Povesti potrivite pentru copilul de 2 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Multumesc Biara pentru link. E super....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Ramonika si eu i-am luat cateva volume din colectia 'adevarul':pisicile aristocrate,dumbo,in cautarea lui nemo,pinochio si inca ceva....pasajele care mi se par oarecum nepotrivite ,le mai sar (ca,deocamdata se poate)...am mai citit Ridichea uriasa,Pestisorul de aur..si inca ceva....puiului meu ii plac tare mult cartile Luciei Muntean (care au si ceva imagini)..

una peste alta,sunt de parere ca nu e cazul sa idealizam prea mult realitatea ,ca ..din pacate,traim intr-o lume mult prea dura...asta nu inseamna ca trebuie sa incurajam ,sa promovam violenta,minciuna etc..dar e bine de stiut ca ele exista...

apropo de poezioarele "clasice"...pe acelea le-am mai cosmetizat putin..
ceva de genul:Un pitic foarte mic/facea baie intr-un ibric/pe sapun a lunecat/si pe burta a plonjat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

mi-am mai amintit ceva...de la editura "FlamingoGd" mai avem ..Catelusul,Pisoiasul,Manzul,Vitelusa...despre animalele dn ograda si comportamentul lor,care e uneori similar cu cel al copiilor (curiozitate,neastampar etc)..mi se par k..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

strumf, la un an si jumatate, a devorat colectiile cu vitelusa, catelusul etc si e fan Cenusareasa.sunt carticelele acela pe carton tare, viu colorate.
ai grija sa nu aiba greseli.

avem un mare noroc cu tataie care ii recita poezii, ii spune povesti cum numai el stie sa spuna,ii spune cantece vechi, batranesti, unele vechi de tot.
strumful e ff incantat.

eu ii spun povesti si are 2 ore de muzica zilnic,de cand era in burtica.

pe noi ne-a ajutat enorm la recuperare.acum nu mai e cazul,dar daca tot si-a facut o rutina...............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui marius

Sa inteleg ca Cipi nu e de calitatea dorita?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

stau cu pagina deschisa de 20 de minute si nu reusesc sa descarc nimic. ce-i drept, sunt la servici unde am anumite restrictii. mai incerc de acasa.

Biara ziceai ceva de un link.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Da-mi o adresa de email il compresez si ti-l trimit atasat daca vrei.

mariuspernes@gmail.com

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Marius, multu' pentru Cipi! L-am salvat si intentionez sa-l listez, dar mai discret asa, ca doar sunt la job

Cre'ca merge si la 5 ani, nu?

Mergi la inceput

Eu stiu? Cred ca da...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zala spune:

Cipi e potrivit pentru orice varsta Si, apropo, pentru cei care sunt fani, pana pe 13 martie e deschisa expozitia Liviei Rusz, cea care a ilustrat cartea cu Cipi (si nu numai). Detalii: http://www.bewhere.ro/oras/expozitie-de-benzi-desenate-livia-rusz-1237

Ramonika, daca stii franceza poti sa-i cumperi 'J'apprends a lire' sau 'Histoires pour les petits' - le gasesti la magazinele de presa din mall-uri sau hipermarket-uri. Ilustratiile sunt foarte frumoase si povestile la fel, nu sunt deloc violente. Cred ca merge sa-i povestesti dupa ele si daca nu stii franceza. Fiecare parte a povestii este ilustrata si se intelege foarte bine din ilustratii despre ce este vorba. 'J'apprends a lire' are si un CD cu povestea principala in fiecare numar, 'Histoires' are CD la fiecare 3 numere. Poti sa vezi fragmente din fiecare aici:
http://abonnement-magazines.com/fac-simile/histoires-pour-les-petits/feuilletage.php
http://abonnement-magazines.com/fac-simile/j-apprends-a-lire/feuilletage.php
Aici am incarcat una dintre povestile din 'J'apprends a lire' pe care le-am tradus pentru piscotel (sunt 'ciorne', nu documentul final, asa ca nu arata perfect):
http://www.scribd.com/doc/83561118?secret_password=6ukffu37ji904cfr26c

http://www.scribd.com/doc/83692023?secret_password=2h0oh9p0a9vjir6t6pkh

Du-te si pe raftul meu din Scribd si rasfoieste colectia de carti pentru copii. Sunt multe povesti frumoase acolo.

Mergi la inceput

Am muncit foarte mult ca sa reusesc sa aduc aceasta carte intr-un format electronic pentru ca unul din regretele mele este pierderea potentiala a unor carti, povesti, povestiri in negura timpului. Si tare as vrea ca ele sa nu se piarda. Asa incat am decis sa le "conserv" cumva si sa ajung sa fac de asa maniera incat si generatiile tinere sa se bucure de ele asa cum eu m-am bucurat cu zeci de ani in urma cand am fost si eu copil sau adolescent la randu-mi.

Zala nici nu stii ce surpriza mi-ai conferit citind ca dintre cei care au produs acest personaj inca se mai afla in viata, ba mai mult exista forme culturale ce-i cuprind. In urma cu aproximativ 5 ani ma intrebam oare cum as putea sa dau de ei ca sa pot sa vad daca am permisiunea de a distribui aceasta carte cititorilor. Insa am fost extrem de rezervat pentru ca timpul... este destul de lung si ma gandeam cu amaraciune ca nu vor mai fi fiind. Asa incat am spus fie ce-o fi nu am sa las aceasta carte sa dispara. Asa ca este numai buna de citit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zala spune:

Marius, eu sunt mare fan Cipi. Si sa stii ca a fost reeditata. Eu mi-am luat-o in vara. A fost scoasa la editura Regis. Este o copie exacta a editiei vechi, doar ca are coperti cartonate si lucioase. Pe cei care vor s-o cumpere si n-o vad in raftul librariei ii sfatuiesc sa intrebe librarul. Eu am cautat-o vreun sfert de ora in rafturi si, cand am intrebat librarul, a scos-o dintr-un raft de jos, de dupa alte carti. N-as fi gasit niciodata fara sa intreb.

Edit 1: In colectia de carti de pe Scribd am numai carti de povesti vechi. Cred c-o sa gasesti ceva amintiri din copilarie acolo.

Edit 2: Ramonika, faine sunt si cartile de la Nemira, din colectia Nemihttp://www.nemi.ro/carti/. De-aici am citit Vrajitoarea Yoli-Zoli si pulberea de alandala, Ziua in care a fugit somnul, Aventurile unui fir se nisip, Bronto - un dinozaur neastamparat, Inima de sticla - Povestea celor trei printese, Cum iubeste mami puiul, As vrea sa am un dinozaur, Ghici cine vine in vizita. Dupa cum se vede, sunt si fan Nemi Sunt foarte frumos ilustrate toate, dar mai deosebit ilustrate mi se par primele doua: Yoli-Zoli si Ziua in care a fugit somnul. Ilustratoarea este Irina Dobrescu, o carte ilustrata de ea - Printul in palatul de sticla - a reprezentat Romania la expozitia „Turul Europei în 27 de povesti ilustrate“ de la Paris: http://galerie.liternet.ro/scbwi2009/08_Printul_in_palatul_de_sticla_Alina_Darian_autor_Irina_Dobrescu_ilustrator#f.

Mergi la inceput