LMA Sabina,Ekaterina si Iustina! mai-iun 2010 (11)
Raspunsuri - Pagina 5

r_ocsy spune:
Salut !
Sunt franta, m-a alergat Sofia pe afara de la 10 la 12:30 , abia am adus-o in casa , tot "opii", "opii" ( adica copii ). Noroc ca i se facuse foame la un moment dat si i-am zis ca avem papa acasa , dupa aceea dormim si mai vine la copii dupa ce se trezeste .... dupa toate chestiile astea a binevoit sa vina acasa. Tot drumul nu a zis nimic, mergea ca un robotel, era si ea obosita dar nu ar fi recunoscut nici in ruptul capului .
Ma delectez acum cu 2 sarmale de post si un cremes ca sa imi incarc bateriile, peste o ora incep programul la cabinet.
Doamne ... dar ce bine e sa stai !
Hai Catalina !
Hai bebe Cezar Stefan !

cris_09 spune:
Hello!!!
Heiiiiii,e rost de galerie?
Ma bag si eu:
Hai Cata!!!
Ce week-end frumos am avut,am stat numai afara,la capsorul gol
...in "pac"(parc),am luat pranzul in curte
...Primavaraaaaaaaa!Yupiiiiiii!!!!!!!!!!!!!

arturicii spune:
Si la noi e primavara si ne imbracam de vara!!!
Ieri baietii au refuzat orice nadrag lung: pantaloni scurti si maieu si parc, mult parc.
Iar S mot si ea, cu sapca baietilor pe cap, stick de hockey, plina de noroi..... noroc cu rochita ca era singura care semnala ca e acolo o fetita....
O saptamana insorita!!!

