Strategii pentru un viitor sigur si imbelsugat

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Histamina, tatal tau il invata rugaciuni din diverse religii? Sau alternativele sunt ateu versus crestin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

crestine.
e imposibil sa ii prezinti unui copil de 1 an si 7 luni religiile lumii.

e absurd.
este atitudinea tatalui meu.

eu am alta atitudine,sincer.pentru mine crestinismul este esential. pentru mine faptul ca ma pot impartasi este hrana spirituala vitala.este credinta mea si cred cu toata fiinta mea.
mi se pare firesc sa o imaprtasesc si strumfului pt ca este ceea ce pe mine m-a ajutat sa inving.

nu il voi indoctrina insa.
cand va fi mare oricum va primi informatii despre toate religiile,in primul rand de la mine, si nu o voi face din perspectiva crestina.
oricum are un nr f mare de carti in biblioteca de la Eliade si Culianu la Claude Levy Strauss si Georges Dumezil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Jani, este botezata fetita respectiva.
Da, in mare ai dreptate. Cu prietena mea. Nu e decisa, nu stie ce vrea...eu nu ii vorbesc de Dumnezeu, nu insist sa mearga la biserica, dar ma doare. Nu ramanea insarcinata si de Paste s-a dus la Inviere sa se roage pentru asta si a ramas aproape imediat. Gata, nu s-a mai rugat deloc. Apoi a nascut, i-am botezat fetita (o minune de copil) si iarasi a uitat de Dumnezeu. Cum poti fi atat de nepasator? Numai cand ai nevoie stii sa apelezi la El?
Histamina, tatal tau e un om intelept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Jani, te contrazic. Prietena mea e atee si isi invata copilul ca rugaciunile sunt prostii si nu exista Dumnezeu. Are 5 ani. Si vine la fiica-mea si ii spune asta, iar fetita mea chiar crede, citeste Biblia si ii e drag de pildele cu Iisus si Fecioara Maria.
Ma crezi ca a fost necajita cand a auzit-o pe fetita spunand asa?
Deci...sunt atei si atei. Culmea ca fetita e botezata ortodox de mine, eu sunt nasa ei. Dar nu ma pot ocupa spiritual de ea, deoarece evident, parintii sunt atei. Atei pana la botez...
Si-a botezat copilul de frica...acel "dar daca?" si apoi s-a spalat pe maini de toata treaba cu religia. Si ca ea sunt enorm de multi.

Iar faptul de care zicea Maria, ca ateii nu sunt toleranti si mvai asa de buni la suflet cum ni se prezinta mai nou si pe forum, pot sa certific.
Priveste cati scuipati a luat Maria la toate subiectele deschise. Crestinii (nu cu numele doar) si-au vazut de treaba. Dar aruncatul cu pietre e sportul preferat al multor forumisti in ultimul timp.
Daca Maria spune bau!, desigur ca se vor indigna: "te raportam! cum iti permiti sa zici bau? cine te crezi sa ne ameninti cu bau? nerusinato."
Atei si agnostici, cuminti si toleranti.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Eu cred ca prietena ta se comporta exact ca tine , dar in cealalta directie . Si eu am prietene care dorm cu biblia in mana , cred , tin post , dar nu am niciun conflict cu ele.

Am dat vot negativ postului tau pentru afirmatiile tale vav de Maria.
Ea primeste doar ce ofera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Dar nu ma intereseaza ca ai dat vot negativ, de ce te justifici? Eu nu-mi modific parerile in functie de voturile primite.

>>>Split

Mergi la inceput