Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (55)
Raspunsuri - Pagina 15
paula_m spune:
Neata
De azi Raul e oficial doar cu bona, ca eu sunt la birou. Ce greu mi-a fost sa-l las acasa!!!!. Pe cand se obisnuieste doar cu Ama( asa ii zice la Ani- bona), o sa mergem la cresa. Of, grea viata asta...
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
MI 2
laurika1982 spune:
Neata fetele!!
Dam cafeluta, ca fi-miu a fost matinal, de la 5jumate e pe metereze...Dupa gradinite ne uitam si noi, la asta din jurul nostru
(noi stam in Prelungirea Ghencea)..ma uit sa aiba spatiu in curte, ca doar nu o sa tina copii in casa si de peste vreo luna doua incepem vizitele.Cu preturile, si noi suntem speriati..cum se poate ca in provincie sa fie mai ieftine si la noi sa ajunga atat??l-am pus si pe lista la cresa de stat, Ochidut,ai dreptate ca arata mai bine ca alea parti, au loc de joaca imens, problema e ca-s putine locurisi loste imense de asteptare, ca in sectoru 6 sunt doar 3 crese de stat.eu una vreau gradi unde sa faca sport, miscare, ca pana la 4-5 ani nu vreau sa-l chinuie cu engleza sau germana,vreau sa faca miscare.eu ma tot uit dupa bazine de inot unde iau pici ca al meu copil e innebunit dupa apa.si pediatra ne-a dat acelasi sfat, ca e copilu dezvoltat si sa-l dam la inot ..acum sa vedem si preturi
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010
btz_ovi spune:
Buna dimineata.
Vad ca a inceput febra creselor,va doresc mult succes.
Am ramas uimita ce preturi sunt in capitala,si eu ca si Baby,pai ce salar tre sa ai oare?Mi se pare exagerat sa dai pe luna o taxa de 15 mil,in conditiile in care,din ce spuneti voi,diferente intre cele de stat si private nu sunt.
La cresa unde e Paul,desi inscrisi vreo 25,zilnic sunt in jur de 10-12 copii,maxim 15,cu 2-3 doamne.
MICHELLE ma indoiesc ca poate fi si tochitura fiarta,nu prajita.Iar asta ca nu mananca copii legume,scuze,dar mi se pare un pic cam aburita faza,nu zic ca nu sunt care refuza legume,dar chiar toti?Eu te stiu pe tine ca o femeie extrem de cerebrala si atenta,ma mir ca ai acceptat acea gradi.Cum merge sarcina?
Noi ieri am scapat iarasi de antibiotic,de fapt caninul nr 3 a facut-o,caci din cauza lui a facut febra micutul.Suntem pe tratamente naturiste si vacanta.
histamina spune:
neata,
de fapt noapte buna.la 4 si jumatate am schimbat garda cu tati. deci am dormit de pe la 5 la 7.suficient!
intrebarile pt gradi sunt super pertinente.
preturile mi se par insa sarite de pe fix.
adica, cel putin pt mine sunt prohibitive total.nu imi permit efectiv,plus ca mi s epare ca sunt marite artificial,pt a profita de lipsa locurilor la gradi de stat.
nu imi permit sub nicio forma.
pic de somn,efectiv.vreau un dus cuc afea!
strumf e iar constipat.
michelle1981 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui btz_ovi Buna dimineata. MICHELLE ma indoiesc ca poate fi si tochitura fiarta,nu prajita.Iar asta ca nu mananca copii legume,scuze,dar mi se pare un pic cam aburita faza,nu zic ca nu sunt care refuza legume,dar chiar toti?Eu te stiu pe tine ca o femeie extrem de cerebrala si atenta,ma mir ca ai acceptat acea gradi.Cum merge sarcina? |
Insa din ziua in care am dus-o s-a schimbat furnizorul mancarii si meniul a fost asa cum a fost. Am zis ok, sa vedem a doua saptamana cum va fi, ca o saptamana nu e bai. Tochitura era de fapt pui la tava.
Si gradinita unde o duc eu nu e cresa, practic ea nici nu ar trebui sa fie primita, minimul e 2 ani, maximul 7, deci se gateste pt copii mari in speta. M-am consumat destul de mult cu mancarea, am si bocit, dar sincer nu am gasit alt loc din ce am mai cautat. La alta cresa se da branza topita, la alta se dau snitele.. mai toate au minusuri. In plus, sunt departe de locuinta noastra si de locurile noastre de munca.
Unde e cresa unde il duci tu pe Paul?
Cu sarcina e f bine, nu simt nimic nimic dupa cum am spus, nici cand fac efort, nici miscari nu simt inca. Am noroc ca nu am timp sa ma gandesc la prostii.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">18+ cu
palomina spune:
Hola, fetelor!
Racusor, succes total cu budinca ta de ieri!!!!! A mancat mofturosul meu mic rapid un castron :)))) sa vedem mofturosul cel mare ca nu prea e convins de noile meniuri vegane ;)
Ochidut, o lista asemanatoare am avut si eu la mine :)))) sotul deja imi zicea ca exagerez ! Dar mi se pare super ok sa facem asa ceva avand in vedere multitudinea de aspecte la care trebuie sa fim atente!
