Clubul "babelor" FIV-oase 14

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

tannoo,povestea asta cu Trombofilia si administrarea de Clexane a capatat niste dimensiuni fantastice in Romania.
mai toti medici straini sunt socati ca toate femeile din Ro au trombofilie si le-a fost prescris Clexane,indiferent de forma de trombo pe care o au.
mai toate femeile din Ro sunt isterizate si-si "doresc" sa-si descopere ceva ca sa-si administreze Clexane.
mai are putin si ajunge Clexanele asta...panaceu in Romanika.
nu toate mutatiile necesita Clexane...pentru ca nu toate mutatiile prezente inseamna risc crescut de tromboza-spre ex.MTHFR inseamna deficit de acid folic...deci se trateaza cu acid folic de 5mg si complex de B-uri...nicidecum cu Clexane....dar ma rog....daca pacientele au nimerit la Uscateasca intr-o zi in care-vorba lui qiao zice numai DA la Clexane...si daca femeile alea considera ca se si pot increde in parerea acestui medic...atunci iese isteria nationala numita Clexaneala din Romania.

multi medici din strainatate de la clinici renumite considera ca sunt 2 mutatii mari si late care necesita Clexane-FVL si Mutatia Protrombinica....pentru astea este demonstrata stiintific necesitatea administrarii de heparine...pentru celelalte...sunt doar studii in lucru deocamdata.

asta e parerea mea.
povestea asta cu anticoagulantul nu-i chiar de joaca si nu se ia...asa
...cum luam vitamine..ca nu au ce sa strice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Sami, subscriu..eu as mai adauga si PAI si Fact. XIII (nu ma bagati in seama, sunt subiectiva) cu atat mai mult cu cat, am cetit ieri, (deci e fresh..), se ia in calcul si nr. total de mutatii (>= 3), unde 2 mutatii hetero se calculeaza ca fiind una, cele homo tot una si se aduna, daca-s >=3 la numaratoare-> clexane (sursa e Oxford Journal, cred) si/sau istoricul familial.
Aadina, si eu am inteles
Sabina, faina sintetizare

in completare: mie, personal, mi se pare sa-i dai cuiva AC si clexane in acelasi timp, bland spus..hilar, de domeniul SF-ului, BS..noroc ca, nefiind medic, parerea mea nu conteaza..

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

acum nu stiu ce s-a intamplat in cazul fivului 2 al aadinei dar austriecii i-au dat atunci clexane pe protocol lung fara analize. si nu cred ca a incurcat-o clexane.

daca-mi amintesc bine nu s-a reusit bine inhibarea atunci aadina nu?
tot aveai parca E2 mare. acum sibiul ti-a dat antagonist? oricum la 2 fivuri esuate...pusese lara un link al doctorului ramirez (asa il chema? - va spusei ca nu tin minte detalii) si sheriful asta baga automat dupa cateva fiv-uri esuate clexane si prednison. aspirina parca chiar.
eu am doua homozigoate. se pune lara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

ma bag si io ca musca in laptedeci la mine luna asta, E2 este 36 (il am de obicei intre 26- 35 ),io zic ca e tot pe acolo si TSH meu a scazut de la 1,3 la 0,8 deci ...la mine scade!!!
FSH=7,8 si LH=3,5
recunosc ca am luat in luna feb,gynex..o fii de la el?
eu am facut la albu fiv1 cu dyph si clexane - protocol scurt si pt fiv 2 imi recomanda prot lung cu AC si clexane ,ca se pare... cica,ca e mai bun lung

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Samira, ... da' iti dau si un moco' .

De fapt, ai dreptate, eu mananc si linte germeni, dar e bleah... o mananc insa pentru ca stiu ca e sanatoasa.

Asadar, lintea verde sau maro eu o fac asa: pun lintea la inmuiat de cu seara (ar trebui 12-24 ore, cu cat mai mult, cu atat mai bine), iar dupa-masa o gatesc. Nu va spun cantitati ca nu stiu, o fac dupa ochi, trebuie sa iasa cu un pic de sosulet. Deci, lintea inmuiata se pune la fiert cu ramurele de cimbru si se lasa sa fiarba 30 de minute. Dupa 30 de minute se adauga 2 linguri de quinoa spalata in prealabil (sau mai mult, in functie de cate portii faceti) si se mai fierbe 10 minute. Dupa cele 10 minute se adauga cateva linguri de pasta de rosii si se adauga sare dupa gust si se mai lasa 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa ajunga la temperatura la care se poate manca moment in care se adauga niste ulei de masline si verdeata. E foarte buna. Daca nu aveti quinoa, puteti folosi orez brun doar ca il puneti o data cu lintea la fiert. Sa tineti minte ca cerealele adaugate la leguminoase sporesc valoarea nutritiva a acestora din urma.

Lintea rosie se poate fierbe separat, se strecoara. Separat fierbeti o bucata de morcov, telina, pastarnac, patrunjel (ce aveti prin casa). Cand sunt fierte, se adauga lintea rosie, se paseaza, se condimenteaza cu sare si chimen, iar cand se raceste se adauga uleiul de masline, verdeata si crutoane de paine integrala frecata cu usturoi daca vreti. Combinatia de linte rosie cu chimen mie imi place tare mult.

Qiao, e site-ul ala?! E cu voturi? Ca daca da, eu zic sa contribuim si noi din plin sa te ajutam. Posteaza si aici site-ul.

Later edit - am uitat ca lintea aia verde sau maro se pune la fiert cu usturoi cat de mult va place sau suportati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

5ab1na - cred ca tu intrebai ce se intampla in cazul NK marite. Posibil sa bat campii asa ca te rog sa ignori postarea in cazul in care gresesc. Prin 2010 miki miki m- a rugat sa ii povestesc medicului meu despre afectiunile ei respectiv trombofilie si NK marite. Raspunsul a fost ca prioritate are trombofilia iar pt NK nu ii recomanda cortizon acesta crescand nr NK active. Ca si solutie progesteron cat Mai mult sau imunoglobulina . I- a Mai sugerat sa faca analizele pt herpes iar in cazul in care virusul este activ tratament inainte de procedura cu Valtrex care contribuie si el la scaderea NK . Sper ca nu am deranjat si am fost Destul de cursiva la cat de zombilica sunt.

Mergi la inceput

lyly eu cred ca e f bun TSH-ul tau.
anaasta habar nu am ce e quinoa. mai femeilor dar voi gatiti cu atatea condimente cu denumiri ciudate. eu lucrez cu sare si piper. si curry. si boia. cimbru. nu pun chestii strange.

eu am gasit clexane dat pt anticorpi anticardiolipinici, antifosfolipidici, anti-nucleari si pt mutatii dupa cum bine stiti. si cred ca daca mai cautam mai gaseam....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

sabina,si eu tot cu sare si piper...am mai auzit de boia...dar restul ....ma depaseste

eee,eu am analize de 35 de ani...doar baba qioa mi-a luat inainte

Mergi la inceput

foarte cursiva catalina
citisem si despre valtrex si toate minunile. din cauza asta sunt f derutata ce sa fac cu NK. din cauza prednisonului. pana la urma analiza asta a celulelor NK se face din singe. pe site-ul synevo scrie ca e recomandata in urmarirea tratamentului pt bolile autoimune.
am citit cum stiti si voi ca NK din singe difera de cel din uter. cele din uter nu se analizeaza, citez din samira, de catre nici un doctor din Europa.
pana la urma ma mananca degetele sa fac analiza aia de NK. dar stiti care-i baiul la mine?????????
eu sunt din iasi. pe site-ul synevo scrie ca singele trebuie sa ajunga in maxim 24 de ore la locul analizei. eu mai am eu experientele mele cu synevo si transportul singelui de la iasi la bucuresti...in germania nu cred sincer ca trimit direct.
si toate fetele imi spun ca nu e buna. pai cum altfel stii ce-ti trebuie? ca am citit pe site-urile astea din afara ca daca iese TNF1 e nu stiu ce, daca iese alta e intralipid, daca e alta e bun prednsion, LIT, aia cu celulele albe ale tatalui. o varza.
inca ma gandesc...sunt receptiva la orice idei.
foarte sugestiva si utila ai fost catalina. MULTUMESC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Daca tot sunt in zona pusa pe socializate va dau si eu o reteta de linte, greceasca, normal :d. Fakes : 500 gr linte inmuiata 12 ore, un ardei gras, o ceapa mare, morcov, telina, 2 cartofi Medii, 5 catei usturoi, rosii, Frunze dafin, sare. Se Pune lintea la fiert pana da in clocot + 2min, se schimba apa cu apa fiarta si se adauga legumele tocate marunt eventual Calite 2-3 min ulei masline, cartofii intregi. Cand au fiert toate se adauga usturoiul feliat, cartofii se scot se blendiuiesc si se arunca in oala, dafinul, se da in clocot se adauga rosiile si sarea. Nu se pune apa multa , ciorba tb sa fie f groasa. La sfarsit patrunjel si otet in farfurie- daca va place. Cipriotii adauga si o ceapa calita bine cu bulion ca la fasole. Se Mai mananca cu ceapa si peste afumat- eu prefer simpla.

Mergi la inceput