Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (33)
Raspunsuri - Pagina 5
Andra_C spune:
Mmmamita, multumesc ca ai postat ca s-a facut capitol nou
Eu am incercat fel de fel de scutece la Amana, Pampers e de departe cel mai bun pentru noi. De la celelalte ba se irita, ba ii iesea pipi prin ele.
La inceput am avut nr 1, apoi cand s-a terminat punga am cumparat nr 2, ea a avut 3700 la nastere si nu i-au fost mici.
Cat despre prima pagina, faceti cum doriti voi, cum credeti ca arata cel mai bine, daca aveti nevoie de ajutor sa-mi spuneti.
Maine imi vad si eu carlanul, abia astept!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 26s+
gyan spune:
Doar ieri n-am intrat si ce de pagini s-au scris!!! Incerc sa trec si eu in revista cate ceva.
uliiasi multumesc de incurajare; si eu sper sa fie altfel dupa ce ne-om vedea fata in fata,eu si
Deea_Deeutza Saptamana trecuta mi-a zis dr sa merg saptamana asta la institutul de hematologie sa recoltez. Tu cand mai recoltezi?
Nu stiu,probabil ca prin sapt.27 sau 28.
Diana – in leg cu atelierul de creatie-suna placut sa ti petreci timpul si altfel in spital.Am vazut ceva asemanator pt copiii care asteptau cu mamele. Era o doamna,voluntara,care se ocupa de ei.Le dadea sa coloreze,sa lipeasca diverse chestii pe hartie iar celor mai micuti le punea niste filmulete pe un fel de laptop micut care parea de jucarie(nu stiu ce era).Si asa stateau ei cuminti acolo si erau f fericiti cind terminau “opera de arta” pe care o si luau acasa.
Si eu as lua dezinfectant chiar daca as merge in spital privat si nu as avea incredere pana nu spal eu cu mana mea.Poate-s ca-s mai exagerata,nu stiu,dar pur si simplu nu pot.Altfel nu ma mai trece nimic(scuzati sinceritatea). Pana si dupa ce pun mana pe clante ma dezinfectez ori inchid usile cu piciorul.
Annita – din experienta zic ca rezisti si fara sot mai mult timp cand n-ai incotro.La inceput e f.greu dar te obisnuiesti iar intalnirile sunt mult mai placute
Cuchilici – interesanta treaba cu palnia,n-am mai auzit pana acum. Sotul meu si-a facut cruce cand i-am aratat
De acord,Onutza! Propun sa se puna poze cu sfarcuri sa vedem si noi cum e sa ai si sa nu ai Lasand gluma la o parte, cum pot vedea si eu poze cu burticile? Help,pls!
Ellyshor Cum vineri merg la dr, vreau sa-i iau o floricica la ghiveci, o brosa de argint ca martisor si i-am luat un set-cadou de la Nivea.Iar la asistente le duc zambilute la ghiveci si martisoare.
Vi se pare ok?
Pot sa fiu eu dr tau?
Si,ca tot e 1 martie .... Si de la mine cate o floare + un martisor pt fiecare dintre voi .
gyan- 25 sapt
aever spune:
Dar cate subiecte "fierbinti" ati discutat intr-o singura zi!!! Le iau pe "puncte" ca altfel iar ma pierd in detalii.
-Sfarcuri...am bine formate insa nu am colostru. Nu mi-am facut griji si nici nu intentionez sa-mi fac prea curand, mai e destul timp sa vina si colostrul. Nu mai ziceti de poze cu sani ca si eu tot vreau sa va arat ce dungi am eu pe sani dar evident ca mi-e jena. Nu insistati prea mult ca poate scap de jena si pun poze indecente.
-Kilograme...am o gramada in plus, acum la numai 24 saptamani am deja 12 kile in plus Si de la o vreme vad ca in fiecare saptamana pun cate un kilogram deci n-as vrea sa ma gandesc cate o sa am la final. Vitamine si eu iau Elevit, pe astea le-am luat de la inceputul sarcinii, cu mici pauze. Nu cred ca de la ele mi-e mai foame, cred ca si fara ele as manca la fel.
-Apa...acumulata in corp am si eu o gramada. Adica picioare umflate, chiar si maini un pic. Spunea cineva(scuze ca nu mai stiu cine) ca e ingrijorata ca la 30 saptamani deja a inceput sa retina apa. Pai ce sa mai zic eu la 24 saptamani? Sper sa nu ajung chiar ca un balon. Si nu m-ar ingrijorat problemele astea daca nu m-as gandi ca din cauza lor as putea fi fortata sa nasc prin cezariana sau sa apara probleme mai grave in starea mea de sanatate.
