Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (33)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirina5

Elly, nu inteleg pt ce iti trebuie recomandare de la med ginecolog..la mine, medicul de familie s-a ocupat de tot, ea mi-a calculat si riscul maternal si prenatalul...
Deea, nu vazusem postare ta...eu pt o anemie usoara, iau Maltofer (mi le-a dat medicul de familie), 1/zi.Si mai iau Calciu+D2, pt prevenirea rahistismului la bebita.
Greutatea nu are legatura cu anemia, poti sa ai 100 kg si sa fii anemica (e doar un exemplu, nu insinuez ca asa e )
Intreaba, ori medicul de familie, ori med ginecolog, ce trebuie sa iei. Cum am mai spus, vitaminele sunt pt bebita, nu pt tine.

pupici

Irina 31+ cu Kinder surprise
AMR 9 saptamani!!

Eu am fost in concediu medical dat exclusiv de medicul ginecolog, iubita.
La medicul de fam. mergeam doar cu concediul la stampilat, si apoi il duceam la serviciu.
Deci dr de familie, nu cred ca stie cate saptamani am, doar daca a tinut cumva evidenta.
Eu si de prenatal am vorbit tot cu dr ginecolog. Ea mi-a zis ca asta e ultimul medical, si apoi gata...intram in prenatal.

Blanca bafta multa azi la control!

Elly 30+ cu Babyboom

AMR 9+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Diana, la Centrum Materna DHA se iau doua tablete, una e roz si contine vitaminele si una e din aia galbena cu ulei inauntru...aia are DHA. Cred ca la fel e si la Femibion 2.
Blanca e putin compromisa urina ta...ca acel albastru de metil curata, dar totusi eu zic ca daca ai vreo lighioana nu se sperie de la atata apa de ploaie.
Deci fetele ma apuc de treaba la pagina ori ba? Nu vreau sa supar pe nimeni.
Aaaa nu va mai laudati cu sotiorii atenti ca nu toate avem din astia acasa. Al meu de vreo 2 ani imi pune bani pe card sa-mi iau ce imi place si rar mai vine si el cu o floricica. Aseara mi-a luat o pereche de pantofi la care sa nu fie nevoie sa ma aplec sa ma incalt si a spus ca-mi ascunde toate perechile de cizme si ghetute ca i se pare ca prea ma chinui sa ma cocotz pe ele...cadou de martisor. Eu in perioada 1-8 martie port la manuta o bratara alb-rosie e o am cadou de la tati de acum 3 ani de 1 Martie, mi-e foarte draga, mai ales ca eu cu tati am o relatie speciala, extrasenzoriala chiar.
Sa ma mai laud cu sotiorul meu? Hai sa va distrez cu asta, sot ca al meu nu are nimeni, mi-a luat cadou de ziua indragostitilor un capac smecher la toaleta, sa stau confortabil, acum ca merg atat de des la pipi.

Elena 25+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Neatza, mamici!
O primavara minunata sa aveti, insorita si linistita si cu muuult verde si cantec de pasarele (ignorati faptul ca tocmai a nins azi noapte :D)

In legatura cu Pampersul, si eu am avut in spital nr 1, noroc ca am avut pachet mic luat, ca urmatorul cumparat a fost direct nr 2. David a avut 3460 la nastere, mai grasuliu asa, si nr 1 ii era fix fix.

Cori, au si consilierii in alaptare utilitatea lor. Sunt muuulte proaspete mamici care renunta la alaptat din diverse cauze care tin sau nu de ele...ca au facut ragade, ca nu au stiut sa-si puna copilul la san, ca gurile rele de langa ele zic ca laptele nor nu e bun (maaaaaaaare tampenie) sau insuficient, si uite asa renunta la alaptat si trec pe lapte praf. Prietena mea cea mai buna a patit chcestia asta. Iar omuletii astia consilier in alaptare te ajuta sa intri intr-o linie dreapta cu alaptatul copilului, sa treci peste toate problemele astea.
Deea, crede-ma, eu as fi avut nevoie de un consilier din ala la inceputuri...
Nu credeti ca-i sustin, n-am avut niciodata treaba cu niciun consilier din ala, dar cunosc multe fete care ar fi avut mare nevoie de cineva care sa aiba exerienta in domeniul asta, ar fi trecut peste multe hopuri si ar fi putut sa alapteze puii in continuare. Poti sa simti tu gurita lui bebe, dar cand vezi ca trage si urla in acelasi timp, ca tu ai rani de faci pe tine de durere si puiul suge lapte cu sange in doua...tot ajungi sa te intrebi daca nu cumva ai facut ceva gresit.

