despre cum crestem un copil...
Raspunsuri - Pagina 7
maria_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol24 In legatura cu jocurile care stimuleaza copilul am incercat sa i descopar talente ascunse copilului meu si am gresit.Am cumparat creioane,culori ,nu deseneaza face niste linii,mazgaleste o incanta sa amestece culorile pe coala de hartie dar fara forma dar asa cum stie ea.... |
Nikol, tocmai asta e ideea cu desenatul: las-o sa mazgaleasca in voie, sa amestece culorile, sa descopere cum se face! Cel mai chinuitor e s-o pui sa deseneze ceva anume. Deseneaza alaturi de ea - posibil sa nu imite niciodata desenul tau, dar aveti macar ocazia sa descoperiti impreuna bucuria asta!
freedelia spune:
Da, absolut, coloratul, desenatul asa incepe, cu mazgaleli, cu amestecat de culori fara nici o noima. Daca ii place, pune-i la dispozitie culorile, hartia, pensule, ce ii place si las-o sa faca, fa si tu alaturi de ea.
Cat despre insistat, daca nu asa insista mamicile, atnci cum??? Ca toate cele care nu au fost de acord cu Nikol au zis ca trebuie stimulat copilul, deprins prin exercitiu cu anume axtivitati. Deci, poate vorbesc eu prostii, asa ca va rog sa imi spuneti, cand copill zice nu vreau sa desenez sau sa fac puzzle, vreau sa ma joc cu papusi, cum insistati voi ALTFEL decat am scris eu in mesajl meu anterior. Pentru ca daca nu insistati asa, faceti exact ce a facu si Nikol, numai ca ai vostri copii au alte inclinatii fata de al ei.
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
ali spune:
Eu ce am inteles ca a scris Nikol, imi cer scuze daca am inteles gresit,ca ii arata cum sa traga linii sau sa faca bastonase si copila ar fi interesata de fapt sa mazgaleasca.... Poate de aici concluzia ca nu ii place sa coloreze...
Sau ii arata sa faca ceva si o lasa apoi singura sa faca... e normal ca e plictisitor...
Nu cred ca un copil de 3 ani nu e pasionat sa mazgaleasca sau sa picteze....Nu e pasionat sa faca liniute si bastonase...aia se poate
Noi am avut acuarelele la indemana pustiului de cand am inceput gardinita...Am schimbat multe tricouri si perechi de pantaloni... dar a fost incantat.Acum pot sa-i dau foaie cu un personaj de desen animat si ii spun cum sa-l picteze ...dar la inceput nu se putea ...amesteca si el culorile...
maria_alexia spune:
Freedelia, aici confunzi: stimulat nu inseamna insistat/mituit/conditionat!
Stimulat inseamna sa-i propui activitati care sa-l dezvolte. Ii arati, le faci atractive, incerci sa-l prinzi in joc. Nicidecum scenariile de dresura pe care - nu inteleg de unde pana unde - le tot vehiculati pe-aici.
szivarvany spune:
ii cumperi alte obiecte cu care poate sa faca ceva. nu ii cumperi inca 34 de papusi :-) nu ca ar fi rau in a avea papusi cu accesorii, din contra. dar pe langa papusi, ii oferi posibilitatea sa faca si altceva si ii poti arata ce se poate face.
nici la gradi nu sta nimeni cu pistolul la tampla. au teme saptamanale, unii fac mai bine, altii mai putin bine, dar se lucreaza si se incearca si asta e foarte improtant.
_
alex_andra spune:
citat din mesajul lui freedelia asa ca va rog sa imi spuneti, cand copill zice nu vreau sa desenez sau sa fac puzzle, vreau sa ma joc cu papusi, cum insistati voi ALTFEL decat am scris eu in mesajl meu anterior. Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010) POZE |
eu am zis cum, dar se pare ca esti prea preocupata sa nu citesti ce se scrie ci doar sa arati cu degetul acuzator.
Mai zic: desenez eu, fac eu puzzle, fac eu constructii cu lego.
Tot eu am luat o partitura si am inceput sa cant la pian.
Mama mea picteaza la sevalet, face icoane, face puzzleuri.
NImeni nu a obligat fata sa faca nimic. Ea a stat pe langa noi si a observat.
Si la noi stau jucariile pe dulap si-si asteapta randul, daca nu i-au placut prima data, sau nu au interesat-o i le-am pus de o parte.
