Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 11
anca_a spune:
Citat: |
si vreau inapoi in burtica |
Selene, eu cred ca agitatia, zapaceala (ca sa te citez) si nevoia copilului de a fi in permanenta cu tine sunt doar cai prin care iti semnaleaza ca ceva nu e in regula cu tine.
Iar acel ceva pe care nu-l poate numi dar il poate simti e anxietatea ta care pe copil il sperie, il nelinisteste, il face sa-si doreasca protectie.
Si unde anume s-a simtit mai protejat si mai aproape de tine decat in burta ta?
madutza_bra spune:
De azi dimineata citesc la subiectul asta..asa printe picaturi.
Baietelul meu are 3 ani si 2 luni, iar din toamna trecuta a inceput gradi. credeam ca dupa ce va incepe se va mai liniti, dar nu a fost asa pentru ca il luam de acolo dupa somnul de pranz...deci odihnit Asta a durat cam 2 luni..apoi a aprut schimbarea: copilul a invatat lucruri noi al gradi pe care e dornic sa mi le arate, pentru ca nu ma vede 8 ore pe zi, atunci cand suntem impreuna e mai dornic sa stea lipit de mine(inainte abia furam un pupic), simt ca a inceput sa pretuiasca timpul petrecut impreuna si ii place mai mult sa ne distram decat sa ne certam.
Si el mai are inca momente exact cum spui si tu cand nu are chef de nimic..nu are rabdare pt nimic, in care eu ii spun una..el face exact pe dos. Pe pereti nu a desenat niciodata, pentru ca nu are acces la creioane decat in prezenta mea. Atunci cand bucataresc "ma ajuta" dar mereu cu vase goale si linguri. Nu i-am dat faina..orez sau mai stiu eu ce...il intreb ce mancare face si inventam o papa imaginara care o face el acolo. Daca il intreb ce desene vrea sa vada raspunsul este intotdeauna Cars , pe care daca-l pun se uita maxim 2 min apoi se apuca de altceva pt ca il stie deja si nu-l mai atrage. fetita ta se uita mereu la aceleasi desene? Cand am treaba unde nu vreau sa vina (de ex spalatul baii cu div substante) ii pun: Robin Hood, Pisicile aristocrate, Peter Pan..etc si sa vezi ce cuminte si atent este la ele, iar eu imi fac treaba (vorba vine..ca tot o am pe fata prinsa de picior )
Daca murdareste pe jos/masa, tot el sterge cu servetelul, bineinteles ca termin eu de sters dar tb sa vada ca sunt si consecinte la ceea ce face. nu-l cert dar dar il pun sa stranga.
Tot de cand e la gradi e muult mai dornic sa faca lucrurile singur: sa manance, sa se dezbrace/inbrace (stie f bine ambele dar le face doar daca are chef), sa mearga singur la baie, sa se spele singur pe maini etc
Alte lucruri care le facem in casa: puzzle (cu Cars evident), am descarcat niste fise cu diverse activitati sau desene si masterim la cate una pe zi, sau la cateva zile; curse cu masini, umflat de baloane, ne jucam v-ati ascunselea, cu lego, taiem cu foarfeca diverse forme, mancam, se mai joaca cu surioara lui si se cam face ora de culcare
la stransul jucariilor nu ma ajuta, cu toate ca daca as avea ceva mai multa rabdare cu el, sigur ar coopera, tb si eu sa mai lucrez la asta. Tranteste jucariile, mereu ma supar pe tema asta. Intr-un timp confiscam tot ce trantea si se lasa cu plansete, dar a avut efect o perioada.
Cat despre ordine in casa..nu e decat cand sunt copii plecati la mama 1-2 zile si atunci mi se pare casa pustie cu toate la locul lor
Pe afara, nici noi nu avem acum unde sa iesim in parc pt ca toate sunt goale si murdare, dar ne plimbam printre blocuri, numaram masini, citim placute de inmatriculare, spunem culorile div masini, cumparam una-alta, alergam si in 1-1.5 ore suntem acasa.
