Agitatie si zapaceala

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
...sa interactioneze cu adulti care ii impun anumite reguli...

Pana la urma, is bune si regulile alea.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
...nu e vorba daca lasi copilul sa faca ce doreste... e vorba de crizele si cerintele pe care copilul le impune si modul in care o face, chiar daca stie foarte clar ca nu e in regula. e un joc in care de fapt copilul doreste ca parintele sa ii fie autoritate, sa ii fie prietenul care il pregateste pentru lume, viata, sa il simta aproape pe parinte.

Uite ca am inteles, pitzinuca, ce ai vrut sa spui aici.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

un copil de 3 ani nu strica nimic intentionat.

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Doar din greseala, din dorinta de a explora, din manifestarea unor frustrari?

Uite, Daria a rupt o chestie pe care nu era cazul sa o rupa, pentru ca aveam nevoie de ea. I-am explicat, frumos, ca am nevoie de chestia aia, ca o folosim asa si asa. A spus "bine" si in secunda urmatoare a rupt si perechea acelei chestii.

N-am gasit o explicatie la gestul asta.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Fiecare mama are stilul ei, unele mai cu reguli, altele mai fara reguli. Eu incerc sa ii dau si libertate copilului (sunt sigura ca unele lucruri permise de mine nu sunt permise de alte mame), dar si sa o tzin in frau cand e cazul (cum ar fi stricatul lucrurilor, lovitul).

Pai tu ziceai ca ea strica, da in voi, cum o tii in frau? Asta nu inseamna tinut in frau.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Doar din greseala, din dorinta de a explora, din manifestarea unor frustrari?
Uite, Daria a rupt o chestie pe care nu era cazul sa o rupa, pentru ca aveam nevoie de ea. I-am explicat, frumos, ca am nevoie de chestia aia, ca o folosim asa si asa. A spus "bine" si in secunda urmatoare a rupt si perechea acelei chestii.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

da si da si da. din dorinta de a explora, din curiozitate si mai ales DA din cauza unor frustrari(singura ti-ai raspuns)

de ce are acces la lucruri care sunt necesare si nu trebuie sa dispara/se rupa/strice?

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:

A vrut sa vada ce faci mai departe. Daca ii explici si a doua oara la fel de frumos, dar si daca ii impui o limita. Ce ai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Archa spune:

Cand fiul meu a scris pe pereti - noroc ca l-am prins repede, nu apucase sa redecoreze prea mult - i-am tapetat peretii cu hartie si am
cumparat o tabla de la Ikea (seamana cu un sevalet si nu ocupa prea mult spatiu).

Si el e zapacit si agitat, are mereu nevoie de atentie si suflat in fund:) insa de curand am avut cateva surprize.

Una este ca a primit o carticica de Craciun (Perfect albastru se numeste si e plina de abtibildenii si poze cu masinute, dinozauri etc, poate desena, socoti, lipi) si sta si cate o ora la 'activitati' - evident, nu singur:).
A doua este ca a inceput sa se joace si singur cu masinutele si trenuletele. Nu mult, cate 10-15 minute dar pentru noi e foarte bine.

Are aproape 4 ani, ca uitai sa mentionez.

Eu inteleg ca nu esti ok cu scrisul pe pereti si distrusul lucrurilor. Nici eu n-as fi daca n-ar fi casa mea. Uite, acum stau in casa unei prietene si, chiar prietena buna fiind cu fata asta, tot ma simt de parca as umbla pe coji de oua.

In rest, tot ce fac (mancare, curat etc) fac cu el, cand nu e taica-sau sa preia activitatile 'baietesti'. Ei au programul lor de parc, se intorc amandoi murdari, transpirati ca vai de lume. Nu comentez:)

Am zis mersi cand si-a declarat interesul pentru gatit pemtru ca sta langa mine si curata legume (pe care le si mananca! morcov, ceapa, ardei, broccoli). Face multa mizerie in jur, evident, dar eu ii spun asa: 'uite ce frumos ai curatat morcovul, iti dau voie si sa ma ajuti la curatenie!' Culmea e ca tine!

Am scapat de venitul la toaleta dupa coada mea - dupa ce s-a intamplat de nenumarate ori - spunandu-i ca miroase urat (norocul meu ca are mirosul dezvoltat si miroase toate alea). Sigur ca acum striga din camera lui, eu in baie fiind, 'mami, ai facut caca???' si afla tot blocul programul meu 'fiziologic'.

