Agitatie si zapaceala

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

metformina e pt diabetici in loc de insulina el e pe pastilele astea eu nu pot sa ti zic de ce suferi tu doar un medic care te vede si face analize poate sa iti puna diagnostic
ce vroiam doar sa subliniez este ca anumite simptome nu trebuiesc ignorate si trebuiesc urgent investigate cu asa istoric in familia ta eu una nici nu ash mai sta la discutii si ash vedea urgent un medic atata tot
iti urez sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

selene, iar faci greseala sa-i pui pe altii inaintea ta, pe lista de prioritati !

ce-i mai important pentru tine, sa faci ceva pentru sanatatea ta, sa descoperi si sa tratezi cauza, astfel incat Daria si D sa te aiba alaturi de ei, sanatoasa (si fericita), cat mai mult timp, sau sa-ti faci de pe acum griji ca D nu se descurca cu fata si o impovareaza pe soacra ?

dar daca ti s-ar intampla ceva, brusc, nu stiu, iti cade ceva in cap si ramai la pat o perioada sau iti rupi o mana/un picior si nu te mai poti misca deloc, cine crezi ca ar trebui sa se ocupe de Daria ? nu sotul, soacra, cumnata ?

eu cred ca asta ar fi ocazia perfecta sa-i pui la incercare abilitatile lui D in privinta ingrijirii Dariei (cu sau fara ajutor de la mama si sora lui). ce doamne-iarta-ma o fi atat de dificil in imbaierea unui copchil ? e suficient sa-i faca dus, daca nu se descurca sa-i faca baie, iar pe cap poate sta nespalata mai mult de o saptamana, copiilor nu li se ingrasa/murdareste parul la fel de rapid ca la adulti.

starile de rau nu vor trece de la sine, prin ignorarea simptomelor sau minimizarea lor. se vor agrava, complica, iti vor fi afectate si alte organe. ia spune-mi, dereglari de somn ai in ultimul timp ? dormi suficient sau nu ? ai insomnii ?

te rog, fa ceva acum, pentru sanatatea ta, mai tarziu s-ar putea sa ai probleme mult mai mari, mai complicate si iti va parea rau ca nu ai facut ce trebuie, la momentul oportun. adica acum !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Selene,ar trebui sa le mai dai si altora din sarcini.Ce se intampla daca Doamne fereste mergi in spital cateva zile?sau e musai sa pleci undeva singura?Ramane copilul nemancat,nejucat,nespalat?
Ce fac tatii?Depinde de la familie la familie.La noi tati e ca o mama si cand e el acasa David face absolut tot numai cu el..eu doar ii gatesc..Am incredere in el si se descurca minunat,asa a fost de cand am nascut.Stiu ca daca e ceva ma pot baza pe el si copilul e hranit,spalat,dus in parc,etc etc.De altfel a si ramas singur cu el cand eu am fost in spital sau cand a trebuit sa plec de acasa cu diverse treburi.Dar oricum nu cred k te ajuta cu ceva sa vezi ca la unul e asa si la altul e altfel..voi aveti viata voastra,familia voastra si fiecare decide pt el si propria familie.
Nu le mai cauta scuze altora si nici tie!Nu mai demonta absolut tot ce ti se scrie,ci incearca sa vezi ca lumea vrea sa te ajute,ca fiecare isi rupe din timpul lui incercand sa-ti dea un sfat bun.
Daca vezi ca ti-e rau,du-te la un medic.Daca vezi ca metoda aplicata la Daria nu merge,schimb-o.Daca vezi ca nu ti-e bine undeva fa o schimbare..Daca stai doar si te lamentezi nu se va rezolva nimic de la sine.Si cu asta am incheiat,am scris suficient la acest subiect.
toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Exact ca si Corina si Leditia, si alte fete spun si eu: nu mai amana investigatiile! Doamne fereste sa se agraveze starile astea... chiar nu-i de glumit, mai ales ca simptomele se "potrivesc", aveti cazuri in familie...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Simptomele (multe) se potrivesc si cu insuficienta cardiaca, exact asta citeam acum...

- oboseala la mers
- scurtarea respiratiei
- crestere in greutate datorata acumularii de fluide in organism
- umflarea picioarelor se inrautateste la sfarsitul zilei sau dupa ce pacientul a stat mult timp in picioare
- accentuarea oboselii
- incapacitatea de a face efort la fel ca in trecut
- fatigabilitate
- urinari frecvente, mai numeroase noaptea (nicturie)

Toate astea mi se potrivesc.

Citeam acum despre asta pentru ca nu am putut iesi din casa, din pacate... Am vrut, dar durerea accentuata de cap in partea stanga si vederea incetosata m-au impiedicat...

O astept pe cumnata mea, sa vina sa discutam.

Edit: citind, mi-a sarit in ochi cuvantul "stanga" (partea stanga a inimii e afectata prima). Cand ma doare capul, durerea incepe in stanga. Cand nu vad bine, conturul obiectelor il vad mai la stanga decat sunt ele in realitate (asa mi-am turnat apa fierbinte pe mana, in loc de in biberon). Cand ametesc, simt ca ma duc spre stanga... Toate cu stanga...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

CorinaDani, da, si dereglari de somn, cu insomnii cu tot.

