Strategii pentru un viitor sigur si imbelsugat

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

dar v-ati intrebat ce veti spune daca peste ani si ani, copiii vor deveni crestini si va vor intreba, de ce nu i-ati lasat sa invete din timp despre Dumenzeu?
ca daca ar fi stiut din timp despre pacat si consecinte si despre Dumenzeu si binecuvintari, poate viatza lor ar fi fost alta.
asa si parinti care nu le ofera copiiilor o cultura religioasa ar putea sa-i indoctrineze de mici de inexistentza lui Dumenzeu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
eu consider crestinismul singura alegere buna, singura cale spre mantuire, singura cale spre Rai.
de ce? pt ca e singura "religie" care iti ofera mantuire, o relatie cu Dumenzeu, un viitor etern, o mangiere cand suferi,un exemplu de sacrificiu,principii concrete de viata etc...

desigur daca el-fiul meu nu va fi crestin...si va alege alta cale, e alegerea lui. fiecare plateste pt alegerile care le face.casatoria fiind una din alegeri.

Mie mi se pare ca il expui la o educatie foarte inflexibila care imparte lumea intre cei ce fac alegeri "bune" (crestinii) si cei ce fac alegeri mai putin "bune" (ceilalti) si practic nu ii dai dreptul sa aleaga ce i se potriveste pentru ca il indoctrinezi de mic. Daca va alege altceva va fi numai si numai daca va avea puterea si indrazneala sa se revolte si sa rastoarne toate principiile in care a fost educat si si atunci, va sti ca ti-a frant inima si undeva candva va plati pentru greseala asta.

Si eu am senzatia ca ateii isi expun copiii la o educatie care ii va opri sa caute sau sa se simta atrasi de vreo religie. Mi se pare ca le spun copiiilor ca Dumnezeu nu exista si ii priveaza pe acestia de a descoperi ei insisi existenta sau non-existenta unei divinitati.
Am senzatia ca si ateii care isi educa copiii in spiritul ateismului le obtureaza libertatea de a alege pentru ca ii indoctrineaza de mici si le spun ceva ce nici macar ei nu stiu daca e adevarat sau nu.
In astfel de cazuri, doar cei care au puterea si indrazneala sa rastoarne tot universul pe care l-au imprimat parintii din frageda pruncie....vor putea sa aleaga/ sa se indrepte spre altceva.
Un astfel de copil va stii ca ii dezamageste pe parinti si va avea si el de suportat junghiuri de la propria constiinta.

Te inseli Maria. Un ateu e mult mai deschis in a lasa copiilor sa faca alegeri, pentru ca nu e inchis in religia lui, care de altfel nu exista. Un ateu e mult mai liber in a accepta credinta celor din jur decat sunt credinciosii liberi in a accepta "necredinta" unui ateu.

Mergi la inceput

nu stiu cum sa ma fac inteleasa...
am spus ca o alegere gresita in acest sens mi-ar fringe inima...pt ca din punctul de vedere al credintei mele greseala asta e si o greseala eterna. pt o eternitate va alege sa fie despartit de Dumenzeu si de mine.desigur ca mi-ar fringe inima sa-l stiu in Iad.

pt un ateu este nimic, pt ca el considera ca nu are nimic de pierdut.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

nu stiu cum sa ma fac inteleasa...
am spus ca o alegere gresita in acest sens mi-ar fringe inima...pt ca din punctul de vedere al credintei mele greseala asta e si o greseala eterna. pt o eternitate va alege sa fie despartit de Dumenzeu si de mine.desigur ca mi-ar fringe inima sa-l stiu in Iad.

pt un ateu este nimic, pt ca el considera ca nu are nimic de pierdut.

michelle

Eu inteleg. E punctul de vedere al unui credincios.