-Scutece...uite o chestie la care nu m-am gandit, adica am zis ca o sa iau Pampers si gata. Nu credeam ca e asa complicat si m-am speriat auzind ca iese pipi sau caca prin diverse scutece. Pe forumul despre scutece parerile sunt foarte impartite, aceeasi marca de scutece a fost foarte apreciata de unele si foarte hulita de altele. Eu in final n-am ajuns la nici o concluzie. Am ramas doar cu ideea ca s-ar putea sa iasa caca prin ele sau pe langa ele si asta m-a socat. Nu credeam ca se poate intampla asta. A, si era sa uit ca citisem pe un site despre scutece refolosibile. Nu stiu daca a folosit cineva din cele ce aveti bebici, am vazut ca sunt marimi universale facute in interior dintr-un material textil absorbant si in exterior cu un invelis impermeabil. Se spala in masina de spalat si evident sunt mult mai scumpe. Mie nu mi se par prea igienice, ma gandesc ca sunt complicat de dezinfectat foarte bine si la o spalare simpla cu detergent nu cred ca se rezolva problema, dar e de studiat. Nu pun site sa nu fie reclama, cautati "scutece lavabile" sau "scutece refolosibile"
Asa, si altceva in plus, aseara am stat cateva ore bune uitandu-ma pe un site cu hainute pentru copii. Mi-a dat pontul o mamica mai experimentata si mi-a spus ca e vorba de un depozit care vinde hainute en-gros si ca e foarte celebru printre mamicile de pe forumul DC. Nu stiu daca stiti de el, eu ieri am auzit prima oara si m-am uitat pe acolo in ideea ca poate merg cu ea cand face comanda. Pentru ca e avantajos sa se cumpere en-gros mamicile se asociaza mai multe si fac comanda impreuna. Ma gandesc ca asa o sa facem si noi la un moment dat, nu? Oricum ieri m-am uitat si m-am tot uitat si sunt atatea si nu mai stiu ce ar trebui sa iau. Initial m-am gandit ca pt cand nastem noi sunt suficiente body-uri scurte, dar apoi m-am gandit...daca nasc mai inainte? Daca nasc la sf lui mai sau inceputul lui iunie si daca o sa fie vremea mai rece sau mai ploioasa? Si ce marime sa iau? Daca e bb prea mic? Sau prea mare? Deci...m-am zapacit total.
A, si am tot auzit de scutecele de finet, unde se gasesc? Eu parca n-am vazut in magazine decat hainute.
Andreea, 24+ cu BebeLUnu
YLARI spune:
O primavara frumoasa si cate un martisor de la mine ptr toate burticile!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Ellyshor spune:
Primavara asta e speciala! Primavara asta incepe cu fiecare ghiocel pe care-l ascundem cu bucuria implinirii si multa dragoste in burtica! Pana cand ei vor rasari, sa ne bucuram de soare, de miros de pomi infloriti, de voie buna si de chipuri dragi si frumoase!!!
Sa avem o primavara minunataaaaaa!!!!!!!!!!
Elly 30+ cu Babyboom
AMR 9+ saptamani!
elena_gd spune:
Buna dimineata! Va ofer dragele mele o si un martisor cu ocazia venirii primaverii!
Mammita si Virgi da chiar ca v-ati intrecut in laude aseara, eu lipseam motivat ca m-a rapus somnul dupa ce am umblat creanga toata ziulica ieri. Altfel va innebuneam de cap cu toate talentele si mai ales nontalentele mele.
Fetelor, m-am uitat aseara la magazin dupa Pampersi...aici au alte modele la Pampers.
Onutza imi desfiintezi obiectul muncii??? acum nush daca sa mai modific pagina de start ori ba.
Fug sa pap si la scoala cu mine! burticile si bebeii. Simt ca se dezvolta sentimentul matern de cateva zile.
PS: Fetelor v-am zis de nontalentul meu cel nou...vorbesc poloneza .
Elena 25+ poate cu
Mirina5 spune:
buna!!
Va doresc un inceput de primavara frumos!!!
Ce guralive ati fost, cat am lipsit eu!!
S-o luam pe rand, sa vad daca imi mai amintesc...
Tigruta, nu am reusit sa mai dau orasul, inca...am avut o perioada mai aglomerata...cu analize, facultate...sper sa reusesc sa termin cu totul pana vine bebita...
Eva, Doamne, prin ce ai trecut...Soferii astia sunt nebuni, ma vedeau cu masina cu Scoala si-mi taiau calea, nu-i intereseau sa sunt incepatoare...Sper ca te-ai mai linistit acum
Diana, ce vesti bune ne dai!! Sa dea DD sa fie din ce in ce mai bine.