Cred ca va veti reveni imediat cum vine vremea calda si reincepeti plimbarile lungi. Si asa cum au spus si fetele, gandeste-te serios la inscrierea ei la gradi din toamna..cu toate ca se poate si acum (la noi in grupa de 1 sapt a mai venit un copilas). E clar ca amadoua aveti nevoie de activitati facute separat
missdarcey spune:
Si vreau sa-ti mai spun ceva,tie nu-ti place Braila si nu o sa-ti placa niciodata .Si toata saga asta ,socrul ,soacra ,cumnata ...,partenerul ,forumul ,te-au facut sa te simti izolata si fara scapare. De ce nu o iei pe Daria si plecati o saptamana sau mai mult la mama ta .Poate va fi altfel pentru tine ,si cu siguranta si pentru ea ,fara interdictii ,fara net,sa radeti si sa vorbiti mai mult ,sa te vada si pe tine fericita.Gandeste-te care a fost cea mai frumoasa perioada din viata ta si incearca sa te intorci acolo.Din fericire tu esti adult si poti schimba lucrurile ,Daria e doar un copil ,perfect ,DO NOT MESS WITH HER ,please!
Selene_Bunny spune:
allinta, uite, am fost cu ea afara, doar pentru ea, azi nu am mai avut nicio treaba de rezolvat. Am cautat copii, dar nici picior. Credeam ca, la 12.30, ii prindem pe cei care au iesit de la gradinita cu program scurt, sunt fetite mai mari pe care le stim, vara ne intalnim frecvent in parc. Acum... nici urma. Nici intr-un mic... scuar, sa zic, cu banci, nici in parc, nici mai departe de parc. Asa ca am stat numai noi doua, am desenat cu creta si am facut baloane. Dupa-amiaza mergem in vizita la o mamica cu 2 copii.
missdarcey, D. percepe aiurea plecarile noastre fara el. Le trateaza chiar cu gelozie - "tu iti permiti sa pleci, ca nu esti legata de un serviciu fix, ai un program flexibil, pe cand eu..." Mai ales ca am merge intr-un loc unde si lui ii place f. f. mult. Iar momentan, financiar vorbind, nu imi permit un astfel de drum, biletele de tren s-au scumpit cu 40%, iar eu, luna trecuta, am lasat la dentist 345 de lei. A fost o urgenta. Ar mai fi nevoie sa investesc niste bani in doua interventii chirurgicale, insa nu imi permit acum. Chiar si asa, partea emotionala a unei astfel de plecari mi-e mai importanta decat suma alocata deplasarii. Stresul emotional ma doboara de-a dreptul.
Sunt dependenta de Net, aici ai dreptate.
Archa, multumesc.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
eveline spune:
Ai descris in prima ta postare si de-a lungul subiectului ceea ce te deranjeaza in atitudinea fetitei. Insa, eu sunt mai mult decat convinsa, ca pe langa aceste manifestari, Daria are si momente in care se joaca frumos, momente in care te asculta si este cuminte, nu-i asa? Eu cred ca acele momente si preocupari trebuie speculate la maxim si recompensate...Dar recompensate cu adevarat, cu ceva ce-i face maxima placere pentru a fi motivata sa se comporte si in viitor la fel. Aici doar tu stii ce poate fi si poti decide.
Si inca ceva, ce au spus si fetele, poate cu alte cuvinte: in orice relatie, pentru a merge snur, trebuie si un pic de compromis; in relatia cu fiica ta, datorita varstei ei, compromisul il poti face doar tu....nu mereu, sa nu devina obisnuinta, insa din cand in cand intra-n mintea ei. Cauta metode safe de a face ce-i place, fetele au dat o gramada de exemple aici, musamale, sac de plastic taiat la capat si pus ca o pelerina pentru pictat, joaca cu apa in timpul baii...
Pe langa astea, da, eu sunt de acord si cu regulile....si pedepsele pentru incalcarea lor sunt privarea de o placere (dar tot o placere mare, s-o simta daca-i lipseste: fara desenul preferat, sau plimbarea in parc...sau mai stiu eu ce, fiecaruia ce-i place).