Andreea, eu am folosit doar Pampers si intr-adevar au fost muuulte ocazii in care pipi/caca a evadat, dar nu cred ca exista vreun scutec care sa opreasca chestia asta :D. Caca la copilul alaptat are o consistenta f moale si daca iese mult si cu presiune nu cred ca exista ceva sa-l opreasca sa evadeze. De multe ori a facut caca pana sus pe spate, pana la gat . Si daca nu pui hainutele repede la inmuiat e posibil sa ramana patate. It's such fun!!!

Pompa eu tot de la Avent am folosit...prietena mea despre care ziceam ca a renuntat la alaptat si-a scos lapte pana la 11 luni saraca, la 3 ore, si a schimbat vreo 4 pompe + vreo 2 mastite pana a dat pana la urma de Avent si a fost super multumita. Eu de acolo m-am inspirat. Dar nu stiu care au fost cele pe care le-a aruncat la gunoi, poate e buna si pompa de care zici tu, mai cauta pareri despre ea.

Sampon eu folosesc la David si la Sasha o sa folosesc la fel, de la Klorane, se gaseste in farmacii. Eu am fost f multumita. IN general ce se gaseste in farmacii sunt ok, de la firmele astea specializate pe copii.

Blanca, super tare faza cu pipi....parca vad ca luni te duci cu pipi nr 3... ai grija ce mai papi/bei inainte :).
Bafta azi la dr!
Scriu la mesajul asta de vreo 3 ore, deja am uitat ce-am scris mai sus, ii dau save si nu ma injurati daca nu am fost coerenta, am facut-o printre taskuri la servici.
Ma intorc la treaba, am o tona .

Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Elena eu zic sa mai aranjam un pic prima pagina ca tot vine primavara si nu strica un pic de ordine, majoritatea fetelor au zis sa facem cum vrem..singurul vot negativ a fost al Onutzei...te ajut si eu cu placere sa nu se zica iar ca astept mura-n gura.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 26s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enona3006 spune:

Buna fetelor,

Vin si eu cu un martisor, sa aveti o primavara frumoasa si bebei sanatosi.
Am primit si eu martisor de la sotul, un bebelus albastru tare dulce (in afara de cel din dotare), si martisoarele de la colegii de serviciu asa ca m-am inzorzonat cu martisoare si anul asta.
In schimb, in perioada asta stau tare prost la capitoulul emotivitate. Cred ca hormonii mei isi fac de cap caci trec de la o stare la alta instant, ba sunt trista, ba sunt nervoasa, apoi vesela, apoi mai trag un plans si tot asa . Sper ca sotul sa ma suporte in perioada asta si sa nu se urce pe pereti din cauza mea.