Elly, si eu tot Pampers nr 2 am luat. Daca va fi nevoie de mai mici, il trimit pe sot sa-mi ia nr 1.Si la mine, mi-a sarit familia in cap, ca nr 2 e prea mare, dar eu cred ca am facut alegerea corecta. Eu am gasit la oferta, 78 buc cu 63 Ron+servetele umede (tot de la Pampers), asa ca am luat 2 baxuri
Si eu cred ca Pampers e cea mai buna firma de scutece, stiu de la fratele meu, mama folosea numai Pampers, a primit o data de la Happy si iesea pipi prin ele.Deci, eu merg pe aceasta firma.
Andreea, sper ca ti-a trecut supararea, stiu cum e cu buletinul..am avut si eu de umblat, iar tu trebuie sa rezolvi pana nasti, din cate stiu eu, mai ai muuulta nevoie de el. Insa, lista cu bagaje pt spital e una informativa, daca nu consideri ca ai nevoie de anumite lucruri, nu le iei si gata. Eu una ii multumesc lui Elly de ajutor cu lista , dar nu voi lua biberon, pt ca stiu ca unde voi naste eu, nu e nevoie. Insa treaba cu dezinfectantul e tare, inainte sa mergi la baie, faci curatenie luna, , daca mai esti si in timpul travaliului, te-ai scos, ai activitate ca sa uiti de dureri. Glumesc, cand vezi ce e prin spitale, dai in hepatita direct.Eu nu am fost niciodata internata in spitale, sper sa trec peste saptamana aia cu brio.
Inca nu am reusit sa vad pozele, intru imediat.
Despre noi, ce sa va spun...? Ieri mi-am petrecut ziua, asteptand la usa medicului de familie sa-mi dea prenatalul, am avut muult de stat, a fost si f frig, cred ca ma paste o raceala..azi dimineata am avut sangerari nazale, deci mai bine ma duc sa-mi fac un ceai preventiv.
Maine mergem la control, abia astept sa-mi vad odorul
De ieri am inceput sa iau si fier, medicul de familie mi-a recomandat, deoarece am o usoara anemie.
Ca tot vorbeam de vitamine, de ce nu le luati, fetelor?? Nu le luati pt voi, ci pt bebelusii vostri.Stiu ei doctorii de ce vi le dau, lasati ca kilogramele in plus le dam noi jos, important e sa fie bebelusii sanatosi.Eu una nu-mi doresc un copil rahitic, de 1 kilogram, sa stau internata cu el in spitale.Acum chiar va cert.Inainte de sarcina, nici eu nu vroiam sa iau vitamine, dar acum am o cauza, puiul meu!Pot sa pun 40 de kg, daca bebita e bine, sunt si eu.Asa ca, fiti cuminti si luati-va vitaminele.
Ioana, parca tu spuneai de respiratia grea, ei bine eu abia respir, parca as ofta (vorba Dianei).Mereu ma intreaba sotul ce-am patit, nu intelege cum de toate vin de la sarcina.Crede ca exagerez eu.
Ma duc sa vad pozele, pupici
Irina 30+ cu Kinder surprise
AMR 10 saptamani!!
joana2672001 spune:
Burticute dragiii, a venit primavaraaaaaa.
In Bucuresti este asa soare, sper ca si caldut:D.
Eu nu stiu nimic despre scutece si sincer nici nu mi bat capul sa citesc prea mult pe tema asta, in afara de ce se discuta aici, ptca voi lua pampers, nu am auzit pe nimeni sa se planga si stiu ca sunt bune, nu intentionez sa fac teste, sunt mai lenesa asa:)))
Printisorul meu e tare activ, si asa bocesc de cate ori comunica cu mine mai mult, nici nu va dati seama.
Va pupicesc cu mult drag si va urez o primavara happy happy
Ioana, mamica lui Cristian 30 saptamani +
AMR 9+ Saptamani
joana2672001 spune:
http://www.youtube.com/watch?v=OmlPtIpQitw
http://www.youtube.com/watch?v=UEijfKlUT20
Asa de buna dispozitie
ps daca doriti sa modificat prima pagina pe mine nu ma deranjeaza deloc, aaa daca puteti, cine stie sa mi modifice si mie DPN ul pt 03/05/2012 :D
Ioana, mamica lui Cristian 30 saptamani +
AMR 9+ Saptamani
onutza83 spune:
Mamita am uitat sa iti raspund de aseara la faza cu consilierii de alaptare..Vaii nu pot sa cred ca nu esti la curent:))) Deschide geamul si usa sa intre si la tine oleaca de curent sa fii la moda:)))))))))))
Sunt persoane cica specializate in alpatare..nu stiu unde se face specializarea asta..daca e din propria experienta sau sunt niste cursuri habar nu am...si cica te-ar ajuta sa iti alaptezi copilu.Adik sa te invete sa il pui corect la san, sa iti povesteasca despre alaptat si alte chestii de genul.Si mai sunt si platit bineinteles ca nu e ONG:)))
Va urez o primavara frumoasa si plina de bucurii!!!!
Oana cu Bebe Tudor 30 +