Mie nu-mi place sa merg cu el in parc. Acolo se duce cu taica-sau in fiecare seara, indiferent cat de frig sau pustiu e.
Eu merg cu el de manuta la piata, el cumpara (intinde banii, ia restul, cara o punguta cu ceva acolo) si e foarte fericit! Pe zapezile astea l-am scos in fata blocului (nu stam la strada, avem norocul sa mai existe copii de varsta lui si sa ne fi imprietenit cu cainii) si am construit cazemate, am pescuit (nu stiu exact ce dar stie el si mi-e de ajuns), ne-am bulgarit, ne-am dat cu bobul (i-a luat taica-sau o mantzocarie de la Decathlon, cand am vazut-o era sa lesin), am mangaiat caini si pisici, am ajutat batranici sa ajunga la piata si sa nu cada pe gheata (sa fi vazut ce important si sfatos era).

Cel mai mult si cel mai mult ii place lui sa se joace cu apa. In afara de baia de seara, care dureaza mult si-l stoarce de puterile care i-au mai ramas dupa ce-l alearga taica-sau in parc, ii place sa-si faca spalatorie de masini (acolo tot taica-sau l-a dus, tot lui trebuie sa-i multumesc:)) la el in camera.
Asta presupune: o musama pe jos, apa in tot felul de recipiente, un fas-fas de-ala pe care-l folosesc coafezele plin cu apa si multe masinute.
Mai da apa pe parchet dar are carpele lui si sterge singur. Cand nu se descurca ma cheama in ajutor. Mai fura sapunul din baie dar ma anunta 'vezi ca fur sapunul':)).

Ma rog, hai ca scrisei un roman-fluviu si nu asta era tocmai intentia mea. Voiam sa-ti spun, Selene, ca si eu am avut o perioada grea dupa ce s-a nascut fiul meu si pentru ca eu aveam o perioada grea, avea si el.
Tu pari ca ai avut o perioada mult mai grea decat mine.
Daca ai nevoie de ceva, sa vorbesti, sa povestesti, fara sa cauti o solutie imediata, doar sa vorbesti, plangi, etc trimite-mi PM. Nu sunt psiholog, nu ma pricep la nimic:). Nu stiu ce s-a intamplat in ultimele luni de sarcina si imediat dupa nastere dar pare sa te chinuie inca foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Tu esti intr-un cerc vicios ,copilul tau e in afara orbitei si nu stii cum sa ajungi la ea .Eu asa am inteles dupa cele 10 pagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Selene, una la mana: incearca sa treci peste trecut. Ce ti-a zis matusa atunci mi s-a parut si mie deplasat, sigur ti-a mai zis si altele, dar incearca sa nu mai traiesti cu supararile astea in suflet, ca nu-ti fac bine.
Doi la mana: incearca sa te interesezi de locuri la gradi de stat, chiar si acum, banuiam, si confirma fetele care au raspuns, ca mai vin copiii noi in gradinite si in mijlocul anului, in locul altora retrasi. Mommentan cauta sa vorbesti si inca n-o coopta pe Daria...ea intr-adevar speculeaza un pic...reluati acomodarea, sigur va fi mai bine de data asta. Si eu sunt de parerea ca ii va face bine compania copiilor de varsta ei.
Cu regulile impuse... fa cum iti dicteaza constiinta... eu zic sa fie cateva de baza, peste care "nu se trece" gen: lovit persoane, aruncat cu obiecte prin casa, orice este periculor pt sanatatea ei (umblat la aragaz, catarat cine stie pe unde etc).
E bine ca ai mai facut reburi casnice pentru mai multe zile, ca sa ai timp. Ca si asta mi se parea, ca se duc prea multe ore pe gospodarie.
Eu cand eram cu fetele acasa (1 an si 4 luni diferenta intre ele, deci greu mi-a fost), doar ce ma ocupa strict de ele, de fiecare in parte si sa face ora 10 de iesit din casa... daca as fi stat zilnic sa fac curatenie, mancare, spalat, calcat, m-ar fi apucat dupa amiaza fara sa ma ocup mai deloc de copii... Asta e, am lasat casa pe locul 2-3-4 si n-a crapat nimeni... mai faceam prin weekend, mai chemam o femeie ca ajut la menaj si gata. Dar ma rog, nici nu sunt vreo gospodina desavarsita, niciodata stralucirea casei nu a constituit unul din obiectivele mele majore. Strictul necesar, sa fie cat de cat ok, si gata

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput