4 martie 77

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

JD, am avut o vecina car era insarcinata, era la Bucuresti in ziua cutremurului si a pierdut copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu aveam doar 2 ani atunci, nu imi amintesc nimic, stiu doar ce mi-au povestit mama si bunica.
Locuiam la bloc, la parter si bunica mea m-a infasurat intr-o patura, m-a luat in brate si m-a scos afara in timp ce soacra ei (locuia cu noi pe atunci) a ramas in casa sa tina televizorul(a mai functionat vreo 15 ani dupa cutremur).
Mama era la Bucuresti, la o expozitie si in seara aceea era la Scala cu cativa colegi. Mi-a povestit ca se uita pe fereastra si a vazut un stalp de telegraf indoindu-se, a auzit un sunet ingrozitor si apoi nu ini mai aminteste decat ca era pe trotuarul de vis a vis si privea la daramaturi. A fost o intreaga aventura sa ajunga acasa: trenurile nu circulau asa ca a luat o masina de ocazie si soferul i-a facut avansuri astfel incat (dupa ce la amenintat ca sare din masina) a fost lasata pe marginea drumului si a mers pe jos.
Imi amintesc cutremurul din 86. Atunci a cazut un ghiveci de flori peste mine in pat. Nici nu am reusit sa ies din casa deoarece m-am dezechilibrat si am cazut in baie. Pana m-am ridicat se terminase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Marox, eu stiu ca Toma Caragiu era in vizita la cineva in timpul cutremurului.

Nu, Toma Caragiu era acasa la el si avea in vizita pe regizorul Alexandru Bocanet. Ti-am spus ca am citit o carte despre cutremur...
Uite aici : http://ro.wikipedia.org/wiki/Toma_Caragiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Aveam 7 ani jumate, dormeam si imi aduc aminte ca a venit mama la mine in camera, fix in mijlocul cutremurului, m-a luat in brate si am stat sub tocul usii. Mama plangea si repeta obsesiv "murim aicea mama, gata, murim aici". Tata era ... in lift. Tocmai se intorcea acasa si l-a prins cutremurul in lift. Era cu un vecin si in timp ce liftul se zguduia de toti peretii taica-mei i-a spus vecinului "liftul asta este o porcarie, iar se strica, iar stam 2 saptamani pana il repara astia". In momentul in care a deschis usa de la lift s-a oprit curentul.
Eu nu m-am speriat pentru ca nu am realizat ce s-a intamplat. Nici nu stiu daca stiam ce e aia un cutremur ... imi aduc aminte ca am iesit afara si am stat toata noaptea cu copiii in fata blocului.

Blocul nostru a rezistat foarte bine - in apartament nu s-a daramat nici o mobila, doar niste carti parca ... nici de crapaturi majore nu imi aduc aminte. In fine, nu spun ca nu s-a crapat dar nu am avut asa senzatia aia ca a fost cat pe ce sa cada blocul pe noi.
Nu am fost prin Bucuresti sa vad dezastrul - tot ce stiu este de la TV. Stiu ca multi ani dupa aia s-a vorbit de acest cutremur si de povesti din asta miraculoase, oameni care au scapat la mustata ... intotdeauna m-au impresionat.

Interesant mi se pare ca asta este singurul cutremur de care imi aduc aminte cu atatea amanunte ...celelalte de care ati tot vorbit, habar nu am de ele ...si doar eram mai mare. Cred totusi ca asta a fost si puternic si foarte lung - nici unul din celelalte nu a fost atat de lung, poate de aia nu-mi amintesc.

Ce am mai sesizat din povestile voastre a fost ca multe familii, seara la ora 9:00 P.M. erau numai cu un parinte acasa. Inclusiv la mine in familie ... si eu care eram convinsa ca pe vremea comunismului toata lumea venea la 3:00 P.M. acasa - da' de unde, taica-mei de ex venea de la facultate - o facea la seral. Deci nici atunci nu era lumea asa de relaxata ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Eu nu eram nascuta dar mi a povestit mami ca era la bunica ei si pe nasul meu l a prins la toaleta din curte.S au adapostit sub masa de la bucatarie
O intamplare amuzanta de atunci mi a povestit mamaie.Tataie venise de la munca in noaptea aia si era un pic ( mai mult) trotilat si a adormit bustean nu a simtit nimic iar dimineata cand a plecat la munca si a vazut Bucurestiul distrus a spus la munca ca s au apicata stia sa ne demoleze fara sa anunteLogic ca a ramas blocat cand a aflat ce se intamplase de fapt
Eu am simtit curemurul din 2004 parca,eram cu sotul in casa,in pat si a inceput sa se lovesca patul de perete si stiu ca exact in spatele meu pe o masuta erau boxele sotului destul de mari,iar el tinea cu o mana boxa sa nu ma lovesca in cap si cu cealalta incerca sa ma linistesca pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

noi stateam la casa.
aveam 7 ani si eram cu fratele meu acasa el avea 18 ani.
eu ma jucam sub masa si el se uita la tv.
fratele meu a inceput sa strige la mine sa nu mai misc masa...iar eu ii spuneam ca nu misc nimic.
atunci el si-a dat seama ca e cutremur.
stiu ca imediat m-a luat in brate, de fapt mai mult sub brat si a iesit cu mine afara.
eu nu intelegeam ce face, e cu el si ce spune, ce e ala cutremur...si il tot intrebam.
nu m-am speriat, ca nu stiam ce se intimpla.

cu urmatoarele cutremure din Romania a fost altfel... chiar ca am luat frica.unul m-a prins in magazin altul acasa in camera mea...

am apucat unul si in Los Angeles dar dormeam(eu dorm f. adinc) si sotul nu stia ce sa faca, sa ma trezeasca, ii era frica sa nu ma sperii , ori sa ma lase sa dorm...
m-am trezit pt un moment ca ma mangiia si-mi spunea ca prin vis: nu te speria...e DOAR cutremur...iar eu nu stiam daca visez ori e realitate. am adormit la loc si dimineatza l-am intrebat daca a fost real sau nu.
in orice caz a fost unul mic...noi in LA le numeam "masaj la picioare"

michelle

Mergi la inceput