Cand se acorda asistenta medicala in gradinita?
Cand se acorda asistenta medicala in gradinitele care au asistenta permanenta?
Doar in cazuri de urgenta? Si in rest ce face o asistenta? Sta?
Raspunsuri
btz_ovi spune:
La noi asistenta e prezenta zilnic,in caz de urgenta,iar cand nu are ce face se ocupa si de taxe,meniu,prezenta,mai pe scurt femeia buna la toate.
Iar dimineata,inainte de micul-dejun verifica copii sa nu aiba febra (ma refer la cei care ar avea simptome de boala)
annya74 spune:
Este gradi de stat sau privata?
Dar daca am copilul doar putin racit, e clar ca trebuie sa-i faci totusi tratamentul. La program prelungit de ce asistenta nu i-ar putea administra tratamentul pentru pranz prescris de medicul de familie cu medicatia de acasa? Ar fi prea mult pentru ea? Ar fi prea multi copii si nu poate sa tina pasul? In celelalte tari mai civilizate cum este?
Sunt doar niste intrebari pe care mi le pun si vi le pun. Astept pareri.
Multumesc.
AnnaBaby spune:
Noua ne-a spus de la inceputul anului scolar asistenta ca ea poate da medicamente copiilor daca au de facut vreun tratament, insa nu antibiotic.
cristinuk@ spune:
la noi la gradi nu e asistenta deloc protocolul le interzice administrarea de medicamente la scoala in caz de febra sau voma parintele e sunat de educatoare sa vina sa si l ia acasa in cazuri mai grave ambulantza direct
dar la noi e o gradinita mica stiu ca scolile sunt dotate cu un cabinet medical se intervine de catre asistenta doar de copilu se juleste sau loveste in curtea scolii plasture maxim
aschiutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui annya74 Este gradi de stat sau privata? Dar daca am copilul doar putin racit, e clar ca trebuie sa-i faci totusi tratamentul. La program prelungit de ce asistenta nu i-ar putea administra tratamentul pentru pranz prescris de medicul de familie cu medicatia de acasa? Ar fi prea mult pentru ea? Ar fi prea multi copii si nu poate sa tina pasul? In celelalte tari mai civilizate cum este? Sunt doar niste intrebari pe care mi le pun si vi le pun. Astept pareri. Multumesc. Mama fericita de 2 baietei Stefan Dacian (24.02.2008)si Andrei Vlad(19.10.2010) poze\http://picasaweb.google.com/adina.vero |
La noi in gradinita e afis mare ca nu se dau medicamente copiilor. Banuiesc ca in cazuri de tratament permanent trebuie sa discuti cu directia, dar pt raceli s.a.m.d nu se da tratamentul in gradinita. Eu nici nu stiu sa avem asistenta. Daca copilul devine bolnav (are dintr-o data febra) te suna sa il iei acasa, daca e vre-un accident suna ambulanta.
Tecky spune:
Eu am lucrat la gradinite particulare si asistentele medicale administrau medicamentele copiilor,faceau aerosoli si in rest stateau cu copiii mici,facea controlul zilnic,meniul,lista cu necesarele gradinitei.
adinag spune:
Nici aici nu exista asistenta la gradinita. Este interzis pedagogilor sa dea medicamente copiilor. In caz de febra, voma, diaree se suna parintele sa-si ia copilul acasa.
annya74 spune:
Nici in cadrul gradinitei la care merge fiul meu nu se da tratamentul si ma batea gandul sa discut acest aspect cu directiunea. Insa , dat fiind faptul ca in UE nu se acorda tratament, renunt la ideea de a mai deschide acest subiect.
Este o gradinita de stat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
anya spune:
Eu zic ca poti discuta. Eu am copiii de 6 ani in gradinita de stat(n-au ramas repetenti, ci doar serii diferite) si am vazut asistenta administrand tratament copiilor. Cred ca si antibiotic da. In cazul in care a avut stare de discomfort gastric i-a dat o juma' de saprosan. Cand unul dintre baieti avea o perioada cu dureri de cap il invatasem sa mearga la ea sa spuna (eu ii lasasem un nurofen). Alta data mi-a zis sa nu ma sperii daca face copilu' pisu' verde ca i-a dat albastru de metil - pt ca era rosu in gat.
Dimineata face controlul (gat, ganglioni), tine fisele copiilor in buna regula - ii masoara, cantareste, trece evolutia lor in fise. Aceste fise le luam la sfarsitul gradinitei si le ducem la scoala. Stabileste impreuna cu administratoarea meniul copiilor. In cazuri de urgente medicale - presupun ca se ocupa. In cazul de epidemii ia legatura cu Sanepidul, recolteaza exudat faringian, duce probele, ia rezultatele si le comunica parintilor, dac ae caz de dezinfectie - se ocupa de aspectele legale si informeaza parintii.
Lillo spune:
Nici la noi in gradi nu exista asistenta. Daca copilul pare bolnav dimineata, il primeste doar in baza unui aviz medical, daca se simte rau in timpul zilei este sunat parintele sa il ia. Nu administreaza nimeni medicamente. Gradi este particulara.