n_a_n_a spune:
Salutare fetelor ! Si floricelelor
!
Intru si eu, asa mai greu, sa va salut. Iertati perioada mai lunga de absenta, insa chiar nu am mai gasit energie sa scriu ceva...
Rocsy, nu stiu daca te-am felicitat pentru surioara ! Ma bucur ca daca n-a iesit cand ai vrut, a iesit ce-ai vrut
! Si sunt tare, tare fericita sa aud ca ai o sarcina usoara
! Daca brotacelul meu ar fi fost fetita, ar fi chemat-o Natalia Floriana
.
!!!Hai Catalina!!!
!!!Bebe Cezar te asteptam!!!
Si eu de-abia astept sa nasc, pe de-o parte; pe de alta parte nu stiu cum sa ma bucur mai mult de ultimele zile petrecute doar cu minunata mea fetita! Sunt bine in mare, tot cu pumnul de pastile, cu stomacul in pioneze si cu spatele praf, dar totusi bine, ma tin tare, ca oricum n-am incotro . Bebe e ok, destul de cumintel in burtica, numai ca se impinge in disperare cu capsorul in ficatii si stomacul meu; dezorientat rau in legatura cu iesirea, fix ca surioara lui acum doi ani
. Totusi asta-i un lucru bun, pana la urma, ca presiunea pe colul meu cel scurtut e mult mai mica
. Saptamana viitoare mergem la eco, si o sa venim atunci cu mai multe detalii.
Floricica Adelina creste ceva incredibil, parca abia mai tinem pasul cu ea; am vrea sa oprim timpul in loc, sa ne bucuram mai mult de fiecare nou progres pe care il face, penru ca in ultimul timp ne-a coplesit cu o avalansa de achizitii. Ii turuie gurita toata ziulica, dar stalcit de numa' (eu n-am mai auzit copil sa vorbeasca atat de stalcit
- mama zice ca sora mea vorbea asa). Face niste acorduri subiect predicat de te prapadesti de ras
. In afara de mine, nimeni nu intelege 100% ce vorbeste, asa ca eu ii servesc pe post de traducator. De vre-o saptamana-doua, o aud lalaind pe limba ei:
"doi tantzi
ne nau
pe pansa anjen
iica ea
nu pea
mai mat una tant
tei tantzi..."
Am ramas MASCA cand mi-a picat fisa ca fiica-mea canta "doi elefanti/se leganau/pe o panza de paianjen/ si fiinca ea/nu se rupea/ au mai chemat un elefant/ trei elefanti..." O pun sa repete si se fastaceste; o las in pace si incep sa cant eu (toata ziua, si seara , ma pune sa-i cant, de mi-e gatul praf
) si incepe sa cante cu mine
. Si incet incetisor, mi-am dat seama ca Adelina stie si "ursul doarme", si cantecelul de leagan pe care il cant la culcare, si refrenul de la "ai se eu te pego" si alte cateva melodii pe care le asculta tatal ei cand vine de la serviciu, si textele de la cateva reclame de la TV, si cine mai stie cate! Unde naiba am fost cand a invatat toate astea
?!!!! Pe ce planeta?! Am observat eu ca in ultima vreme ma tot pune sa-i citesc din carticele ei, in defavoarea jocului cu lego sau cuburi (mami, teshte, chiiis - mami citeste scrisul
) si ca de la un moment dat imi termina ea propozitiile, mai repede decat reusesc eu sa citesc, insa era vorba de 1-2 cuvinte, nu m-am gandit ca retine deja strofe intregi de cantecel! Asa ca grija mare fetelor, la ce sunt expusi micutii nostrii, ca mintea lor ca un buretel absoarbe tot, vrute si nevrute
!
Acuma, sa nu va inchipuiti ca la capitolul nazdravanii stagneaza . A lasat Florin din greseala cheita de la protectiile pentru prize la indemana ei; rezultat: Adelina a reusit sa scoata toate protectiile, din toate prizele afara
! In conditiile in care si eu le scot destul de greu, ca trebuie sa tragi tare de ele! Ieri am gasit-o catarata pe birou, s-a urcat de pe scaunul cu roti, pe care l-am gasit in cealalta parte a camerei, ca pe jos am doar parchet! Doamne, bine ca nu a cazut! Am "prins-o" catarandu-se pe scaun in bucatarie (pana aici nimic deosebit), apoi pe masa, pe care a mers pana la scaunul ei (caruia i-am luat tavita si l-am pus la masa mare), in care a si coborat.
Se imbraca numai si numai cu ce vrea ea (ma straduiesc din greu sa ii atrag atentia asupra unei hainute pe care vreau sa i-o dau). Deja, daca vreau sa ii cumpar ceva, ma duc cu ea si o las sa-si aleaga singura ce-i place... I-a ales si lui Florin ce bluza sa-si cumpere; si mie imi scoate din dulap ce haine sa imbrac . Pare amuzant, dar e chiar frustrant uneori; de exemplu vineri, cand am iesit la cina, s-a suparat teribil ca nu am lasat-o sa plece de acasa purtand o bluza de-a mea de pijama, cu o girafa pe piept
. In compensatie, a trebuit sa plecam de acasa cu doua dintre jucariile ei preferate
.
Si cate si mai cate... As avea de scris un roman, a la Balzac de lung .
Si acum o problema spinoasa rau. Adelina face majoritatea lucrurilor numai si numai cu mine. Punct. Nu negociaza in privinta asta. E vorba de schimbat scutecel si de somn, in principal, restul, hai, ca nu-s asa importante. Si eu sunt terorizata de ideea ca va trebui sa mai si nasc, si sa mai si stau in spital... Ce ma fac cu ea?! Incercam de cateva luni bune sa o facem sa doarma cu tati, insa degeaba... Colac peste pupaza, nu am voie vizitatori sub varsta de 16 ani, deci teoretic ar trebui sa "dispar" vre-o 3-4 zile cu totul din viata ei, ca apoi sa apar cu bebe... Practic, nu ma intereseaza pe cine si cu cat ar trebui sa mituiesc, nu accept sa nu-mi vad copila, si sa stiu ca ma tarasc cu perfuzie, cateter in spinare si punga de urina in brate, pana pe trotuarul din fata clinicii, tot o sa ajung cumva la ea... Oricum, vine mama sa stea cu ea, dar oricat ii e de draga buni, tot nu-i ok... Ma inspaimanta si ideea ca ma apuca nascutul noaptea, cum am patit cu ea; ce fac atunci? Am incercat sa acopar si situatia asta, vorbind cu nasa ei (de care Adelina e absolut indragostita) sa vina la noi daca se intampla, insa cum se va simti copilul meu cand se va trezi dimineata fara mami, si mami nu mai vine acasa o vreme? Ce va fi in sufletelul ei? Nu stiu zau ce si cum va fi, dar mi se rupe sufletul cu gandul la cat va suferi iubiricea mea... Asta este fetelor... Daca esti singur cuc, fara niciun sprijin de nicaieri... As fi dat orice sa o am pe mama in oras cu mine, pentru ca n-as fi ajuns niciodata in situatia asta! Voi, gravidutele, cum procedati?
Va inca o data pe toate!
Nana, mamica de iubirice dulce
, Adelina Ioana- 11 mai 2010, si
31+ cu brotacel drag
, Radu Florin - DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare

n_a_n_a spune:
Ioana tie, Sabinutei si baietilor! Si noi ne-am distrat ieri, si ne-am bucurat de o zi super de primavara. Si daca n-ar fi batut un vant nervos de tot, am fi trecut si noi la tinute de vara; oricum am facut nota distonanta (again
) printre gecute, fularele si caciulite. Am pus niste poze de ieri pe facebook, ca prea ma batea la cap toata lumea sa-mi expun burtoiul
si sa le arat cat a mai crescut Adelina. Si daca voi v-ati "balacit" in noroi, noi am facut-o in apa
.
Nana, mamica de iubirice dulce
, Adelina Ioana- 11 mai 2010, si
31+ cu brotacel drag
, Radu Florin - DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare

R.Cata spune:
Fetelor, fetelor...m-ati luat pe nepregatite cu majoretele si m-au apucat emotiile si chiar niste contractii BH
Nana...ce bine ca ai mai dat de veste. Si eu imi fac ac probleme legate de somn. Doar cu mine vrea sa adoarma. Ieri de ex a fost toata ziua la ai mei si intr-un final a adormit, dar nu stiu cum va fi peste noapte. Iar Bogdan zicea ca i se pare mai greu dupa, cd voi veni acasa si eu tb sa stau cu Cezar sa-l adorm si Miruna nu va adormi cu el, pt ca ma va vedea.
Eu cred ca pana la urma vor intra toate in normal, cu mici regrese la inceput, dar o vom scoate la capat. Eu zic ca e bine ca nasc acum pt ca avem toata vara la dispozitie si putem iesi mult pe afara sa-si consume energia.
Artu....d-soara Sabina vrea sa nu fie mai prejos decat fratii ei. Apropo....ce torturi frumoase erau pe acolo. Sa ne trimiti si noua cate-o feliuta
Rocsy....cremes este cremsnit? Fie-ti mila de mine
Incerc sa va tin la curent cd se intampla evenimentul!
Pup fete dragi!
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2fpng" target="_blank">28.04.201039+Cezar Stefan

arturicii spune:
Nanaaaaa, bun revenit! Am vazut pozele pe FB, sunteti niste faine si va pupam tare!
Cat despre problema ta; da, poate Adelina va fi necajita, da- poate va plange, da - poate se va necaji, da - poate o sa le faca parul cret celor din jur insa va trece repede totul.
Tu concentreaza-te pe bebe, pe refacerea ta, enjoy ce momente de liniste prinzi pentru ca stii bine ce urmeaza...
Perioada ce vine o sa fie complicata ptr Adelina, ca stai tu 4 nopti plecata poate ca-s nimic si va uita repede cand vei reveni, constanta, in viata ei.Insa "liniste ca bebe face nani", "bebe e mic, sa nu-l lovim", toata lumea se minuneaza de bebe, tu obosita vraiste, etc vor fi trepte mai dificile pentru ea si pentru tine de trecut decat cele 4 zile.
Incet, in timp, toate se vor aseza la locul lor, bebe creste, Ade creste, comunica, se joaca, etc...
Eu asa ma bucur ca a crescut repede S ca de-abia de curand o mai baga si pe ea in seama baietii si nu mai sunt atat de gelosi....
Cata, Alina vine in vara in Ro.
Daca pofta e mare da-i un mail si face un tort ptr botez.
A facut de curand si un tort ptr un babyshower.

cris_09 spune:
Hello!
Ce ma bucur si eu ca sunteti bine,Nana,mereu ma gandeam la voi ca nu ati mai dat nici un semn
Rocsy ce e cremes?si de ce nu-i raspunzi Catalinei?deja te-ai pus pe livrat?
Nicooooooooooooooo where are you?

r_ocsy spune:
Salut !
Cris : nu i-am raspuns Catalinei pentru ca nu am avut timp . Si DA Catalina cremes = cremsnit .... vad ca difera in functie de zone. La mine in Bistrita era cunoscut sub denumirea de "cremes" , la Brasov "cremsnit" . Eu prefer denumirea sub care l-am cunoscut prima data .
Nana : bine ai revenit, ne-a fost dor de voi , in specila de povestile despre Adelina cea nazdravana .
Pe Sofia am obisnuit-o si cu Florin la ora de nani, mi-a fost usor deoarece era obisnuita sa adoarma si cu altcineva in afara de mine ... ma refer aici la somnul din timpul zilei cand adoarme cu Mihaela, bona ei . Experiente am facut si in septembrie anul trecut cand plecata la Bistrita doar noi doua, eu am avut intalnire cu fetele intr-o seara iar ea a ramas acasa cu mama si tata; a plans ea nitel si le tot arata usa dar in final s-a multumit cu mama si sa culcat .... deci, daca a dormit in casa straina ( vorba aceea ) cu altcineva in afara mea ( asta in conditiile in care isi vede bunicii o data la 2-3 luni ) eu zic ca e super . Acum, de 2 luni dormim impreuna cu tati in acelasi pat , testul a fost facut de 8 martie cand eram la bairam cu fetele iar Florin nu a avut nici o problema in adormirea fetei.
Da, sunt sigura ca ii va fi greu fara mine cateva zile si o sa imi simta lipsa dar la fel de sigur ii va fi greu si cand o va cunoaste pe noua locatara , Artu are dreptate ... cele 3 zile vor fi nimic pe langa evenimentele ce vor urma sosirii noastre acasa. Nu pot decat sa imi propun ca oricat de obosita voi fi sa nu o resping niciodata atunci cand va vrea sa fie iubita, dragalita si asa mai departe, sa o ajut sa treaca usor peste episodul "noua surioara". Si ma gandesc serios ca in cele 3 zile petrecute in maternitate sa sa nu o intalnesc ... si nu pentru ca nu as vrea , sau ca nu mi-e dor de ea ... dar mi s-ar rupe inima daca ar pleca plangand, pentru ca la cum o stiu eu de lipicioasa nu ar pleca usor, mai ales daca nu m-ar vedea 24 de ore; in plus, nu vreau sa ramana cu impresia ca mami sta departe de ea din cauza surioarei; nu stiu daca intelegeti ... ma gandesc ca pe langa lipsa mea o sa mai vada si bebelusul, poate o sa fie nevoie sa il iau in brate, sa il alaptez etc si nu vreau sa ramana cu ideea ca am parasit-o , ca mami si-a luat "jucarie" noua. Poate gresesc, dar eu asa vad lucrurile !
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si
24+
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."