Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 12
missdarcey spune:
Exact ,esti membra pe forum din2007 si nu ti-a ajutat la nimic.La cate ore petreci tu aici ar trebui sa fii bogata.Vezi ca unii mai intra sa te mangaie frumos ,altii sunt realisti si incomozi ,unii sunt chiar rautaciosi ,altii te vor mereu online sa mai povestesti cate ceva .Forumul ti-a amplificat problemele ,nu le-a atenuat .Cat timp vrei sa mai fii doar un username ,un anonim in fata unui computer ? Get a real life. Daca partenerul nu te ajuta si nu te sustine mai gandeste-te . De ce sa fie gelos ca plecati ?Nu e bine pentru toti .El ii cunoaste problemele ,le discuti cu el inainte de a le impartasi cu noi ?Daca nu ,aici e problema .Asa o vad eu.
Selene_Bunny spune:
Da, D. stie cam tot, mai citeste si el pe aici.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Acum scuzati-ma, mi s-a facut rau.
O zi buna in continuare, tuturor.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
lulu77 spune:
selene, cat timp stai tu in fata PC-ului si il pierzi ...este enorm de mult, avand in vedere ca esti acasa, cu un copil de 3 ani, care are nevoie de atentia ta.
mult, mult prea mult timp in fata PC-ului cand Daria este in casa, langa tine.
eu sunt aia directa sau poate rautacioasa, dar si realista.
cand sunt acasa, seara si in week-end daca deschid PC-ul maxim 15 minute sa verific mail-uri urgente sau deloc.in concedii nici atat.
cand sunt la birou, e altceva, copilul nu este langa mine.
Selene, angajeaza-te, inscrie copilul la gradinita, si lasa net-ul.
si daca si D citeste pe aici, are timp de net, cu toate ca este plekat aproape toata ziua la serviciu, cand mai aveti timp de joaca cu copilul? cand va mai alintati? cand va mai gadilati? cand va mai strambati unul la celalalt? cand petreceti timp pretios in 3?cand mai dormiti impreuna la pranz? cand stati pur si simplu si va priviti copilul cum doarme?
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Selene_Bunny spune:
lulu, eu am lucrat si in "concedii", mi-am luat PC-ul cu mine. A trebuit. Am lucrat si cu Daria dormind langa mine sau pe mine. S-a intamplat sa stau 7 ore legate cu ochii in PC, pentru ca traduceam din EN in FR si si verificam. Am lucrat si cu ea treaza, tragand de mine, sa ma ia de aici, ba chiar imi apasa pe butoane, odata, cand era mai mica, mi-a inchis laptopul de-a binelea.
Vorbesc strict de lucru, nu de altele (forum, cautat lucruri).
ela_04 avea dreptate, copilul percepe PC-ul ca pe un dusman care ii rapeste atentia mamei. Pot sa inteleg asta atunci cand mama pierde timpul la PC, insa, cand e vorba de ceva serios, cum e lucrul, e mai nasol.
(Daria inca doarme, acum).
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Asa este, nu merita nimic, nici macar de ziua ei, de Craciun, nici macar la reducere... |
te rog mult sa nu-mi atribui ce nu am spus. asta ai inteles tu din ce ti-am spus eu? mesajul era de fapt altul, legat de subiectele pe care le tot deschizi...dar ma rog, nu mai spun nimik.
te cred ca te doare, dar din pacate e o realitate ce ti-am spus. si daca te schimbi, ptr tine te schimbi. ptr copila ta, nu pentru noi. ca mie mi-e egal pana la urma ce faci tu cu viata ta.
nu stiu fratilor, am avut si eu copii mici, dar pe cuvant daca aveam timp de teve sau de alte activitati (in paranteza spus, nici nu aveam teve) imi faceam timp si ptr mine, dar doar cateva ore pe saptamana mi le dedicam mie.
iarasi nu doresc sa-mi fie interpretate spusele.
Alizee spune:
Kari, teve-ul si internetul ocupa f mult timp.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
michelle-usa spune:
eu doar de vreo 2 ani de and William a inceput scoala si sta cate 6 ore acolo, am timp de forum... si sutn membra de 8-9 ani.
cand era mic doar stergeam de praf computerul. nu as fi avut timp nici 10 minute...si nici nu m-ar fi lasat William eu sa scriu/citesc si el pe langa mine...
michelle
flaviutza spune:
Gaseste un seriviu in alta locatie decat casa si du-o la camin, cu toate chirailelile inerente posibile timp de luna ,doua chiar.Trebuie sa te distantezi , cel mai probabil ai un copil dificil,iti vei mai reveni daca faci asta.
Am stat si eu 3 ani juamte acasa cu un copil la fel de dificil si greu manevrabil si stiu cum este.Eram studenta si alternativa pana nu ma vedeam cu diploma in mana era munca pe salariu fara studii superioare ,deci foarte prost platita.in momentul in care m-am vazut cu diploma in mana, gata, am plecat. e alta viata.nu tuturor le prieste viata casnica, imi pare ca tie nu.
Sa nu crezi ca isi va pierde din energie, eu tot un mic vulcan agitat am si acum.Doar vei percepe tu altfel situatia.
Te inteleg ca nu gasiti copii, in aceeasi situatie ma aflam si eu acum 5 ani, cei mici erau bebelani cei mari erau la camin/scoala.la ora 12 parcuri, spatele blocului goale, ori pline de bebelani.si de plimbat prin magazine o femeie tarand un copil ,plictis curat.
Ia coli de hartie imense, se gasesc la orice librarie. tapeteaza peretii, mobila si da-i frau liber imaginatiei.Noi am mobilat casa doar cu minimul si ieftin ,fara covoare, parchet bun de sters in 10 minute.copilul a distrus oricum mobila, la 7 ani cand s-au mai calmat spiritele, am luat alta. Totusi a reusit in timp record sa-mi faca praf noile fotolii, le rastoarna si se le face topogan si s-a dus naibii imitatia aia de piele.
Da-o la sport , la atletism sau tenis de camp la vara, sporturi energice care s-o puna cu botul pe labe.sau alearg-o in fiecare zi, intr-un parc, dati ture . Asta inca o practica, inclusiv iarna, sa-i mai piara din energie.
Pe noi ne innebunise de-a dreptul. Nu puteam merge drum lung in masina, pur si simplu nu avea stare, devenea irascibila, se agita si ne agita pe toti,inclusiv pe sofer. cu toate jucariile si jocurile carate.si iti jur, am o imaginatie debordanta.
Concediile cu familia au fost dezastru pana asta vara (7 ani), primul concediu linistit.In rest...unul nu-l uit, la 5 ani, Olanesti. Program pe ture.dimineata eu cu ea la piscina, ajungeam epuizata, somn de pranz si seara eu 2 ore odihna, o epuiza sotul, apoi chinul mesei la restaurant, cand invariabil unul trebuia s-o plimbe,sa se tina dupa ea, cat celalalt manca.si apoi faceam schimbul.
Si poate oi fi fost si eu ca tine, plictisita,depasita,neiesita,nesocializata ,cu frustrari si cum ai mai fost facuta....dar frate, asta era reactia tuturor care veneau in contact cu stimabilul copil.
Acum e muult mai bine,e mai cuminte, desi mereu are o fosneala si-o agitatie in ea, nici macar la masa nu poate sta linistita,da din picioare,agita din maini, inclusiv cand isi face temele.Si face boroboate, n-o poti lasa de una singura, ca le comite.S-a prins si ea intre canapea si perete,e distanta mica, de o palma, s-a aplecat sa apuce o jucarie si a picat cu capul in jos si-a ramas blocata.
Am pierdut-o de trei ori, eu odata, de doua sotul ca el si si mai moale/lent decat mine, avea un fix in special prin supermarket-uri sa se rupa din mana s-o tuleasca razand printre rafturi si alergam ca bezmeticii dupa ea.
Si-a facut bagajele de doua ori ca pleaca la bunici ca noi n-o intelegem si-a sunat o data la telefonul ala verde pentru copii care sunt abuzati.
Ultima crancena a fost acum cateva zile, faceam felicitari si martisoare,ea le facea eu le lipeam cu super glue, i-am spus de 10 ori cu explicatii de ce nu o las sa lipeasca ea,ca-si la lipi degetele, am plecat la tigara, am auzit-o urland din toti rarunchi, seara la 10 isi turnase super glue pe degete, sa vada ce se intampla, e chiar grav? si plingea si se amara ca din cauza mea, ca daca nu insistam atat de mult n-o faceam asa curioasa.Noroc ca am dat cu google si am aflat ca se dezlipeste cu acetona.