Si da, mai dati o sansa gradinitei...
Selene_Bunny spune:
eveline, sigur ca are. N-as schimba-o pentru niciun alt copil din lume.
In timpul baii nu ma deranjeaza... inundatia. De-aia e baie.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
kariguld spune:
am citit doar pe sarite subiectul asta. Selene, o sa fiu foarte directa. sper sa nu te superi.
tu deschizi subiecte periodic. ba cu una, ba cu alta. concluzia mea, citindu-te de-a lungul timpului este ca tu ceri atentie. iar atentia asta pe care ti-o doresti pe forum e una extrem de danunatoare. de fapt ai nevoie de atentie in viata reala, ai anumite neimpliniri care te-au transformat in ceea ce esti astazi. si ai nevoie de atentie, de cineva sa te asculte, sa te inteleaga, sa te mangaie, sa te iubeasca.
foarte sincer iti spun si fara urma de ironie, ai o problema serioasa. pe care trebuie sa incerci cumva s-o rezolvi. asta se vede din relationarea cu fiica ta. copila te simte, fara drept de apel. fara alte comentarii, ea se comporta exact cum te percepe pe tine.
dupa craciun ai deschis un subiect cu ce cadouri a primit fiica ta. citind acolo m-am intrebat cat te-au costat toate cele? sigur, nu-i problema mea si nu trebuie sa-mi dai socoteala. dar sa ma ierti ca-ti spun, eu niciodata n-am oferit copiilor mei atatea daruri de'odata.
copila ta nu are nevoie de cadouri. darurile nu suplinesc timpul de calitate si implicarea activa si eficienta.
sfatul meu sincer, cauta ajutor in viata reala, cere sfatul unui psiholog sa te indrume. da-l naibii de PC si subiecte pe forumuri. astea iti mananca mult timp, chiar prea mult timp.
responsabilitatea ta acuma este copila. exact acuma este timpul cand tu trebuie sa te ocupi de ea. si deja ti-au spus fetele cum sa te ocupi si ce sa faci. astazi, acum! nu maine si nici la vara si nici candva. timpul asta nu se va mai intoarce niciodata inapoi. niciodata!
Alizee spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny allinta, uite, am fost cu ea afara, doar pentru ea, azi nu am mai avut nicio treaba de rezolvat. |
Selene, nu pt mine trebuie sa iesi cu copilul la aer !
Sunt de acord cu tot ce ti-a scris Kari.
PS : Ti-am trimis un pm, dar nu stiu daca s-a trimis.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Selene_Bunny spune:
...dupa craciun ai deschis un subiect cu ce cadouri a primit fiica ta. citind acolo m-am intrebat cat te-au costat toate cele? sigur, nu-i problema mea si nu trebuie sa-mi dai socoteala. dar sa ma ierti ca-ti spun, eu niciodata n-am oferit copiilor mei atatea daruri de'odata... |
Scuza-ma, kari, dar imi vine sa urlu...
Intr-adevar, nu trebuie sa iti dau socoteala... Dar de ce o iei si tu pe panta nedreptatii?
Ziua ei este pe 18.12. Craciunul este pe 24.12. Cadourile au fost cumparate la reducere, kari. A primit din partea noastra, a primit din partea bunicilor, a primit din partea rudelor de la Cluj.
Asa este, nu merita nimic, nici macar de ziua ei, de Craciun, nici macar la reducere...
Scuza-ma, dar mi s-a pus un nod in gat...
Iti pot spune exact cat m-au costat cadourile din partea noastra, a parintilor. 150 de lei. Pentru AMBELE ocazii, ziua ei si Craciunul.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Selene, nu pt mine trebuie sa iesi cu copilul la aer ! Sunt de acord cu tot ce ti-a scris Kari. PS : Ti-am trimis un pm, dar nu stiu daca s-a trimis. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Asta ai inteles? Nu asta am vrut sa spun. Dar tu ziceai mereu de cautat mamici si copii.
Nu am primit PM-ul.
kari, o sa fiu si eu deschisa: a durut. Ma crezi sau nu, imi curg lacrimile.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...