Stii cum e D.? O vrea pe fiica-sa independenta 40% si docila 60%. Fiica-sa vrea invers, in plus, pe el il provoaca mereu, se ratzoieste la el, daca o roaga ceva, ii raspunde cu NU, incruntandu-se... Cu toate ca se inteleg super cand e vorba de activitate fizica si nu numai ("esti tati cel mai bun din lume")... Iar el se enerveaza, ea tzipa, ies scantei... El nu suporta sfidarile de autoritate... Ce NU, ce n-am chef, ce lasa-ma in pace...

Asa ca... pentru linistea mea... e bine sa fiu pe aproape...

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

esti control freak, nici cu tata-sau nu o lasi sa isi dezvolte relatia, sa cum e ea, asa cum sunt personalitatile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

CorinaDani, da, si dereglari de somn, cu insomnii cu tot.

Stii cum e D.? O vrea pe fiica-sa independenta 40% si docila 60%. Fiica-sa vrea invers, in plus, pe el il provoaca mereu, se ratzoieste la el, daca o roaga ceva, ii raspunde cu NU, incruntandu-se... Cu toate ca se inteleg super cand e vorba de activitate fizica si nu numai ("esti tati cel mai bun din lume")... Iar el se enerveaza, ea tzipa, ies scantei... El nu suporta sfidarile de autoritate... Ce NU, ce n-am chef, ce lasa-ma in pace...

Asa ca... pentru linistea mea... e bine sa fiu pe aproape...

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Alex zice " Tati du-te si lasa-ne in pace." si tata-su cand aude

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

O, daaa, barbatii sunt niste copii mai mari. Gelozie de tata, s-a suparat D. pe ea pe tema asta... Ca pe el nu il iubeste la fel de mult ca pe mine...

Mi s-a mai spus ca am asteptari prea mari de la un copil de 3 ani... Sa-l vedeti pe ta-su... Si da-i si fa "armata" si cu el, da-i si explica-i... Ca doar nu l-am pus sa citeasca pe aici asa, de florile marului...

Apropo, sa va zic una, c-apoi ma duc sa dorm cu Dari:

Daria: - Mami, de ce nu mai iesim afara?
Eu: - Dari, asa de rau ma doare capul...
Daria: - Mami, dar ce te doare?
Eu: - Da' porcaria asta de cap, mami...
Daria: - Ce porcarie? Ce-i aia, porcarie? Ca nu inteleg, nu pot sa ma inteleg cu o femeie...

Asta e de la buna-su luata...

Si ta-su, dupa parerea mea, oricat l-a ferit soacra de comportamentul socrului, tot a preluat destul din atitudinea "pe mine sa ma respecti, ca io-s tata, dau cu pumnu' in masa daca trebuie". Amu' io corectez. Ori macar incerc.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Atata timp cat copilul nu este bolnav psihic, este vina parintilor pt toate problemele de comportament ale copiiilor, mai ales la varste mici. Suna dur, dar asta e realitatea pe care o traiesc chiar eu. Fetita mea a fost un copil cu probleme serioase de comportament. Cauza : eu si sotul. De abia dupa ce am vizitat de cateva ori psiholoaga gradinitei, ne-am asumat greselile si ne-am schimbat.
Flaviutza, daca la sfarsitul zilei nu iti tii copilul in brate atat cat vrea si nu o pupacesti si o dragalesti suficient, evident ca va face numai traznai pt a va capta atentia.
Fuga de propriul copil nu va face sa dispara problemele, ci le va accentua.

Edit : fii-mea urla din toti rarunchii cand vroiam sa plecam din parc, dupa 4 ore !!! Se uita tot parcul la noi. Batea copiii, scoatea limba la adultii de care nu ii placea. Strica lucruri din plictiseala etc...

Nu sunt toate situatiile la fel. Noi suntem cu pupaceli si iubareli, mai mult noi, pentru ca ea de mica nu a fost genul tocmai dornic de contact fizic,numai cand voia dansa. si acum mare,are putine momente cand accepta sa fie smotocita.Sta,dar rar.
A, si doarme cu noi. Poate sa doarma si singura, nu-i bai, dar e copilul nostru,doarme lipita de noi.
Si niciodata, dar absolut niciodata nu a fost violenta, nu a vorbit urat. A nu se confunda sotiile si cataratul pe garduri si topaitul cu vorbitul urat si scos limba, n-am avut parte de asta,daca aveam cautam solutii la psiholog,exact cum ai spus.
Iar cu adultii din exterior, se comporta exact cum ne comportam si noi ce din casa:decent,protocolar, a vorbit de mica cu Dvs, e spirt la capitolul asta si tine mortis sa creeze impresie buna,sa fie laudata peste tot.
Asta n-o impiedica sa se foiasca in banca, sa fie agitata, sau sa faca nazbatii de genul urcat prin intermediul gardului in corcodusul gradinitei . Si nici sa -si sustina punctul de vedere pana in panzele albe, adica tu-i explici ca nu e bine sa puna super glue pe deste, ea intreaba de 10 ori de ce si cum si cum se lipeste,dar esti sigura,dar nu se dezlipeste ca masca de fata....pana in final tot sa-si toarne sa vada ce este.Una e agresivitatea si alta e hiperkinetismul.Si da, agresivitatea din cate stiu e o carenta de ordin afectiv.Dar eu n-as miza pe studiile si psihologia de manual.Sunt multe cauze probabile, un copil poate fi nervos, agresiv pentru ca nu vorbeste la 4 ani de exemplu, cand ar trebui s-o faca si asa isi exprima furia si neputiinta de a comunica.

Mergi la inceput