Cel al meu e exact cum ai spus si tu. Nu am ce pierde, am numai de castigat. Copilul meu va fi exact cum va vrea el, fara sa fie constrans de Iad sau ca va face contrar vointei parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:

dar v-ati intrebat ce veti spune daca peste ani si ani, copiii vor deveni crestini si va vor intreba, de ce nu i-ati lasat sa invete din timp despre Dumenzeu?
ca daca ar fi stiut din timp despre pacat si consecinte si despre Dumenzeu si binecuvintari, poate viatza lor ar fi fost alta.
asa si parinti care nu le ofera copiiilor o cultura religioasa ar putea sa-i indoctrineze de mici de inexistentza lui Dumenzeu.

Eu cred ca problema nu prea se pune asa....pt ca (se presupune ca) sansele copiiilor sa se 'crestineze' dupa ce au fost crescuti fara educatie religioasa.......sunt slabe. Si parintii lor spera ca asta sa fie adevarat. Cu toate ca nu afirma asa ceva.
Eu am vazut cu ochii mei care e reactia unor parinti atei cand isi vad copilul ca ia drumul crestinismului. In nici un caz nu e vorba de acea atitudine deschisa si toleranta....acea candoare fata de liberul arbitru al copilului......

Si o observatie doar pentru Michelle:

Cine a spus "Lasa-ti copiii sa vina la Mine"......s-a adresat adultilor....respectiv parintilor....cred ca pe undeva.....de-asta discutiile de genul asta iau asa amploare si subiectul este atat de dezbatut. Adultii.....isi fac pe undeva.....tot felul de probleme de constiinta si cauta tot felul de argumente ca sa faca uitata fraza asta, sa ii slabeasca din importanta.

In loc sa semneze o cerere.....multi oameni inca isi pun intrebari. Dar faptul ca isi pun intrebari....si discuta despre asta.....e un lucru bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Un ateu e mult mai liber in a accepta credinta celor din jur decat sunt credinciosii liberi in a accepta "necredinta" unui ateu.

mihaela, asa este! pe de alta parte, ii inteleg si pe credinciosi: pentru un ateu, nu e nimic de pierdut, deci who cares in ce crede celalalt? lasa-l sa creada, daca ii face placere.

insa pentru un credincios, totul e de pierdut! :) deci pe undeva e de inteles faptul ca incearca sa faca prozelitism, ei chiar cred ca te salveaza.

eu nu-s credincioasa, cred ca mai degraba sunt agnostica, dar am avut recent revelatia asta, cum vad credinciosii lucrurile, adica. de atunci sunt mult mai toleranta, chiar cu martorii lui jehova, pe care inainte ii ushuiam de numa.

Mergi la inceput

eu ca sunt credincioasa nu am nimic de pierdut.

imi iubesc sotul si sunt iubita, nu ne gindim la divorturi si aventuri, traiesc cumpatat si nu imi innec amarul in mancare ori alte obiceiuri, nu pierd notpile prin baruri mai bine stau cu familia mea, ma bucur cand pot ajuta pe cineva, nu port ura la nimeni,multumesc lui Dumenzeu pt tot ce mi-a dat.

mama a murit in urma cu o luna ...nu mi-am pierdut mintile de durere, imi pare rau ca a placat, ca vroiam sa o mai aud...dar am sperantza ca o voi revedea candva si vom fi pt o eterninate impreuna.

cand am un necaz stiu ca nu sunt singura,am cui spune, am cui cere ajutorul.

cand sunt intr-o dilema ii cer sfatul lui Dumenzeu si am incredere ca planul Lui pt mine e cel mai bun, si ca orice decizie care o iau , chiar si gresita, Dumenzeu m-a va ajunta.

deci, ce-mi lipseste ca sunt credincioasa? cum sa nu-i doresc viatza asta si copilului meu?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

"Un ateu e mult mai deschis in a lasa copiilor sa faca alegeri, pentru ca nu e inchis in religia lui, care de altfel nu exista. Un ateu e mult mai liber in a accepta credinta celor din jur decat sunt credinciosii liberi in a accepta "necredinta" unui ateu."

Mihaela_S, dar discutia asta este tocmai despre oameni care si-au botezat copiii (de forma) si despre atei care accepta cu mare greutate (sau nu accepta deloc) credinta unei majoritati din Romania.