Paula, acomodare usoara la serviciu!
Btz, oricat am fi de carcotase ref la meniul de gradi in final trebuie sa trecem cu vederea unele chestii pt ca niciodata intr-o gradi nu se va manca meniuri echilibrate ca acasa. Din pacate, marea majoritate a copiilor mananca si acasa tochitura, chiftele sau musaca si de-asta in gradinite li se ofera asa ceva....ca asa-s obisnuiti. Eu, de ex, ce pot sa fac decat sa ma interesez de firma de catering si sa intreb in mare cum sunt gatite meniurile, eventual sa-i sugerez directoarei sa nu le mai dea lapte cu nesquick sau negresa sau cine stie ce melcisori insiropati cu zahar ..... Nu avem incotro multe dintre noi si patronii de gradinite stiu asta.
Eu una am cautat gradinita cu meniu vegetarian si am gasit doar una viabila dar costa in jur de 1800 Ron ....
O zi buna va doresc !
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
btz_ovi spune:
Stiu ce probleme sunt in cautarea si gasirea cresei perfecte din punctul nostru de vedere,si noi ne-am tocit pantofii cautand,dar ce ma uimeste pe mine e meniul aiurea si taxele foarte mari,exagerate de-a dreptul.
Intr-adevar,locurile la cresele bune,ca si pret dar si meniu,sunt achizitionate din timpul sarcinii poate (cel putin eu cunosc una din iasi care face inscrieri cu cel putin 2 ani inainte),dar totusi imi vine greu sa cred ca doar branza topita,salam,tochituri,checuri,lapte cu cacao poate manca un copil.
Paloma,eu am mai postat meniul de la cresa unde mergem Paul,nu stiu daca ai citit sau ai trecut peste postare,dar la el NU exista ceea ce vad la cresele pe care le cautati,chiar si la cele private.
Ajung sa cred ca patronii unitatilor private merg pe ideea ca la cele de stat e nebunie completa si profita de lucrul asta pentru a baga taxe ametitoare si alimente cat mai ieftine si de proasta calitate "iti convine,il inscrii.nu-ti convine?las ca e coada mare afara"
Pacat ca s-a ajuns sa fie asa,dar daca as fi in situatia sa aleg cresa privata +meniu prost+taxe mari si bona+stat acasa+mancarica buna,clar as alege a 2a.
Sper sa nu fiu improscata cu rosii azi.
Aaa,alta chestie care pe mine ma nedumereste:ce activitati se fac la grupa 2-3 ani?Aud de limbi straine,eu consider ca totusi e prea exagerat,avand in vedere ca unii abia la varsta aia incep sa vorbeasca.Nu zic ca sunt genul de mama care decat sa-si bata capul mai bine sa-l las in legea lui,dar consider ca uneori nu se pune deloc accent si pe joaca,ceea ce pt ei e foarte importanta la varsta lor.Si totusi,nu au o viata intreaga la dispozitie sa invete germana,chineza,engleza?
Clar imi iau kick din odisee
matusa77 spune:
Neata!
Ma bag si eu in seama , poate ca nu fac mari progrese la 2/3 ani dar e bine sa aiba activitati si la cresa, mai ales ca ativitatile sunt ludice, copii invata prin joc, asta e baza la anteprescolar si prescolar.
btz_ovi spune:
MATUSA cum am spus,nu merg pe ideea ca la varsta asta trebuie doar sa se joace,e normal sa aiba si activitati,dar din ce am vazut (la cel putin 3 crese unde am fost eu),se cerea mult prea mult,lucru afirmat si de educatoare,dar asa era programa impusa de directoare.
La una,unde era grupa -2,cum e la Paul,cum poti invata engleza un copil ce abia balbaie in limba lui?/Eu la asta ma refer.
histamina spune:
in mine sa nu aruncati cu rosii,ca au histamina!
btz ovi are dreptate. o limba straina este binevenita in 2 situatii"
1. cand copilul este capabil sa faca propozitii complexe in limba materna(subiect,predicat,atribut complement. ex:Eu vreau paine calda.Da-mi culoarea rosie.Tu unde pleci?). De obicei la 3 ani.
2. cand strumful provine dintr-o familie bilingva.invata ambele limbi o data.
jocul trebuie sa fie elementul esential acum.
ceea ce se spune f putin este ca lipsa jocului de la varste fragede si initierea copilului in activitati congnitive in mod structurat, inca de la 3 ani(sunt nebuni care pun copilului lb straina, pian, desen etc inca de atunci.stiu caz),creste cu peste 30% sansele ca acel copil sa faca depresie cand va ajunge adult.
eu sunt un om cu 3 facultati si un doctorat,dar copilaria mea a fost superba si am batut maidanul toata ziulica, pana la 7 ani si apoi in week-enduri.am explorat, am mers pe munte.am facut traznai.