Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (33)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Elena cum e poloneza, e usor de invatat?
Eu nu m-am impacat ff bine cu limbile slave/slavone. In facultate, am incercat sa invat bulgara, dar n-a fost chip sa reusesc

Irina, deja ai luat pampersi? Unde ai gasit oferta?
Te mai intreb ceva de prenatal.
Te duci la medicul de familie chiar in ziua in care trebuie sa-l iei/sa-l prelungesti?
Ca si eu de luni trebuie sa intru in prenatal, pentru ca duminica am ultima zi din concediul medical.
La dr de fam. iti trebuie si adeverinta de salariat?
Maine si noi mergem la control.

Elly 30+ cu Babyboom

AMR 9+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Gata, sunt aici, pe baricade astazi, profa, care e si ea insarcinata nu vine astazi ca se simte rau.
Elly se prinde de mine, dar e greu, se pare ca o sa-mi trebuiasca 2-3 ani sa vorbesc fluent si nici nu stiu daca stau atata vreme aici, dar macar am si eu o preocupare.

Elena 25+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Elly o sa-mi permit sa-ti raspund eu la intrebarile legate de prenatal, pentru ca stiu regulamentul, nu de altceva. Acum fiecare medic face cum crede de cuviinta, insa regulamentar primul concediu prenatal se acorda in ziua din care incepe, in cazul tau daca de luni intri in concediu tot luni ar trebui sa mergi sa ti-l scrie. Urmatoarele concedii prenatale le poti lua in orice zi calendaristica din luna respectiva. Adica in aprilie o sa poti merge in orice zi din luna sa ti-l iei. Ti-am zis, depinde de medicul de familie, deci ar fi bine sa suni intai medicul sa intrebi sigur de tot ce ne-ai intrebat aici pe noi sa-ti spuna care ii sunt pretentiile. In plus poate lucreaza cu progamare(majoritatea lucreaza asa) si atunci tot trebuie sa suni sa te programezi. Adeverinta de salariat e valabila 3 luni de zile, deci teoretic o data la 3 luni ar trebui adusa adeverinta, insa din cauza ca e totusi prea des sa ceri asa ceva la servici, multi medici cer mai rar, dar e tot la latitudinea medicului. A, vezi ca sunt unii medici care pentru acordarea concediului prenatal cer adeverinta de la medicul ginecolog cu numarul de saptamani in care te afli, dar e rara situatia asta, majoritatea au luate in evidenta gravidele cam de la inceputul sarcinii si stiu cand a venit timpul de prenatal. Sunt convinsa ca asta e si cazul tau.

Andreea, 24+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna dimineata!
Va doresc o primavara frumoasa si va ofer si eu o floricica si un martisor!
Multe subiecte sau dezbatut ieri
Sa va spun ce am folosit eu la Alex,scutece de la pampers,newborn cam 2 saptamani,avea 3 kg la nastere,si apoi nr.1 3-5kg ,ptr.baita am folosit un detergent 2 in 1 luat din farmacie Babygella se numeste(il folosesc in spital si am luat si eu)mentionez ca si acum tot cu ala il spal.
Am cumparat la Alex 3 tipuri de suzete ,biberoane vreo 3 marimi cu tetina de cauciuc de la chicco!Nu am folosit nimic din toate asteaNu a vrut suzeta si din biberon i-am dat sa bea pe la 1 si 3luni si nu i-a placut de la chicco a vrut avent
Acum o sa cumpar un bibe de la avent sa il am in casa cu toate ca si tati e expert acum l-a cumparat lucururi bebelucesti
Sa va spun ce mi-a fost mie de mare ajutor si mai ales lui Alex in zilele de vara cand se irita tot pe gat si piept de la calduraamidonul de orez granulePuneam o lingurita in apa de baie si usca toate bubitele(inainte sa aflu am incercat cu multe alte creme,talac mentolat etc.)
M-am intins prea mult sper ca nu v-am plictisit

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Ella zici niste lucruri foarte folositoare aici. N-am mai auzit pana acum de amidonul de orez granule, insa as vrea sa-l am in casa dupa ceea ce ne-ai povestit tu. De unde se poate lua? Cum arata? Scrie pe el asa clar ca e amidon de orez? Eu stiu doar amidonul ala pe care scrie amidon alimentar. Ar fi de mare ajutor sa ne mai dai detalii despre asta.

Si ca s-a adus vorba de biberoane, vreau sa va intreb daca ati folosit sau ati auzit pe cineva sa fi folosit biberoane sau pompe Medela. Mie mi-a intrat in cap ca sunt cele mai bune, asta dupa ce am vazut o prezentare la ei legata de forma inovatoare a noilor biberoane(na, stiti cum suna reclamele astea). Eram curioasa daca e cineva care a avut experienta cu ele ca sa ma lamuresc daca sunt chiar mai bune ca cele de la Avent.