Cineva isi punea problema mai devreme ca toata clasa va face religia si doar copilul respectiv va lipsi si va putea fi privit nu stiu cum. Deci o majoritate NU isi retrage copiii de la orele de religie si le accepta.

Cei care nu accepta (cu usurinta) credinta altora sunt aceia care cred ca nu cred in nimic. Sau cei care cred in altceva decat ce crede majoritatea.

Cred ca am povestit mai devreme despre prietena mea care s-a calugarit. Reiau pe scurt:
Fata unica la parinti. Parintii atei convinsi. Faceau alergie cand auzeau de credinciosi pe care ii numeau (la gramada!) habotnici si inapoiati.

Cand fata lor le-a spus ca ia drumul manastirii.....nici nu vreau sa spun ce spectacol dezastruos au facut. Cat de mare le-a fost dezamagirea ca fata lor....s-a lasat 'infestata' de povesti de adormit copiii si de niste prostii monumentale. Toata educatia lor de ani de zile....s-a dus pe apa sambetei....cand fata lor de 24 de ani a spus ca ea CREDE si ca asta SIMTE.

Si pe de alta parte....ateii din lumea larga sunt mult mai agresivi decat foarte multi adepti ai diverselor religii....care stau in treaba lor si isi fac rugaciunile de dimineata.
Dar aceasta din urma este doar o parare personala si trebuie tratata ca atare.

Mergi la inceput

Citat:

eu ca sunt credincioasa nu am nimic de pierdut.

imi iubesc sotul si sunt iubita, nu ne gindim la divorturi si aventuri, traiesc cumpatat si nu imi innec amarul in mancare ori alte obiceiuri, nu pierd notpile prin baruri mai bine stau cu familia mea, ma bucur cand pot ajuta pe cineva, nu port ura la nimeni,multumesc lui Dumenzeu pt tot ce mi-a dat.

mama a murit in urma cu o luna ...nu mi-am pierdut mintile de durere, imi pare rau ca a placat, ca vroiam sa o mai aud...dar am sperantza ca o voi revedea candva si vom fi pt o eterninate impreuna.

cand am un necaz stiu ca nu sunt singura,am cui spune, am cui cere ajutorul.

cand sunt intr-o dilema ii cer sfatul lui Dumenzeu si am incredere ca planul Lui pt mine e cel mai bun, si ca orice decizie care o iau , chiar si gresita, Dumenzeu m-a va ajunta.

deci, ce-mi lipseste ca sunt credincioasa? cum sa nu-i doresc viatza asta si copilului meu?

michelle

Michelle te rog sa ma crezi ca aceeasi viata ca si tine duc si eu. Cand am citit ce ai scris, parca am citit despre mine, pe bune. Nu stiu ce te face sa crezi ca ateii ar duce o viata desfranata numai pentru ca nu cred in divinitate...

Eu cand sunt intr-o dilema discut cu sotul, discut cu mine. Nu s-a intamplat sa nu gasim solutii la probleme, niciodata.

Tata a murit acum mai multi ani. Si mie mi-e dor de el, dar nu am facu nici eu crize, nici nu mi-am pierdut mintile. Sunt o femeie cu capul pe umeri, de ce mi le-as pierde? O viata avem fiecare, la un moment dat murim. E ceva ce cu totii intelegem, indiferent de crez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

michelle

Eu i-as raspunde sincer ca eu am indoieli in privinta existentei unui Dumnezeu, ca nu stiu daca Dumnezeu este cel adevarat, ca nu stiu care e religia adevarata, ca am multe lacune legate de religie, ca e o mare cacialma in capul si in sufletul meu legat de religie. Si sper ca ea atunci sa fie crestina in adevaratul sens al cuvantului si sa ma ierte cu tot sufletul ei, si sa nu ma judece. Si mai ales, sa-mi respecte pozitia si sa nu incerce sa ma converteasca la credinta ei, asa cum eu nu as incerca vreodata sa o influentez in nici o directie (legat de religie, evident).

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput