Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (26)
Raspunsuri - Pagina 13
d_melli spune:
Nu am dreptate.Carla e in grafic.Deci e la greutate si inaltime de 2 ani.Mario e la inaltime de 8 si greutate de 9.Deci obez.Slabanogul meu cu crengile lui de maini, auzi.Eu cred ca ambii mei copii au oasele grele altfel nu gasesc alta explicatie ca nici unul nu e pufos.
Eu am fost azi la o gradi sa vad dc o pot inscrie pe Carla cu toate ca va avea 2,9 luni in septembrie insa conform ultimului ordin de la ministe pot fi inscrisi si pispireii astia in limita locurilor disponibile.Si...la gradi mi-au zis ca nu fac grupa mica.Asa ca am sunat la inspectorat si mi-au confirmat ca pot fuinctiona doar cu grupe mari dc sunt cereri , ca au prioritate cei mari.Faza mai interesanta e ca au zis ca dc se fac inscrieri inainte de 1 aprilie pentru copii noi veniti ne roaga sa ii sunam pentru ca e ilegal.Si e normal.Mai rau e ca la noi s-au si inscris deja din bloc.Deci...cum pot eu sa reclam? Mai rau e ca asa noi cu puradeii cei mai mici nu avem nici o sansa dupa 1 mai sa mai prindem locuri disponibile.
bumbita spune:
irina nu pot sa cred ca si la gradi sunt probleme cu inscrierile in ce tara traim?! nu conteaza ca are un frate ce a urmat aceeasi gradi?
d_melli spune:
Bumbi cred ca glumesti.Eu consider ca la gradi e mai mare jecmaneala decat la scoala.Eu pe unde am mers am auzit acelasi raspuns nu sunt locuri.Trebuie scuturati altfel,nu.Eu pe Mario la gradi nu l-am putut inscrie la 3 ani si 10 luni decat cu o pila si nu oriunde.Deci ...imi e scarba tare de sistemul asta.De fapt poate sistemul nu e chiar prost,oamenii nu il respecta.Eu ca parinte responsabil incerc sa respect ordinea, sa merg in termen legal , sa fiu in rand cu ordinele, insa acolo...sau altii,fac taman invers.
teolinda spune:
IRINA - adevarul e ca pana la urma tot cei care nu respecta reguli/ordinea/disciplina sunt mai castigati in viata sau ma rog.. in societatea romaneasca cel putin.
Evident ca aici este vina parintilor in primul rand... e trist sa vezi ca nu poti face nimic.
Un exemplu banal, ai spune ca deh... e copil... da' avem noi niste prieteni care au 2 copii. Cel mare mie personal nu-mi place deloc ce obiceiuri are. Am asistat la faze cand i-a schimbat paharul cu sampanie al lu' frate-su cu unul cu apa... ca sa bea el 2 pahare de sampanie. Apoi am mai vazut alta faza... Am fost la munte si la Snow Park.. copilul cu pricina a trecut la un moment dat pe sub bara fara sa foloseasca punctele de pe cartela si s-a dat cu un colac pe gheata. Apoi s-a dat cu snowmobilul si l-a sfarsit a ignorat cand i-au spus ca trebuie sa se opereasca si a mai facut o tura. Stii care a fost atitudinea lu' maica-sa? "Al meu i-a furat pe-astia si la colace o tura..." Deci era foarte mandra de faptul ca "se descurca" copilul.
Mda... ce sa mai comentezi la faze d-astea... Mie personal mi s-a pus un nod in gad si am lasat-o sa se mandreasca de isprava lu' fiu-sau.
Cat despre pile... eu sunt atat de "anti-pile" si urasc starea asta intretinuta pana la urma de noi toti incat am abordat alta tactica. Ma imbrac elegant si ma duc relaxata si discut problemele la nivel inalt. Fara sa le dau sau sa le promit nimic... Am vazut ca am avut succes in final cu atitudinea asta sau poate am avut doar noroc. De regula nu ma crede nimeni ...da' asta e si n-am de ce sa mint .
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
d_melli spune:
Ai perfecta dreptate.Si eu gandesc la fel ca tine.Si stii ce este interesant? Ca totusi dc apelezi la organele abilitate in cele mai multe cazuri se rezolva.Vorba lui barbatemiu, m-am specializat in reclamatii.
Apropo de reclamatii , am uitat sa va spun ca dupa doi ani am castigat cu decizie definitiva si irevocabila si naiba sa le ia cu titlu executoriu sa imi dea astia taxa de inmatriculare inapoi.Eu cand am venit din Fr m-au pus astia sa platesc vreo 1600 de euro taxa.Asa ca azi le-am depus hotararea la anaf sa imi dea banii inapoi, plus dobanda aferenta perioadei ,plus cheltuielile de judecata.Cica 45 de zile dureaza.Acum astept sa ii vireze.
teolinda spune:
IRINA - bravo ca nu v-ati lasat si ati recuperat banutii. E-adevarat ca de-atatia ani... si chiar si-acum sa astepti inca 45 zile.
