaba (treaba-treaba, nu 'cu fetele', la 'dixtractie' mergem amandoi si-l lasam pe conas cu socrii mei; nu le fac ei pe toate bine dar nu comentez, zic mersi si gata:)
Cam atat:)
CorinaDani spune:
selene, nu-i de joaca cu tiroida. stiu asta din experienta mamei mele.
tu beneficiezi de asigurari de sanatate ? parca ai scris la alt subiect ca platesti ceva dari catre stat, in calitate de traducator autorizat inregistrat la administratia financiara.
daca ai acces gratuit la sistemul sanitar de stat, mergi fuguta sa-ti iei de la medicul de familie trimitere catre endocrinologie, pentru un set minim de analize si investigatii.
oboseala, ameteala, atacuri de panica, kg in plus, iesitul din fire din te miri ce - toate astea se regasesc in tabloul clinic al simptomelor ce insotesc proasta functionare a tiroidei (as miza pe o hipotiroidie, in prima faza). ti se intampla si sa transpiri fara motiv, in special la ceafa ? simti uneori ca te sufoci, sau nu suporti nimic in jurul gatului - esarfa, bluza tip helanca, etc. ?
edit, sa adaug : e posibil ca si regimul alimentar ales de voi sa fie de vina (sau, ma rog, sa nu-ti fie de prea mare ajutor) in toata povestea asta cu starile de rau.
Selene_Bunny spune:
CorinaDani, transpir mult inca din timpul sarcinii. Am dat mereu vina pe kg in plus. In iarna lui 2008, iarna zapadoasa rau in Braila, stiu ca am mers cu cumnata si cumnatul in oras. Bine imbracati, ca altfel cum. Ei numai nu plangeau de frig, s-au intors acasa rapid, mie imi curgeau paraiase de apa pe spate... Si acum mai patesc asa, indiferent de anotimp...
Citat: |
simti uneori ca te sufoci, sau nu suporti nimic in jurul gatului - esarfa, bluza tip helanca, etc. ? |
Da, exact.
Conteaza si problemele rudelor? Mama are probleme cu tiroida, matusa este operata de tiroida.
Aseara, insa, simptomele au fost putin diferite, in sensul ca au inceput cu intepaturi in zona inimii, dupa care apasare in zona pieptului (ca si cum ai apasa cu palma pieptul cuiva).
Nu ca n-as avea si rude cu probleme cardiace (tatal meu de infarct a murit), dar numai de asta n-am nevoie...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
cristinuk@ spune:
du te la medicul de familie si cere i niste analize complete plus tiroida verifica ti si glicemia
asa l am descoperit pe barbata miu cu diabet el avea: dureri in piep, ameteli dureri de cap ca din senin , infectii stafilococice repetate pe piele ,,sete urinari frecvente noaptea de 5 luni e pe metformina a pierdut 20 de kile se simte bine si ne am schimbat pt el regimul de viatza
CorinaDani spune:
dap, e aproape o certitudine ca ai probleme cu tiroida, si mama simtea palpitatiile alea si senzatia de apasare in piept. nu le neglija, nu le lasa pentru mai tarziu, pentru ca se pot agrava. ti-am spus, mama are probleme cu tiroida si a avut niste episoade foarte naspa. acum e radioactiva , a ales varianta tratamentului cu iod radioactiv pentru distrugerea tiroidei, in loc de operatie. mai tre' sa stea in carantina, in casa, inca 5 zile.
poti veni si in bucuresti, la institutul parhon, pentru o internare de 2-3 zile, in vederea investigatiilor si analizelor specifice. stiu, banii sunt o piedica pentru voi, incearca sa vezi daca te poate ajuta soacra cu ceva banuti, iar D. sa-si ia macar o saptamana de concediu, sa stea acasa cu Daria.
nu stiu sa-ti recomand un medic anume de la parhon, stiu de catalina poiana ca e f buna. poate gasesti in braila un endocrinolog bun, sa-ti recomande el pe cineva de la parhon sau chiar sa te puna in legatura cu medicul respectiv.
Selene_Bunny spune:
cristinuk@, eu, din contra, mai mult nu mi-e sete decat mi-e, Daria bea, zilnic, mult mai multa apa decat mine.
Iar cu durerile de cap... Sunt groaznice, uneori, si nu trec cu nimic. De medicamente cu "fen" in coada (Nurofen, Ibuprofen, Modafen) sau care contin ibuprofen, dar denumirea nu-ti da de gandit, ma cam feresc, pentru ca irita mucoasa stomacala, putand provoca (,) chiar hemoragii.
CorinaDani, multumesc pentru grija, incerc sa rezolv aici, nu-l vad pe D. descurcandu-se cu Daria o saptamana, adica sa-i fie si mama, si tata. Chiar daca i s-ar aproba concediul - cum spuneam, a mers la serviciu uneori si sambata, si duminica, asa l-au chemat. Sunt lucruri care ii sunt incomode - cum ar fi spalatul copilului. Iar lipsa mea de acasa ar insemna impovararea bunicii, care e terminata, pentru ca socrul nu mai face mai nimic in afara de a manca, i s-a scos fierea si nu mai are niciun "comutator" intern care sa-l mai avertizeze. Mananca non-stop, chiar mi-a spus soacra ca aloca dublu acum, pentru mancare.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...