Am incercat s-o lasam singura dupa scoala cand nu poate bunicul s-o ia, nu poti, nu ai pe cine, face boacane. a spalat matzul , era parchetul,patul,covorul tot o apa si sampon, desi stie ca nu are voie la cutite , a luat unul si-a gaurit o conserva de ton pe toate partile , desi avea tone de mancare in 3 termosuri diferite, odata m-am dus pana in piata si cand am venit desfacuse vopseaua mea si vopsea papusile....
Sincer faptul ca am un serviciu , ca ma detasez de casa ,ma face sa vad muuult mai relaxat lucrurile si sa ii fac fata.Este greu sa educi un copil dificil de strunit, sincer.
Te inteleg si cand spui "ce sa-i fac, s-o bat???" chiar nu prea ai ce face, decat s-o iei cu binisorul pana va creste.
In rest e cel mai dulce copil.si cand vrea, mai ales cand e vorba de impresionat cercuri necunoscute, cel mai cuminte, educat si civilizat copilas. Dar tot are lucirea aia in ochi gen Dennis copil problema.
Eu te inteleg daca ai asa copil, dar sunt solutii.
Selene_Bunny spune:
kariguld, ai spus asa:
Citat: |
...dupa craciun ai deschis un subiect cu ce cadouri a primit fiica ta. citind acolo m-am intrebat cat te-au costat toate cele? sigur, nu-i problema mea si nu trebuie sa-mi dai socoteala. dar sa ma ierti ca-ti spun, eu niciodata n-am oferit copiilor mei atatea daruri de'odata. |
Imi spui si mie ce rost mai are, atunci, povestea cu Mos Craciun? Ce rost are sa le povestim copiilor despre Mosul care le aduce cadouri, ce rost are sa petrecem timp de calitate cu copiii nostri, compunand scrisoarea pentru Mosu', asezand-o la geam? Ce rost are sa ii facem sa creada intr-un Mos care, poate, ii va dezamagi?
Copilul meu si-a dorit doar DOUA lucruri de la Mosu'. DOUA, nu douazeci. Dar tu ai retinut ca fetita lui Selene a primit "o droaie de jucarii".
La subiectul pomenit, au povestit si alti parinti ce le-a adus Mosu' copiilor lor. Si erau mult mai multe cadouri. De aia nu te iei? Alora nu le spui "cat v-au costat, frate, toate astea, ca eu nu le-am oferit niciodata copiilor mei atatea cadouri odata".
E o realitate faptul ca am frustrarile si nemultumirile mele.
E o realitate faptul ca am framantarile mele.
E o realitate faptul ca sunt dependenta de Internet.
E o realitate faptul ca sunt lucruri de schimbat in programul meu.
Dar realitatile astea... ce legatura au, kari, cu cadourile primite de copilul meu? Un subiect similar despre cadouri fusese deschis de mamagiuliei cu un an in urma. Mi-a placut subiectul ei, asa ca am scris si eu despre cadouri. Mi s-a parut frumos subiectul.
Nu te-ai gandit ca, poate, am economisit 3-4-5 luni pentru cadourile alea? Ca nu se cuvine ca Mosu' sa dezamageasca, mai ales atunci cand e vorba de doar DOUA dorinte, si alea rezonabile?
Sau o fi vina mea ca bunicii i-au oferit si ei un cadou, separat de al nostru? Ca matusa mea a procedat la fel?
Nu era nevoie sa ajungi la mine trecand ca trenu' printr-o chestie atat de frumoasa, precum cadourile de Craciun. Imi lasasesi impresia ca esti mai matura de atat.
Dar asta e, asa ai ales, a fost, a trecut.
Daca se intreaba cineva ce fac la ora asta pe Net, ei bine, am de tradus ceva mic. De care am uitat.
Acum am venit din vizita, a fost excelent, maine mergem sa asistam la serbarea copiilor, la gradinita, sa vad cum reactioneaza Daria.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...