Asa le-am facut si noi celor de la Enel acum 2 ani cand ne-au prajit toate prin casa. Nu i-am lasat asa si ne-am dus si am depus acte si am recuperat paguba desi multi de-aici n-au facut nimic sa-si recupereze banii. Decat sa se mobilizeze un pic sa isi stranga documentele si sa faca un drum pana la Enel... au preferat sa ramana pagubiti.
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
toanca spune:
Salutare si de la noi la ceas de seara.
Nu va puteti imagina cat de mult ma bucur cand vad soare afara
Of...ce de copii bolnaviori; sanatate multa
Noi suntem bine; cu gradi, cu serviciul si cam atat.
Nu avem cu ce sa ne laudam pentru moment; mi-am luat o piatra de pe inima ca am recolvat cu scoala, iar acum asteptam vara sa putem sa plecam in concediu.
Matei vrea neaparat sa mearga la vara in tabara, asa ca nu cred ca o sa am de ales si o sa trebuiasca sa il las. Poate asa invata sa se descurce si el mai singurel ca e asa de puturos
Bumbi, wow...centura albastra; felicitari
Cum reusesti sa mergi la sala de la 9 seara ca eu vin seata cracanata de la munca si cateodata si pe la magazine sa mai iau una alta imi e lene.
Liliana, bravo ca ai reusit cu Enel-ul;
Cum naiba ca mama sa te lauzi cu o asemenea isprava a copilului?
Bine ca rezista baiatul eroic sa nu se scarpine.
Eu am cateva urma pe corp de la faptul ca m-am scarpinat cand eram mica.
Dia, nasol cu stradutele si comunele.
GIO e mai bine Edilinul?
Irina, bravo ca ati recuperat banii
bumbita spune:
Buna ziua, doamnelor!!!
ce faceti, pe unde umblati? acum ca a venit primavara, teleleu, nu?
iuliana, nu cred ca-ti poti inchipui ce "plina" este ziua mea, avand in vedere serviciul, cei doi atomici, sotul ( recent operat de litiaza biliara ) si casa ( unde nu am niciun ajutor )...e drept ca dorm de rup cum pun capul pe perna..tai lemenele la capul meu...
cosmi1975 spune:
salutare gagici
eu cu alergatura si cu astenia de primavara
azi vreau sa ma duc la piata sa mi iau un crap marepentru duminica.Silvii cu ce mirodenii iese mai gustos?
fetelor si eu sunt uimita de modul cum unii parintii isi cresc copiii.Macar copiii au o scuza ca-s mici, dar am vazut faze facute de adulti altor copii numai ca ai lor sa iasa bine si sa nu se supere si semai mira dupa aia le se poarta si le vorbesc nu stiu cum. Am zis ca fac infarct cand prietena Biancai a facut.o pe mama ei (prietena cu mine) cretina,idioata,
femeie nebuna ...nu zic ca a mea e ingeras , dar daca mi.ar vorbi asa as face-o afis ...auziti vorba...,,pai se machiaza si face cu placa ca altfel nu se duce la scoala,,si nu va zic ce copil bun era fetita asta si linistit
Dmeliiinscrierile se fac de la 1 aprilie.Tu spune le ca vrei un raspuns scris cu motivatia pt care Carla nu paote fi inscrisa ...te asigur ca se vor razgandi.Si noi asteptam bani de la inscrierea masinii.si au trecut 45 de zile.
GIO sper ca sunteti bine
Bumbii ai si tu un ritm alert bine ca faci fatza.Felicitari Karatistului.
Teolinda si eu sunt antispaga..ai dreptate cand spui ca tb sa te imbraci elegant si sa a o atitudine intr-un fel anume.Hai sa.ti povestesc ce am patit eu cand m-am dus sa-l inscriu la gradii pe S ...de fel ma imbrac mai suchiu si colorat,cu multe gablonturi...plus culorile din capul meu.Asadar...eu imbracata intr-o pereche de blugi trei sferturi cu o bluza cam decoltata, cu cercei albastri si unghii la fel ,cu ceva bratari si inele din plastic la fel de albastre. Ii zic doamnei ce doresc si mi zice scurt si apasat ,,Nu mai avem locuri!,, ...la care eu ii zic ..Pai am vazut la mine in scoala ca inca este perioada de inscriere acum...directoarea se intoarce si zice ...sunteti cadru didactic??..masurandu.ma din cap in picioare...DA!zic si ea ce zice???aduceti-mi va rog adeverinta cu functia si vedem ce putem face. Am plecat sigura ca S este inscris la aceasta gradinita.....Traim in Romania.
revin
bumbita spune:
cosmi eu savurez la maxim astfel de momente in care oamenii "superficiali" pun accent pe aparenta, si nu pe calitatea omului sau mai bine zis nu-si fac treaba, pana la urma...
am avut si eu diverse situatii, de care mi-aduc aminte cu zambetul pe buze...in care, in cele din urma, astfel de persoane au ajuns sa-mi manance din palma...
ti-aduci aminte de faza din "PRETTY WOMAN, nu?