Andreea, 24+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

La multi ani, dragele mele! Un martisor si de la mine!!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 26s+

Mergi la inceput

Asta e caruciorul lui Alex si o sa il folosesc si acum ptr.Mateo http://www.hopa-sus.ro/magazin-produse-copii-bebelusi/carucior-modular-pliko-switch-on-track-16884-p-61-c.aspx

ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

AEVER si soacra mea tot din ala alimentar mi-a cumparat ,asta de zic eu il gasesc in farmacie,sigur trebuie sa fie si in Romania,si se numeste aici Amido di riso.Fac o poza mai tarziu si o pun pe picasa sa vedeti despre ce vb

ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Va doresc o primavara frumoasa, cu "martisoare/martisori" de Mai-Iunie plini de sanatate, papaciosi si frumosi ca voi

Elly&Anitta multumesc de raspunsul la concediul prenatal. Deci mai am o luna de luat concediu medical si chiar ieri a expirat. Azi o sa merg la un dr pneumolog sa-mi dea 10 zile si restul de 21 le iau de la ginecolog si apoi scap si intru in prenatal.

Si eu ieri am ramas surprinsa de lipsa activitatii de pe forum, chiar m-am gandit ca este sigur un capitol nou creat, dar nu l-am gasit. Virgi si Cori v-am citit postarile cu un zambet larg, sunteti maxim de haioase

Mie imi place ca discutam in avans despre pampersi, creme ptr sani, alaptat, lista cu lucrusoare ptr spital, pentru ca sigur cand ne vom apropia si mai mult de momentul nasterii vom relua discutiile. Acum doar ne antrenam si e ok, plus ca pana atunci ne mai documentam.

Apropo de scutece si eu mi-am aruncat un ochi prin Carrefour dupa scutece si am vazut o oferta, erau parca 74 buc la 61 ron cu un pachet de servetele umede gratis si erau new born, nu stiu nr. Dar mai astept, inca nu ma agit cu cumparaturi ptr bebe ca mai am destul timp, plus ca eu stau acasa si pot oricand sa merg sa cumpar tot ce am nevoie. Pana acum am cumparat decat un carucior ca l-am gasit la un super pret in Carrefour (160 ron) cu toate rotile pivotante, hainutele de la cumnata mea sunt deja sortate in saci si voi mai cumpara eu cateva body-uri ptr spital, scutece de finet, dar inca nu stiu de care, sa vedem si vremea ce zice atunci mai aproape.

In Filantropia, unde a nascut prietena mea sapt trecuta si unde voi naste si eu, scutecele se folosesc la comun, deci daca iau nr 2 si ptr bebele meu e mare, e bun pentru altul. Asistentele le adapteaza cum stiu ele mai bine.

Joana, referitor la retentia de apa, si eu am problema asta, cu mult inainte de sarcina, dar chiar am observat o diferenta daca incerc sa mananc mai nesarat. Zic si eu, poate sarea ajuta si ea cumva.

Prima pagina pe mine nu ma deranjeaza nici daca ramane asa, nici daca se hotaraste modificarea. Noi stim oricum ce contine, doar daca doriti alt design...

Legat de vitamine, si mie mi-a iesit la ultimul set de analize o mica anemie, dar dr a spus ca inca nu e nevoie de fier, iar de vitamine nici atat(poate ptr ca sunt si plinuta). Acum ma gandesc ca asa cum ati spus si voi, vitaminele nu sunt neaparat ptr mine, ci ptr bebe. As lua si eu, dar nu stiu de care.

Cu sfarcele stau bine, am la ce sa-l mufez pe bebe, iar biberoane nu voi cumpara, sper sa-l alaptez efectiv la san, daca nu o sa-i las oricum mamei o lista acasa cu lucruri care poate trebuiesc cumparate(firma, de unde sa le ia).
Vorbeau fetele de Martie-Apr de un tip de biberon cu o tetina care imita perfect sfarcul mamei, o sa caut intr-un capitol vechi si o sa pun link-ul.

Gyan si mie mi se pare ca ma trimite prea devreme la recoltat, pentru ca sigur vor iesi absenti anticorpii, este prea devreme acum, dar fac cum spune dr.

Andreea bine ai revenit pe forum Era culmea sa rezisti sa stai departe de noi, chiar si de Ellysor.
Vreti sa va punem ca la gradinita sa faceti pace?

Onutza esti haioasa rau cu consilierii de alaptare. Si eu am citit discutiile, dar sunt un pic sceptica in privinta acestor consilieri. Nu am alaptat pana acum, dar mi-e greu sa cred ca stie mai bine un consilier d'ala, decat simt eu gurita lui bebe. Sau cine stie?! Poate ma dau eu mare si tare aiurea.

Ieri am cumparat mobila de la Ikea ptr sufragerie, a si montat-o Andrei, sunt super incantata, o sa pun o poza si pe picasa. Acum trebuie curatata si sa incep sa indes in ea tot ce intra din camera lui bebe, ca trebuie sa-i golesc copilului camera.

M-am intins o gramada de sigur va plictisiti citind, daca o sa aveti rabdare

mamicile si bebeii

Deea 25+ cu dolofanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

azi, pentru ca este o zi speciala, va ofer cate un ghiocel si va vestesc o primavara frumoasa!

Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d

Mergi la inceput