Apropo, fata mea da cu matura.
Dupa firul ideilor tale scrise la acest subiect, ar reiesi ca am obligat copilul sa mature in casa.
maria_alexia spune:
citat din mesajul lui freedelia Cat despre insistat, daca nu asa insista mamicile, atnci cum??? Ca toate cele care nu au fost de acord cu Nikol au zis ca trebuie stimulat copilul, deprins prin exercitiu cu anume axtivitati. Deci, poate vorbesc eu prostii, asa ca va rog sa imi spuneti, cand copill zice nu vreau sa desenez sau sa fac puzzle, vreau sa ma joc cu papusi, cum insistati voi ALTFEL decat am scris eu in mesajl meu anterior. Pentru ca daca nu insistati asa, faceti exact ce a facu si Nikol, numai ca ai vostri copii au alte inclinatii fata de al ei. |
Pai tocmai ca nu insita nimeni! Daca nu vrea sa deseneze, nu deseneaza! Dar atunci cand ia un creion in mana, nu-l punem sa deseneze catei, ci il lasam sa descopere. Eventual ne asezam langa el si desenam si noi pe alta foaie. Povestim despre forme si culori.
Puzzle-urile la fel: care e problema daca fetita acum doar cere mamei sa i le faca? poate inca n-a vazut desenul complet, nu stie la ce folosesc piesele alea complicate. Dupa ce-i faci cateva zeci de puzzle-uri si o inviti sa descopere imaginea rezultata, ii povestesti cum incerci sa potrivesti piesele (aici parca se vede un ochisor, asta e un colt etc), ai mai multe sansa sa se apuce singur de rezolvat puzzle-uri.
etc. etc. etc
alex_andra spune:
Pe langa activitatile de mai sus si fi-mea se joaca f mult cu papusile.
Le spala, face serbare cu ele, ca la gradinita, le da de mancare, le plimba prin casa, le culca.
Ba chiar le si boteaza :-)
Vorbeste la telefon cu prieteni imaginari, le povesteste la ce ora s-a sculat si ce a mancat.
Deci pot sa stau linistita ca nu mi-am nenorocit copilul cu desenat si facut de puzzleuri ;-)
Mai stie sa faca si alte activitati, inca nu i-am spalat tot creierul.
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
eu am zis cum, dar se pare ca esti prea preocupata sa nu citesti ce se scrie ci doar sa arati cu degetul acuzator. Mai zic: desenez eu, fac eu puzzle, fac eu constructii cu lego. Tot eu am luat o partitura si am inceput sa cant la pian. Mama mea picteaza la sevalet, face icoane, face puzzleuri. NImeni nu a obligat fata sa faca nimic. Ea a stat pe langa noi si a observat. Si la noi stau jucariile pe dulap si-si asteapta randul, daca nu i-au placut prima data, sau nu au interesat-o i le-am pus de o parte. Apropo, fata mea da cu matura. Dupa firul ideilor tale scrise la acest subiect, ar reiesi ca am obligat copilul sa mature in casa. BAZAR UMANITAR |
Cumpara-i matura, ca sotul meu asa facu, sa aiba fata matura ei! Si e din aceea mare, adevarata, nu de jucarie. Ca mi-e tot frica sa nu sparga ceva cu coada maturii!
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maria_alexia
Pai tocmai ca nu insita nimeni! Daca nu vrea sa deseneze, nu deseneaza! Dar atunci cand ia un creion in mana, nu-l punem sa deseneze catei, ci il lasam sa descopere. Eventual ne asezam langa el si desenam si noi pe alta foaie. Povestim despre forme si culori. Puzzle-urile la fel: care e problema daca fetita acum doar cere mamei sa i le faca? poate inca n-a vazut desenul complet, nu stie la ce folosesc piesele alea complicate. Dupa ce-i faci cateva zeci de puzzle-uri si o inviti sa descopere imaginea rezultata, ii povestesti cum incerci sa potrivesti piesele (aici parca se vede un ochisor, asta e un colt etc), ai mai multe sansa sa se apuce singur de rezolvat puzzle-uri. etc. etc. etc |
Imi amintesc o faza, era mai mica Alex, nici eu nici sotul nu-i dadeam de cap unui puzzle. Ma stresa deja si vine Alex, arunca asa un ochi in treacat si zice "e cu capul in jos!"
Alexandra Maria
14.12.2007