Am citit un pic asa pe sarite caci ati fost tare vorbarete. Insa am retinut sfatul cu amidonul de orez, am sa caut si eu sa il am prin casa. De bine ce ati vorbit despre scutece, acu cateva zile ma oprisem si eu in supermarket la raionul de asa ceva. Tre sa recunosc ca mi-am cam prins urechile, dar am vazut ca cel putin astia de la pampers sunt pe kg, asa ca in functie de cat va avea estimativ bebe la ultimele ecografii o sa iau si un pachet de scutece. Am vazut si eu ca sunt diverse pareri, dar cred ca ne vom adapta din mers, daca nu ii merge bine cu o marca o sa incarcam altele.
Despre pompele de san Medela imi spunea si o prietena care tocmai a nascut; intr-adevar se pare ca sunt foarte bune. Ea si-a luat pompa Medela de la ultimul targ de bebelusi (si-a luat una manuala). Mie preturile mi s-au parut cam mari pentru a lua pompa de san dinainte, avand in vedere ca nu stiu daca intr-adevar o sa imi trebuiasca. O mai las un pic pe prietena de care ziceam (caci abia a nascut) si o sa o intreb cum i s-a parut pompa si daca merita. Cand aflu va spun si voua.
As avea si eu o intrebare pentru voi. Incercam sa alegem un carucior. Eu sunt hotarata ca cel putin in prima faza sa imi car bebelusul (va mai ziceam eu ca deja mi-am luat un wrap elastic). Astfel incat un carucior cu multe accesorii nu cred ca s-ar justifica. Totusi un carucior imi trebuie. Ce nu imi este clar este ca in afara de carucioarele cu landou, exista si carucioare care se lasa pana la orizontala, dar care sunt pentru 6 luni + doar pentru faptul ca scaunul este doar cu spatele la parinte. Daca are si fereastra in capotina, este chiar asa necesar ca bebele sa fie cu fata la mine? Ma gandesc ca oricum in timpul unei plimbari in carut l-as verifica destul de des si oricum nu se ridica pana la 6 luni sa admire peisajul. Probabil ca ideea e ca daca deschide ochii in timpul plimbarii sa vada o fata familiara, dar oricum o perioada nu ar distinge din carut pana la mine... Mi-ar fi de folos parerile sau experientele voastre.

Ma intorc la treaba acuma, dar tigruta am retinut inrebarea ta despre planul de nastere dar in mesajul urmator (nu sunt atata de absurda sa cer sa nasc mai stiu eu cum, dar pot sa iti spun ce vreau sa discut cu doctorita).

PS Cum imi fac si eu semnatura?

Mergi la inceput

Blanca, daca vrei asa mult, pune mana pe o matura si arnajeaza prima pagina :), ne anunti cand ai terminat sa vedem rezultatul. Eu personal nu prea ma uit acolo decat f f f rar...

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui uliiasi

Blanca, daca vrei asa mult, pune mana pe o matura si arnajeaza prima pagina :), ne anunti cand ai terminat sa vedem rezultatul. Eu personal nu prea ma uit acolo decat f f f rar...

Poze

Iulia era o propunere, eu ma uit pe acolo..ideea era ca daca as avea mult timp liber as face-o insa neavand le intrebam pe fete care poate, sa facem mai multe...sa consider si votul tau impotriva?

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 26s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

A, nuuuuuuuuu, Blanca, in niciun caz contra, ai inteles gresit . Ziceam doar ca sunt relativ indiferenta cu prima pagina pt ca ma uit f f rar. Am f putin timp la dispozitie si citesc direct mesajele de la voi.
Ia si schimba !

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anxy spune:

Pfiuuuuu ca mi-a luat ceva sa va prind din urma Tot dadeam refresh aseara si nu pricepeam de ce atata liniste
Va pupacesc si pe voi si martisoarele din burtici si va doresc o primavara minunatadesi precis o vom avea dat fiind ca primavara asta e magica ptr noi ca doar vin puiutzii micutzii
Apropo de ce zicea EvaMi-a sarit si mie in fata azi un tampit de pieton din fata unui autobuz stationat. Era sa mor de nervi si de sperietura. L-am ocolit la milimetru...om in toata firea si radea ca prostu'!!! Noroc ca nu ma pierd usor cu firea si am lectii de soferie de la pilotul meu profesionist de raliu propriu si personalDar multi imbecili pe strazi si trotuare buey baiatule!
Consilier de alaptare???Jesus mi vida ca si eu sunt inapoiata Hmmm in afara de Lamaze prietenele mele nu mi-au povestit de alte cursuri folositoare sau maestrii ai bebeilor Mdea...eu voi urma cursul intensiv odiseea mai-iunieAdica voi asculta de voi mamici dulcici si daca ziceti sa-i infig toata areola nu numai sfarcul asa facdaca ziceti sa dau cu garmastan, ma executetc :)))
Referitor la concediul prenatal eu nu inteleg ce ziceti ca mie doctorul mi-a zis ca ai voie sa intrii in prenatal de abia in saptamana 32 si tine 126 zile nu ca as vrea mai devreme...ba chiar cred ca voi mai veni pana la 34 ca sa nu ma dau cu capu' de pereti in apartamentul propriu, sa nu ma apuc de infulecat din plictiseala, sau sa il frec pe iubi la cap cu telefoanele din lipsa de aceleasi preocupari
Eu nu imi iau pampersi delocO las sa faca pe ea si nu o curat sa o calesc hihihi Glumeam dar cred ca ptr perioada de spital imi vor da acolo si asa voi vedea si marimea potrivita astfel incat cand ies trimit jumatatea de pastaie sa achizitioneze direct ce trebuie
aaaaaaaa am vazut si eu in sfarsit Picasa Cum spuneam astia mai retarzi intra greu in contact cu realitatea inconjuratoare Thoamne ce de frumuseti de mamici si burtici!!! O sa pun si eu pozici cu noul nostru patutz, cu burtica si gogoshica...si eventual si cu tati ca sa ziceti daca seamana cu mine sau cu el...desi cred ca un pic semanam si intre noi asa :))))))) Dar maine ca azi ne dau drumul mai devreme de la munci ca doar suntem neshte doamne ce bashchetzii nostrii
CARUCIORUL, ei bine asta este subiectul tabu al casei noastre Clar am decis ptr 3 in 1 daaaaar nu ma hotarasc neam ce vreau! Ba e modelul perfect(usor, practic, confortabil,ieftin) dar nu imi place cum arata, daca le are pe toate cele precedente nu imi place culoarea, saaau nu imi incape in portbagaj(am masina sport siiii cred ca nu imi va incapea nici copilul ) si daca le are pe tooooooate este Stokke Explory sau iMove Chicco si sare de 45 de milioane si iubi saracu nu se uita stramb insa imi sar mama plus tata si soacra in cap ca dam banii pe prostii dar voi ati vazut cat de magic este movul echipat de iarna cu blanita de la Stokke
Si imensa mea descoperire dupa o indelungata documentare in materie de biberonele este cel de la Tommy Tipee closer to nature anticolici Nu stiu daca voi avea nevoie de el dar eu mi-l iau :))))))) Ca nu voi suporta sa o vad chinuindu-se cu dureri de burticutza
Iar cu hainutele Andreea draga...puey Sophie deja are sifonierul ei :)) recunosc ca sunt freak cu hainele si fashionul deeeci ...si ea va fi dupa chipul si asemanarea mea :))) Si ca informatie cele mai mici au 50 cm (nu mai pun varsta in general ci cm lui baby) iar la nastere mai toti au intre 49 si 53 cm deci ia-i de 50-52 ptr inceput. Dar noi avem si hainute de 60cm ptr ca erau muuuuuult prea frumoase sa nu le iau

gogosica pe druuum 30+ viiiiiiiine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

elena, m-a distrat faza cu sotul tau si cu capacul de toaleta!!
Al meu, imi cumpara cadouri practice ( acum 2 ani, de Ziua Indragostitilor mi-a luat o fripteuza, anul trecut mi-a luat inel de logodna si m-a cerut in casatorie), de altfel, nici nu prea cumpara flori, e genul care face anumite lucruri, fiindca asa simte, nu pt ca asa trebuie.In 4 ani si jumatate, mi-a luat flori de vreo 3 ori...anul trecut (cu cererea in casatorie) si de vreo 2 ori, asa, spontan, fara motiv.De ziua mea, imi da bani, sa-mi cumpar ce vreau eu.Este romantic (cand vrea), doar ca ii place sa iese din tipar, sa fie mai deosebit.
Acum, ma bate la cap sa-i cumpar eu martisor, ca e an bisect.

Si mai vroiam sa vb despre ceva...eu nu am colostru!!!sanii sunt formati pt alaptare, insa nu am cu ce

Irina 31+ cu Kinder surprise
AMR 9 saptamani!!

Mergi la inceput