Clubul "babelor" FIV-oase 14

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

bun tare ce ati mancat voi acolo.
sper ca ati avut discutii constructive.
dar bun tare ce ati mancat...ah mama mea face un bors de peste...eu nu am indraznit sa fac niciodata. acum mananc rar tare doar cand se intampla sa merg la ai mei si sa aiba maica-mea facut. in rest, pe aici pe la noi prin localuri sunt traditionalele ciorba de pasare, de legume, de vita, radauteana, de fasole...de peste nu.

eu fac pestele cu sare, ceapa, rosie si varat la cuptor.

smaick am si eu o intrebare: cand ai scris mail la cehi ti-au cerut si istoricul tau? e interesant cum ti-au dat prednison atat de mult timp. si prin interesant nu vreau sa spun atragator ci vreau sa deduc si eu chestii din astea de detectiv. dedectivul lui peste (ca sa fim in subiect).

LE: smaick ti-am gasit istoricul. bruma mea de inteligenta artificiala in ale medicinii n-a putut trage o concluzie la intrebarea "de ce ti-au dat atat de mult timp prednison" dar sunt convinsa ca stiu ei ce stiu. o fi tinand de raspunsul tau ovarian anterior...s-or fi gandind la o imunitate cine stie...dar e bine ca iau in seama.

Mergi la inceput

fetele...
cand am fost eu la fundeni stateam atenta cum sa fac sa intru, sa mi se ia singe, fara sa incurc cine stie ce pacienti aflati intr-o situatie mai grava si fara sa se tipe cineva la mine.
am nimerit intr-o tura cu 2 parinti care aveau o fetita de vreo 5 anisori slabuta, palida si speriata de ace ca de altceva.

...i s-a luat singe fetitei in conditiile in care se zbuciuma din toate incheieturile, doar mana ii era tinuta ferm si chiar doctorita i-a luat singe. dupa ce a incheiat ea procedura cea ambitioasa copila a ramas tacuta cu lacrimi siroind pe obraji. doamna dr. i-a spus atunci f de aproape: daca-ti ... una.
copila n-a reactionat, a ramas atenta, nu a inteles cuvantul. parintii in schimb n-au spus nimic nimic. mi-am spus atunci: o fi doctorita asta atat de buna de i se permite sa vb asa?
apoi v-am povestit...am stat in zona McDonald's Colentina pentru a-mi petrece timpul si am auzit cuvinte, expresii si am observat comportamente de mi-am zis ca doctorita e inger pe langa unii locuitori ai capitalei Romaniei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Sabina, women, hai ca sunt "de serviciu" la imunologice..
Smaick, face fiv cu ovo donate (asa am retinut si daca o confund, atunci explicatia e pentru caz de fiv cu ovo donate..)
in caz de fiv cu oo-le proprii, embrionul format si transferat e jumatate ADN-ul tau si cealalta jumatate ADN partener..el, saracul, cand ajunge in uter, semnalizeaza catre limfocitele materne (celule NK, apoi B si T) ca e structura proprie, striga "self, self", ca sa nu fie confundat cu-n corp strain si anihilat (gen celula maligna); acum, in caz de ovo donate, embrionul are structura ADN 100% straina fata de mother, prin urmare, ca sa nu fie respins, sistemul imunitar matern trebuie dezarmat prin terapie corticosteroida (sau IVIg/Intralipid)..se poate urma o terapie prelungita cu doze mici, initiata de la ciclul anterior sau cu doza de soc, incepand de la CM-ul pe care se face procedura..either way, implica mult prednison pentru a permite implantarea..odata implantat, embrionul va prelua controlul asupra organismului matern, nevoile sale devenind prioritare (pentru 9 luni, mama functioneaza pe principiul unui incubator, suplimentand intai nevoia de calciu, magneziu, fier, hrana, etc. a embrionului, chiar si cu riscul carentelor in propriul organism)..
sper ca n-am rapit nimanui ideea romantica a maternitatii
nighty night

le: ador autoironia ta, m-am distrat copios de faza cu detectivul lui peshte.. fin, fin

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Foarte logica explicatia ta, Lara

Mergi la inceput

Aadina, cum merge stimularea? in ce zi esti? dar comunicarea cu dr., s-a mai ameliorat? cand trebuie sa fii la Sibiu? bafta max sa ai

to be continued..

Mergi la inceput

Lara women multumesc mult de lamuriri. asa e, foarte corect si foarte logic.

numai ca nu toate fetele de la donate au asa schema de prednison. detectivul lui peste le urmareste si le ureaza mult succes
la smaick n-am priceput cand a facut inhibarea, dar din ce am tras eu concluzie de la donate cam din ziua inhibarii au in schema si prednison. mai mult, irilac nici nu avea prednison. cel putin la momentul initial, acum poate au anuntat-o sa ia. nu stiu chiar atat de multe detalii desi le citesc.

chestia cu jumatate mama, jumatate tata nu mi-am imaginat-o. ce pretentioase sunt organismele astea umane...
si uite asa mi-am amintit cum m-am enervat la stirea cu farmacista.

Mergi la inceput

Sabina, my friend, ohh da, eu sunt absolut fascinata de misterul functionarii organismului uman..desi e stiinta exacta, nu e nici pe departe matematica
in mod normal, selectia naturala se face astfel: cu cat structura ADN a doua persoane e mai diferita, cu atat mai reusit este "produsul" conceptiei lor ->> prin secretia de feromoni, indivizi cu o structura genetica complet diferita "se atrag" reciproc irezistibil, pe cand altii care au un ADN 'asemanator' nu trezesc pasiuni; aceasta este explicatia stiintifica a atractiei inexplicabile intre 2 indivizi; este modul natural de a asigura perpetuarea speciei, asigurand urmasi sanatosi si puternici->> selectia naturala; de ex: in Anglia victoriana, nobilimea, pentru a nu dilua 'sangele albastru', incheia casatorii intre veri primari, in fact, rude; dupa cateva generatii, progeniturile sufereau de boli incurabile, degenerative, rata de supravietuire era mica, si pentru a asigura urmasi la tron, faceau copii ilegitimi cu femei simple de la tara, pentru o "infuzie" de sange proaspat..

Rolul cel mai important in raspunsul imun il au genele HLA (grupa DQ, clasa II), situate pe bratul scurt al cromozomului 6. acolo se produc markeri celulari de suprafata, cu rol important in recunoasterea self-ului. Urmasii mostenesc cate un haplotip HLA de la mama si unul de la tata. Pattern-ul genei HLA e variat dar nu indefint. La o mama cu un tipaj HLA (DQ2/DQ8) si un tata cu acelasi tipaj (DQ2/DQ8), urmasul poate avea un tipaj homozigot DQ8/DQ8 sau DQ2/DQ2, deci risc de boala celiaca. Unele combinatii nu sunt compatibile cu viata->> de asta structura ADN trebuie sa fie cat mai diferita..cu toate astea se nasc si copii din rude de gr.I sau II, deci accidente se-ntampla..

din ce-am citit, in USA n-am intalnit fiv cu ovo donate, fara prednison & Co, dar orice e posibil.. o analogie mai simpla e cea cu grupa sanguina (rh)..daca fetusul are un rh diferit decat cel matern, organismul gazda il respinge..deci important nu e rh negativ, ci rh in combinatie cu cel al tatalui;
ex: pp mama cu rh neg.-> daca tatal are si el rh neg.-> fetusul rh neg., no problem; dc tatal are rh poz-> fetusul rh neg (ca si mama)-> no problem, dc fetusul are rh poz si mama rh neg-> mama formeaza anticorpi si are tendinta de a-l respinge-> in concluzie e fff important sa fie compatibil cu mama, sa fie recunoscut drept self, sau altfel, dezarmezi 'artileria' mamei, luandu-i posibilitatea de respingere, lasand-o in acelasi timp expusa virusilor, celulelor maligne, etc..
hai, ca iar m-a luat valul

to be continued..

Mergi la inceput

Lara esti o fata exceptionala.
am citit despre chestiile astea dar eu n-as putea sa le scriu pe o hartie nici daca beau 3 cani de cafea.
si asa e cu Rh-ul ala.

azi ma duc la endocrinolog...dupa ce saptamana trecuta am avut programare dar n-a binevoit sa apara. eh...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Fetelor, ma bucur ca v-ati simtit bine si tare bun suna ce ati mancat voi acolo...

Wow, Lara! Da' ia zi-mi daca mama are RH pozitiv si tatal RH negativ, cum e?! Eu am citit ca este ok asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

neata fetele
sabina, am avut ciclu in 21.02; in 12.03 fac diphereline si la ciclul din martie incep cu schema de mai sus
o zi minunata!

Mergi la inceput